Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LD "Jelen" Bačka Palanka

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LD "Jelen" Bačka Palanka
Sremac75
 "Kontrolori lova" jesu Palanački specijal, ali krivi su i oni koji su ih savetovali da to uspostave, a to je po njihovim rečima LSV!

Ali ti "kontrolori" nisu ništa drugo nego treniranje strogoće i uterivanje straha među neobaveštene lovce!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

LU Aleksandrovo
 Ma niko ti ne brani da uspostaviš kontrolorovog kontrolera, kontrolora, ali to mora da postoji negde ako ne u statutu onda u pravilniku o korišćenju lovišta Udruženja B.P..
Nikom nije dato pravo da izmišlja šta se njemu ćefne, pa čak ni upravnom odboru udruženja, jer bi trebalo da pravilnik prođe verifikaciju skupštine.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Sremac75
 Nikakva oduka, nijednog organa LU nije doneta povodom ovoga!

Ali poenta je u tome što lovci, u 90% slučajeva, dozvoljavaju da ih ova lica kontrolišu, nesvesni da nema nikakvih posledica ukoliko ne dozvole takvu kontrolu!!!

I da budemo načisto, ja ništa nemam protiv volontera lovočuvara, ali sam i ranije pisao da bi to nekim od Pravilnika trebalo da bude uređeno na način da lovočuvar organizuje jednu takvu službu, u kojoj će volonteri odgovarati samo njemu i u kojoj bi on kontrolisao njihov rad!

Ovako, kontrolor lova u LD "Jelen" Bačka Palanka je i Miškov Todor, "bivši" predsednik koji nije vratio oko 700 dozvola za lov, zbog čega je 6 meseci bio zatvoren lov.
I ja treba njemu da dozvolim da me kontroliše.......Trt Milojka
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala

LU Aleksandrovo kaže:
Ma niko ti ne brani da uspostaviš kontrolorovog kontrolera, kontrolora, ali to mora da postoji negde ako ne u statutu onda u pravilniku o korišćenju lovišta Udruženja B.P..
Nikom nije dato pravo da izmišlja šta se njemu ćefne, pa čak ni upravnom odboru udruženja, jer bi trebalo da pravilnik prođe verifikaciju skupštine.

Nije baš tako, Cuciću. Kontrolu lova mogu da obavljaju samo lica koja je zakon predvideo. Statut, ili pravilnik o korišćenju lovišta, mora biti u skladu sa zakonom. Šta ako, npr., jedan od tih kontrolora u lovištu zatraži od nekog lovca da ga legitimiše, da traži oružni listi, da traži dokumentaciju za psa, da traži dozvolu za lov, ili bilo koji drugi dokument, a lovac odbije da tom privatnom licu sa nazivom 'kontrolor', pruži na uvid traženo? Ko je u pravu? Lovac, ili kontrolor? Na osnovu kog zakona ili nekog nižeg propisa ili internog akta, jedno privatno lice može da legitimiše drugo? Ne sme mimo zakona, bre, ljudi, nemojte se zezati sa tim. Ja znam kome moram da pružim dokumenta na uvid. A znam i ko sme da me legitimiše. Onaj koji sebi da za pravo da me neovlašćeno legitimiše i pregleda dokumenta, može da bude u problemu, jer krši zakon, nikakav interni akt ne sme da mu da ovlašćenja koja nisu po zakonu.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

canis aureus

LU Aleksandrovo kaže:
Tako nekako, jel banatski, odma svrstavanje, najlakše, najefikasnije.

Samo sam želeo da kažem da pravda u često slučajeva ne rešava probleme, jer se bavi prošlošču, ona upravo u većini slučajeva rastrojava društvo, jer se jedni stavljaju na stranu jednih a jedni na stranu drugih, ko robija taj robiaj, onaj ubi 9 ljudi pravda mu odrezala, a svi mi treba da smo srećni, jer je pravda dostižna, svi koji su mogli ranije uticati na dešavanje sada nisu krivi, sada su porota, baš lepo od nas Srba, jer se ništa bolje od nas ni ne može očekivati.

LU Aleksandrovo,
nije Lala iz te tvoje priče ... pa baš se pitam a ko jeste!?!Hmmm
-čitajući sve ranije postove vidi se da si ti taj koji je "pojurio" na "nečiju" stranu pa ...
ali nije ni bitno ...

Uvek me iznervira kada se Srbi stavljaju u taj negativan kontekst!!! pa još od SRBA!!!
Ja sam SRBIN i time se DIČIM!!, a od tebe kao srbina šta se sve može očekivati ...

meshtan
 Ala bi nam dobro dosao ovakav jedan na barikadama!Kalanjikov(mislm na canisa)
Don't Be Afraid Of The Dark !

LU Aleksandrovo
 Pa nisam očekivao da me preskočiš, i baš sam prijatno iznenađen, da me nisi zaboravio.

canis aureus
 nemam šta ni da te se sećam nešto naročitoConfused pogotovo po lepom i dobrom, a ne bih te ni spominjao da prvi ne "prozivaš"

Lala
 Nemojte da ovo preraste u neki sukob. Vraćamo se na temu!

LU Aleksandrovo
 Ne sećam se nešto ni da sam se ja tebe setio a još manje da sam te prozvao, razumem te što sam ti antipatičan jer ne mogu svi u životu da nekom budu simpatični. Na koncu ima PP pa mi napiši sve što hoćeš i misliš da treba, to bi bilo pošteno.

canis aureus
 nemam ti šta za PP a nit mislim da ima potrebe
možda je i ovo mnogo što je već rečeno ... a ni do sukoba mi nijeConfused bez prozivki i opuštenoika
Nazad na temu

Sremac75
 Najnovija informacija!

"Bivši" predsednik LD "Jelen" Bačka Palanka, koji je "bivši" zato što mu je neko rekao da mora da podnese ostavku da bi se stekli uslovi za skidanje zabrane lova koja je uvedena zato što "bivši" nije vratio oko 700 dozvola za lov, je odlučio da se ponovo kandiduje za predsednika LD "Jelen" Bačka Palanka.

Lepo boga mi, zabrana lova 6 meseci, ostavka, tri krivične prijave, u toku operativno postupanje PU Novi Sad, ..... i nikom ništa, nova kandidatura!
E ako opet bude izabran, debelo ću razmisliti da li vredi dalje se boriti protiv nezakonja i nepravde u interesu lovaca koji ponovo biraju takvog čoveka!

P.S.
Skupština je zakazana za 27.03.2011. godine, pozivi još nisu podeljeni, trebala bi da bude izborna a izbori još nisu raspisani, a "bivši" se već kandidovao!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Kud sam napisao u nekom postu, da svako ima pravo da bira i bude biran, garant sam nekom dao ideju!
Pa, čovek se drži onog da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno. Ako statut i propisi kažu da nema smetnji, onda nema. Pa još (ako sam dobro shvatio) da je odlikovan, eheejjj... Etika je već nešto drugo, ali ko će o tome da vodi računa, to je retka disciplina u zadnje vreme.

Sremac75
 Ja se sve nadam da će lovci PROGOVORITI!!!!!

Ima nekih naznaka da će biti žustro, ali videćemo!
PraviloPraviloPravilo
Palica

paninm
 eto prilike sremac, da resite sve nedoumice u vasem LD. Ima vas poprilican broj(oko 200), pa ce ljudi da izvagaju sve i odluce kako treba. A posle sigurno ce biti Raanj

Sremac75
 E ako možeš i da zamisliš, toga kod nas nema skoro nikada.
Mislim da je bilo samo jednom kada se skupština potrefila na predsednikov rođendan, pa se nije znalo da li jedemo posle skupštine ili slavimo rođendan. Uglavnom je predsednik obavio rođendan o našem trošku.

Inače samo piće s nogu!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Vaši lovci, Sremac, treba da budu svesni, da po zakonu o divljači i lovstvu, lovište neće biti dato na korišćenje onim LU, koji nisu izvršili sve obaveze iz prethodnog perioda. Treba da znaju, šta je lovni inspektor koji vam je zabranio lov, naložio da se uradi, i šta je, ašta nije uradjeno. Da ne proplivate za lovište? Jel to vaši lovci znaju, za tu zakonsku mogućnost?

Sremac75
 Pa šta ima veze!!!
Otići će lovište na konkurs, zakupiće ga neko blizak sadašnjem rukovodstvu pošteno zarađenim novcem, i dozvoliće lovcima da love besplatno svaki dan i sve vrste divljači!
Obećano je!!!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 A naziv lovišta će biti promenjen u 'Lovište Utopija'.
Neće valjda korisnik da dozvoli, da lovište bude lo(po)vište.

Sremac75
 Ma sve za lovce koji samo treba da podrže aktuelne i sve će im se pozlatiti!!!

PraviloPraviloPravilo
Palica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,628,739 posete www.srbijalov.com