objavljeno je sve javno pa ce mo ispratiti svi zajedno DP i kako ja mislim ovo ce ipak stici do suda jer su ljudi u udruzenju misljenja da su u pravu i da rade po zakonu..................mozda ja gresim ali ipak ce sud dati konacnu rec............ovo nije usamljen primer......L.U. kao pravno lice odgovara za zakonitost rada svojih organa i strucne sluzbe.................sta ima sve od papira koje cu u narednom periodu da objavim pa ljudi nisu ni svesni kako se radi u Cicevcu????Ima i pohvalnih stvari da ne ispadne da ovi ljudi i lovci nerade nista???Daleko od tog...................lovni objekti,hranilice,ceke,itd......svaka cast .........ali sikaniranje neistomiljenika ,,,,,,,,pomocni lovocuvar koji je do skoro po odluci U.O. i parcetu papira tj.ovlascenja U.O. terorisao ljude po lovistu.......................jadno i bedno..........ostalo u nastavku........uskoro!!!!!!!!!!!!!!
Kolega slavaplana , ja sam dao svoje misljenje za pisanje dozvola na dan lova, a to To sto je zakon propisao e zbog toga i postoje problemi.KAda bi razmislili malo bolje videli bi sta je ispravnije, dali pisati one lovce koji su prisutni ili sve redom pa ko dodje?
Kolega nista licno , samo moje misljenje....
Pozdrav...
Jos se smejem kakav ljudi imaju pravilnik u koje se mesaju prava i obaveza RADIKA UDRUZENJA I CLANOVA sto nema veze jedno sa drugim........a nedaj boze da pogledas nekog iz uprave popreko..................uuuuomah sledi kazna a jos ako si pominjao nekog radnika ili nedaj boze predsednika u negativnom kontekstu......o si cvorka i to novcano!!!!!!!!!Ovo pada glat na sudu a pogotovo clanovi na osnovu kojih je optuzen covek KOJI NIJE BIO U LOVU.......a tek je smejurija da samo lica sa polozenim ispitom za OCENU TROFEJA mogu biti strucni pratioci u lovu na krupnu divljac.......gde to nadjose????Ovo je tipican primer kad u organima DP nema Pravnika po struci a siguran sam da medju clanovima ima i takvih lovaca............kad prijavu pisu ljudi koji nemaju pojma sta je izvan njihovog pravilnika koji nije uskladjen sa visim aktima i kad pomesas babe i zabe kao sto je ovde slicaj,,,,,,radnici.....clastvo!!!!!!!!!!Sacekajmo odluku prvostepenog organa pa ce mo videti sta dalje......hvala svima na poniudjenoj pomoci..........vec su se dva advokata javila iz okoline k zapravnu pomoc i eventualni sudski spor !!
Iskren da budem,meni je sve ovo toliko smesno jer podigla se ogromna prasina oko niocega,prosto receno,ja godinama lovim u tom drustvu L.U.HAJDUK VELJKO-CICEVAC i sve je uredno i na visini zadatka,ti lovci iz STALACA su prica za sebe,vecina bar,njima je oduseto loviste pre mnogo godina bas zbog tog NEPOSTOVANJA ZAKONA kako kaze savaplana koji i sam sve ovo podize do nebeskih granica,ako nebo uopste i ima granicu,opet kazem nista licno nemam protiv tih lovaca iz STALACA ali vecina njih je jako nekulturna i sto kaze slavaplana nepismena,a znaju da obuju opanke i vunene carape i pusku pod ruku i u planinu,ada neznaju najosnovnije stavri po pitanju lovstva i balistike,takvim ljudima je najlakse manipulisati,pricati im prazne price i obecavati sve naj naj ako dobiju loviste kad budu konkurisali za njega,e sad se tu postavlja pitanje ko ce biti u tom rukovodstvu ako se formira novo uduruzenje u STALACU...mozda imaju pretenzije bas oni koji ovo i forsiraju i na taj nacin misle da ce zadobiti poverenje tih istih lovaca da kad se bude to formiralo oni budu neki PARTISKI KADAR...mislim da je mnogo bolje pricati kako unaprediti saradnju svih lovaca kako na lovnom tako i na privatnom planu a ne ubacivati plamen mrznje i siriti neprijateljstvo,jer u globalu receno nase lovstvo u nasoj Srbiji je u jako teskom stanju,tako da ovo nije niti ce ikada biti neka jako bitna tema da se oko nje vrti sve i na Fejsu i ovde,zato pusite to nek ide svojim tokom kako i treba,nek se pojedini opamete,da shvate da nemogu da teraju silu po lovistu po Stalacu jer to nije njihova dedovina kako rece slavaplana vec nacionalno blago rep.Srbije,da se nauce da moraju da postuju propise ma kakvi da su smesni kako rece slava plana ili oni za plakanje,i najbitnije da se tim lovcima neobecava nista posebno niti da im se budi nada da ce se osamostaliti i dobiti svoje loviste jer su svi svesni i od strane drzave i od samih njih da od te price nema nista,samo pusta zelja,jer da su znali i da su znali da sacuvaju to sto su nekada imali sada bi bili sami svoje gazde...ali prslo je to vreme,zavrsena je to prica...i mislim da treba malo spustiti loptu oko tih advokata i oko tog suda,jer onaj mac koji drzi kip pravde ima dve ostrice,pa je pitanje koja ce kome pripasti...TRESLA SE GORA RODIO SE MIS..sve najbolje svim lovcima uz lovacki pozdrav DOBAR POGLED..
Zivot je jako kratak..budite lovac i ucinite zivot lepsim..
Sta je bilo Srki 037? PRPA BATO???
Slavo samo napred, udario si u osinje gnezdo.
Polako sa plaćanje što reče Šojić, mislim Srki 037.
Ajde admini, ovo je toliko očigledno da je smešno, kakvo je ovo predstavljanje......"Lovac..ljubitelj prirode",
a učlanio se juče, par dana pošto je Slava pokrenuo temu, kako se neupućeni i bespomoćni lovci šikaniraju:
" Korisničko ime Srki-037
Tip korisnika Član Datum pristupa 05.02.2015. 12:32
Poslednja poseta 06.02.2015. 19:06
Datum rođenja Septembar 8 1975
Lokacija krusevac"
ADMINI? Jel vidite ovo!
Učlanio se kada se iznosi prljav veš, i ............i........................i odma: polako sa plaćanje Đole (U prevodu: Polako sa advokati...)
Slavo ne vidim problem u ovom pravilniku o diciplinskoj odgovornosti, pa sličan je i kod mene u LU a verujem i u drugim LU. Jednostavno dobijen je šablon pravilnika koji je samo malo prilagodjen samom LU.
Nisam neki pravnik ali zar ne postoji i poseban pravilnik o radu stručne i lovočuvarske službe u kom jasno pišu prava i obaveze upravnika i lovočuvara koji su zaposleni u LU.
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Slavo samo napred, udario si u osinje gnezdo.
Polako sa plaćanje što reče Šojić, mislim Srki 037.
Ajde admini, ovo je toliko očigledno da je smešno, kakvo je ovo predstavljanje......"Lovac..ljubitelj prirode",
a učlanio se juče, par dana pošto je Slava pokrenuo temu, kako se neupućeni i bespomoćni lovci šikaniraju:
" Korisničko ime Srki-037
Tip korisnika Član Datum pristupa 05.02.2015. 12:32
Poslednja poseta 06.02.2015. 19:06
Datum rođenja Septembar 8 1975
Lokacija krusevac"
ADMINI? Jel vidite ovo!
Učlanio se kada se iznosi prljav veš, i ............i........................i odma: polako sa plaćanje Đole (U prevodu: Polako sa advokati...)
Joooooooj ovo je smešno koliko je providno!
Udri Slavo!
Ne vidim ni da se Srki predstavio u temi " Red je da se predstavimo" a to je čini mi se obaveza.
Srdjane slobodno se pretstavi ovde niko ne ujeda, ako se ne varam znam odprilike ko si, a ako sam u pravu imaćemo o čemu da pričamo i ne samo na ovoj temi.
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Hoce svoje loviste, možda nemaju za Hillman, Alphu, Beretu, i ostale djakonije sto nosite VI BAGRO sto se grcevito borite za clanarine tih seljaka, kojima je tesko i tu clanarinu platiti, inače zabole vas za jedinstvo, takvi što u prvom upisu pominju partiju, jedinstvo lovaca i slično, to me je naježilo koliko liči na ujedinitelja i velikoga vođu, i samo na čuvanje svojih doopeta!
Ako je sve to već došlo do ovog foruma, i ako je se Slava toliko aktivirao, i još ako ima papire....ma izaćićete u novinama BAGRO!
Šikanirate seljaka...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sve bih vas ja govnj*vom motkom,
opanak....vunena čarapa...podhebavate.........................A VOLITE NJIHOVE ČLANARINE I GRČEVITO SE BORITE ZA NJIH!
BANUJTE MENE ADMINI, DIGAO MI SE PRITISAK OVO NIJE NORMALNO, svašta sam rekao, ali morao sam! ovo je NovosaCki!
Ne razumem sta napred, sta udri?! Evo ja sam ovde vec neki period. Zasto omalovazavati udruzenje, pre svega obracam se Slavi, zasto dizete ovoliku tenziju oko necega potpuno nebitnog, a ne vidite kakve se gore stvari desavaju u celokupnom lovstvu Srbije. Ja sam clan lovackog udruzenja koje gore u predhodnim tekstovima pljujete, i pominjete kao da smo mi ovde divljaci, kao da ne znamo nista o lovu, ja jesam mlad lovac i ne ide da se raspravljam sa starijima, ali ovo prevazilazi svaku granicu. Pustite ljude da rade svoj posao, nemam ni ja ni vi nikakvo pravo da omalovazavate ljude koji rade u njemu. I dajte da batalimo vise sa ovim tekstovima koji ne prilice ovakvom forumu.
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!
Radi se o tome, da se ljudi koji vole lov zastrašuju, samo zato što ne znaju , ne da im se da znaju, ako neko nije po volji, odmah idu pretnje za gluposti.
O tome se radi,
Pa se onda neko juče posle podne učlani na forum, i odmah na ovu temu...
A jedini argument: seljaci u opanci i vunene čarape!
Nije se potrudio ni malo da se predstavi, ili ne sme,
ni jedan Slavin argument nije opovrgao,
ALI NE SME NIKO NI JEDNOG ČOVEKA DA ŠIKANIRA,
Svi smo mi lovci isti, i ja programer, i onaj bez osnovne škole što lovi samnom, i svi isto jedemo, svi smo kolege,
a ovaj je ovde našao da omalovažava kolege,
njima se ne daa da imaju lovište....šta mislite zašto (nagoveštaj: članarine)
Šta oni misle...da je seljak lud, zašto hoće da se izdvoje...
To ne branim, i takodje se slazem sa vama u lovu smo svi isti, a treba da tezimo da budemo sto bolji bez obzira ko je sta u privatnom zivotu. Mnogo ste se "ostro" predstavili u ovoj temi, kao da ste dali zeleno svetlo da treba nastaviti sa ovakvim upisima na temu ovog lovackog udruzenja, umesto da svi zajedno propricamo i bez ovolike tenzije o gore navedenom "problemu" koji je kolegu Slavu jako pogodio.
Tomash..pa ti sada upravo mene sikaniras..ako nevidis kupis naocare i to je to.ovde se nisam uclanio zbog tog sto se Slava Plana pobunio zbog nekih problema oko tog lika i oko te disciplinske komisije...ovde sam dosao bas zbog toga sto SLAVAPLANA reklamira sajt,kaze da je lep i namenjen lovcima,i upravu je,sajt je ok,a sta bre tebe zabole ko sam ja i sta sam ja i dal sam ovo ili ono,zbog tebe i takvih kao sto si ti nase lovstvo je ovakvo i razdor medju ljudima,sta se kurcis i sta vredjas a da me i neznas ko sam i sta sam.OVDE SAM DA BI SE ZEZAO I DRUZIO SA KOLEGAMA LOVCIMA,UPOZNAO NOVE LJUDE ne da se sa tobom i tebi takvim raspravljam..i veruj da se nisam ovde prijavio da bih komentarisao o tim ljudima iz Stalaca i o HAJADUK VELJKU L.U,vec prvashodno zbog sebe i svoje zelje da se malo ubije ovo zimsko vreme..a a ko ti druze imas malo problema sa sobom i svojim zivotom idi bre kod doktora ako ti je knjizica overena..poz
Nije dozvoljeno da se ovakav način obraćaš bilo kome na ovom forumu!
Ovo ti je prva opomena!
Srbijalov Admin Tim!*
Ja Stojanovic Dragoslav iz Stalaca sa stalnim prebivalistem u ulici BJ.broj 41 pod punom krivicnom i materijalnom odgovornoscu izjavljujem da sam od strane L.U."Halduk Veljko" iz Cicevca ciji sam dugogodisnji clan i predsednik sekcije Stalac dana 28.01.2015god. del.broj 11\2015 dobio Pozivnicu i Disciplinsku prijavu pod istim delovodnim brojem kojom me L.U. tereti da sam prekrsio clan 23 st 1. tacka 24. i tac 26 Pravilnika o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti radnika u udruzenju i clanova udruzenja.
Bez pokrenutog D.P. mi je licno Upravnik lovista pred svedocima rekao da sam SUSPEDOVAN IZ LOVA I SA MESTA PREDSEDNIKA SEKCIJE tako da vise od 7 izlazaka u lov na dilju svinju nisam isao a dozvola je pisana na drugo lice??Sikaniran sam i kaznjavan nelovom za Novu godinu kao jedini predsednik sekcije ciji lovci nisu lovili jer mi dozvola za taj lovni dan nije izdata kao ostalima????da li to Upravnik ima pravo da radi i na osnovu kojih Zakonskih ovlascenja????
Kada sam od L.U. zatrazio gore navedeni pravilnik koji me tereti ovo Lovacko udruzenje . dobio sam odgovor da isti pravilnik Milija predsednik udruzenja mora da odobri kako bi isti dobio ?Clanovi ovog udruzenja nemaju pojma kako ovaj pravilnik izgleda a kao predsednik sekcije duzan sam da isti dobijem od Milije kako bi lovce upoznao sta su njihova prava i obaveze sto se nikada nije desilo??Ovo je tajna za clanove udruzenja i Milijina slobodna volja kome ce isti pravilnik dati na uvid sto prestavlja presedan u istoriji lovsta u Srbiji.
Kada sam isti pravilnik zatrazio PISMENIM PUTEM u pon.03,02.2015god. dobio sam odgovor da je stampac u kvaru?????Isti nisam dobio???da fotokopiram originalni takodje nisam mogao???
U pozivnici za ovaj Disciplinski postupak stoji da ako se ne odazovem komisija ce doneti odluku bez mog prisustva????
Kako da iznesem odbranu i kako da znam za sta me udruzenje tereti ako mi se nedostavlja pravilnik koji me tereti i ako je Zakon o udruzenjima gradjana tu sasvim jasan da rad svih udruzenja pa valjda i ovog naseg je JAVAN...........L.U. "Hajduk Veljko" u svom statutu ima da je rad udruzenja JAVANA pa postavljam pitanje Disciplinskoj komisiji kako da pripremim odbranu ako nemam pojma za sta sam otpuzen???
Zbog svega gore navedenog predlazem Disciplinskoj komisiji da mi dostavi trazeni pravilnik u skladu za Zakonskim propisima ,da ovaj Disciplinski postupak odlozi za 7 dana kako bi u dogovoru sa advokatom dao izjavu na okolnosti koje su se desile i za sta sam okrivljen u ovom Disciplinskom postupku po upoznavanju sa istim clanovima koji me terete.
Ovu izjavu dajem L.U. u dva primerka a istu cu koristiti u eventualnom sudskom postupku protiv udruzenja.
Ova izjava kao i Disciplinaka prijava ce biti dostavljana medijima jer je rad Lovackog udruzenja JAVA kako bi se ostali lovci ,clanovi i svi zainteresovani upoznali sta i kako se radi u ovom lovackom udruzenju.
Ukoliko ne budem zadovoljan odlukom Disciplinske komisije kao prvostepenog organa obraticu se shodno Statutu L.U. visim istancama postujuci zakonsku proceduru kako bih zatitio svoja prava.
s postovanjem
Stojanovic Dragoslav
podnosilac izjave
U Stalacu 04.02.2015god
Ako je ova izjava tačna onda boga mi ima o čemu da se priča i piše ovde.
Kako gospodin upravnik daje sebi za pravo da bilo koga suspenduje iz lova ili čak uskrati pravo da bude predsednik sekcije, ajte molim vas čista glupost.
Niste vi malo drustvo, imate dosta sekcija, pa cesto i ljudi van svoje grupe ne ynaju sta se desava u drustvu.
Treba da smo svi isti, ali ovaj gore ocigledno ne smatra tako. Mene je to...jako zabolelo
Tamo se po svim dokazima, šikanira jedan lovac, a njih (ne mali broj) nezadovoljan šta se dešava, hoće da se odcepe. I kreće proces: kadija te tuži, kadija ti sudi.
Ako si već u tom društvu, kako bi se ti osećao da se tebi, ili tvojoj sekciji ovo dešava...? Jel bi napisao ovde?
Jel prete tamo: "ćuti, ili ode puška"....Jer to je najčešći scenario u Nas.
Nisu ovo Titina vremena, narod je malo pismeniji, nešto se i školovalo, a i oni koji nisu, znaju da imaju prava, "a mi, ćemo pomognemo" što kažu Čarapani
Jesi li ti ikada video taj pravilnik? Jel smeš da pitaš za njega u opšte? Jel to tamo toliko strašno?
Ja se predstavljam samo sluzbenim licima koji imaju ovlascenja po ustavu da legitimisu druga lica...a ne kako se kiome ovde navije..ako admin to zatrazi razmislicu dal cu se predstaviti ili cu se trajno iskljuciti,jer ovde je ocigledno skup isotmisljenika oko tog lika SLAVEPLANE i ko drugacije nesto kaze taj je neprijatelj broj 1...Kao prvo ja nikom bre nista nedugujem,bogu hvala,ovde sam dosao dobrovoljno ispunio kriterijume koje su trazili osnivaca sajta i to je to..a dali zelim da se predstavim ili ne sta bre koga zabole za to,ovde nisam da nikog vredjam niti omalovazavam,jer nisam iz te price ali isto tako necu dozvoliti NIKOM kako u privatnom zivotu tako i na ovim javnim drustveno socijalnim mrezama da me iko vredja..kao ovaj NADIOBUDNI PAMETNJAKOVIC TOMASH..umesto da pozdravi novog clana mene on NAPADA ko da mu otimam nesto njegovo..STRASNO I PRESTRASNO...jeste OPANCI I VUNENE CARAPE,VOJNE UNIFORME I POLA LITRA RAKIJE i PP sacma u u planinu..kad nesto neznas nemoj da lupets TOMASH..A POSLE PRED PRODAVNICU I SVE MAJKU U PIC..UPRAVNOM ODBORU I RUKOVODSTVU STO IM MINU OMOGUCILI DA ODSTRELE SVINJU a da nepricamo koliko KRMACA je pokradeno bas na tom terenu i od strane tih SELJAKA KAKO TI RECE....i daj bre batali me vise prijatelju TOMASH idi izivljavaj se nekom drugom..ovde sam da se opustim a ne da resavam tvoje psihicke krize...
Moraćeš se predstaviti ili će ti biti zabranjeno pisanje na forumu!
Drugi put te opominjem da paziš kako se obraćaš kolegama lovcima na ovom forumu!
Srbijalov Admin Tim!*
JESTE..ja mogu da mu omogucim naocare ako mu trebaju...A SADA CU DA VAS SVE OVDE KOJI STE SE UKLJUCILI U OVU TEMU JAVNO PITAM...DA LI VI POZNAJETE TE LJUDE IZ STALACA KOJI NAVODNO ZELE DA SE OTCEPE I DALI LICNO ZNATE TOG DRAGANA...ajde odgovorite mi svi ali iskreno i posteno..bez lazi...prvo ovaj strucnjak TOMASH
Rad udruženja organizovan kroz rad osam lovačkih sekcija: Ćićevac, Stalać, Lučina, Pojate, Pločnik, Grad Stalać, Mrzenica i kao jedna lovačka sekcija za naseljena mesta Mojsinje, Braljina i Trubarevo. A samo jednoj sekciji ne odgovara rukovodstvo u lovackom udruzenju.
Ne nisam video, a i nisam trazio da vidim, ja sam lovac tek 2 godine, tj. 2 godine nosim pusku, a idem u lov od svoje 11,12 godine, mozda i pre.
Kolege spustite loptu malo! Molim vas bez vikanja i ličnih uvreda. Svako može izneti svoje mišljenje sa kojim se možemo i ne moramo složiti ali to ne sme biti razlog za vređanje i uvrede!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?