Cadara kaže:
Skajp, sediš kući i preko računara direktno gledaš predavanja i edukuješ se. A u stvarnosti služi da se vidiš sa tebi dragim osobama koja su daleko u tuđini, gledate se i pričate...
aaa skype, pa sto ne napisu kako treba, pomislio sam da su izmislili neki novi program, s obzirom da je moje poznavanje informacionih tehnologija na minimalnom nivou, dobro bi dosla ta edukacija posto je besplatna kad su vec dobili pare od Ministarstva, ili su te pare potrosene a niko nije ni znao za to???
Cadara kaže:
Skajp, sediš kući i preko računara direktno gledaš predavanja i edukuješ se. A u stvarnosti služi da se vidiš sa tebi dragim osobama koja su daleko u tuđini, gledate se i pričate...
aaa skype, pa sto ne napisu kako treba, pomislio sam da su izmislili neki novi program, s obzirom da je moje poznavanje informacionih tehnologija na minimalnom nivou, dobro bi dosla ta edukacija posto je besplatna kad su vec dobili pare od Ministarstva, ili su te pare potrosene a niko nije ni znao za to???
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
AcaNik kaže:
Нека ме неко исправи али мислим да није довољно да делатност буде едукација већ да мора да има и решење надлежног министарства о томе да се може вршити та делатност.
Грешиш AcaNik, да би неко могао да се бави образовном делатношћу, он ту делатност као предузетник прво мора да региструје у АПР-у, и у зависности од врсте образовне делатности, зависи да ли му треба „решење надлежног министарства“ како ти наводиш , а затим и да испуни услове за обављање те регистроване образовне делатности (мислим, ако хоће да се бави основним, средњим или високим образовањем, онда мора да има сагласност надлежног министарства), које након тога проверавају, контролишу и покушавају да санкционишу надлежне државне инспекције, тј. надлежни инспектори који за то примају плату у дупло већем износу него моји запослени пријатељи у Yuri, Elradu, Gruneru, Железари у Смедереву, Стаклари у Параћину, итд.
Оно што све нас , не само као ловце или симпатизере лова или као чланове овог ловачког форума, већ и као грађане наше државе Србије треба да интересује или чак и да забрине, јесте чињеница да се из државних буџетских фондова (бар оних у које само ми ловци Србије издвајамо своја новчана средства), додељују средства субјектима који можда нису регистовани за обављање образовних делатности или који су можда и за то регистровани али за које не испуњавају услове, што је можда случај и ових 1.300.000 динара јер многе околности указују да се ради о пројекту од кога ловство и ловци Србије неће имати никакве користи и да је исти осмишљен само да би увек те иста група, тих др. мр. стручњака предавача ( Јеремија Трифуновић, Зоран Ристић, Милош Беуковић, Зоран Поповић а можда и остали наведени у пројекту), поново, по ко зна који пут, неопрвдано узела део ловачких пара и на овај начин, јер им је то изгледа или очиглендно прешло у ружну навику.
Или, како је могуће да средства из Буџетског фонда за развој ловства Србије добије предузетничка радња , чија је основна делатност 58.14 - Издавање часописа и периодичних издања, када се та делатност односи само на издавање:
- часописа и периодичних издања који излазе мање од четири пута недељно са информацијама у штампаној или електронској форми, укључујући и интернет издање, и
- прегледа радијског и телевизијског програма.
Ја верујем да LORIST AGENCIJA TRIFUNOVIC JEREMIJA PREDUZETNIK PETROVARADIN, TOME MARETICA 23, испуњава све потребне услове за обављање делатности за коју је регистрована, као што не верујем да је регистрована и да испуњава услове за бављењем делатности „Производња кинематографских дела, аудио-визуелних производа и телевизијског програма (шифра - 59.11), која обухвата делатност:
- производње кинематографска дела, телевизијског програма (телевизијских серија, документарних филмова и.....итд.) или телевизијских реклама (а чини ми се да се помало бави и овом делатношћу).
Као што не верујем да је LORIST AGENCIJA TRIFUNOVIC JEREMIJA PREDUZETNIK PETROVARADIN, TOME MARETICA 23, регистрована и да испуњава услове за бављењем делатности „Приказивања кименатографских дела (шифра 59.14), која обухвата делатност:
- овлашћено приказивање кинематографских дела путем одговарајућим технологијама и техничких уређаја, доступног грађанима под једнаким условима у јавним просторијама,односно јавним просторима (а чини ми се да се помало бави и овом делатношћу)
Као што нисам сигуран да LORIST AGENCIJA TRIFUNOVIC JEREMIJA PREDUZETNIK PETROVARADIN, TOME MARETICA 23, има регистровану делатност „Спортско рекреативног образовања“ (шифра 85.51), за коју у Уредби о класификацији делатности кажу да обухвата: „обучавање у спортским активностима које је намењено групама или појединцима а које се обавља у камповима или школама..., а још мање сам убеђен да је LORIST AGENCIJA TRIFUNOVIC JEREMIJA PREDUZETNIK PETROVARADIN, TOME MARETICA 23, регистрована и да испуњава услове за обављање „Помоћних образовних делатности“ (шифра 85.60), која обухвата:
- ненаставне активности које дају подршку образовним процесима или системима:
* образовни консалтинг,
* саветодавне активности за усмеравање у образовању итд......
Ако сам ја добро разумео, LORIST AGENCIJI TRIFUNOVIC JEREMIJA PREDUZETNIK PETROVARADIN, TOME MARETICA 23, је из Буџетског фонда за развој ловства Републике Србије, одобрено 1.300.000 динара за пројекат „ЕДУКАЦИЈА КАДРОВА У ЛОВСТВУ“, па мене као геџована са југа интересује:
- колико је предавања, где, када и са коликим бројем учесника, одржао проф. др. Зоран Ристић са ПМФ Нови Сад и наравно, колико му је исплаћено за тај његов труд и по ком основу или на који начин су му исплаћена та средства?
- колико је предавања, где, када и са коликим бројем учесника, одржао проф. др. Милош Беуковић са Пољопривредног факултета Нови Сад и наравно, колико му је исплаћено за тај његов труд и по ком основу или на који начин су му исплаћена та средства?
- колико је предавања, где, када и са коликим бројем учесника, одржао проф. др. Драган Гачић са Пољопривредног факултета Нови Сад и наравно, колико му је исплаћено за тај његов труд и по ком основу или на који начин су му исплаћена та средства?
- колико је предавања, где, када и са коликим бројем учесника, одржао проф. др. Зоран Поповић са Пољопривредног факултета Земун и наравно, колико му је исплаћено за тај његов труд и по ком основу или на који начин су му исплаћена та средства?
- колико је предавања, где, када и са коликим бројем учесника, одржао проф. др. Милутин Ђорђевић са Ветеринарског факултета Београд и наравно, колико му је исплаћено за тај његов труд и по ком основу или на који начин су му исплаћена та средства?
- колико је предавања, где, када и са коликим бројем учесника, одржао дипл инг. шум. Јеремија Трифуновућ са Лориста из Петроварадина и наравно, колико му је исплаћено за тај његов труд и по ком основу или на који начин су му исплаћена та средства?
- колико је предавања, где, када и са коликим бројем учесника, одржао дипл инг. шум. Јеремија Трифуновућ са Лориста из Петроварадина и наравно, колико му је исплаћено за тај његов труд и по ком основу или на који начин су му исплаћена та средства?
- колико је предавања, где, када и са коликим бројем учесника, одржао дипл инг. шум. Љубиша Мариновић из „Срвбијашума“ Неготин и наравно, колико му је исплаћено за тај његов труд и по ком основу или на који начин су му исплаћена та средства?
- колико је предавања, где, када и са коликим бројем учесника, одржао инж. информатике Марко Носовић са Лориста из Петроварадина и наравно, колико му је исплаћено за тај његов труд и по ком основу или на који начин су му исплаћена та средства, као и ког је степена образовања овај предавач?
- колико је предавања, где, када и са коликим бројем учесника, одржао дипл инг. шум. Предраг Ђурђев са Лориста из Петроварадина и наравно, колико му је исплаћено за тај његов труд и по ком основу или на који начин су му исплаћена та средства и какве су његове стручне референце у области „Основи балистике и примене Закона о оружју и муницији са аспекта примене Закона о дивљачи и ловству?
- који се стручни радник Министарства ПШВ-а - Управе за шуме држао и колико предавања, где, када и са коликим бројем учесника, и наравно, колико су/му им/је исплаћено за тај њихов/његов труд и по ком основу или на који начин су им/му исплаћена та средства?
- који је видео материјал (ДВД) коришћен на предавањима напред наведених?
- колико је било питања и којих ловних радника Србије, путем online комуникације и колико одговора су, од кога и када добили на Лорист ТВ?
- колико је било питања и којих ловних радника Србије, путем online комуникације и колико одговора су, од кога и када добили преко портала и форума Лорист?
- колико је било питања и којих ловних радника Србије , путем online комуникације и колико одговора су, од кога и када добили преко Лорист радија?
- колико је било и којих ловних радника Србије, путем online комуникације и колико одговора су, од кога и када добили преко Лорист Skipe?
А као правом геџовану са југа, стварно ми није јасно како једна предузетничка радња, као што је LORIST AGENCIJI TRIFUNOVIC JEREMIJA PREDUZETNIK PETROVARADIN, TOME MARETICA 23, може да функционише и ради без иједног запосленог, и то не само 2013. већ и 2012, 2011,...... а искрено , мој геџовански ментални а јужњачки склоп, никако не може да схвати да ли постоји нека корелативно узрочна-последична веза између ЛСВ-а и LORIST AGENCIJI TRIFUNOVIC JEREMIJA PREDUZETNIK PETROVARADIN, TOME MARETICA 23, због много веће остварене приходи ове друге у 2013 у односу на 2011-ту годину????
ПС. Лало, има ли та твоја "стаклена кугла" могућности да ми да бар делимичне одговоре на моје дилеме а које се могу наслутити из напред постављених питања????
Ma ovo je strašno...A evo i zašto, pokušaću da dam svoje viđenje ova ČETIRI LISTA HARTIJE koje Jeremija naziva "Projekat" po njegovim delovima:
A) EDUKACIJA PUTEM SEMINARA, PREDAVANJA I PRAKTIČNE NASTAVE
Koje su sve veličine navedene u "projektu" u svojstvu predavača (Zoran Popović, Beuković, Ristić i drugi...), pa oni su vezani kao creva!
Čak i ako zanemarimo te veličine koje se u "projektu" navode, jel vi shvatate šta se ovime pokušava postići?
Znači u tom slučaju Lorist agencija postaje deo zvaničnog sistema (iako je lorist u stvari jedan samozaposleni čovek, odnosno preduzetnik, koji do duše može zapošljavati druge), a time se dovlače članovi na Njegov forum (poluzvanično) kroz zvaničan projekat Ministarstva i uprave za šume, kroz ljude koji su na zvaničnim funkcijama u savezima, ili su bili pre, pa se čak i može stvoriti slika među neukim lovcima da oni deluju pri ministartstvu!!!
A onda se ti novci za predavanja po LU, mogu koristiti za lobiranje i sticanje podrške kroz ucene i pretnje lepo ušuškane između redova na tim "predavanjima" naravno uz sve prisutno veličanje tih samoproklamovanih veličina koje sprovode projekat ministarstva.
B) E-obrazovanje ili interaktivna edukacija
Kao obrazovan čovek iz struke, koja je ovde tema, ne mogu se načuditi količini gluposti ovog odeljka počevši od njegovog naslova. E-obrazovanje i Interaktivna edukacija, za početak, to su dva različita pojma. Tu su i Online Internet kao i neki program koji se više puta naziva Skipe (Možda Jeremija valja neku kinesku verziju(plagijat) jednog poznatog softvera sličnog naziva), ili je jednostavno neuk a pokušava da obrazuje slične sebi neznanjem...Evo prosudite sami, citiraću deo teksta sa jednog od papira:
Jeremija kaže:
Pored informatičkog i tehničkog obrazovanja, ovim putem mogu da predaju i ostale teme iz obrazovnog programa za radnike na interaktivan i inovativan način...
Znači neznalica bi predavao Informatičko i tehničko znanje i učio lovne radnike pogrešne termine, a čak pominje OSTALE TEME IZ OBRAZOVNOG PROGRAMA ZA LOVNE RADNIKE!!!
Pa on je tačno umislio da je Obrazovna institucija
U delu gde se pominju sredstva ovog vida "obrazovanja" (Portal i Forum i taj Fantomski program Skipe) se između ostalog kaže i sledeće:
Jeremija kaže:
...ali ono što je najvažnije, da u svakom momentu lovni radnici imaju mogućnost online komunikacije i dobijanja odgovora na svako postavljeno pitanje. Time se postiže permanentno obrazovanje, ali i brza reakcija u slučaju takvih potreba.
Pa da vidimo koliko je brza reakcija, recimo tog portala na koji se poziva. Danas je 07.09.2015. gofine, izvolite pogledati ScreenShot portala koji pravovremeno edukuje i brzim reakcijama informiše lovce, Konretno Sekcija SVEŽE INFORMACIJE:
Ili Recimo Netačan Kalendar LOVA:
A kada pričamo o samom forumu, tu lovni radnik može dobiti samo Pravovremeni BAN ukoliko kaže nešto što se Jeremiji ne dopada...
I na kraju krajeva, lovnim radnicima niko ne može zabraniti online komunikaciju, niti im treba Jeremija da je moderiše i ide preko njega, posebno nikome ne treba Jeremija da moderiše "SKIPE" pozive i učestvuje u njima.
Ceo ovaj odeljak takozvanog "Projekta" je u stvari traženje para za promociju svojih proizvoda (Portal, Forum, Magazin, TV, Radio i taj fantomski program SKIPE) i ne vidim šta time dobijaju lovci za novce više nego što imaju sada za DŽ, osim većeg broja ljudi koji bi dežurali na tim glasilima i banovali brže neistomišljenike.
Što se tiče nekih stvari ovde podvučenih u tekstu, moram delimično stati i u Jeremijinu odbranu, i reći da ne mora da znači da je podvučeno neistina:
Naime Lorist nije FIRMA, Lorist je Naziv pod kojim se PREDUZETNIK registruje pred državom, a Preduzetnik je SAMOZAPOŠLJAVANJE, i nema status pravnog lica već je fizičko lice.
Prema tome, on kao samozaposleni je automatski i zaposlen, i ne navodi se nigde u broju zaposlenih, već samo druga lica zaposlena na Određeno ili Neodređeno. Takođe, on može imati 5 zaposlenih po ugovoru o delu, i to se mislim ne navodi nigde u APR-u, ali se ti navodi mogu itekako proveriti u poslovnim knjigama preduzetnika.
E sada jos jedna interesantna činjenica o Preduzetnicima:
Preduzetnik kao fizičko lice garantuje za svoje poslovanje svojom celokupnom imovinom, a ukoliko je nema dovoljno za naplatu prelazi se na imovinu najbližih srodnika pa se iz njihove imovine naplaćuju potraživanja. Takvu situaciju je imao moj brat, kada je ćaletu stiglo rešenje za naplatu potraživanja bratove preduzetničke radnje, iako on sa tim nema ništa.
E u tom grmu leži zec! UKOLIKO je bilo nekih mahinacija, na pogrešan način je se registrovao, i to mu se može obiti o glavu.
Namerno kažem Ukoliko, jer čovek je nevin dok se ne dokaže suprotno...
@Tomash
Analiza ti je ispravna osim dela gde "braniš" Jeremiju.
Naime, u projektu doslovno piše "U radnom odnosu pored vlasnika ima još jednog dipl.politikologa-novinara, dva dipl.ing.šumarstva, jednog dipl.ing za grafički i web dizajn i jednog stručnjaka za vizuelne komunikacije."
Radni odnos se zasniva jedino i isključivo Ugovorom o radu, dok se rad po Ugovoru o delu smatra radom van radnog odnosa.
Znači kada neko kaže da U RADNOM ODNOSUIMA JOŠ 5 OSOBA, onda se misli na lica koja su potpisala Ugovor o radu i koja su uredno prijavljena kod Fonda PIO i dr.
@Gedža66
Odgovor na sva postavljena pitanja bi se morao nalaziti u Konačnom izveštaju o izvršenim aktivnostima koji se kod ovakvih konkursa podrazumeva....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Polako momci, pažljivo čitajte, i još pažljivije analizirajte i komentarišite.
Najzanimljiviji delovi tek slede, pratite seriju, sutra i narednih dana u redovnom terminu na Srbijalov portalu.
Ja sam taj materijal dva puta čitao natenane, ovo je meni zanimljivije štivo od Dostojevskog i recimo njegovog romana romana 'Zločin i kazna'!
Nešto čujem da u Petrovaradinu nije lako pronaći lek sa slike...
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Kanda će medju vidjenijim 'lovnim radnicima' (sa i bez navodnika) ovih dana biti vrlo učestala pojava migrene, glavobolje, nervoze, nesanice i ostalih simptoma.
Biće da je to zbog nagle promene vremena.
A našli da usvajaju gospoda iz UO LSV onaj ETIČKI KODEKS kojim se valjda trebalo zabraniti iznošenje istinitih informacija?!? I zamerili Nikoli Joviću što iznosi istinu?!?
Međutim, i pored svega što ste i svi vi primetili, Ministarstvo - Uprava za šume je rešila da za ovaj projekat odobri izvesna novčana sredstva.
PA evo ga i Ugovor....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Meni samo nije jasno kako me posle 6 godina pisanja na Srijalov portalu Jeremija ili neki njegov eventualni tutor nisu ozbiljno shvatili kad sam dva puta ponovio da bi bilo bolje da ćute i da ne rade to što rade.
Sremac, uspori malo, dovoljno je za danas, neka ljudi prvo 'svare' ove do sada iznete dokumente.
Da ne bude zabune, dokumenti su dobijeni potpuno zakonskim putem, na osnovu Zakona o dostupnosti informacijama od javnog značaja. Ali i o tome kako je sve to teško išlo, ja najbolje znam, i kako su pokušali da eskiviraju, i kako su pokušali da odlože, i kako opet nisu do kraja poslali sve što sam tražio... ali poslaće, vrlo brzo!
Eeeee moj Jeremija veseli... Kome si ono prišio epitet 'UPLAKANI'? Mene našao da izazivaš sa 'pucaj Lalo'? Ako pod 'pucanjem' podrazumevaš naše pisanje, veruj mi i ti i tvoji ortaci da imamo dokumentovane 'municije' koliko god treba - nakupilo se!
Imao si i dve prilike da se javno izvineš Srbijalovu, Sremcu, Dakiju, Fići, meni i ostalim forumašima Srbijalova, pa bi smo malo razmislili da li baš da sve iznesemo. Nisi hteo nego si još i izazivao i junačio se.
Tražili ste, gledajte!
Kasno si se opredelio za ćutanje, kasno....
Najsramnije je to što se ovde radi o "sedim" glavama, fakultetski obrazovanim ljudima koji su dugogodišnji kreatori lovstva u Vojvodini i Srbiji. U srpskom jeziku postoji jedna lepa uzrečica: "prodaju mooda za bubrege" sve ove godine, busaju se u grudi junačke i lovačke a ovamo iz kojekakvih kvazi projekata kakav je ovaj Loristov uzimaju strašne novce.
Davno sam načuo nešto o tome kako se na pojedinim fakultetima muzu pare od države za kojekakve projekte koji nikada ne ugledaju svetlo dana, ali zato ljudi koji su "pisali" te projekte preko noći postaju basnoslovno bogati, voze dobra kola, letovanja, zimovanja, "ovo-ono"...a lovišta sve praznija i praznija, lovci sve siromašniji i siromašniji.
Ovo ovde zove se u krivičnom zakonodavstvu krivično delo Prevara iz čl. 208. KZ RS-a, a kad mi vreme dozvoli i malo prelistam KZ RS rado ću opisati i sva ostala krivična dela koja su ovde prouzrokovana.
Prevara
Član 208.
(1) Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.
(2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini samo u nameri da drugog ošteti,
kazniće se zatvorom do šest meseci i novčanom kaznom.
(3) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina i novčanom kaznom.
(4) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina i novčanom kaznom.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti
Član 209.
(1) Ko lažnim prikazivanjem činjenica ili njihovim prikrivanjem dobije za sebe ili drugog kredit, subvenciju ili drugu pogodnost iako za to ne ispunjava propisane uslove,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.
(2) Ko dobijeni kredit, subvenciju ili drugu pogodnost iskoristi za drugu namenu od one za koju mu je kredit, subvencija ili druga pogodnost odobrena,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(3) Za delo iz st. 1. i 2. ovog člana, kazniće se propisanom kaznom i odgovorno lice u preduzeću ili drugom subjektu privrednog poslovanja ako su kredit, subvencija ili druga pogodnost pribavljeni za preduzeće ili drugi subjekt privrednog poslovanja ili ako su korišćeni za druge namene od strane tih subjekata.
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Zloupotreba položaja odgovornog lica
Član 234.
(1) Odgovorno lice koje iskorišćavanjem svog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granica svog ovlašćenja ili nevršenjem svoje dužnosti pribavi sebi ili drugom fizičkom ili pravnom licu protivpravnu imovinsku korist ili drugom nanese imovinsku štetu,
kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.
(2) Ako je izvršenjem dela iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu preko četiristo pedeset hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.
(3) Ako vrednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.
(1) Odgovorno lice u preduzeću ili drugom subjektu privrednog poslovanja koje ima svojstvo pravnog lica ili preduzetnik, koje u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za pravno lice u kojem je zaposleno, za drugo pravno lice ili drugi subjekt privrednog poslovanja koji ima svojstvo pravnog lica ili za preduzetnika:
1) stvara ili drži nedozvoljene novčane, robne ili druge vrednosne fondove u zemlji ili inostranstvu ili protivpravno onemogućava ostvarivanja vlasničkih prava akcionara;
2) sastavljanjem isprave neistinite sadržine, lažnim bilansima, procenama ili inventarisanjem odnosno lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica, neistinito prikazuje stanje ili kretanje sredstava ili rezultate poslovanja, pa na taj način dovede u zabludu organe upravljanja u preduzeću ili drugom pravnom licu prilikom donošenja odluka o poslovima upravljanja ili preduzeće ili drugo pravno lice stavi u povoljniji položaj prilikom dobijanja sredstava ili drugih pogodnosti koje im se ne bi priznale prema postojećim propisima;
3) sredstva kojima raspolaže koristi protivno njihovoj nameni;
4) na drugi način grubo povredi ovlašćenja u pogledu upravljanja, raspolaganja i korišćenja imovinom;
5) protivno volji akcionara ne potpisuje prospekt za trgovanje akcijama na berzi, a davanjem lažnih podataka dovodi u zabludu kupce akcija o stanju kapitala pravnog lica,
kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina.
(2) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist koja prelazi iznos od pet miliona dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.
(3) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu preko petnaest miliona dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina.
Navođenje na overavanje neistinitog sadržaja
Član 358.
(1) Ko dovođenjem u zabludu navede nadležni organ da u javnoj ispravi, zapisniku ili knjizi overi štogod neistinito što može da služi kao dokaz u pravnom saobraćaju,
kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko ovakvu ispravu, zapisnik ili knjigu upotrebi iako zna da su neistiniti.
Tomash kaže:
Ma ovo je strašno...A evo i zašto, pokušaću da dam svoje viđenje ova ČETIRI LISTA HARTIJE koje Jeremija naziva "Projekat" po njegovim delovima:
...Tu su i Online Internet kao i neki program koji se više puta naziva Skipe (Možda Jeremija valja neku kinesku verziju(plagijat) jednog poznatog softvera sličnog naziva), ili je jednostavno neuk a pokušava da obrazuje slične sebi neznanjem...
Znači neznalica bi predavao Informatičko i tehničko znanje i učio lovne radnike pogrešne termine, a čak pominje OSTALE TEME IZ OBRAZOVNOG PROGRAMA ZA LOVNE RADNIKE!!!
Pa on je tačno umislio da je Obrazovna institucija
Online internet?!? A koji drugi internet postoji - da ne postoji možda Off line Internet?!? Kad si na Internetu, podrazumeva se da si ON LINE (piše se odvojeno, a ne spojeno!!!!)
Za ovaj interaktivni 'SKIPE' bi možda mogao da traži zaštitu autorskih prava, a da sa nadležnima za to komunicira preko SKYPE koji koristi ostatak sveta. Možda su 'SKIPE' i SKYPE kompatibilni, otkud znam?!? Ili je 'SKIPE' još uvek u beta (probnoj) verziji da se usavrši za primenu u edukaciji lovnih radnika, pa je zato neuspešno pokušana njegova primena na Lorist TV - niko se nije uključivao, a da li je neko probao, ne znam.
Kakva bi to bila edukacija lovnih radnika za korišćenje računara, mogu da zamislim samo!
Mada, sredstva iz FOnda za razvoj lovstva je dobio, pa će sad morati da uradi tačno ono što je napisao: da obuči lovne radnike da koriste 'SKIPE', ili on to da uradi ili neko od onih za koje je napisao da su zaposleni kod njega u agenciji! Gde sad da nadju taj 'SKIPE'? Da to nije možda neka nova verzija TETRISA?!?
Kamo lepe sreće da su ovo najveći problemi u vezi ovog Jeremijinog projekta. Najlepši delovi tek slede...
А јел Лорист агенција Петроварадин мора да испуни све то што је предвиђено пројектом од 1 300 000 и за ових одобрених 400 000 или сразмерно износу добијених средстава???
Уф, једва чекам другу или трећу епизоду у којој ће бити објављен Годишњи извештај о реализованим радовима у 2013 години, па четврту у којој ће вероватно бити објављен Привремени извештај о извршеним активностим из усвојеног пројекта достављен најкасније до 03. марта 2014, године а нарочито пету у којој би требао бити објављен Коначни извештај о извршеним активностима, достављен најкасније до 30 јуна 2014. године...
Ааа баш су морале бити извршене активности из усвојеног Пројекта или је могло и да се кобајаги изврше???
Шта, није могло?
Значи за Пројекат „ЕДУКАЦИЈА КАДРОВА У ЛОВСТВУ“ долазе у обзир само предавања проф. др. пољоприведе, ветерине и шумарства, дипл. инг. шумарства и инг. иформатике и едукације кадрова само путем online комуникације ???
Како је мала кинта у питању, верујем да су ловачки кадрови у својој едукацији били ускраћени за предавања проф. др. па чак и дипл. инг. шум. и да се „ЕДУКАЦИЈА КАДРОВА У ЛОВСТВУ“ вршила само путем online комуникације, а нешто ми говори да смо ми ловци Србије од овог пројекта добили само једног едукованог кадра - ЛАЛУ, јер сам убеђен да је само он путем путем online комуникације , учествовао у овом пројекту Лорист агенције постављајући питања преко Лорист ТВ.
А богме, захебан тај члан 7. у Уговору?
„Уколико Корисник средстава не испуни уговорене обавезе у року и на начин утврђен у овом Пројекту и члану 3. уговора, исти је дужан да врати износ уплаћених средстава увећан за износ затезне камате,.....“.
Ма ј.беш враћање 400 000 и затезне камате, која ионако неће бити виша од 114.323,30 динара, али ово што је Ficha007 написао, тера баш на размишљање?
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻