Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
Radonjic
 http://www.youtub...e=youtu.be

Kako ce se jedan pas u ovom slucaju stene kretati u polju po ovom video snimku ne mogu komentarisati posto se radnja odvija u dvoristu cije je njegova poznata teritorija. Koncetrisano pracenje zecijeg traga u ovom slucaju ( na video snimku ) nema. Stene se u pocetku interesuje na ostavljene mirise na zemlji sto kasnije prelazi u stenecu igru: znatizelja prema prolazniku, malo se igramo aporta, trckaramo tamo i ovamo. Nakon poziva i slanja u suprotnom delu dvorista stene nailazi na zeca. Na video snimku nisam mogao da primetim da je isto stalo-markirao. Na nekih dva-tri metara spusta glavu na zemlju gde zec pocinje da bezi. Nakon toga stene pokazuje tipican rad za njegovu rasu.
Igor Radonjic

DarkoJelena

spiker-mrmosh kaže:
DarkoJelena - namera tvog komentara je svakom iole pametnom coveku apsolutno jasna - a to je zloba , pakost i zavist ! A tvoje neznanje bezgranicno !
Stene od 3.5 meseci ne moze da udavi zeca niti mu nenese neku ozbiljniju povredu ni za 5 minuta - a kamo li za 2 sec. kontakta ! Ako si ikad video pitomog zeca a i divljeg ( u sta cisto sumnjam) - primrtio bi da i covek kad krene prema njemu da ga uhvati u dvoristu i satera ga u cosak on pocinje da ispusta piskave glasove ! Ali posto si toliki dusebriznik - evo da te obavestim da je tvoj sticenik ziv , zdrav , nepovredjen i u toploj prostodriji sa finim smestajem i hranom ! Verovatno boljim nego sto ti imas za svoje pse !
Ali sve jedno - evo da ti otvorim oci malo da ne zivis u neznanju !
Marka zeca (koju je ovo stene imalo posto je vec 5-6 metara pre toga pocelo da uspotava i na kraju markiralo i tek na pokretanju zeca pocelo da ga goni ) - nije obavezna kod DD-a!
Takodje vidoglasnost je veoma pozeljna osobina kod DD-a , a jedna od visoko bodovanih disciplina na VJP-u , HZP-u i VGP-u ( za koje isto ne verujem da znas sta su) - je rad na tragu zeca !
Kao trece da li je rad na tragu zive patke u dubokoj vodi koja je takodje jedna od disciplina na HZP-u i VGP-u - koju pas plivajuci slucajno sustigne u sasi i uhvati ( a kad je uhvati mora i da je aportira vodicu - zlostavljanje patke ?!
Ili ako 3-4 gonica u lovu sustignu ranjenog zeca i malte ne ga 10-15 minuta rastrzu na komade dok ne stigne vodic - da li je to humano ?!
Prema tome decko - okani se corava posla i vradti se ti lepo na temu Poenter gde ces klincima da prodajes maglu o sebi kao velikom odgajivacu i nutricionisti - koji preporucuje ishranu pasa zivim (nekuvanim) iznutricama i klanicnim otpacima svinja ! Tako da sam video i tamo koliko je tvoje "znanje" "bezgranicno" ! Pa si nasao ovde da provociras - zato sto sam te na toj temi argumentovano demantovao !
Na tvoju veliku zalost - umesto da me isprovociras , uspeo si slatko da me nasmejes svojim neznanjem sa kojim zloba uvek ide u paketu ! I zaista - toplo bi ti preporucio da vise ne pises ovakve postove - jer svakim svojim komentarom ispadas sve smesaniji !
Pozdrav - ziv ti meni bio ! Bye
Koliko vidim vasi uslovi i ishrana su veoma odlicni jer za stene od 3.5meseca je stvarno uspeh da izgleda na snimku da ima 4 meseca sto i pise ispod snimka. Ko zna mozda je i starije. Na jedan bezazlen komentar ste pisali citave referate ne bi li se opravdali i velicali vase ,,znanje". Sto se uslova za gajenje pasa i ishrane tice slobodno mogu reci da mogu da vam drzim seminar. Ali moji psi od 3,5meseca ne mogu da izgledaju na snimku da imaju 4. Ovaj vas keric je simpatican cak sta vise i lep i nista zlonamerno ne mislim o njemu ali velicati jedno stene za nesto sto bi bilo koji pas te velicine pa i manji uradio po meni je apsurdno. Nemojte ovo shvatiti zlonamerno ja samo ne zelim da se blamirate pred ovolikim auditorijumom koji vas koliko vidim lepo poznaje. Veliki pozdrav i nemojte se ljutiti zelim vam da ga obucite da vam polozi HZP, VJP, VGP i sve te ispite koje koliko vidim dobro poznajete teorecki sad prakticno nisam bas siguran.

ovim tonom nećemo razgovarati, provokacije i uvrede će se kažnjavati,

Srbijalov Admin Tim

spiker-mrmosh

Inace rec je o Lori - staroj 3 meseca i 20 dana !

E sad , dal je to 3.5 ili 4 meseca ?!
U ostalom , evo rodovnika

i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/Picture028-1.jpg
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

spiker-mrmosh
 Kod mene to izgleda ovako
3 bosa velicine 4 x 2 metara za svakog psa posebno po jedan plus 1 metar nadkrivene nadstresice sa odvodnim kanalom koji olakasava pranje boksova . Znaci sve to skupa iznosi 6 x 5 metara , a svaki pas u boksu ima na raspolaganju 8 kvadratnih metara povrsine ! Naravno sve to betonirano i odradjeno od materijala visokog kvaliteta !
- svaki boks je prekriven debelim slojem suve i ciste slame u zimskom periodu !
i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/IMG_0209.jpg

A sad malo sto se tice kucica ! Dimenzija 70 x 70 x 90 cm uradjene sa duplim zidom od presovane iverice debljine 5 mm , a izmedju njih izlovane stiroporom od 4 cm sa svake strane ! Oivicene metalnom lajsnom - kako bi se izbeglo grizenje i ostecenje istih ! Na vratima kucica se nalazi zavesica os itisona debljine 1 cm kako bi se sprecio ulazak hladnog vazduha unutar kucice dok pas spava ili kad je vreme veoma hladno .
Ispod i ispred kucica se nalazi tapacirani pod 2 x 1 metar , od dasaka 2.5 cm debljine , postavljenih na stubicima 5 x 5 cm , kako ne bi imale dodira sa betonom i eventualnom vlagom !
i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/IMG_0016.jpg
i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/IMG_0010.jpg

Toliko
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *

Rade Kg

spiker-mrmosh kaže:
i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/Picture028-1.jpg

Spiker gledaju ci ovaj papir od ove mlade kuje, ja sam imao kera koji je iz istog legla kao i tvoj Brik, samo sto se ovaj zvao Bob, ali on sada lovi na Kipru!

spiker-mrmosh
 Pa dokle bre. Do kada će trajati to prepucavanje!

Svaki sledeći upis koji ima u sebi bio koji element omalovažavanja podsmevanja ili prepucavanja brisaće se a onaj koji je postavio upis biće banovan. Ovo se odnosi na sve učesnike!

Srbijalov Admin Tim

Bosic
 Imam zenku nemackog pticara i jedan veliki problem... Ide dosta daleko... Kako je ''skratiti''?

AcaVasic
 Spiker nisi ti to dobro izracunao i na Lorinom i na Lordovom rodovniku isto pise vidis da mi ne znamo da racunamo ima preko 4 meseca strasno ovaj narod samo nesto izmislja a ne znaji za hranu Royal Canin pa se cude sto su kerici razvijeni i dobro uhranjeniPresreanBravo 2

Izgleda da ipak ne znaš da računaš: starost je 3 meseca i 24 dana!
Srbijalov Admin Tim

AcaVasic
 A pa ovde si izostavio nesto vrlo bitno za ove hladne dane nemoj to da mi radis, za sta smo radili podno grejanje nije ono za zanemarivanje vrlo bitna stvar znas da sve ide d od nogu mislim mislim Chut

Bosic
 Ima li pomoci

AcaVasic

Bosic kaže:
Imam zenku nemackog pticara i jedan veliki problem... Ide dosta daleko... Kako je ''skratiti''?

Zdravo . Po mom samo telekat moze da ti pomogne oko nje a bolji odgajivaci ce dati pametnije resenje .

Radonjic

spiker-mrmosh kaže:
Iskreno bih voleo da vidim i snimke vasih pasa ovog uzrasta koji ce pokazati sve ovo - i od srca cu vam cestitati u svakom slucaju !
Jer zaista mi je vise dosta praznih prica !
Veliki pozdrav !

Imam dosta video snimaka pri obuci mojih stenaca, ali oni nisu za javnost. Meni sluze da uvidim ono sto nisam video prilikom rada. Greske kod steneta, a bogami i moje.

Da se nebih ponavljao, postavicu moj kopirani post sa BK foruma .

Dana 03.07.2011 godine odrzan je tradicionalni skup VDD grupe Lneburga Heide pod nazivom " welpenspieltag ".
Svake godine pocetkom jula se odrzava ovaj skup gde ucestvuju psi koji ce iduce godine izlaziti na radne ispite. Radi se o mladim psima koji su ostenjeni od oktobra meseca prosle godine pa do maja ove godine. Ucestvovalo je 22 psa-steneta u uzrastu od 9 meseci do 2,5 meseca.
Bilo je pasa od odgaivacnica v.d. Dachswiese, vom Spanger-Forst, vom Wolfshof i td.

Provera navedenih pasa-stenaca je pocela rano ujutru po jakoj kisi. Radilo se na malim vleckama, aportima iz vode i stajanju-markiranju na pernatu divljac u ovom slucaju prepelici. Ovaj rad su pratila i bodovala 6 sudija koji su ujedno i clanovi grupe. Glavni sudija sto se tice rada je bio Herbert Hambrock dok za formu i dlaku je bio odgovoran Dr. Eckhard Brunken koji je nakon zavrsetka rada javno komentarisao sve prisutne pse-stence koji su pojedinacno i grupama kruzila po ringu.

Uschi IV ( Una ) vom Donaueck je sa svojih 2,5 meseci ( ujedno i najmladji ucesnik )zauzela drugo mesto u radu. Sto se tice eksterijera zasad je jedna od perspektivnijih u grupi, kako ce biti u buduce videcemo.

Na ovom linku ste u mogucnosti videti fotografije

http://www.vdd-lu....de/4.html

fotografija 23 prvo mesto odgaivacnica vom Spanger-Forst
fotografija 24 drugo mesto Uschi IV ( Una ) vom Donaueck
fotografija 29 sesto mesto v.d. Dachswiese vlasnik Wilfried Steffens.

Mogu vam reci jedna veoma lepa tradicija koja bi mogla da zazivi i kod nas iako ovi rezultati nisu oficijelni, pravo stanje ce mo tek videti od iduce godine pa

ps: izvinjavam se onima koji su ovaj post vec jednom citali

pozdrav uz Uvek dobar pogled
Igor Radonjic

spiker-mrmosh

AcaVasic kaže:
A pa ovde si izostavio nesto vrlo bitno za ove hladne dane nemoj to da mi radis, za sta smo radili podno grejanje nije ono za zanemarivanje vrlo bitna stvar znas da sve ide d od nogu mislim mislim Chut

Glavu o zid Uh Aco - izvini , pa gde to da zaboravim ! Zavrzoh se u ove silne informacije - tako da mi je to promaklo ! I kupatilo , i dva zamrzivaca - ma ne mogu vise da nabrajam . . . . . iveli 3

Bosic
 Ima li jos neko nekigh sugestija ili samo teletakt pomaze???

DakiNS
 Kolega mislim da odgovor imaš na temi obuka lovačkih pasa, ili na temi bretoni
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

spiker-mrmosh

Bosic kaže:
Ima li jos neko nekigh sugestija ili samo teletakt pomaze???

Osnov svega toga sto ti pitas je komanda dodji ili nazad ! Postoje vise nacina da se ta komanda odradi !
Znaci prvo dvorisno vaspitanje - ucenje osnovnih komandi , pa onda polje i ispravljanje istih !
Pozdrav !

Kolega teletakt je zabranjen zakonom o dobrobiti životinja!

Srbijalov Admin Tim

spiker-mrmosh
 Kolega - u Srbiji ima najmanje dve registrovane firme sa sertifikatom o bezbednosti - kod kojih se legalno moze kupiti Teletakt !
Pozdrav !

Poznata činjenica kao što je poznat i zakon

Srbijalov Admin Tim

Bosic
 Procitao sam u temi obuka pasa da su neki ispravili tu manu sa kanapom dugackim 40-50m. Da li je to pouzdana metoda?

Nisam znao da je teletakt zabranjen....

Sremac75

spiker-mrmosh kaže:

http://www.srbijalov.com/forum/viewth...ad_id=1072
Član 7, tačka 6

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

spiker-mrmosh
 Samo sam hteo da kazem - da kako postoji zakonska zabrana koriscenja istog , treba ga zabraniti i u prodaji kod nas !
Ali kao sto vidimo nije tako ! Sta cemo - kod nas se zakoni pisu da ih niko ne bi postovao !
Ovo nije bila reklama za firmr - vec dopuna onoga o cemu pricam !

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,633,804 posete www.srbijalov.com