LU Beograd
|
SUMO |
Objavljen 11.06.2011. 10:06
|

Veteran

Upisa: 763
Pristupio: 28.02.2011. 14:14
|
Lalo, kako biti kolegijalan sa nekim ko te ni ne poznaje licno nego nastavlja dalje.
Patane,
- koje ja to beneficije imam ili sam imao?!
- da li sam ikad u lu Beograd izasao na visoku divljac /svinja, zahtev za srndaca/?!
- Da li je sadasnji predsednik bio u prethodnom sazivu predsednik nadzornog odbora?! Sta je on radio do sada?
- Da li lu Beograd ima dve nove Nive i sredjen lovacki dom?
- Da li je do sada na terene Lu Beograd pusteno oko 360 zeceva?!
- Koje ja to drvlje i kamenje na nove?! Ono su cinjenice. Bice ti lepo Patane kad ulovis cetvrtog vepra ili nazime /sto ti od srca zelim/ pa krk - rodjo, kao da si u Srbijasumama. Pun cenovnik.
17.000?! Jeste li ih licno brojali?!
Da li znate koliko je to? Da ih neko nije nosio po dzepovima pa sakrivao?!
Sta je istina? Lu Beograd je trazilo pomoc, expertize svih nasih ustanova. Tacno je da su posle jedne terapije fazani poceli medjusobono da se kljucaju, pa je i tada nastalo novo uginuce.
Hocete li za ovo da okrivite jednog coveka?!
Od ponedeljka cu postaviti dosta slika iz ovog udruzenja. Da li i jednu ima g. Patan ili ovaj novi Planinko?! |
|
|
|
markofpp |
Objavljen 11.06.2011. 11:13
|

Pripravnik

Upisa: 7
Pristupio: 20.02.2011. 01:02
|
Lovio sam u LU BG vise puta kao gost.Uvek je bilo divljaci,impresionirao me je broj srna gotovo pored farmi i borcanskih zgrada.Prosle zime,na putu od fazanerije do neke napustene fabrike secera izbrojao sam sa domacinom preko 50 grla.Naravno ostao zatecen.Odusevljen.
SUMO,pusti ih.Dva losa uvek ubiju Milosa.
kad prebacim na automacko, samo brije... 
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 11.06.2011. 16:14
|

Veteran

Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
Clan sam u LU BG bio od 1990 godine do 2004. Otisao sam bas kad je predsednik postao covek o kome se sad raspravlja. Znam situaciju pre njega pa ko nekog interesuje mogu da napisem ukratko.
Na pocetku znaci od 1990 fazana bilo kao pleve sve recimo do 1995 dok se nisu istrosile rezerve iz prirodnog uzgoja i ono sto se pustalo. Na sve povike i apele da se nesto uradi po tom pitanju zavrsavale su se samo na pokusaju. Osnovana sekcija jamara koja je izvalcila preko 200 lisica samo u sezoni mart-maj. Ostalo ne racunam i sve smo radili da poboljsamo stanje zeca i fazana kojih je bivalo sve manje i manje. Valjda smo nekome toliko smetali da smo na kraju proglaseni za problem LU. Sve je to uticalko da odluku o napustanju LU donesem iako sam aktivno ucestvovao u smenjivanju dotadasnjeg rukovodstva koje je po 20 godina bilo na funkcijama. Ne pricam o problemima i spletkama koje su oni pravili ne bi li se odrzali na vlasti. Uspeli smo da neke raskrinkamo i doveden je po meni covek koji je jedini zasluzivao da bude predsednik jednog LU kakvo je recimo Beugradsko.
Iakos am otisao i udruzenja nisam prekinuo kontakte sa drugarima lovcima sa kojima sa lovio iako nikad vise nisam ni krocio u loviste ali znam da su mi govorili da je divljaci sve vise i vise pogotovu zeca i divljih svinja a i da je srneca divljac u ekspanziji. Bas me to obradovalo jer sam znao da problem nije u lovcima koliko u rukovodstvu koje nije znalo da radi domacinski.
O sadasnjem stanju sam cuo ali mislim ipak da tu ima mnogo prica koje jednostavno ostaju da budu price. Mislim da ce vreme pokazati ko je bio u pravu i verujem da ce se doskorasnji predsednik pokazati kao covek koji zna sta i kako se radilo i koji nije radio na statu drustva kako mu se ovde pripisuje.
MNogo veci problem od ove price je recimo sto postoji ekipa ljudi koja lovi svaki dan i dan danas i niko ne moze da im stane na put. Oni se jednostavno ne kriju rade sta hoce i kako hoce i sve rade da se ubace u rukovodstvo LU a tada zna se sta ce biti. Takvu ekipu sam i oterao te 2004 i otisao.
ako interesuje patana i planinka mogu da budem jos konkretniji u odbranu svega ovog sto sam napisao.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 11.06.2011. 17:11
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Patan kaže:
pa valjda je legitimno pravo lovaca da probaju sa drugim ljudima da nesto promene i tim ljudima treba dati sansu a ne odmah drvlje i kamenje na njih, a ako ni sa njima ne budemo zadovoljni menjacemo i njih. Pozdrav
Pozdravljam ovaj stav! Suština je upravo u tome, da niko ne umisli da je nezamenljiv, počev od grupovodje, pa sve do vrha lovačke organizacije. Ja bih samo dodao, u tvom postu, da mislim (principijelno) da svako treba da polaže račune za svoj rad (počev od grupovodje, pa na dalje, sve do vrha lovačke organizacije). E sad, što se to 'polaganje računa' pred članovima neretko pretvori u običnu predstavu, nisu krivi rukovodeći ljudi, nego upravo sami članovi, koji u 90% slučajeva ćute i jedva čekaju da dosadna skupština što pre završi.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 11.06.2011. 17:21
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
e taman lalo kako sam i ja teo kasti
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 11.06.2011. 17:35
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
SUMO, koliko ja shvatam iz upisa, izgleda da je napravljen manjak u finansijama, ili grešim? Povećanje prihoda od zakupnine je tekuća stavka u prihodima, a preneseni manjak iz ranijih perioda, ako ga je bilo, se mora pokriti. Tako da nisu problem samo prihodi od zakupa. Činjenica je takodje, da je funkcionisanje LU sve skuplje, i da je u skoro svim LU povećana članarina, pa i u LU BG.
Neko je pomenuo da se izdavanje lovne karte uslovljava uplatama članarine, ili radom, ili već bilo čime. Zakon je jasan: pravo na lovnu kartu ima pojedinac koji ispunjava uslove (položen lovački ispit), i koji uplati 1000 dinara ministarstvu - mora da je dobije! Sve drugo je u domenu kreativnog tumačenja propisa, po mom mišljenju.
Što se tiče odlaska dugogodišnjeg lovočuvara kojeg pominješ, kolega, znam da po novom zakonu lovočuvar mora da ima odredjene kvalifikacije. Ako prethodni lovočuvar ima te kvalifikacije, nije kršio propise i statut LU, a bio primoran da ode, onda je to za svaku osudu. Sa druge strane, svako LU mora da ima zaposlenog lovočuvara, pa me čudi kako otpuštaju postojećeg (ako ispunjava uslove)? Koliko sutra će morati da zaposle nekog, da bi mogli da dobiju lovište, zar ne? Tako da mi je to potpuno nejasno - ne znam detalje. Na kraju krajeva, postoji Zakon o radu i Ugovor o radu, pa ako je neko ostao uskraćen za platu, onda je poslodavac u problemu, jer može da u sudskom sporu da bude obavezan da plati i plate, i troškove, i kamatu, a svve to začas naraste do vrlo velike cifre.
Ona cifra koja se pominje (17000 fazana), je cifra koja je bila objavljena u pojedinim medijima. Ne bih koristio sarkazam, pa pitao 'jeste li ih brojali'; verovatno da se taj manjak fazana od uginuća pokazao kroz evidenciju. Naravno, kad je tolika cifra u pitanju, ljudi su skloni da pomisle, da postoji mogućnost da nisu baš svi uginuli, neki su možda i poginuli u 'privilegovanim lovovima', ali to već nije moja stvar, da potenciram i insinuiram. Svako je pošten, dok se ne dokaže suprotno.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
markofpp |
Objavljen 11.06.2011. 17:55
|

Pripravnik

Upisa: 7
Pristupio: 20.02.2011. 01:02
|
Da dodam - cifre koje su plasirane u medijima su bile bas pred izbore.Slucajno?!Nisam sarkastican.Samo realan.Cinjenica je da divljaci u LU BG ima i to dosta.Da li ce je biti i dalje,to je pitanje.
A da li Patanko zna da bas ovog gore suma prosto juire da vam bude upravnik?!he bem ti obavestene!
kad prebacim na automacko, samo brije... 
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 11.06.2011. 20:31
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
..nema tu leba dokle god se smenjuju isti ljudi sa funkcije na funkciju, sve je to pišalo u istu tikvu i jedan drugog čuvaju, da se nebi puno pričalo iza leđa..ima jedna izreka kod nas u Lici..naime kad se dojučerašnji pajtosi gadno zakače, onda kažu jedan drugom..slušaj, mi više nismo dobri, ali ONO u stranu!!!..tj. nema cinkanja ...ja sa ubeđen da samo novi i "nezaduženi" ljudi mogu nešto promeniti..vreme pokazuje to već decenijama, ali kao da niko nemari za to...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Patan |
Objavljen 11.06.2011. 21:02
|

Mlađi član

Upisa: 32
Pristupio: 23.09.2010. 23:50
|
A..., mozda je zato g-din Sumo ekspresno postao clan naseg udruzenja ukazom bivseg predsednika. Dok "buranija" placa upisninu i podnosi molbe neki to ne moraju. E... tako je to u zemlji seljaka....
Sto se odstrela DS tice meni je sasvim dovoljno da odstrelim 3 a oni koji su odstreljivali po 15-20 po sezoni pa iste prodavali neka plate punu cenu sto da ne.
I jos samo da odgovorim Lali, taj covek nije bio lovocuvar cak nije imao ni zasnovan radni odnos sa LU BGD, nego je tamo bio dobrovoljno. Njega mi je zao jer je OK covek ali ispade kolateralna steta.
Ne bih vise da polemisem na ovu temu jer ce se ovo pretvoriti u licni sukob a to stvarno ne zelim, svako ima pravo na svoje misljenje i to mu niko ne moze osporiti.
Samo bih jos porucio kolegama lovcima da kada vidite da da se lose stvari desavaju u vasem drustvu nemoj te se plasiti, reagujte odmah i negurajte probleme pod tepih, ona deviza " ja tebi - ti meni" na kraju uvek zavrsava lose po nas obicne clanove.
Pozdrav svima i svima zelim dobar pogled! |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 11.06.2011. 21:38
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Ljudi svatite da se za predsednike udruzenja ne biraju slucajno oni najbolji vec PODOBNI!Nista se nedesava slucajno vec je sve unapred dogovoreno!!!Obicno predsednici su ljudi koji pored svog posla nemogu da mrdnu za udruzenja pa to prepustaju zamenicima,sekretarima ili upravniku dok su oni PREDSEDNICI na papiru!!! |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 12.06.2011. 09:08
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Ne bih vise da polemisem na ovu temu jer ce se ovo pretvoriti u licni sukob a to stvarno ne zelim, svako ima pravo na svoje misljenje i to mu niko ne moze osporiti.
Samo bih jos porucio kolegama lovcima da kada vidite da da se lose stvari desavaju u vasem drustvu nemoj te se plasiti, reagujte odmah i negurajte probleme pod tepih, ona deviza " ja tebi - ti meni" na kraju uvek zavrsava lose po nas obicne clanove.
Kolega ovo je srž našeg današnjeg lovstva (čast izuzecima), pa nažalost i društva u celini!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 12.06.2011. 09:14
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
evo da vam iskreno kažem da sam iznenadjen ovim upisima jer nisam u toku,ali mogu da kažem par lepih reči,više godina uzimali smo fazane iz Kovilova,uvek smo bili zadovoljni i naša saradnja je bila korektna,prošle godine u junu smo uzeli iznošene fazane iz matičnog jata i lično sam išao po njih,sve što sam video i primetio odavalo mi je utisak da sve odlično funkcioniše,rad u fazaneriji je bio ok,a u momentu preuzimanja došli su ljudi da rade radne akcije,upravnik lovišta nemogu da se setim imena ,krupan čovek je seo sa njima i u par reči objasnio šta če se raditi i svi su mi delovali ok,mislim da neko eksperimentisanje sa ovakvim kapitalom i sistemom rada koji se dobro pokazao nije dobro u trenutku kada se u lovstvu okreće točak sa novim zakonom gde će se tražiti više rada i profesionalizma da bi se mogle ispoštovati sve obaveze po zakonu,a naravno i zadovoljiti lovce
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 12.06.2011. 09:20
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
slavaplana kaže:
Ljudi svatite da se za predsednike udruzenja ne biraju slucajno oni najbolji vec PODOBNI!Nista se nedesava slucajno vec je sve unapred dogovoreno!!!Obicno predsednici su ljudi koji pored svog posla nemogu da mrdnu za udruzenja pa to prepustaju zamenicima,sekretarima ili upravniku dok su oni PREDSEDNICI na papiru!!!
Potpuno tačna konstatacija.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 13.06.2011. 09:40
|

Lovčina

Upisa: 1051
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
A ja se bas trudio da budem blag, da ne budem lican, i da ponesto napomenem kao nesto u prolazu kao eto svi mi gresimo da se neko ne uvredi. A fazanerija LUBa nije upropascena u zadnjih sest meseci vec to traje odavno. A zli jezici pominju i da je jedna prijateljska fazanerija nedaleko od Beograda jako uznapredovala propascu nase fazanerije i da to mozda i nije bas slucajno ali srecom ja u te glasine ne verujem. O novima ne znam nista a i znace se za tri - cetiri godine kako rade. Sto se tice placanja trece svinje, ja licno idem i u komericijale lovove i inace sam misljenja da lovci u okviru udruzenja treba da love selektivnim odstrel, grla koja nisu perspektivna a da od bronze na gore da se placa po cenovniku LSS jer drugacie udruzenja gube preko potreban novac za svoj rad. Pa kolege, imate lovacke ispite, imate dvoglede, procenite da li vepar ima 200kg ili 70kg, kolike su usi u srndaca pa ako niste sigurni ili niste pri novcaniku (kao sto se i meni desava) lepo je i ponekad i spustiti pusku i duboko uzdahnuti.
Eto da zakljucim u duhu starih lovackih novina i par strana poslednjeg Lorista, posto ne mislim vise o ovoj temi, uprave drustava rade sjajno, strucno, nadasve posteno, ostvareni su sjajni rezultati u reprodukciji, trofejnom kvalitetu i telesnoj masi pa predlazemo da sve uprave budu dozivotno prateci duh najveceg sina i lovca nasih naroda i nekad bratskih nam narodnosti. I u to ime ZIVELI. |
|
|
|
SUMO |
Objavljen 13.06.2011. 10:20
|

Veteran

|
Kako ste vi sjajni, fantasticni i blagi.
Pazite, krenuli ste sa tolikom kolicinom ``tacnih`` informacija, da me prosto odusevljavate.
- 15-20 svinja po lovcu?! Prodavanje istih. Sjajno. Imate li i jedan argument, sliku, dokument za ovu smelu tvrdnju?!
- Ukaz predsednika?!Nisam znao da je toliko bio mocan. Skoro kao Tadic, pa onda kao da je sam na svetu, kome mu se cefne.
- upisnina postoji zadnje tri godine. Upravo zbog navale novih clanova. Bilo je i preko 30 molbi za prijem. Dakle uvedena je nedavno. To bi trebalo da znate kao ``stari`` clan.
- napredovanje fazanerije?!sjajno. Da nije neko nosio fazane po unutrasnjim dzepovima pa oni napredovali?!
Kako ste pakosni i jadni! Da nije ``jedne fazanerije nadomak Beograda`` , imali bi mnogo problema, bas one godine kad smo imali pozar na nasoj fazaneriji. A toga se ne secate?! Ima jedno 5 godina tome. Ko je tada prihvatio sva jaja koja bi propala? I da ne pricam dalje.
Hadje momci ime i prezime, tacno to i to - poceli ste kao bakute iza coska. Izneli ste previse pausalnih optuzbi.
I dajte jednu sliku iz lova u LU Beograd za pocetak. |
|
|
|
SUMO |
Objavljen 13.06.2011. 10:22
|

Veteran

|
najjaci srndac ulovljen na teritoriji LU Beograd u zadnjih dvadeset godina. Celih 124 poena.
Odstrelio ga je obican lovac, sjajan momak Sale, /dakle ni clan uprave niti bilo ko ``bitan`` kako rece planinko/. Dobar drug, lovac i kundacar. |
|
|
|
SUMO |
Objavljen 13.06.2011. 10:23
|

Veteran

|
Sjajan srndac star dve godine. U pozadini se vide stale Kovilova. |
|
|
|
SUMO |
Objavljen 13.06.2011. 10:25
|

Veteran

|
grupa Bore Galijasa,
vepar od prosle jeseni |
|
|
|
SUMO |
Objavljen 13.06.2011. 10:26
|

Veteran

|
Ovaj dr. za sakale ih vise nece nocima cekati |
|
|
|
SUMO |
Objavljen 13.06.2011. 10:28
|

Veteran

|
Kvalitetna srneca divljac je `posledica` cuvanja i strucnog gazdovanja.
Secerana mart 2010. |
|
|