Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na srndaća

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na srndaća
SUMO
 Ulov mladog kolege iz Topole.
godisnjak za vadjenje. Ovakvi se vade.

SUMO
 Godisnjak takodje. Nejednako razvijeno roziste.

SUMO
 l

SUMO
 Ne znam zbog cega neke slike lepo budu, neke ne.

ovaj je imao verovali ili ne cele 3 godine. Ovakvi se pucaju i u prvoj godinu.

VAZNO - mladi i jako obecavajuci godisnjaci mogu imati bas do krajaj juna, cak i pocetka jula.
To nije skart i ne puca se ako ima lepo razvijen rog.

Podunavac

SUMO kaže:

Podunavac, ovo ti je isto tako godisnje lane. Naznacio je masu, ima iskricavost i prve paroske. Od mladosti i njegovih mekih kostiju lobanja se raskuvala i raspala. Ja ga ne bi pucao nikad.

Kolega nije se raspala, ja sam je rastavio. Ne sviđa mi se mali rog na velikoj lobanji.Frown Za ostalo mogu da se složim. Ali ja sam platio srndaća, stručni pratilac odobrio, moje je da pucam. Ja u mom lovištu nemam prilike za odstrel, zato idem u komercijalu. A ne mogu ja da čuvam tuđe srndaće u tuđem lovištu.
Tri prsta 2Kolce

Pavaroti

Podunavac kaže:

SUMO kaže:

Podunavac, ovo ti je isto tako godisnje lane. Naznacio je masu, ima iskricavost i prve paroske. Od mladosti i njegovih mekih kostiju lobanja se raskuvala i raspala. Ja ga ne bi pucao nikad.

Kolega nije se raspala, ja sam je rastavio. Ne sviđa mi se mali rog na velikoj lobanji.Frown Za ostalo mogu da se složim. Ali ja sam platio srndaća, stručni pratilac odobrio, moje je da pucam. Ja u mom lovištu nemam prilike za odstrel, zato idem u komercijalu. A ne mogu ja da čuvam tuđe srndaće u tuđem lovištu.

Како се плаћа?

klaja
 Brašo čestitam na odstrelu..jos da probam i kotlić Veselo
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

SUMO
 Naravno. Nije tvoje da odlucujes, ti si gospodin kupac, kao i svi mi kad dodjemo negde u komercijalni lov.
Imas li sliku kad si ga polozio na bok ?

Podunavac
 Nemam. Nisam mnogo slikao. Samo ona jedna slika koju sam postavio. I posle dranja dve slike. Ulazne i izlazne rane.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

Pavaroti kaže:

Како се плаћа?

Сто евра трофеј и месо.
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250
 Cestitke zemara.Kakvo je ostecenje,obzirom da brzo zuji a pogodak po sred plecke.
"strucnost","strucnih" sluzbi,nije za komentarisanje,mada su u ponudi najcesce bas proslogodisnja lanad.Ili se zeli ispuniti plan po svaku cenu(a ovi mladi i neoprezni pa laki za realizaciju) ili kao kod mene,jaaaaako retki stariji od dve godineCry,jer kao sto rekoh ima samo dve podvrste koje uspesno dozive starost u atarima poput mogStari
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Pavaroti

Podunavac kaže:

Pavaroti kaže:

Како се плаћа?

Сто евра трофеј и месо.

Фала :-):

Vuki

Podunavac kaže:

SUMO kaže:

Sasvim si upravu , toliki k,...pratioci , a nisu savladali ni teoretsko gradivo , akamo li u prirodi u razlicitim situacijama vidljivosti da rese pravo , Vazno im je da se uzmu pare , a za kvalitet populacije ih zabole,misle ima drugi ali nije tako???

moravac 1
 Ipak smo mi kolege ti koji na kraju povlace obarac...i nas niko na silu ne moze da natera ako nesto necemo.Ali ima nas raznih i kao sto vec rekoh svako prema svom obrazu!!!Bilo bice a vala i ostaceKolce
srbija

Podunavac

mrwa22250 kaže:

Cestitke zemara.Kakvo je ostecenje,obzirom da brzo zuji a pogodak po sred plecke.
"strucnost","strucnih" sluzbi,nije za komentarisanje,mada su u ponudi najcesce bas proslogodisnja lanad.Ili se zeli ispuniti plan po svaku cenu(a ovi mladi i neoprezni pa laki za realizaciju) ili kao kod mene,jaaaaako retki stariji od dve godineCry,jer kao sto rekoh ima samo dve podvrste koje uspesno dozive starost u atarima poput mogStari

Hvala na čestitkama zemara. Sobzirom na kalibar nije veliko oštećenje mesa. Čak i manje nego što to izgleda na slikama. Ovaj se lepo namestio i mogao sam da biram gde ću da pucam. Međutim puška nije moja, a nisam imao vremena da proverim gde nosi, pa nisam hteo da rizikujem. Međutim tamo gde sam nišanio, tamo sam i pogodio.

Ulazna rana.
i64.tinypic.com/fe1dp3.jpg

Izlazna rana.
i64.tinypic.com/34i1j7a.jpg

E sad, ne bi ja krivio samo stručne pratioce za izbor grla za odstrel. Ako je takav dogovor unutar društva nisu ljudi krivi. Oni rade onako kako uprava donese odluku. Kriza je svuda i sve se vrti oko para. To što dozvoljavaju da se svašta puca nije znak da stručni pratioci ne znaju svoj posao, nego da je takva politika i dogovor unutar društva.
A konkretno u Ostojićevu nije ni bilo više prilike za pucanje osim ove jedne. Nas je bilo trojica i svi smo planirali da pucamo, ali sam samo ja imao priliku. Videli smo mnogo srna, ali srdaća samo 2-3, i od toga je samo ovaj jedan mogao da se puca.
Pre dve nedelje u Liparu je bila mnogo povoljnija situacija.
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250
 Sad vidim da je pogodak pao visoko po plecki(u zoni hrskavice)pa je zato malo ostecenje mesa.Pretpostavljam da je pao u vatri jer je izlaz na korenu vrata pa jos jednom cestitke.
Ja veceras,cekajuci lisice ugledam jednu stariju srnu koju je pratio srndac koga smo trebali prodati(ali opet bezuspesno).Na prvi zvuk vabilice podize glavu iz suncokreta koji je vec preko struka.Imao sam vremena da ga dobro osmotrim i izgleda mi za trecinu slabiji nego prosle godine(kao da je izlomio paroske).Dok sam pratio njih dvoje u trsci koja je nekih 200m od ceke cujem komesanje i na drugu stranu izlecu dva grla.Pomislih da se dva muzjaka ganjaju,ali kroz dvogled iznenadjenje.jedan muzjak(moja procena 3-4god)sa izrazito tamnim rogovljem,koje ranije nisam vidjao na tom terenu,juri mladu srnu kao da je spic parenja.Da iznenadjenje bude vece ona bezi ispred njega praveci pravilne osmice,pa zatim u krug kroz tablu zita i tako jedno dva-tri minuta,dok nisu zasli za breg.Citao sam i ranije za ove pojave kad im vreme nije ali do sada nisam tako dobro video.Ne ganja je rogovljem vec pruzenom njuskom kao da je kraj jula.
Ne znam koje je objasnjenje za ovakvo ponasanje ali da se neke stvari bitno menjaju(lisice pomeraju svadbe koje pocinju vec trecu godinu oko 20.-25.12.)to je sad vec ocigledno.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Podunavac
 Jeste zemara ostao je na mestu. Zrno je izbilo jedan pršljen. Tu sam i gađao. Računao sam i ako nosi par cenata višlje, niže, levo, desno ne mogu da promašim. A ako nosi kako treba neće biti velike štete na mesu. Tako je i bilo.
Tri prsta 2Kolce

Luka 94
 Drugi srnjak je od kolege..puca sa 8x57,stuc,SPCE..dosao mu je na nekih 50m..
Kad je sredio trofej mislim da mi je rekao da je vaga pokazivala 580g (s tim da je svjež).

canis aureus

Podunavac kaže:
... Zrno je izbilo jedan pršljen. Tu sam i gađao. ...

Pogodak Odobreno ... Ćestitam!
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

dzudzubajac

SUMO kaže:

Darko, godisnjak. Ne diraj ga ni slucajno !

kolega, može jedno objašnjenje, mislio sam da je vilaš srndać od dve godine? Kako je onda "godišnjak"?
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Galerija abnormalnih srndaća GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 86 13.02.2017. 20:42
Rast, razvoj i deformacije parogova srndaća STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 12.05.2014. 18:46
Lov srndaća vabljenjem LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 13 31.10.2013. 12:50
OSPORAVANJE SA ILI BEZ ARGUMENATA TROFEJA SRNDAĆA ODSTRELJENOG U SRPSKOM KRSTURU 2009. GODINE STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 18 07.10.2011. 21:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,613,524 posete www.srbijalov.com