Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
Indjijanac
 spikeru nerazumem šta si ovim snimkom hteo da pokažeš,to da pas od 9 meseci markira je sasvim normalna stvar,a što pas prilikom markiranja okreće glavu meni govori da je to ili stari trag ili je divljač skoro bila tu,a da ti je neko isekao snimak gde se vidi ulov žali se na YOU TUBE jer je ovo samo link koji se preuzima od njih i mi admini ovde nemamo pravo uredjenja,inače pas t lepo exterijerno izgleda samo tako nastavi sa radom i nemoj da joj često dozvoljavaš da se puno zadržava na starom tragu jer joj to predje u naviku pa može da postane predmet sprdnje u lovuB)
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

spiker-mrmosh
 Indjijanac Nije bio stari trag . Tacno se moze videti momenet reakcije psa kad divljac pocinje da se izvlaci - ali sam je ja zadrzao da ne krene dok ne dodjem do nje . Sad mozda je to greska mozda nije . Imam neki svoj sistem rada - da neke stvari forsiram , a neke blaze manjkavosti cu kasnije veoma lako da ispravim ! Posle kretanja psa u tom pravcu i - minuta pretrage izletela je fazanska koka - sto zbog gustine siblja nisam uspeo da snimim . Niti sam mogao da pridjem , a i da jesad upropastio bi aparat grebanjem kroz siblje i ostrugu . Evo ti drugi primer istog dana - videces da do mesta gde se kod mene nalaze fazani ni buldozerom ne mozes da pridjes , a veoma cesto kao na ovom snimku ni pas ne moze direkno da krene u tom pravcu vec je prinudjen da zaobilazi i trazi ulaze u bagrenjake ! Ali to sa druge strane govori o inteligenciji mladog psa kad ode 30 metara udesno , nadje ulaz i ponovo se vrati na trag posle marke ! Ako pojacas ton u 46-oj sec snimka cuces poletanje fanskog petla koga je ova mlada kujica ispratila minimum 100 metara pa bolje ! A videce da i ovom slucaju to nikakonisam moga da snimim - nazalost !
http://youtu.be/0T5hhEm3GwM
Pozdrav !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

spiker-mrmosh
 I jedan i drugi snimak su inace od juce 12.03.2012-te ! Tako da nema potrebe da se zalim Youtube-u jer ulova kao ni puske nije ni bilo ! Ili bi ti mozda da me strpas u zatvor ! ;)
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *

Zuban

spiker-mrmosh kaže:
Indjijanac Nije bio stari trag . Tacno se moze videti momenet reakcije psa kad divljac pocinje da se izvlaci - ali sam je ja zadrzao da ne krene dok ne dodjem do nje . Sad mozda je to greska mozda nije . Imam neki svoj sistem rada - da neke stvari forsiram , a neke blaze manjkavosti cu kasnije veoma lako da ispravim ! Posle kretanja psa u tom pravcu i - minuta pretrage izletela je fazanska koka - sto zbog gustine siblja nisam uspeo da snimim . Niti sam mogao da pridjem , a i da jesad upropastio bi aparat grebanjem kroz siblje i ostrugu . Evo ti drugi primer istog dana - videces da do mesta gde se kod mene nalaze fazani ni buldozerom ne mozes da pridjes , a veoma cesto kao na ovom snimku ni pas ne moze direkno da krene u tom pravcu vec je prinudjen da zaobilazi i trazi ulaze u bagrenjake ! Ali to sa druge strane govori o inteligenciji mladog psa kad ode 30 metara udesno , nadje ulaz i ponovo se vrati na trag posle marke ! Ako pojacas ton u 46-oj sec snimka cuces poletanje fanskog petla koga je ova mlada kujica ispratila minimum 100 metara pa bolje ! A videce da i ovom slucaju to nikakonisam moga da snimim - nazalost !
http://youtu.be/0T5hhEm3GwM
Pozdrav !

Spiker-nrmos@ Miljko, Obzirom da se,sa ovim snimkom ( a i drugima dosada!) "setas" po raznim forumima i svuda, dozivljavas slicne reakcije i od razlicitih ljudi. Trebao bi razmisliti malo i preispitati svoj nacin komunikacije sa "neprijateljima" i zasto je to na svim mestima, gde se pojavis tako?! Kada nesto naumis, ti bi da "provuces" to po svaku cenu. Imalo to nekog smisla ili logike uli ne. ...i dok kazes KEKS, po tvome, svi ispadose Neprijatelji...?!!!
Evo ja i danas nisam ti Neprijatelj!!! Ali zbog tvog nacina obracanja i blebetanja, nisam ti ni Prijatelj...!!! Jednostavno, postao si mi Ravnodusan i Bezznacajan. No ipak ti se kad i kad obracam direktno(kao sada) ili indirektno. Spusti se Bre malo i disi lecka...!
Postavio si taj snimak, da bi dokazao nesto, sto ustvari i nije potrebno dokazati, bar ne meni i mnogim drugi iskusnim lovcima itd. Pored toga, ovaj,a i raniji snimci ti nisu kompletni da bi preneo, bar delom, to sto hoces da "dokazes"! Evo vidi, ja cu izkomentarisati sad taj tvoj snimak, na osnovu mog skromnog iskustva....kojim ,po pitanju DD-a i Lovom sa njima, prednjacim ispred tebe bar za 30 godina. A po broju uzgajanih, obucenih, vodjenih i u lovu, vidjenih Pasa, bar za 200-300 godina. Znam da ces odmah skociti (a i mnogi drugi) i reci da sam Prepotentan i uobrazen...ili sta vec. Ali razmisli samo jedan trenutak i izbroj pse koje si ti imao dosada ili pomnozi tvojih, sa bar 20 obucenih pasa,mojih godisnje i videces do koje ces cifre doci...?!!! E sad, to sto ti trenutno imas i sve sta sa svojim psima dozivljavas, to sam i ja dozivljavao, imao, gledao, video, sudio, i to ko zna koliko puta dosada! Znaci: To sto ti sada pokusavas da odgonetas, razumes, shvatas, ja sam to odavno prosao a i mnogi pored ili pre mene! Verovao ti lili ne, ali meni je cesto potrebno , samo nekoliko minuta, a ponekad i "sekunde", da bih usvrstao Psa u jednu od 3 Kategorije. ...grubo, procenio karakter Psa, njegovo bice i jos par drugih "Sitnica". ...3 Kategorije...???!!! Da, samo 3 Kategorije!!! ...Lovno ne upotrebljiv ili skoro neupotrebljiv. Lovno upotrebljiv Pas i Dobar ili Vrlo-dovar Lovno upotrebljiv Pas!!! To je u sustini to, ili sve...!!!
Karakteristike tvoje Kujice, samo na osnovu dosadasnjih Snimka, su: Lovno upotrebljiv Pas!!! ...nista vise, ali ni nista MANJE!!! Meksa Kuja, kojoj treba "Meka-ruka", koja, shodno njenom senzibilnijem bicu, solidno Staje na divljac, koju lako mozes da "Kondicioniras", shodno tvom afinitetu i bicu, koja je uz i sa tobom zadovoljna i naravno ti sa njom... Pse, ovakvog karaktera i bica, sam sigurno imao vise stotina ,u rukama. Pa i sam sam uzgajao brojne, iste/slicne Jedinke. "Problem", takvih Pasa je, da nisu nista posebno, ali su predobri, da bi se odklonili ili proglasili losim. Obicno "plene" svojom voljom da na sve i stalno Staju i da su dobro vodljive! ...sto je za pocetnika ili Lovca-minimalistu, sasvim dovoljno ili uzadovoljavajuce?! Takvi Psi hodaju kao na "Ekserima", nevole Trnje,Kupine, Bocu, Koprive...itd. Kroz njih prolaze samo ako se mora i u slucaju kad im je divljac na dohvat "ruke". U suprotnom, uvek zaobilaze sve to (neko manje,neko vise), ako je samo moguce... Vremenom, preko lova i iskustva, ovo poboljsaju za koji stepen, ali dozivotno ostaju , da biraju teren, traze prolaze i u gustis ulaze vec posojecim stazama, srna ili drugig zivotinja. Jednom usao u to, obicno izprate do kraja zapocetu radnju! Ako si toliko dobrodusan, razumljiv...kao sto stalno tvrdis, uvideces to ili bar sebi priznati da je tako. ...ili ces vremenom doci do zakljucka da sam u pravu i da ovo nije bilo nista zlonamerno ili "Neprijateljski"...?! Vidi, kao sto sam vise puta, u svojim tekstovima, naglasio. DOBAR je sasvim dovoljno vredovanje sa jednog Vrlo-dobrog Lovackog Pomocnika. ...a Izvanredni, su tako redki, da ovde govorimo o mozda manje od 1% populacije jedne rase!...pa gde i kod koga se god rodilo...?!!!
Znaci, ja sam tebe u potpunosti razumeo, a i procenio sta tvoj Pas (ODPRILIKE) moze. Tako da meni netrebas, nista dokazivati!!! ...i ovako ti verujem, bez da mi dostavis kompletan snimak...!!!
vecini ovde nisu Psi problem, problem su Vlasnici, odnosno to prepucavanje...cij je "duzi","tvrdji","deblji", "jaci"... pa se onda preteruje i stime siri svadja i mrznja, medju ljudima! ...promenite jednom ugao gledanja i videcete da ima svega i svacega, ali toga, oko kcega se ustvari svadjate i zbog cega se mrzite... ...toga ima, vrlo redko i najmanje!!!
...vas Zuban.

ps. Miljko, ako ovo nije bilo dobronamerno i nisam uspeo uveriti te, da ti nisam NEPRIJATELJ...???!!! ...onda J...ga, nije ni vazno...
Odobravam Bye

Obratite pažnju kako se izražavate, pređite na pp,

Srbijalov Admin tim

...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

AcaVasic
 Ovaj bradati decak LORD pokazuje da mu brada ne smeta da markira fazana koji je u grmu postavljen i lepo sakriven da ga ker ne vidi ves oseca . Keric se ne pomera dok ne dodjem do njega kafu bez problema ima da saceka da popijem . Pozdrav i1225.photobucket.com/albums/ee388/Aca3ds/040320121996.jpg

spiker-mrmosh
 Zubanovicu kao prvo : Nista ne dokazujem ovde i ovim snimcima ! Sta imam da dokazem sa ovom zenkicom - dokazacu u toku godine , tamo gde treba ! Nek je samo ziva i zdrava ! Da je sreca da svakog dana budu postavljeni po par ovakvih snimaka iz raznih krajeva nase zemlje - pa da komentari idu u dobronamernom pravcu - kako bi se nekom pomoglo u njegovim gresjkama u radu , a ostali videli dobre strane !
Zamisli koliko "znaje" ili bolje reci neznanje poseduje tvoj prijatelj Bora Sirijus - koji mislim da nije ni stigao da odgleda ovaj snimak - a vec ga je proglasio za laznu marku , te kako mu se pas u opste ne svidja , pa sta ja znam o karakterima pasa ( valjda on ima monopol u toj oblasti) i sl . I najveca budala bi videla cilj i poentu njegovih komentara - a kamo li ja koga ako nista drugo mogu smatrati u prosecno inteligentne ljude !
Nisam zlonamernost nasao u tvom komentaru ! Ali ima stvari koje si pogodio i onih u kojima si tvrdo promasio ! Jer je ja najbolje znam - od 50 i nekog dana njenog zivota !
1- Ova kuja je ocigledan primer psa sa mekim , neznim karakterom , umiljatim bicem , veoma poslusna ( sa na trenbutke blagim - ali stvarno blagim neposlusnostima) koje necu namerno sada da ispravljam , vec ima vremena ,veoma zahvalna za dresuru, sa cini mi se izuzetnim nosem , markira za njen uzrast na veoma velikim udaljenostima u zavisnosti od brzine i pravca vetra , ima neverovatan osecaj da li divljac pocinje da se izvlaci ili stoji u mestu , lepo i dugo prati trag sa izrazenom voljom da nadje divljac po svaku cenu ! Da skratim !
Ona je ocigledan primer psa - koga bi MUS dresura koju ti toliko propagiras - ubila na mestu ! Sa kojim uz malo ljubavi mozes da postignes sve - jer ima sve ono sto mlad pas u njenom uzrastu treba da ima ! Da li je to iznad , ili ispod proseka - saznacemo uskoro !
Drugo - sto se tice biranja terena , apsolutno nisi u pravu ! A to da ne bih duzio ovde pokazacu nekim buducim snimcima ! Da je meni Vojvodina ili Velika Plana samo nedelju dana - gde bi mi bio kraj ! Kod mene postoje tereni (u kojima se trenutno i nalazi divljac u koje jednostavno ni NLT ne moze da udje - verovao ili ne ! A fazani trce kao nenormalni . Evoi bas Aca Vasic je bio gost na jednoim treningu kod mene i neka decko kaze - koliko smo KM presli , koliko fazana ili fazanki nasli ( nema ih za lek) , a i to sto smo nasli trci po sumi kao sumanuto ,a ako ga pas kojim slucajem i nadje na legalu - marku izdrzava celih 3-5 sec bez pomeranja a zatim ponovo trci ili polece ! Jarebica nemamo ni komad ! O ostaloj divljaci i da ti ne pricam ! Zeca vidim samo kad negde odem u goste !
Znaci nisam te shvatio zlonamerno , i da je sreca da bude m,nogo vise ovakvih diskusija na ovom i drugim forumima . A ja neprijatelje (sto se mene licno tice) zaista nemam , mada mozda neki u meni vide neprijatelja - a od mrznje i zavisti sam od rodjenja operisan !
Ako ne mogu da ti pomognem - sigurno necu da ti odmognem !
Ali veoma me pogadjaju price tipa - ko o cemu *urva o postenju ! A *urvanja na ovim forumima kolko god hoces - a sve u smislu - kako su samo nekih par njih tamo pametni i progutali sva znaja sveta - a mi ostali neznamo ama bas nista ! E pa nece biti da je bas tako !

Pozdrav Zubanovicu ! iveli

Lala
 Za lične rasprave koristite PP. Privatizovali ste temu za svoju raspravu!
Tema je Nemački oštrodlaki.

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

lovacribolovac
 spiker druze ja kerove volim vise od sebe veruj mi i sve sto sa ti rekao bilo je na krajnje drugarskoj osnovi menisu za kuju rekli da nema dobro zubalo krive noge losa ledja itd itd a sve to janisam uzeo zdravo za gotovo vec je lepo izveo na dve izlozbe i prosao sam super bila je prm i druga u konkurenciji za prm zubalo perfektno kao i ledja i noge i to sudile dvoje razlicitih sudija tako da je zlih ociju mnogo i ne nerviraj se vec nastavi da radis jwer samo rad druze moj pobedjuje uz nezaobilaznu i strogu selekciju pozz te
lovacribolovac

bars
 KO OTVORI STOTU STRANICU VODI NA PICE !Kolce
(da ne bude zabune zbog redakcije , ono "C" nije "C" vec ima onu kvacicu gore)
markafazan

spiker-mrmosh
 lovacribolovac - evo nesto specijalno za tebe ! Uz obavezno poletanje divljaci ! ;) Nazalost bio sam previse daleko da bi snimio najveci deo drzanja marke pre pokretanja divljaci i dizanja doticne , uz odlicnu saradnja mame i cere !
Margo 9 meseci Brik X Britt i njena mama Britt - vl. Blagojevic Miroljub !
http://youtu.be/kdWKn4p9h3s

huntinggirl1
 Nadam se da će 100 ta strana biti malo smirenija, a posvećena više rasi.
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Zuban
 ...Lov po Snegu.

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/036-102_0262.jpg
...Ira vom Balkanhoff sa Ulovom.
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/051-102_0277.jpg
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Zuban
 ...a i bez Snega.

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/005-102_0220.jpg
...sestra i brat.
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/002-102_0217.jpg
...Ira & Herzog vom Balkanhoff.

spiker-mrmosh
 A tu je i najmladja nada - mladi aporter Lora 5.5 meseci
Brik X Bina
i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/IMG_0116-2.jpg
i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/IMG_0118-1.jpg

Lora - u pokretu ! Nije marka ! To cemo tek da slikamo ! ;)
i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/Loraupokretu.jpg

Zuban
 ...Rok vom Balkanhoff (Kuhls Dirk X Anja vom Wolf)
VJP 71, HZP 175, VGP III./297 F, AH,HN,Vbr, HD-frei, v.W.-Frei, sg.9/sg.11 (62/64)

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/1-102_0215.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/1-100_0786.jpg

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/1-100_0828.jpg

Zuban

bars kaže:
KO OTVORI STOTU STRANICU VODI NA PICE !Kolce
(da ne bude zabune zbog redakcije , ono "C" nije "C" vec ima onu kvacicu gore)

...znaci ja sam taj "Srecnik", koji vodi na Pice-nce (sa onom "kvacicom" iznad C...)
Pa onda... iveliiveli 3 FrownSmekoBye
...samo jos da za ovo cuju i Sinkapurcani odose jos bar Dva... Raanj -ici

KREC
 E cestitam ti Zubane, i da i drugi nastave tvoj trend i pocnu da postavljaju fotografije i snimke svojih pasa i ne tandrkaju mnogo.
Imash hvala za fotografije,a pogotovo Roka Bye

VOM TIGRA HAUS
 Energo Vom Tigra Haus

s0.mojalbum.com/8404080_17389370_17789192/energo-novi/17789192.jpg

s0.mojalbum.com/8404080_17389370_18259570/energo-novi/18259570.jpg

s0.mojalbum.com/8404080_17389370_17789196/energo-novi/17789196.jpg

s0.mojalbum.com/8404080_17456196_18758140/2011-tigra-haus/18758140.jpg

s0.mojalbum.com/8404080_17456196_19207735/2011-tigra-haus/19207735.jpg

VOM TIGRA HAUS
 s0.mojalbum.com/8404080_17456196_19516371/2011-tigra-haus/19516371.jpg

s0.mojalbum.com/8404080_17456196_19516370/2011-tigra-haus/19516370.jpg

s0.mojalbum.com/8404080_17389370_18456107/energo-novi/18456107.jpg

s0.mojalbum.com/8404080_17389370_17887485/energo-novi/17887485.jpg

Indjijanac
 momci svaka čast
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
Obaveštenje korisnicima lovišta
Dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,145,569 posete www.srbijalov.com