Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
WILD SENSE

spiker-mrmosh kaže:

WILD SENSE kaze :Da li ti umes, mozes da uradis psa da bude vrhunski to moras kao i svi ostali dreseri da dokazes na zvanicnim radnim manifstacijama koje su predvidjene za DD ili da nekolicina lovaca pocne recimo da te preporucuju i hvale kao odlicnog dresera koji njima uradio pse.....Znaci ja mogu da ti kazem da imas interesantnu biografiju ali koliko si sposoban kao dreser u to moram da se uverim na drugacji nacin

Niti sam profesionalni dreser , niti kome nudim usluge te vrste - osim dobronamernih saveta! Ako bi time poceo da se bavim - morao bi i da napustim posao i odreknem se jos gomile stvari na stetu svoje porodice ! Jedva stizem da i ove moje adekvatno odradim - sto mi iskreno receno zbog nedostatka vremena vrlo cesto tesko polazi za rukom ! Srecom ima potencijala - pa i nije toliko tesko !
Poenta price je bila samo ta da kad o necemu pricam - odlicno znam o cemu pricam !
Inace ja i ti se u vecini stvari slazemo - a to sigurno stene o kome pricas sa svim tim navedenim karakteristikama roditelja, dedova i pradedova kosta preko 1 000 evra ! - veoma cesto se ispostavi da ne bude ni blizu njih ! Pa sad ko voli - nek izvoli !
Hocu da kazem da i kod nas ima kvalitetnih pasa i iz naseg uzgoja i uvezenih - ali ljudi jednostavno nemaju para za hranu a kamo li za snimak kukova koji kosta 150 evra , obuko u nekom centru koja kosta od 500- 800 evra , teletakt koji kosta 300 evra i sl. ! A plus su stalno pritisnuti borbom za egzistenciju ! Mislim da razumes o cemu pricam !

Spiker samo opusteno B)
Ponudio si mi biografiju svoju i pitao da li ja mislim...... i ja ti odgovorio;)
Ok kapiram ja ovu celu pricu odlicno ali problemi kod prakticnih lovaca postoje itekako kada je u pitanju u ovom slucaju DD,obuka istih itd.....Vecina pasa u nasoj zemlji nastalo je direktno ili indirektno od pasa iz maticne zemlje gde se sprovodi rigorozna kontrola uzgoja,samo da bi se dobio sto kvalitetniji Drahthaar za praktican lov.Prema tome takav pristup moze samo da potpomogne i nama ovde u Srbiji nista nebi skodilo.Pribliziti lovce sto blize uzgojnim ispitima,objasniti im sta je displazija kukova,objasniti kako se to obucava svetrano upotrebljiv pas,na sta da obrate paznju pri nabavci DD,da nepare crno melirano recimo sa crno meliranim,da nevezuju na lanac uz metalno bure DD itd..... moze izmedju ostalog da se i ovde objasni,nazalost ovi iz ostalih nama bliskim savezima imaju ljudi preca posla nego da se mlate po drustvima sa lovcima Angry
Dobar pas se nekupuje svakih mesec dana vec ako te znanje i sreca posluze vec kod prvog ili drugog steneta se moze posreciti.Znaci novac ce biti ulozeno u psa sa kojim ce lovac loviti odprilike desetak godina mozda i malo vise.Ako se za clanarinu da 150e,pusku 300e 400e,opremu 50e 100e. pa moze i za stene 200e 300e.Ima i kod nas dobrih kombinacija gde se koliko toliko ispostovalo ovo sto smo pricali.Snimak kukova je na veterinarskom fakultetu 45e,ja sam svojim psima snimao i znam koje su cene.I da nedrzim puno govore ja vise volim da citam tudje postove!Eto to bi bilo to od mene za sada.
Sve bi bilo mnogo lakse i bolje kada bi svi klubovi razmilsljali isto i tenzije i nesuglasice da nestanu.puno lakse i brze sve ovo doslo do lovca koji gaji DD.Ovako jedni kazu VJP drugi IUO,treci HZP,cetvrti utakmica tipa D,jedni kazu koje boje su dozvoljene da se pare a oni drugi pare samo puca neobracajuci paznju na svoj nesmotren postupak,neki kazu pticar,neki svestrano upotrebljiv pas....i jadan lovac ionako potkovan neznanjem o ovoj rasi tek onda se zbuni i kaze ma gonite se u 100 djavola svi....i prepusten slucaju luta lovistem dozivajuci svog neposlusnog psa koji negde lovi za sebe,jede fazana,mozda caki pokusava da se sakrije od pucnjave itd....
Pozzz B)
Svestranost

Lala
 E ovo već počinje da liči na normalnu diskusiju. Hvala Bogu da ste ukapirali da od svadje nema ništa, i da samo može da se desi da brišemo upise, zaključavamo temu ili banujemo, kao poslednju meru.
Nastavite u ovom tonu, ovih par poslednjih upisa sam sa merakom pročitao. Naročito mi se dopada što se pojavljuje ideja o jedinstvenom pristupu svih odgajivača i vlasnika NOD, umesto dosadašnje rascepkanosti i stalnog latentnog sukoba medju pojedincima.
B)
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

KREC
 Vjp je samo pocetak ispitivanja pasa rase DD i malo je zahtevniji od klasicnog IUO ispita pogotovo jer se isti odrzavaju po udruzenjima kao po pravilu pred lovnu sezonu i sve se to veoma brzo zavrsi. Primer mog kolege lovca (koji je inace rukovodioc u jednoj firmi)ciji je pas polozio IUO kako on kaze sa odlicnim i bio najbolji ??!!! Dzaba price,rasprave i ubedjivanja kad on covek to ne razume i kraj.Dakle njima je bitno da pas ima papir,vakcinu i IUO sa ocenom i kraj. Da ne pricam da je taj pas posle 2 godine na lancu i stvarno dobroj hrani cistio cizme gazdi a nasi stenci sa 9 meseci dizali fazane itd... Koliko ulozis toliko i dobijes.

spiker-mrmosh
 A sad malo o svestranosti i naravno opet pokazivanju urodjenih osobina ! Radu na tragu i gonjenje neke druge divljaci koja nije pernata ! "Divljac" je prvo pustena da se 20-ak minuta dobro iseta po dvoristu pre nego sto je dovedena ova "kerina" !
Ponovo stene Lora- 3 meseca i 20 dana starosti !

http://youtu.be/XszCcuWWoiQ

Ovo je specijalno za Kreca posto on voli te vidoglasne i sledoglasne !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

spiker-mrmosh
 "Divljac" je naravno ziva i zdrava - jer smo stigli da je spasimo na vreme uz komandu "pusti" !
I naravno uz obavezno bravo za "kerinu" ! Pas
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *

AcaVasic
 Ma ovo nije uronjena osobina ovo je video montaza Bravo 2

KREC
 Spiker = bas lepo odnegovano stene,a to ko sta voli ? nek izvoli.Ja sam ceo zivot drzao terijere i volim taj sledoglas i teranje lisica kroz trsku i kukuruz,a jos kad zaledi Zobnaticko jezero? = idi begaj,taj ko to nije probao i ne zna sta je lov?!!
Hvala =ovo uvek volim da cujem i vidim

spiker-mrmosh
 KREC Znaci bili smo kolege i onda i sad ! Ja sam sigurno 10 godina drzao NLT ! A vrlo si cesto pominjao tu osobinu vidoglasnosti i sledoglasnosti u svojim postovima kao pozeljnu osobinu kod DD-a- pa me ovo bas asociralo na tebe !
Pozdrav ! iveli 3

DarkoJelena

spiker-mrmosh kaže:
A sad malo o svestranosti i naravno opet pokazivanju urodjenih osobina ! Radu na tragu i gonjenje neke druge divljaci koja nije pernata ! "Divljac" je prvo pustena da se 20-ak minuta dobro iseta po dvoristu pre nego sto je dovedena ova "kerina" !
Ponovo stene Lora- 3 meseca i 20 dana starosti !

http://youtu.be/XszCcuWWoiQ

Ovo je specijalno za Kreca posto on voli te vidoglasne i sledoglasne !

Jadan mali beli zeka ovo je mucenje zeca a ne obuka psa. Jedva uhvati pitomog sta bi sa divljim radio Jel NOD-u markiranje nije urodjena osobina?

spiker-mrmosh
 DarkoJelena - Ne znam sta da ti kazem ! Confused
Ovim postom si sve sam rekao - i o sebi , a i poznavanju urodjenih osobina NOD-a ! Tako da ja nista tu ne bih dodao ! ZivioRodjo

KREC
 Svako vidi na svoj nacin i to je dobro,ali od necega se mora poceti a ovo nije tako lose da se probude urodjene osobine kod psa.
Nlt-a imam i dan danas a ako nisi znao jedan od najtrofejnijih pasa po broju titula je svakako pas iz mog odgoja Kampo,kao i njegov brat kastrol koji je jako rano stradao ali je osvojio tamo neku titulu u Madjarskoj=sudila Huntinggirl1 Smile i ostavio iza sebe iz jednog parenja 1 sampiona koji je kod Katulje .
Dobar vam pogled,Mirko

Rade Kg
 [quote]DarkoJelena kaže:
Frown[/quoteDarkoJelena evo prvo da vam uputim pozdrav! Ja stvarno nisam razumeo vas predhodni post o cemu ste vi hteli da kazete, ali koliko sam mogao da razumem vase izlaganje hteli ste reci DD nemoze da aportira divljeg zeca. Posle mnogo godina cuvanja ove navedene rase ja sam potpuno zapanjen kakvo ste vi pitanje postavili, nisam mogao da ne napisem moj komentar. DD je svestran lovacki pas koji radi svu vrstu divljaci na suvom i U vodi, tako da znate da to nije poenter vec DD.Ne razumemKoTuKogaudaranje

DarkoJelena

Rade Kg kaže:
[quote]DarkoJelena kaže:
Frown[/quoteDarkoJelena evo prvo da vam uputim pozdrav! Ja stvarno nisam razumeo vas predhodni post o cemu ste vi hteli da kazete, ali koliko sam mogao da razumem vase izlaganje hteli ste reci DD nemoze da aportira divljeg zeca. Posle mnogo godina cuvanja ove navedene rase ja sam potpuno zapanjen kakvo ste vi pitanje postavili, nisam mogao da ne napisem moj komentar. DD je svestran lovacki pas koji radi svu vrstu divljaci na suvom i U vodi, tako da znate da to nije poenter vec DD.Ne razumemKoTuKogaudaranje

Jeste li gledali video
http://youtu.be/X...
Niko ovde nije govorio da DD ne moze da aportira zeca sta vise DD-u ni srndac ne bi predstavljao veliki problem da ga aportira. Pitam dal je ovo humano da davi pitomog belog zeca po dvoristu i da li je trebao vizuelno da ga markira ili da ga tera.

AcaVasic
 Uopste ga ne davi vec ide po njegovom tragu i posle marke kada se zec pokrenuo pocinje da ga goni a to sto ga je keric sustigao nije kriv vlasnijk nego zeka duplo je stariji od kerica a ne ume da ga nadmudri i pobegne sta drugo da mu uradi nego da ga uhvati dzaba mu poso da ga posle toliko trazenja pusti onda nema lovacki instikt plasio bi se od zeca i to je onda bruka Bravo 2 uvek treba da pobedi jaci brzi i sposobniji sama priroda je to tako udesila

Hunter forever
 Divljeg zeca bi stigao po mom misljenju bilo koji pas u sumi ili po vrzinama nikada.!
marka Engleski poenter marka

spiker-mrmosh
 Stene od 3.5 meseci ne moze da udavi zeca niti mu nenese neku ozbiljniju povredu ni za 5 minuta - a kamo li za 2 sec. kontakta ! Ako si ikad video pitomog zeca a i divljeg ( u sta cisto sumnjam) - primrtio bi da i covek kad krene prema njemu da ga uhvati u dvoristu i satera ga u cosak on pocinje da ispusta piskave glasove ! evo da te obavestim da je tvoj sticenik ziv , zdrav , nepovredjen i u toploj prostodriji sa finim smestajem i hranom !
Marka zeca (koju je ovo stene imalo posto je vec 5-6 metara pre toga pocelo da uspotava i na kraju markiralo i tek na pokretanju zeca pocelo da ga goni ) - nije obavezna kod DD-a!
Takodje vidoglasnost je veoma pozeljna osobina kod DD-a , a jedna od visoko bodovanih disciplina na VJP-u , HZP-u i VGP-u je [b]rad na tragu zeca !

Kao trece da li je rad na tragu zive patke u dubokoj vodi koja je takodje jedna od disciplina na HZP-u i VGP-u - koju pas plivajuci slucajno sustigne u sasi i uhvati ( a kad je uhvati mora i da je aportira vodicu - zlostavljanje patke ?!
Ili ako 3-4 gonica u lovu sustignu ranjenog zeca i malte ne ga 10-15 minuta rastrzu na komade dok ne stigne vodic - da li je to humano ?!
Cenzurisano

Radonjic
 http://www.youtub...e=youtu.be

Kolike su i kakve su urodjene osobine na ovom video snimku ne mogu se videti posto je stene na povodniku. Dali bi i kako reagovalo bez povodnike ostaje pitanje, sem volje za ostavljenim mirisima na zemlji ne moze se nista drugo videti. Sto se tice marke na 30 metara?
Prikaz video snimka pokazuje da je stene videlo, a ne osetilo goluba. Vidi se po reakciji glave steneta.
Igor Radonjic

spiker-mrmosh
 A kakvu bi reakciju imalo stene , ako oseti da mu iz odredjenog pravca dolazi miris ? Nabilo bi glavu u zemlju ? Zar ne ? 

spiker-mrmosh
 A kad si bas poceo da komentarises dragi moj zemljace - sto ne nastavi i sa ovim drugim snimkom ! Sta se tu vidi ?
Dal se slucajno ne vidi da stene oceca i prati mirise , da se veoma lepo krece kolko god da je mali teren (a za njega sasvim dovoljan) , da ne zeva po nebesa i ide uz nogu vodica vec intenzivno prati mirise koji ga viku napred , da na prvi poziv dodji - dodje , da kad na 5-6 metara oseti miris zeca (koga nikako nije moglo da vidi pocinje polako da staje i markira (do duse veoma blizo - sto je za njegov uzrast ne dovoljno , nego i previse) , da po pokretanju istog svim silama se trudi da ga goni i ne odustaje ni jednog momenta , da pokazuje veoma pozeljnu osobinu kod DD-a - vidoglasnost i da se ne plasi od njegove piske i bezi od njega -vec ga napada , i da je imalo cim (jake zube i vilicu ) i da ja to (odmah) nisam sprecio mozda bi ovaj sticenik i nagrabusio !
Imas li ovde koju primedbu - i da li sve ovo spada u urodjene osobine ?! 

spiker-mrmosh

spiker-mrmosh kaže:
A kakvu bi reakciju imalo stene , ako oseti da mu iz odredjenog pravca dolazi miris ? Nabilo bi glavu u zemlju ? Zar ne ?

Jedva sam ga i ja video , i ako si mogao da vidis bio veoma iznenadjen da na tolikoj udaljenosti reaguje (kako god - dal vidom , dal nosem) - i da sam ja posao napred a ono zakocilo i ostalo iza mene . Tako da sam morao da se vratim 4-5 metara nazad da bih njega i pticu uhvatio u kadar ! Za svo to vreme se vidi da stene ni jednim svojim potezom nije pokazalo nameru da krene i potrci napred - i da je kanap bio veoma labav !
Iskreno bih voleo da vidim i snimke vasih pasa ovog uzrasta koji ce pokazati sve ovo - i od srca cu vam cestitati u svakom slucaju !
Jer zaista mi je vise dosta praznih prica !
Veliki pozdrav !

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,633,855 posete www.srbijalov.com