Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
ssekir75
 мајстори, зашто кријете цене својих радова? нико овде не очекује да ручни рад буде јефтин, али дајте бре јавно да макар имамо оријентацију шта се како креће.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

ivan djordjevic
 Kolega ne krijemo cenu izrade,samo vodim racuna da ne prekrsim pravila foruma,(na Lorist-u su administratori predstavljanje nozeva shvatili kao reklamiranje ,jednom kolegi obrisali postove i svima koji pravimo nozeve i iste postavljamo na forum trazili da se javimo njihovoj marketing sluzbi).
Konkretno ,dobar lovacki noz od alatnog celika (mora da se odrzava jer hoce da zardja) moze da se dobije za odprilike 60-100 evra sa sve futrolom,zavisno od modela ,velicine materijala drske itd. Damaskusi su obicno dvostruko skuplji a moderni ''praskasti'' celici su od 100-200 evra,opet u zavisnosti od modela.
Nozeve prvenstveno pravim zato sto ih volim,ali da bih opravdao cupanje kucnog budzeta za opremu i materijale moram po neki i da prodam (najradije bi ih sve ostavio za sebe), u protivnom bi me zena i deca iselili iz kuce, eto to je to.

ssekir75
 е тако, дабоме! Odobreno поготово што је овај рађен по наруџбини, значи унапред продат, не може никако бити у функцији огласа, а самим тим што си избацио слике својих радова ти се рекламираш. мада, роба рекламира саму себе ;) (успут, мани лорист, овде фала богу не важе њихова правила Presrean)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

ivan djordjevic
 Nekoliko lovackihPfftrvi je moja verzija PHK,duzina 260mm,secivo 135,siroko 34 debelo 4,5mm.Materijal "silver stil'',drska jelenski rog, slagana koza.DrugiGrinuzina 255mm,secivo130 mm,siroko 35 a debelo 4 mm.Materijal 52100,drska orah,jelenski rog,koza, inoks.TreciGrinuzina 195 mm, secivo 90 mm,siroko 31mm,debelo 4mm.Materijal, "'silver stil'',drska rog,wenge, mesing.CetvrtiGrinuzina 250 mm, secivo 125mm,siroko 35 a debelo 4 mm.Drska orah.Sve futrole su od biljno stavljene koze.

i57.tinypic.com/181vlk.jpg
i60.tinypic.com/243rn5v.jpg
i62.tinypic.com/244tnpf.jpg
i59.tinypic.com/29bei9u.jpg
i61.tinypic.com/11iekia.jpg
i61.tinypic.com/rm2xig.jpg
i59.tinypic.com/33cc3rd.jpg
i60.tinypic.com/288s6ea.jpg
i57.tinypic.com/35cpx0j.jpg

ivan djordjevic

ivan djordjevic kaže:
Nekoliko lovackihPfftrvi je moja verzija PHK,duzina 260mm,secivo 135,siroko 34 debelo 4,5mm.Materijal "silver stil'',drska jelenski rog, slagana koza.DrugiGrinuzina 255mm,secivo130 mm,siroko 35 a debelo 4 mm.Materijal 52100,drska orah,jelenski rog,koza, inoks.TreciGrinuzina 195 mm, secivo 90 mm,siroko 31mm,debelo 4mm.Materijal, "'silver stil'',drska rog,wenge, mesing.CetvrtiGrinuzina 250 mm, secivo 125mm,siroko 35 a debelo 4 mm.Drska orah.Sve futrole su od biljno stavljene koze.

i57.tinypic.com/181vlk.jpg
i60.tinypic.com/243rn5v.jpg
i62.tinypic.com/244tnpf.jpg
i59.tinypic.com/29bei9u.jpg
i61.tinypic.com/11iekia.jpg
i61.tinypic.com/rm2xig.jpg
i59.tinypic.com/33cc3rd.jpg
i60.tinypic.com/288s6ea.jpg
i57.tinypic.com/35cpx0j.jpg

Evo ga cetvrti
i62.tinypic.com/wgwbuo.jpg
i58.tinypic.com/1zlrbfc.jpg
i58.tinypic.com/fjlyfn.jpg

hercegovac
 Prvim sam oduševljen, ali baš oduševljen. Ostali su kao i obično za čistu 10-ku.

vlada lovac
 Bravo 2

DOK
 Neki od mojih svakodnevnih.

DOK
 Ovo je samo par komada a ukupan broj ne znam, podosta sam ih poklonio kolegama sa kojim lovim. Za teže poslove oko vatrice i probijanje kroz šiblje ...... mada u zadnje vrijeme koristim nekakvu Gerber mačetu, nije nekakav kvalitet, čista komercijala ali služi a ne brinem puno ako je sj......

DOK
 Trenutno pošto sam već neki period odsutan od kuće - ne razdvajam se od ove kombinacije.
Letherman Vawe i Opinel 8 inox. Nisam ljubitelj inox varijanti sječiva ali sad mi ga je lakše održavati.
DOK priložio:
3360vawe.jpg

brankoXM
 pozdrav,evo dva noza koja sam ja pravio,od skoro se time zanimam u slobodno vreme :
i61.tinypic.com/2yvsy8o.jpg
i59.tinypic.com/28lf9yq.jpg
i60.tinypic.com/205dr9l.jpg
i60.tinypic.com/2814i7r.jpg
i58.tinypic.com/w1fxfm.jpg
i59.tinypic.com/wa3rip.jpg
i59.tinypic.com/4hab90.jpg
i57.tinypic.com/2uzupmq.jpg
i60.tinypic.com/llmb5.jpg

i drugi :

i62.tinypic.com/34jag6u.jpg
i61.tinypic.com/ixtkio.jpg
i57.tinypic.com/4gisnp.jpg
i61.tinypic.com/28i2ddl.jpg
i59.tinypic.com/2ikqxch.jpg

Planinko011
 Drage kolege voleo bih da mi neko preporuci neki dobar, kako se kaze, folder tj noz na preklapanje. Secivo tj noz treba da bude dugacak dovoljno da moze da se odere svinjce, srndac uz to da lepo cuci u ruci, a da namenski vise sluzi secenju paradajza i krastavca za mene a prsute i kobasice za drugare za lovacki dorucak.
Naime klasican noz mi za pojasom uvek nekako smeta pa ga drzim u rancu koji pocesto ostavim u kolima pa od noza u sumi nista a ovo bih drzao u dzepu.
Zanima me odlican kvalitet za ne velike pare a ako pitam Max-a nacice mi neki sa ruckom od slonove kosti ili jelenskog roga i arabeskama na onoj bese li damask secivu a meni to treba za koriscenje a ne za pokazivanjeSmile.
Vazno je da to bude dobro a oznake NFHC4O2 za tvrdocu mi nista ne znace jer sam fiziku i hemiju padao za avgust obaveznoZbunjen.
PS ako ima neki master hunter preklopni bilo bi sjajno

velja
 Planinko moj predlog je opinel No10,odlican je za secenje prsute,kobasice,za pripremu lovackog dorucka,ali se istim lako moze odrati i vepar srndac,zec...znam iz licnog iskustva...e sad postoje dve varijante seciva: karbon i inox.evo mog noza,malo sam ga doradio da sluzi i za pokazivanje B)
8x57jsStari

velja
 druga strana...
8x57jsStari

velja
 drsku sam napravio od roga jelena..i noz je dobio onaj pravi lovacki izgled,eleganciju...
8x57jsStari

Planinko011
 Hm. Velju ko da je Max nagovorioSmeko
Ma lepo je to ali meni treba preklopni noz nesto po mogucstvu malo veceg seciva od 7.5cm (recimo 9-10) i sa pvc rapavom drskom.
I da se ne ostanem bez noza posle tri ostrenja.

velja
 Posle tri ostrenja brusilicom mozes ostati bez noza...moze i ova zverka da posluzi..i njega koristim jako dugo...topla preporuka..ima sve sto lovcu treba,cak i otvarac za vino..jako koristan noz!victorinox HUNTER
8x57jsStari

DOK
 Slažem se sa Veljom za prvi predlog, ja u lov najčešće nosim opinel 10, karbonac. Dovoljno oštar, dug za sve gore navedeno. Dršku možeš zamijeniti ili impregnirati drvo kako god želiš (ja sam to uradio tru-oil - om), nije skup pa ti nije žao ako ga izgubiš a što je meni najbitnije nema onaj plastični look ....... Imam i Wenger hunter koji ima dva sječiva, jedno zakrivljeno tupog vrha namijenjeno otvaranju divljači, sličan je kao ovaj Viktorinox ali fali mu samo malo "duše" (a da ne pričam da za njega možeš kupiti 4 opinela).

DOK
 Upravo sam htio napisati da ću ih uslikati zajedno kad se vratim kući a ono oni jedan pored drugog na mojoj prvoj slici .......

vlada lovac
 Planinko, Opineli su dosta zahvalni nožići, imam ih 4kom, tri karbonca i jedan inox, već sam ih nekoliko puta koristio u svrhe za koje tebi treba nož, jednom prilikom sam odrao krupnog vepra najmanjim iz kolekcije br.7, koji mi je stalno u džepu kao pomoćni (za slaninicu, luk...) jer sam tad u žurbi ujutru zaboravio nož koji nosim za pojasom, tako da je ovaj mali karbonac zavrsio posao bez ostrenja, a noževi od kolega sluzili za grublje radove jer su bili prilicno tupi, ima i prilicno dobar ugao za dranje

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,372,548 posete www.srbijalov.com