Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Paralaksa kod optičkih nišana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Paralaksa kod optičkih nišana
aca81
 OK i hvala puno na pomociSmile nacin lova i teren mi omogucavaju uglavnom pucanje od 50-150m nikako na vecim daljinama pa cak i kad je ceka u pitanju ali se cesto desava da moram gadjati brzo i uvek u pokretu bez sanse za drugi hitac pa poluautomat nije preporucljiv a i optika nista vaznijaSmilepostavicu slike kad namontiram a vec posle upucavanja znacu kako radi i na cemu sam.......poz.
DOBAR POGLED

bturjane
 e da i jos ce samo dodatno da ti zadaje muke jer imas mauzer sistem karabina neprakticno je manipulisanje puskom u lovu ako je tako kao sto kazes na 50-150m daljina pucanja pa za to imas i mehanicki nisan samo malo provezbaj praksa je sve
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

aca81

bturjane kaže:
ma nisam reko da nece da pasuje nego da je to kombinacija za PA karabine i sacmare jer po mom iskustvu bolje je da je uopste i ne stavljas ili optika primerena kalibru ili mehanicki nisan,jer po onome sto sam video i karakteristikama sto si naveo moze da posluzi al za pracku

nemam gdeConfusedmoram da probam ovo sto sam vec uzeo,optika mi ne igra ulogu a pokusavam da ubrzam mehanicke nisane,po meni red dot nije potreban za sacmare
DOBAR POGLED

aca81

bturjane kaže:
e da i jos ce samo dodatno da ti zadaje muke jer imas mauzer sistem karabina neprakticno je manipulisanje puskom u lovu ako je tako kao sto kazes na 50-150m daljina pucanja pa za to imas i mehanicki nisan samo malo provezbaj praksa je sve

lovim sacmarom i nije mi problem do tih 50m ali se uglavnom desavaju daljine gde zamalo ne igra ulogu sacmaraAngryGrin pa je idealan karabin ali sa vremenom za samo jedan metak i ne preterujem ako kazem da DS lete nisko na uskim prosecima.....poz.
DOBAR POGLED

bturjane
 e aco bilo je velike rasprave oko toga da na prosecima lete nisko al zakon je zakon (sta sve nekom padne na pamet) zabranili su upotrebu PPa 
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

aca81
 poneki nisu obavesteni o tomeSmekobrener nije zabranjenHmmm
DOBAR POGLED

vlada lovac

aca81 kaže:

ma brener je OK samo gde ćeš boce da vučeš sa sobomGrin

Cvele
 Ne znam ko je pisao da se klasicnim optickim nisanom ne moze nisaniti sa oba oka ? Posto imam ne namontiran opticki nisan na karabin bas sam uzeo da proverim to, i lepo i jasno se vidi i sa oba otvorena oka kao i sa jednim.... Confused
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Podunavac
 Cvele probaj da nišaniš sa oba oka kada je montiran na pušku. Eventualno bi mogao kada bi ga montirao ispred zadnjeg mehaničkog nišana kao na Steyr Scout.
i52.tinypic.com/28vr2mu.jpg
Ne znam dali si kada čuo za pojam eye relief? U tome ti je problem kod klasičnih optika.
Tri prsta 2Kolce

aca81

vlada lovac kaže:

aca81 kaže:

ma brener je OK samo gde ćeš boce da vučeš sa sobomGrin

Ma placam ljude koji idu samnom u lov da vuku i tovare odstreljenu divljac pa jedan manje vise na platnom spiskuSmeko
DOBAR POGLED

kelt
 sa red dotom mozes da popravis brzinu gadjanja, ali preciznost bez vezbanja tesko ces imati dobru preko 50metara. takodje i kundak i ubacivanje u rame traze vezbu, to mozes i nasuvo u sobi ali i ako budes omasivao ne sikiraj se, na prosekama u sumi padne tek 10%pogodaka. mnogo lovaca sa glatkim cevima je vrlo uspesna u sumi na DS,ali 70 metara je i max daljina pa lovio makar i sa zoljom jer se cilj od raslinja ne vidi ponekad ne dalje ni od 5metara, a dvaput je dvaput(rece mujo)Grin
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Podunavac
 Confused Ovde je tema paralaksa kod optičkih nišana? Koliko sam pročitao još nije bilo reči o paralaksi.Ne razumem Možda bi bilo bobro malo Nazad na temu.
Tri prsta 2Kolce

aca81
 Ima na prethodnoj strani lepo objasnjenje o paralaxiSmile slobodno pitaj sta te interesujeGrin sta mislite o tome da nacrtam kruzic na prednjoj strani i tamo drzim tacku pri gadjanju,kao drugi nisan sa kojim cu da svedem tacku i drzim je u centruHmmm
DOBAR POGLED

kelt
 neces videti taj krug svejedno i sve da ga vidis kakva korist od nisana to bi ti onda bilo isto ko mehanicki. neces ti imati promasaje zbog paralakse sigurno samo se navikni na brzo pucanje, oko ce vezbom da ti se postavlja u centar izlazne svetlosti. tebi bi najbolji bio mehanicki nisan malo sireg prozora i malo da bude blizi musici. tzv. ekspres nisan. ne filozofiraj nego pucajChut
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Podunavac
 Možda ne bi bilo loše da ti neko hatletuje mušicu sa sačmarice na gornju vanjsku stranu tog kolimatora.ROFL Kolega nešto se mnogo iskomplikovalo to sa nišanima. Mislim da ti je najbolja solucija mehanički nišan i trening. Ako pucaš na kratkim distancama nikakve ti optičke sprave nisu potrebne, samo malo vežbe da uđeš u "štos". Sve ostalo je merketing i reklamni spotovi. Onome ko se slabo snalazi sa oružjem nikakva tehnologija ne može pomoći (ne kažem da si ti takav, da ne bude zabune).
Tri prsta 2Kolce

aca81
 Ma vezbao bi ja i pucao dok ne naucim nego nemam municije Confusedpa ako ima neko od vas da posalje bus-om stotinak komadaGrin da li je bolje da bude red dot blize ili dalje oku,zbog paralakse i preciznostiHmmm
DOBAR POGLED

aca81
 Zaboravih da kazem da sam nacrtao kruzic na prednjoj strani i sada mi je puno lakse i nema paralaxe jer je centar tacno na sredini izmedju crvene tacke i kruzica i tu nema omasajaSmeko
DOBAR POGLED

bturjane
 to sto si ti nacrtao nema blage veze mogo si i miki mausaROFL da nacrtas kad namestis taj nisan na pusku kupi metak (laserski) za prirucno upucavanje pa na streliste pa kad ispucas iz stege nekoliko komada municije na odredjena rastojanja tad mozes da se bavis umetnoscu na socivima optickih nisana i pomagala 

Podunavac

aca81 kaže:
Ma vezbao bi ja i pucao dok ne naucim nego nemam municije Confusedpa ako ima neko od vas da posalje bus-om stotinak komadaGrin da li je bolje da bude red dot blize ili dalje oku,zbog paralakse i preciznostiHmmm

Kolimatorski nišani su takve konstrukcije da možeš da ga postaviš bukvalno gde hoćeš na pušku. Pa čak i na mesto prednjeg nišana (mušice), na usta cevi. Međutim uglavnom se postavljaju na mesto predviđeno za montažu.
Tri prsta 2Kolce

aca81
 OK,hvalaSmile pretpostavljam da je niza montaza bolja od bilo koje visljeHmmm da li bi bilo pametno koristiti dodatne lepkove prilikom ucvrscivanja montaze i koje ako ste ZAConfused
DOBAR POGLED

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NIKON optički nišani OPTIKE I MONTAŽE 70 12.12.2018. 19:30
Upucavanje LK sa optičkim nišanom PUŠKARSKA RADIONICA 170 28.09.2017. 20:07
Nabavka optičkih nišana iz inostranstva OPTIKE I MONTAŽE 128 16.02.2012. 14:23
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,330 posete www.srbijalov.com