Lovne karte, izgled i važenje
|
Lala |
Objavljen 05.02.2011. 13:08
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Hajde molim te, pročitaj još jednom šta sam napisao u vezi tehnike podnošenja zahteva i rokova. I pročitaj u odluci, da se nu 3 tačke pominje 'korisnik lovišta', a u tački 9. se pominje LU. Ako je to tebi jasno, meni nije. I mislim da je odluka u tom delu nejasna - i što se tiče tehnike, i što se tiče rokova. Uplaćujem direktno ministarstvu, a zahtev podnosim LU ili LSS, nisam siguran više, pa ministarstvo karte šalje kome? Da li šalje LU, ili LSS, ili meni lično na adresu, kada piše da lovne karte izdaje i distirbuira ministarstvo! Hajde mi objasni.
Izgleda da u mnistarstvu nisu rasčistili sa terminima LU i korisnik lovišta. LU nije korisnik lovišta, nego je LSS, za sada, korisnik lovišta. LU gazduje lovištem. Terminološka i pravna zavrzlama, koja može da utiče na sprovodjenje propisa u toj meri, da ih donekle i obesmišljava.
Ja to tako vidim, pa me možete podučiti kroz diskusiju, ako grešim.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
mihailo |
Objavljen 05.02.2011. 17:44
|

Veteran

Upisa: 572
Pristupio: 05.10.2010. 10:39
|
Hajde da idemo redom,
- rok za dostavu od strane ministarstva nije naveden u obaveštenju treba pitati kontakt osobu.
5.Korisnik lovišta dostavlja ministarstvu sledeću dokumentaciju(pogledaj te zadnji stav ove tačke)
-Overen izvod iz banke ukoliko je uplatilac naknade za lovnu kartu pravno lice iz tačke 9.ovog obaveštanja.
9.Lovačko udruženje,preko kojeg LSS vrši gazdovanje lovištem po osnovu ugovora o dodeli lovišta na gazdovanje i drugo pravno lice-korisnik lovišta može zbirno uplatiti naknade za lovne karte za svoje članove i zainteresovana lica.
LU je pravno lice i uplaćuje sa računa za članove koji neće sami da uplaćuju.
10.korisnik lovišta popunjava overava i potpisuje lovne karte preuzete od ministarstva i prosleđuje ih licima koja su podnela zahtev za doboijanje lovne karte itd.
Sve jasno LU uplati za članove koji nežele to sami da učine ministarstvu a ministarstvo LU isporuči lovne karte za sve koji su uplatili bilo pojedinačno ili je LU to učinilo za njih,LU popunjava,overava,i potpisuje itd.
Način plaćanja i potrebna dokumentacija su dati,nevidim sta je problem osim rokova.
Bitne su pare način plaćanja,državu to zanima a termini i smisao su nebitne stvari za ministarstvo važno je da pare dolaze u budžet.
|
|
|
|
temudjin |
Objavljen 05.02.2011. 18:29
|

Stari član

Upisa: 414
Pristupio: 21.01.2011. 19:22
|
DakiNS kaže:
JBG stalno trašim po forumu gde je kolega tuđmuđin napisao nešto konstruktivno za prevazilaženje ovakvog stanja ,ali osim pravdanja i još većeg zamućivanja stanja nigde ne pronađoh . Nisam čak ni uspeo da pronađem niti slova pravdanja za sve dosada iznesene optužbe nema ničega samo prazna siva slova ni jednog belog ni jednog crnog slova. Pa gospodine ( nemogu reći brate pošto se to kaže čoveku kome veruješ) toliko ima do sada direktno upućenih pitanja optužbi a ti ni A , svaka čast ipak je to visoka politika ali onako političarski oni te pljunu a ti okreneš drugu stranu i opet ista priča neverovatno
DakiNS, kao sto postoji osti bonton tako postoji i poslovni. Ko zeli da sazna lako sazna, ko ne zeli...nadlezni organi su upozoravani na vreme o pogubnim posledicama zakona i pravilnika. Sto se tice casti ipak treba biti pazljiv kad pljujes druge, jer problem pojedinca na forumu i zaposlenih u drzavnim organima je u narodnoj poslovici:
Covek se drzi za rec a marva za ular...
Aha |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 05.02.2011. 19:33
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Izgleda je savez sve zive obavestio sta se desava u lovstvu Srbije a samo CLANOVI nisu obavesteni a za nas nema ni veze!
Mi smo "sirotinja raja koja globa davati nemoze ni trpiti SAVEZA zuluma"!!!!!!!!!!
Svi su obavesteni od Presednika do cistacice u elekto-distribuciji!!!
Malo ste zakazali sa clanstvom ali to nije prvi put da Mi lovci saznajemo preko medija kad vec sve bude gotovo !!
Toliko o vasoj azurnosti i brizi za clanstvo!!!!!! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 06.02.2011. 09:28
|

Moderator

|
Temudjin, ja želim da saznam sve detalje, jer me zanimaju kao lovca! Postavio sam suvisla pitanja, precizna, oko rokova, a pošto se u odluci pominje Savez, očekujem da me taj isti Savez na vreme informiše o svim nejasnoćama. A savez to ne radi, pa za koji očin onda uzima članarinu, ako ja moram kao pojedinac da idem i kopam za infomracijama? Radite bre posao za koji ste plaćeni, 'Saveznici'!!!
Ovo sa informisanjem članova Saveza mi liči na onaj vic o crnogorskom turizmu: pošaljite pare, a ne morate dolaziti.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 09.02.2011. 17:04
|

Moderator

|
Objavljena je na sajtu LSS, ponuda za distribuciju lovnih karata ministarstva. Ponudu je dalo preduzeće Jelen-LSS, čiji je direktor i potpisnik ponude Aleksandar Ćeranić. Memorandum preduzeća je vrlo sličan memorandumu Saveza (LSS), pa može nepažljive ljude da dovede u zabludu.
Ponudu preduzeća Jelen-LSS možete pogledati na linku
http://www.ecolss.com/jelen_lss_dopis...010_01.doc
Ponuda za distribuciju glasi na 0,00 dinara. Drugim rečima, preduzeće prihvata da taj posao radi za džabe. A od čega bi se onda platili ljudi, koji bi radili taj posao? Od kojih para? Da li bi LSS dotirao iznos za plate, poreze i doprinose radnika, koji bi trebalo da urade taj posao?
Imate li neki komentar?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 09.02.2011. 19:34
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 09.02.2011. 19:39
|

Moderator

|
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 11.02.2011. 13:52
|

Moderator

|
Skoro istovremeno kad i Jelen LSS doo, i Vojvodjanski lovac doo je podneo istovetnu ponudu za distribuciju lovnih karata (objavljeno na sajtu LSS). Samo što ponuda Vojvodjanskog lovca po mom mišljenju nije validna, jer nema pečata preduzeća i potpisa direktora, tako da ne verujem da će je iko ozbiljan razmatrati. Na slici ponude vidi se samo nejasan delovodni pečat sa početni slovima 'LOVA....' i nečijim delovodnim brojem 190/2. Obzirom da se radi o fotografiji dokumenta, ne mogu da tvrdim da je dokument verodostojan.
Evo link, pa pogledajte:
http://www.ecolss.com/Zakoni/vojvodja..._lovac.jpg
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 11.02.2011. 15:09
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
neverovatnotemudjin kaže:
DakiNS, kao sto postoji osti bonton tako postoji i poslovni. Ko zeli da sazna lako sazna, ko ne zeli...nadlezni organi su upozoravani na vreme o pogubnim posledicama zakona i pravilnika. Sto se tice casti ipak treba biti pazljiv kad pljujes druge, jer problem pojedinca na forumu i zaposlenih u drzavnim organima je u narodnoj poslovici:
Covek se drzi za rec a marva za ular...
Aha
Dragi kolega pa gde je tu bilo kakav odgovor izvini ako sam ga prevideo |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 11.02.2011. 18:36
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
..ufffff... ala će da nasankaju neupućene sa ovim 0.00 dinara...pa to će biti najveća navlakača ovoga veka :, kad posle jarani obračunaju članarinu u LSV-e..biće češi bato tamo đe i ne svrbi..
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Lala |
Objavljen 11.02.2011. 18:43
|

Moderator

|
Vrlo moguće, Zoki, vrlo moguće... Kad su pare u pitanju, nikom ja ne verujem. Opekao sam se ja na tu priču, kad mi npr. stižu oni papiri sa obaveštenjem da sam dobio besplatno letovanje u Španiji, samo treba da platim još jedno 500 evra za put.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 11.02.2011. 18:48
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
...ma ljudi zar ta ekipa da radi đabe, pa oni da su radili samo za naš sveopšti interes i za te dobre plate koje ubiru, pa mi bi imali danas lovstvo kao pre trideset godina, ali su jarani debelo zasekli tortu za sebe već odavno, pa ko voli da jede veliki komad slatkog taj se toga tepko odriče!!!...100%% navlakača..samo polako sve će oni i sami otkriti (ako neotkrije neko pre) !!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.02.2011. 08:28
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
POŠTOVANI KOLEGA TEMUIN moram priznati a malo ko može osporiti da ste VI kolega jedan izuzetan čovek , natprosečno nadaren a moram vam i reći da ste pogrešili profesiju. Zašto? Pošto pokazujete izuzetan dar za politiku trebali ste biti političar, zato što na svako konkretno pitanje vi odgovarate nešto sasvim drugo što nema veze sa konkretnim pitanjem. Majstor ste da MNOGOOO govorite (pišete) a da pri tom ama baš ništa ne kažete, pa ovi naši političari su male bebe za vas . Trebali bi ste otvoriti školu za poduku političara, imali bi šta da ih naučite. Nažalost imate u sebi veliku dozu prepotencije pa smatrate sve ostale sebi nedoraslima. U jednom od prethodnih postova sam tražio da napišete kolika vam je plata? Odgovorili ste sa poslovnim bontonom. Dragi kolega u poslovnom bontonu se ne govori o ličnim primanjima, istina ali o primanjima između zaposlenih ili konkurentima. E sada pošto mi lovci nismo niti konkurenti niti zaposleni u istoj firmi nego smo oni koji vam plaćaju novac za Vaša lična primanja na neki način smo mi Vama poslodavci pa mi je smešno kako poslodavac ne može znati visinu primanja zaposlenog. Da li ste ikada čuli takvu varijantu. Skidam Vam kapu na snalažljivosti u kreiranju odgovora koji to ustvari nisu, Često na raznim scenama se pojavljuje mašina za pravljenje dima, moram vam priznati da je ta mašina suviše jadna u odnosu kakvu maglu i dim vi pravite sa svojim odgovorima , toliko jaku da se jedva monitor nazire. Još da vam kažem da sam zadivljen vašim balansiranjem pravi ste akrobata i ja lično vam se divim. Pozdrav DakiNS |
|
|
|
Banatski Fazan |
Objavljen 06.04.2011. 20:59
|

Stari član

Upisa: 208
Pristupio: 02.11.2010. 06:54
|
Da li neko zna nesto o tome, kada ce poceti podela Lovne karte? Neki kazu bice, neki kazu nece na vreme do pocetka sezone (16.04), ma da je Ministarstvo objavilo da moze kod Korisnika Lovista (u nasem slucaju LSS ili LSV) da se trebuju Lovne karte da bi se na vreme pocelo sa lovom, ali iz LSS-a i LSV-a naravno nista se ne cuje, nista se nezna, itd.....
Stvarno su preterali svaku meru!! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 06.04.2011. 21:14
|

Moderator

|
Pa eto, po onom pozivu iz ministarstva od pre 10 dana, lovne karte su spremljene, i čim LU izvrše zbirnu uplatu na budžetski račun, mogu da popune zahtev za izdavanje lovne karte, i taj zahtev (uz dokaz o uplati, i kopije diploma i oružnih listova) da predaju LSS.
LSS je dužan da zahtev prosledi ministarstvu i od njih da trebuje lovne karte, i da ih distribuira LU. Ne znam da li je pravilnikom predvidjen rok, u kom LSS treba da obavi svoj deo posla. Mislim da nije, a primedbu na nepostojanje roka sam ja stavio još kad je Pravilnik napisan.
Da li je nešto zapelo, vezano za najavu osnivanja nekih novih saveza, pa se čeka rasplet oko uplate članarine LSS-u, ne znam, kao što ne znam ni da li je LSV prebacio novac za članarinu LSS-u za vojvodjanske lovce?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
paninm |
Objavljen 06.04.2011. 23:40
|

Stari član

Upisa: 347
Pristupio: 29.11.2010. 11:56
|
ma dobro znate,da LSS i LSV nemaju nikakve veze sa distribucijom LOVnih karata, cak su i dostavili svoju ponudu od 0 dinara za distribuciju lovnih karata od Ministarstva,ali izgleda da ministarstvo ne zeli da im to poveri da rade, bar ja nisam cuo drugacije. To sada sve zavisi od ministarsva,kad ono pocne da radi,pocecemo da dobijamo karte. |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 07.04.2011. 07:13
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Ovo je konačna verzija Objašnjenja o postupku dobijanja lovne karte, koja je još uvek prilično nerazumljiva. Kao što se vidi iz priložena dva stava spominje se i LU i LSS i korisnik lovišta, ko je ko u kom slučaju je prilično nejasno.
9. Lovačko udruženje, preko kojeg Lovački savez Srbije vrši gazdovanje lovištem po osnovu ugovora o dodeli lovišta na gazdovanje i drugo pravno lice -
korisnik lovišta, može zbirno uplatiti naknade za lovne karte za svoje članove i zainteresovana lica.
10. Korisnik lovišta popunjava, overava i potpisuje lovne karte preuzete od Ministarstva i prosleđuje ih licima koja su podnela zahtev za dobijanje lovne karte, isključivo prema spisku koji je dodeljen u Ministarstvu sa određenim registracionim brojem lovne karte za svako imenovano lice.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 07.04.2011. 07:42
|

Moderator

|
paninm kaže:
ma dobro znate,da LSS i LSV nemaju nikakve veze sa distribucijom LOVnih karata, cak su i dostavili svoju ponudu od 0 dinara za distribuciju lovnih karata od Ministarstva,ali izgleda da ministarstvo ne zeli da im to poveri da rade, bar ja nisam cuo drugacije. To sada sve zavisi od ministarsva,kad ono pocne da radi,pocecemo da dobijamo karte.
Kolega, potpuno si pogrešno informisan! Ove godine distribucija ide preko LSS/LSV!
Pročitaj lepo, šta piše na sajtu ministarstva, tačno je navedeno da je još uvek korisnik lovišta LSS, i da se lovne karte distribuiraju preko LSS, a da se uplate vrše na budžetski fond za razvoj lovstva.
Evi ti link, pa čitaj: http://www.minpolj.gov.rs/index.php?s...;id_menu=0
Kao što je rečeno, lovne karte su spremne, LU treba da uplate novac u fond, i da popune zahteve za dobijanje lovne karte, obrasce zahteva treba da im obezbedi korisnik lovišta - LSS.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Banatski Fazan |
Objavljen 07.04.2011. 07:55
|

Stari član

Upisa: 208
Pristupio: 02.11.2010. 06:54
|
Upravo tako, Lalo, al korisnik lovista nista ne radi po tom pitanju, a lov se otvara za koji dan.... |
|
|