Joe the hunter kaže:
sheytan kaže:
^
E, sad, i pored SSSR-a koji ih je zadesio, to je ipak jako qltoorna i obrazovana nacija. Chuo sam da, navodno, vetj praktichno 100 godina nemaju nijednog nepismenog drzavljanina? El to barem priblizno tachno?
Cesi su mozda najpismeniji narod evrope obzirom da su imali "srecu" da budu pod Austrougarskom a kasnije i pod cizmom bratskog slovenskog naroda jedini nacin zastite nacionalnog identiteta je bilo obrazovanje.Najme 200 godina su Austrijanci pokusavala da germanizuju kroz jezik taj mali slovenski narod.Zahvaljujuci visokoj patriotskoj svesti i zelji da ostanu sloveni po jeziku, obicajima tradiciji i kulturi uspeli su da sve to sacuvaju.Svesni da su dovoljno mali da se suprotstave velikim silama a da pri tome ne izgube bar trecinu populacije cuvali su ljubomorno svoj jezik i kulturu trudeci se da potomstvu usade isti osecaj od najranije mladosti.Inace najlepse godine sluzbe sam proveo u ceskoj i nikada nisam imao osecaj da sam medju strancima.I
Sto se tice lovackih pravila o kojima sam pricao ta su ustanovljena jos krajem 19 veka i nisu menjana cak ni u vreme komunizma.
^
Shta retji... Samo KAPA DOLE! 
A ne ono nashe poznato "Mi Srbi naj, naj..."!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|