to je jako povoljna cena ukoliko optika odgovara. naime njihova menadzerica mi kaze da ga testiraju vrlo rigorozno i da je jedan primerak pretrpeo vise hiljada metaka iz karabina kalibra 30-06. ako je istina za 230 evra je dzabe. ono sigurno nije kao cajs ali ... treba proveriti. ima li iskustva kakva je ostrina slike, paralaksa, kakav je u sumrak, ovaj od 1,2-5x24 je vrlo zanimljiv kao i ovaj 2-10x50. sad ce biti predstavljeni na sajmu Fehova u Budimpesti oni koji idu mugu da se i raspitaju malo pa da prenesu svoja saznanja ovdi. (mogu i da prenesu pozdrave lepoj Nataliji)
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Ruska ili Kineska? Ruska! Varijabl ili fiksni? Fiksni! Osvetljena končanica? Da, tip D! Uvećanje 4x ili 6x? 4X! Zašto? Duga je to priča i druga tema. Jedini mogući izbor, meni dostupan i da nije vojni model već lovački: Vomoz Pilad P4x32ML. Noviji model optike tog proizvođača sa poboljšanim karakteristikama. Vidno polje na 100m = čak 21m!!! Ako je taj podatak tačan. Da li će izdržati 30-06? Videćemo! Cena prava sitnica. Bruto, cena jednog Taska Svetske Klase. E, da su mi mogućnosti bile drugačije, bilo bi... drugačije. Ovako, to je to. Mora da bude. ;)
Hvala Šejtane. Ušao sam u 6 deceniju života pa će teško biti da imam vremena za bolju optiku. Uzgred, ne lovim već puno godina ali ću ove godine uzeti lovnu kartu i otići na par lovačkih okupljanja. Pa sam snajperče uzeo zbog toga. A što 4x32 a ne neki drugi. Lomio sam se između 6x42 ili 2-8x48. Prvi za montažu sa tunelom, drugi sa nekom niskom,fiksnom. Odlučio se za 4x32ML. On je konstrukcijski čvrći model od ostalih, 4x (vidno polje na 100m = 21m) je univerzalnije od 6x (vidno polje 14m a sa osvetljenom končanicom nešto manje) a i tunel nešto ne volim. 2-10x je veliki i težak. Nisu ni neke drastične razlike u ceni, to nije bilo presudno. Pre svega zbog nove, čvrće konstrukcije modela M koji se za sada proizvodi samo u verziji 4x32. Inače, kako mi prijatelj iz Rusije kaže, VOMOZ je grad fabrika, organizovan još u vreme sovjeta. Imaju sve u kompaniji, od vrtića pa na dalje,škole, generacije rade u optičkoj industriji. Ebiga, imaju više genetskih predispozicija i iskustava da naprave dobru optiku nego radnici pokupljeni sa pirinčanih polja. Naravno da poštujem Kineze, u ogromnom su usponu i mogu napraviti jako kvalitetne stvari ali pitanje je da li takva kvalitetna roba dolazi kod nas. Tu naravno nisu u pitanju Kinezi, več naši uvoznici. Inače, u Rusiji su dosta jeftiniji, mada cene na sajtovima nisu tačne zbog dešavanja sa rubljom. Meni je 4x32ML sa kurirskom dostavom izneo 6700 rubalja, to je oko 97 evra. http://www.30-06....mzvologda/
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
Hunter_lovac Offline
· 25.07.2025. 12:56
Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6