Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
|
huntinggirl1 |
Objavljen 15.03.2012. 23:21
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
svaka čast...
|
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 16.03.2012. 01:21
|

Stari član

Upisa: 357
Pristupio: 02.12.2010. 20:09
|
Zlajo ! Svaka cast za tebe i dresera ! ;)
Da mu povecas platu pod hitno !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )
|
|
|
|
Boban |
Objavljen 16.03.2012. 11:21
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Desi Zlatko,sta se radi druze?
Lepe slicice nema sta.
|
|
|
|
darkon |
Objavljen 16.03.2012. 13:35
|

Lovčina

Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
VOM TIGRA HAUS, ako bih mogao da biram eksterijer, pored neizbežnog rada, to bi bilo ovako nešto.
Dakle, idealan tip oštrodlakog je po meni nalik Energu.
Ne bežim ni od crnog, ako je "ubica" u lovu, ali preferiram braon, ili braon melirane pse.
Sve najbolje u daljem radu vaše odgajivačnice. B) |
|
|
|
bars |
Objavljen 17.03.2012. 18:29
|

Mlađi član

Upisa: 17
Pristupio: 11.12.2011. 19:57
|
Zuban kaže:
bars kaže:
KO OTVORI STOTU STRANICU VODI NA PICE ! 
(da ne bude zabune zbog redakcije , ono "C" nije "C" vec ima onu kvacicu gore)
...znaci ja sam taj "Srecnik", koji vodi na Pice-nce (sa onom "kvacicom" iznad C...)
Pa onda...    
...samo jos da za ovo cuju i Sinkapurcani odose jos bar Dva...  -ici
...NEGOO !
...SVE JEDNO TI BIRAS RAPORED HA.HA...
EE MORATE PRIZNATI DA JE OVA 100 JUBILARNA STRANICA NAJ BOLJA ,NAJZAD OPUSTENO !
OVE SLIKE SU PRAZNIK ZA OCI !
|
|
|
|
AcaVasic |
Objavljen 17.03.2012. 21:23
|

Član

Upisa: 69
Pristupio: 08.11.2011. 18:37
|
Svaka cast za slike  |
|
|
|
270 |
Objavljen 17.03.2012. 21:36
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Jedno pitanje za Zubana a i ostale odgajivaće ove rase.
Imam mužijaka DD koji je kao štene bio braon-meliran bez ploča odnosno fleka i ta boja odnosno braon-melirana je i upisana u rodovnik psa.
Kako je odrastao, a sada ima godinu dana, postajao je sve tamniji tako da je sada braon boje sa veoma-veoma retkim belim dlačicama po telu koje nešto gušće probijaju braon dlaku po grudima, prednjim i zadnjim nogama.
Kako braon boja dlake ovog psa prekriva preko 90% da li se ovaj pas smatra psom braon ili braon-melirane boje i da li je potrebna ispravka boje u rodovniku? |
|
|
|
Zuban |
Objavljen 17.03.2012. 22:04
|

Stari član

Upisa: 251
Pristupio: 27.09.2011. 18:08
|
270 kaže:
Jedno pitanje za Zubana a i ostale odgajivaće ove rase.
Imam mužijaka DD koji je kao štene bio braon-meliran bez ploča odnosno fleka i ta boja odnosno braon-melirana je i upisana u rodovnik psa.
Kako je odrastao, a sada ima godinu dana, postajao je sve tamniji tako da je sada braon boje sa veoma-veoma retkim belim dlačicama po telu koje nešto gušće probijaju braon dlaku po grudima, prednjim i zadnjim nogama.
Kako braon boja dlake ovog psa prekriva preko 90% da li se ovaj pas smatra psom braon ili braon-melirane boje i da li je potrebna ispravka boje u rodovniku?
@ Stenci su svi Beli, sa ili bez ploca, kada se ostene. Vremenom probija braon boja/dlake, kroz belu i pas postaje Meliran, sa ili bez Ploca. Kod nekih jedinki, moze brao probiti do te mere da su bele jedva vidljive, kasnije. A posebno kada se pas pokvasi, deluje,zavisno od pigmenta,kao da je "crn" ili "braon"...! No po nogama i po Lisi ili belim dlakama po licu i grudima, moze videti da je meliran! Pas koji je jednom dobio upis boje, to mu ostaje do kraja zivota! U ostalom, Braon Psi ili Braon sa oznakama(belo) na grudima, tj. BRAON boja, se u potpunosti razlikuje od BRAON boje Meliranih Pasa, po pigmentaciji(90 i %)! Braon Psi imaju Crvenkasto-braon pigmentaciju, isto kao i kod Kratgodlakog Nemca.
Pzzz.
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...
...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...
|
|
|
|
270 |
Objavljen 17.03.2012. 22:57
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Hvala na odgovoru! Pigmentacija braon boje je izuzetno tamna i razlikuje se od boje pasa braon i braon sa oznakama koje sam do sada viđao, baš kao što ste opisali.B)
Pozz... |
|
|
|
VOM TIGRA HAUS |
Objavljen 18.03.2012. 21:22
|

Član

Upisa: 97
Pristupio: 27.11.2010. 17:47
|
Indijanac-Hvala
Huntinggirl1-Hvala puno ,svaka pohvala od vas daje jos vise volje za radom.Takodje svaka vasa kritika bice isto primljena i uvazena..
Spiker-mrmos Hvala druze,oteraces me pod stecaj ovim tvojim predlogom 
Boban-Evo polako privodim zimske radove kraju ,ostalo je na suncu da otopi ovo do maja tako da cu imati vise vremena za tastaturu a i novo stene ..
Bars-Hvala na komplimentima ,imam jos puno slika i potrudicu se i u narednom periodu da ih sto vise postavljam..
Darkon-Hvala puno ,i ja preferiram braon melirane ali dobar pas je dobar pas i tu boja ne igra nikakvu ulogu..Posto smo geografski blizu nadam se da ce mo nekad imati vremena da odlovimo zajedno...
270-Bilo bi dobro ako bi ste postavili par fotografija vaseg psa..B) |
|
|
|
arsa |
Objavljen 18.03.2012. 22:18
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|
VOM TIGRA HAUS kaže:
Darkon-Hvala puno ,i ja preferiram braon melirane ali dobar pas je dobar pas i tu boja ne igra nikakvu ulogu..
Aha, cik unesi Cukiju crnog u dvoriste.
Joca i Luka
|
|
|
|
WILD SENSE |
Objavljen 19.03.2012. 13:18
|

Stari član

Upisa: 298
Pristupio: 10.04.2010. 19:57
|
Aragon vom Guboden- {Pliska IV vom Donaueck+Ulan v. d. Dachswies}
Svestranost
|
|
|
|
Zuban |
Objavljen 19.03.2012. 13:53
|

Stari član

|
...jedna od mojih Uzgojnih Temelja.
Alma vom Wolf (Troll vom Kattensohl X Dolli v.d. Hollebachs Heide)
VJP 70, Gegewald 216, zastupnik SDDK 2004., VGP i./333F, Voda 4H, AH, Vbr, Btr, HN, Sg./Sg. (60/60) HD-frei,v.W.-frei.
Majka: "C"/ "G"/ "H"/ "P"-legla, vom Wolf.
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...
...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...
|
|
|
|
Zuban |
Objavljen 19.03.2012. 13:56
|

Stari član

|
wild sense @ Zorane, pa Vi i Nemanja, hocete da oborite sve rekorde...???!!! ...bas vam se divim, vasoj mutivaciji...!B)
Indijanac/Krec/270... @ Hvala!
|
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 19.03.2012. 18:47
|

Stari član

|
VOM TIGRA HAUS Ti ces mozda morati da bankrotiras , a ja cu definitivno morati da promenim rasu ! 

Sta ucini ovaj covek od nas ! ! !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
|
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 19.03.2012. 18:50
|

Stari član

|
A da ne bi bio bas totalno evo jednog naseg drugara sa odgovarajucom rasom ! Srecko Tasic - Smoljinac !

I sve to na CACIB-u Beograd 18.03.2012 !
|
|
|
|
lovacribolovac |
Objavljen 23.03.2012. 11:47
|

Pripravnik

Upisa: 6
Pristupio: 09.03.2012. 09:41
|
Spiker da napisi izvestaj sa izlozbe u Beogradu po pitanju nasih DD-a pozzzz
lovacribolovac
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 27.03.2012. 15:32
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
gos.Zubanovicu da li bi ste obrazlozili javno Vasu prijavu podnetu disciplinskoj komisiji Vasem klubu protiv Gorana Sestica u kojoj navodite da isti sa Stojanovicem iz Despotovca duva u istu trubu protin Vas i Vaseg kluba . U prijavi pominjete i LAZI koje ova dvojica plasiraju oko simbola Vaseg kluba i oznakama koje se nalaze na majcama Vaseg kluba da su FASISTICKI simboli elitnih SS jedinica!!!Proverio sam i zaista se na internetu mogu naci svi fasisticki simboli !!!Dovoljno je da na pretrazivacu otkucate "FASISTICKI SIMBOLI " i dobicete sve simbole medju kojima je i ovaj Vaseg kluba koji su nosile elitne jedinice SS vojske ciji je zadatak bio da se i po zavsetku II sveckog rata organizuju i nastave borbu protiv saveznika!!!Neznam zasto pominjete NATALINCE kad je licno Sormaz ukazao na tu cinjenicu tamo prisutnima !!Tvrdite da su Sestic i Stojanovic,koga nazivate (NeprijateljmVaseg kluba) u Natalincima probali da naprave neki novi klub....jer ste u to sigurni ???!Sestic javno prica i to nije nikakva tajna ,cak je i meni rekao, da Vi nepriznajete FCI a da trazite novac od KSS za Vase utakmice!!!?????/Kad nepriznajete nesto a izgleda se negadite na pare koje Vam se daju (300.000din u 2011god) zasto ne objasnite JAVNO znacenje simbola Vaseg kluba????
Ovo je zaista simbol elitnih jedinica SS vojske i svaki dalji komentar i optuzbe na Sesticev racun pa cak i prijave su suvisne!!!!
Moracete da objasnite i poreklo BRIKA i ko je Sesticu uzeo novac(250eura) i dao mu FALS rodovnik a pravi prodao negde u inostranstvo i od kojih kerova BRIK vuce poreklo????Vi to sigurno znate!!!
Puno pozdrava i moja je zelja da se istina utvrdi da li BRIK ima ukrstena dva zuba ili je PREGRIZAC kako kazete koji iza sebe iz priploda ima do sada 20 SAMPIONA u radu i lepoti????
Kako takav pas moze da daje tako hvalitetne potomke ako je sa odredjenim nedostacima????
Raspitajte se malo kod svojih kolega ko je namestio Sesticu onu AFERU u HRVACKOJ i ko je par dana posle toga licno bio kod CARINIKA koji je sve to odradio ????Da i to nije bilo slucajno pred SAMPIONAT SVETI HUBERT gde Sestic zauzima 2 mesto i plasman u nasu selekciju Srbije na sveckom sampionatu ove godine???
Da li je Vas simbol kluba FASISTICKI simbol SS jedinica Nemacke????
Ovaj upis ne bi voleo da se shvati kao BRANJENJE SETICA ILI STOJANOVICA vec cisto da se neke stvari pojasne Nama koji nismo u materijikaovecina sa ove teme!!! |
|
|
|
vladant |
Objavljen 27.03.2012. 17:48
|

Član

Upisa: 194
Pristupio: 19.09.2010. 14:46
|
Da li mislite na ovaj simbol?
Sveta Srpska zemlja!
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 27.03.2012. 17:52
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Ne na simbol koji se nalazi na majcama koje deli klub!!Majce su crvene boje sa odredjenim simbolima u pozadini!!!!
Wosfosangel Runa(VUKODLAK)
Taj simbol su nosile jedinice Weffen SS Divizije
Das Reich!!!!!!!!!!!!
Evo sta kaze Zubanovic u svojoj prijavi!!!!
''Pozdrav Dragane, za tebe i ostale clanove Disciplinarske Komisije.
Gosp. Sestic je svuda pricao gde god da je stao, o nama, nasem pogresnom radu i pravcu itd. Medju ostalom, na Internacionalnom Ispitu u Kovinu 2010. god ispred Lovackog doma u mom prisusvu i u prisustvu Marka Popovica. Kad mu je Marko, rekao sta o njemu i o tome sta radi, misli. Radilo se prvenstveno o upotrebi Psa Brika za priplod, koji je sa Falsifikovanim Rodovnikom i sa nekorektnim zubima,tj. Predgrizac, sto sam svojim ocima i video, kada je Marko u prisustvu Gosp. Sestica, psu pogledao zube. Na osnovu cega je Sestic izjavio : da kje njegov Brik Sampion i da takvih u Srbiji niko nema... i da njemu nisu potrebni KGBe,HDZe...****mVe... Na Utakmici u Velikoj Plani je on , zajedno sa "Neprijateljem" naseg Kluba pa i svih nas kao clanovi istog, Stojanovicem iz Despotovca, bolje poznat pod imenom Cuki1 sa BK-foruma, u jednu "Trubu duvao", protiv nas i naseg Ispita,koji je odrzan istog dana u Kovinu. Svedok tog celog "Pljuvanja" je bio nas clan Kluba Petar-Pera Uskokovic. O Nacionalistickom znaku, koji mi navodno koristimo, zna u medjuvremenu cela Srbija, a Dragan Bunardzic, Emil Djordjevic, Lasno Torma...ce moci vise vo tome reci.Jer su me kontaktirali Emailom i preko Skajpa, da bi resili tu nedoumicu i zatrazili od mene da to objasnim/obrazlozim itd. Na nekom privatnom skupu, mislim da kod Bore u Vracev Gaj ili Kovinu, gde su prisutni bili, medju ostalom: Emil Djordjevic, Bora Stojanovic, Igor Radsonjic itd., koji ce takodje moci potvrditi razne izjave pomenutog Gorana Sestica. Ima tu jos "mali milion" ljudi iz Srbije, koji su za nas sadsa manje vazni, koji su to culi, videli itd. Vrh tog ogovaranja, je izgleda bilo u Natalincima, gde je Sestic bio Prisuta,zajedno sa Cukijem, na skupu, radi pokusaja osnivanja nekog novog Kluba za Pticare itd. Tamo su se Razpucali u sav glas i Izpljuvali sve i svakog od nas. Odatle je i kvalitet Ogovaranja,Prozivanja itd. postao ostriji. I odatle se munjevito prosirile razne price i lazi po celoj Srbiji. Vidlivo je i to, da je Stojadinovic(Cuki1), od kada je bio na Utakmici u Velikoj Plani, prestao, ai njegovi "pomocnici" da pominje vise Sestica po forumima. A posebno, posle skupa u Natalincima, iako su pre toga "Pucali" iz svih "Cevi". Posebno po meni i celog Upravnog Odbora Kluba, jer mi navodno, iz interesa svi stitimo Sestica i njegove "radnje". A od tog skupa, vise ni glasa o tome...!!! Cudno...!!! Sesticu je, u proslosti, vise puta skrenuta paznja da prestane sa time...Emil Djordjevic, Ja, Marko Popovic i drugi, ali Sestica to nije zanimalo i on je dalje terao po svome. Cak sta upustao se u razgovor sa Miljkom ...??? (spiker-mrmos), na nekoj Izlozbi Pasa, gde je otvoreno i javno pricao da mu pas ima "Podmetnut Rodovnik" i da cak i KSS zna za to i da mu niko nista nemoze...itd. A ovi su to snimili Video Kamerom i postavili snimak na Youtube, koji je kasnije postavljen i na raznim forumima, sirom zemlje. ...tako da je indirektno dao osecaj javnosti da ga mi stitimo i podrzavamo u svemu tome. Sto naravno nije tacno!
Pored ovoga, od Uzgojne Komisije i/ili Disciplinske komisije ocekujem da se Pas Brik, Gorana Sestica, zvanicno proglasi >>>ZABRANJENIM ZA PRIPLOD<<<, uz navodjenje razloga,zato sto je to jedini nacin vratiti izgubljeno poverenje , Naroda u nas Klub. Ovim postupkom, pokazati javnosti da mi sa time nemamo veze.Odnosno, takve radnje ne-radimo,ne-podrzavamo, Osudjujemo i u buduce, Srpski DD Klub to Sankcionise.
Hvala i uvek nam dobar pogled.
Goran Zubanovic.'' |
|
|