Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Redfield optika

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Redfield optika
darkon
 Jedno pitanje za upućenije od mene.
Šta je bolje pazariti, Redfield Revolution 2-7x33, ili Burris FullField 2-7x35?

Između njih se dvoumim, pa bi neko poređenje bilo odlično.
Njihove osnovne karakteristike znam, ali ono ostalo što bi trebalo da da prevagu(mehanika, optička svojstva u različitim uslovima...) ne znam, jer nijedan od njih nisam držao u rukama, a neko je možda imao prilike.

Čuo sam dosta pohvala na račun Burrisa, pa...
A cena im je "tu negde".

ohotnik
 Ja bih ti preporucio Burris Jedna od optika sa najcistijom slikom A dozivotna garancija govori o cvrstoci optike.

canis aureus
 I Redfield ima doživotnu garanciju što i tu govori o čvrstoći ali o čistini slike složio bih se sa ohotnikom i tu dao blagu prednost Burrisu.
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Cvele
 Pre bih rekao da je Burris dosta skuplji od Redfileda, nego da su ,,tu negde'' s' cenom.... Confused
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Podunavac
 Burris nisam imao prilike da isprobam niti sam ga video u našim prodavnicama. A što se tiče Redfielda to je u stvari Leupold VX-I samo po još povoljninoj ceni, i moje je mišljenje da trenutno na našem tržištu ima najbolji omer uloženo-dobijeno.
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Kolega Podunavac ,
Potpuno se slazem sa tobom da je najbolje ulozeni novac trenutno za Redfield , zato ce ova optika da krasi moju novu MK pusku .

revolution_3-9x50
www.redfield.com/_media/galleries/revolution_3-9x50_01.jpg
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Podunavac
 Smatram da nema potrebe da na MK pušku stavljaš ovako veliku , robustnu i relativno skupu optiku. Za MK pušku ti je odličan izbor Bushnell Rimfire 3-9x32 koja sa montažom (nosačima) košta 6470 dinara.
Podunavac priložio:
bushnell_2.jpg

Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Na sadasnjoj MK imam Bushnell 3-9x40 Tr. sada na sajmu u Novom Sadu uzimam drugu i sigurno ce biti jaca optika . Po meni je optika vaznija od svega , a posto ja volim da gadjam metu na razlicitim daljinama izbor optike mi je pod brojem 1 .Vise gledam koje nosace i koju optiku stavljam nego koju pusku kupujem. Sta cu takav sam , puno puta me je dobra optika i dobro oko izvuklo.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Podunavac

DESPERADOS kaže:
Na sadasnjoj MK imam Bushnell 3-9x40 Tr. sada na sajmu u Novom Sadu uzimam drugu i sigurno ce biti jaca optika . Po meni je optika vaznija od svega , a posto ja volim da gadjam metu na razlicitim daljinama izbor optike mi je pod brojem 1 .Vise gledam koje nosace i koju optiku stavljam nego koju pusku kupujem. Sta cu takav sam , puno puta me je dobra optika i dobro oko izvuklo.

Naravno da je optika veoma bitna,ali na karabinu koji se upucava na 150-180 metara a gađa sa njim do 200 metara i više.
MK puška se upucava na 50 metara a gađa do 80, maksimum 100 metara. Na toj daljini nema potrebe za velikim povećanjem. Druga stvar nema potrebe ni za velikim objektivom pošto se u Srbiji ne sme loviti ni jedna vrsta divljači sa MK puškom, pa se ni ne dolazi u situaciju pucanja u sumrak i svanuće. A MK puške nemaju trzaj pa ne mora da bude previše robustna ni optika ni montaža.
Ja na mojoj MK puški imam optiku AnsChutz (Anšic) 4x20 i sasvim sam zadovoljan sa njom. Stim da u hrvatskoj imam pravo odstrela lisice, šakala, divlje mačke, jazavca, vrane, svrake i šojke sa kalibrom 22 L.R.
Podunavac priložio:
cz_3.jpg

Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Kolega ja volim da pucam sa MK do 100 metara to je za mene pravi izazov , nekada i vise . Zato volim da na optici vidim metu sto bolje , to mi je ujedno dobra vezba za srndaca i ostalu divljac koju kasnije lovim karabinom na velikoj daljini .
Mozda kada bi probao kakav je to osecaj na 150 metara pogoditi cilj sa MK puskom i ti bi promenio tvoj objektiv.
Po meni je vezba na MK pusci nesto najbolje sto moze biti za svakog ko kasnije planira da ide u lov karabinom, a i municija je jeftinija nego gadjati ( vezbati ) iz karabina .
Sigurna ruka i dobro oko je najvaznije .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Podunavac

DESPERADOS kaže:
Kolega ja volim da pucam sa MK do 100 metara to je za mene pravi izazov , nekada i vise . Zato volim da na optici vidim metu sto bolje , to mi je ujedno dobra vezba za srndaca i ostalu divljac koju kasnije lovim karabinom na velikoj daljini .
Mozda kada bi probao kakav je to osecaj na 150 metara pogoditi cilj sa MK puskom i ti bi promenio tvoj objektiv.
Po meni je vezba na MK pusci nesto najbolje sto moze biti za svakog ko kasnije planira da ide u lov karabinom, a i municija je jeftinija nego gadjati ( vezbati ) iz karabina .
Sigurna ruka i dobro oko je najvaznije .

Možda i promenim optiku ali za Bushnell Rimfire 3-9x32. Smatram da mi ništa bolje ni jače ne treba za MK pušku.
Problem je kod gađanja na velike daljine pad zrna. Na 75 m je -5 cm, a na 100 m -17 cm. I to sa RWS HV koja je jedna od kvalitetnijih i bržih za ovaj kalibar.
Tri prsta 2Kolce

klaja

Podunavac kaže:

DESPERADOS kaže:

Naravno da je optika veoma bitna,ali na karabinu koji se upucava na 150-180 metara a gađa sa njim do 200 metara i više.
MK puška se upucava na 50 metara a gađa do 80, maksimum 100 metara. Na toj daljini nema potrebe za velikim povećanjem. Druga stvar nema potrebe ni za velikim objektivom pošto se u Srbiji ne sme loviti ni jedna vrsta divljači sa MK lepo puškom, pa se ni ne dolazi u situaciju pucanja u sumrak i svanuće. A MK puške nemaju trzaj pa ne mora da bude previše robustna ni optika ni montaža.
Ja na mojoj MK puški imam optiku AnsChutz (Anšic) 4x20 i sasvim sam zadovoljan sa njom. Stim da u hrvatskoj imam pravo odstrela lisice, šakala, divlje mačke, jazavca, vrane, svrake i šojke sa kalibrom 22 L.R.
lepo je garazirana,prelepa je.

darkon
 Hvala na odgovorima. B)
Videću šta će biti, jer sam još u fazi razmišljanja.

Cvele, kada sam rekao da su "tu negde", onda je to zaista tako, bar što se ovih modela tiče.

DESPERADOS
 druze , da budemo realni sve je u igri ..... koliki ti je budzet , da li imas afiniteta prema odredjenoj marci , kakva ti je puska ... itd...

Ako neko ima para da plati LK 2.000 evra sigurno ce imati i 1.000 evra za ekstra optiku , a ko plati LK 150 evra ( polovan ) sigurno je da nece traziti optiku vecu od cene koju je dao za pusku to je jednostavno tako.
E sad ima nas raznih i zato i postoje toliko raznih cena i modela.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

skojic
 Stigla nova redfildova optika http://redfield.c...d-revenge/ a naj zanimljivije je končanica Accu-Ranger Hunter Reticle za određivanje daljine , vrlo zanimljivo !
Svetislav Bato Kojić
Lov srbijalov i Žene enaidu zajedno

sheytan

DESPERADOS kaže:
druze , da budemo realni sve je u igri ..... koliki ti je budzet , da li imas afiniteta prema odredjenoj marci , kakva ti je puska ... itd...

Ako neko ima para da plati LK 2.000 evra sigurno ce imati i 1.000 evra za ekstra optiku , a ko plati LK 150 evra ( polovan ) sigurno je da nece traziti optiku vecu od cene koju je dao za pusku to je jednostavno tako.
E sad ima nas raznih i zato i postoje toliko raznih cena i modela.

Ima qrabeena takih, na koje bi bilo pametno metnooti otpićki od bar 1.000e! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac

skojic kaže:
Stigla nova redfildova optika http://redfield.c...d-revenge/ a naj zanimljivije je končanica Accu-Ranger Hunter Reticle za određivanje daljine , vrlo zanimljivo !

Možda ovo može da prođe u americi, ali za kakav lov bi se koristila ova končanica kod nas? Končanica za daljine gađanja od 200 do 600 jardi, što znači od 180 do 540 metara?Zbunjen Ovo je u suprotnosti sa lovačkim kodeksom i etikom. Druga stvar ova končanica ne može isto da se koristi za zrna težine 9,7 i 11,7 grama npr. Trebalo bi mnogo da se eksperimentiše sa municijom da se dobiju zadovoljavajući pogodci na određenim daljinama. Ili proizvođač preporučuje municiju određenog proizvođača, tipa i težine zrna, što je na našem tržištu teško (ili nemoguće) naći. Ovo lepo izgleda na papiru, ali je u praksi mnogo komplikovanije.
Tri prsta 2Kolce

skojic
 Čudan smo mi narod svenam smeta. Koliko ja znam nijednu optiku nemožeš da koristiš sa drugom gramažom municije čak i sa istom gramažom istog proizvođača druge serije preporučuje se proera i korekcije po potrebi ako želimo vrhunske pogodke , a ako i na sto metara pogodimo u but dobroje bilo šta. Jedno je tačno treba mnogo ispitivanja da bi se postigli pravi rezultati .Da nešto tako nema primenu kod nas pa onda ni daljinomeri nam netrebaju jer sve do 200 metara sa pogađa bez korekcija .;)
Svetislav Bato Kojić

sheytan
 Skojicu, nemaš razloga da tako reaguješ, jer je tebra Podunavatz apsolutno u pravu! Znači, realno, to je više marketinška fora, nego savršeno upotrebljiv proizvod, naročito u Srbistanu! Zašto? Pa, zbog pomenutih stvari - različitih kalibara, gramaža, vrsta zrna i sl., a o 60kom/jahre i nepostojanju strelišta da i ne govorim...

Prava stvar je daljinomer(i to ne najjeftiniji!) i optika sa turetima(i to ne najjeftinija!), i opet dosta probe na različitim daljinama, a to sve, jopet, košta znatno više od ove optike, koja je jeftinija od solidne montaže Sad ... Šta misliš, di se pravi? Grin

Znači, po meni, da ovo ima upotrebnu vrednost - ima, ali uz jedno veliko ALI... Odobreno
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

skojic
 Pravi se na Filipinima , ako je to presudno dali nešto valja onda je 10% optika te koje zadovoljavaju vaše kriterijume a to su cifre od 1000 jevreja pa na gore . Ja kako sam reagovao je skroz normalno bar ja tako smatram jer da se izvinjavam za svako moje mišljenje nemam nameru ipak to je moje mišljenje dali sam nekog uvredio nije se javio a advokata ima svugde .Elem da se vratim na optiku ja sem i tražio mišljenja drugih a sa mojim postovima sučeljavamo mišljenja da bi videli dali to vredi ili ne . Konkretno ja posedujem REDFIELD REVOLUTION 3-9X50MM na 8x57 js i jako sam zadovoljan ovo je ipak nešto novo pa davidimo dali vedi .Daljine na kojim je kako rekoste etički pucati su : (------------------) sa mi samo navedite za vrstu divljači koje je daljina pa kada to navedete onda će te i vi videti da 200 m je srednja daljina . Nisam ja protiv daljinomera čak šta više za to sam ali ovo je uz sva ispitivanja sa probnim pucanjem na raznim daljinama ipak mnogo jeftinije . Sad ako sam nekoga uvredio neka se slobodno javi na PP ja ću mu dati broj mob. i pozvati u goste da uz domaće specijalitete konstruktivno razgovaramo i izvinim ako za to ima potrebe . Lovački pozdrav.iveli
Svetislav Bato Kojić

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Adekvatna optika OPTIKE I MONTAŽE 422 18.05.2025. 01:39
Noćna optika OPTIKE I MONTAŽE 217 23.01.2022. 10:48
Kahles optika OPTIKE I MONTAŽE 69 25.08.2020. 23:34
optika OPTIKE I MONTAŽE 175 24.03.2019. 15:32
Vortex optika OPTIKE I MONTAŽE 38 18.01.2019. 09:04
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,767 posete www.srbijalov.com