Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sveti Evstatije zaštitnik lovaca

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sveti Evstatije zaštitnik lovaca
nenadx
 Slazem se da se treba konsultovati sa teolozima,ili dobrim poznavaocima,cak bi bilo prekopotrebno to uraditi.....Prethodno sam reagovao jer je to prikaz kombinacije prica o Sv,Hubertusu(koja je lepa)i nase tradicije ikonopistva,pa jos kako smo ranije rekli u fragmentima Sv,Djordja.Licno mi je takav prikaz lep,pa ako kanonski odgovar i meni je dobar.U svakom slucaju hvala na pojasnjenju teksta.
Dobar pogodak

spaleph
 Negde sam pročitao još jednu verziju legende o Sv.Evstatiju gde se kaže da on bio vizantiski vojskovođa, što mi je i više ločičnije jer je pravoslavna vera bliža vizantiji nego rimskom carstvu.
Voleo bih da čujem nekog ko je ovo izučavao a ne da nagađam šta je ispravno, mada smo mi prihvatili da slavimo Sv.Evstatija pa kako je bilo bilo je.iveli

spaleph
 http://de.tinypic.../2m7ckqu/7
i52.tinypic.com/35mnxu8.jpg
i51.tinypic.com/2py1ezc.jpg
i56.tinypic.com/b99n61.jpg

slavko75
 img202.imageshack.us/img202/6439/dsc00007qz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Pomagaj Sveti dami se kerovi vrate
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Podunavac
 Slavko druže lepa ikona. A šta ti je sa kerovima?
Tri prsta 2Kolce

LU Aleksandrovo
 Pa pandan Hubertusu je Evstatije, ali gde se dede boginja Dijana ona je ipak starija od oboje, kao i Artemida, u svakom slučaju lepo je da mi kao lovci obeležavamo Sv Evstatija, i svima nama bi to trebalo da bude u neku ruku obaveza.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Lovac Stari
 Hubertus x Artemida
Evstatije x Dijana

Ako se svi pohvataju po Grcki,tutos vatos svi na patos ili neka nam svi pozele odjednom Lovacku srecu i uspeh u lovu, e tada bogami trebace nam nosaci!

Ponekad ga obelezimo,manja grupa drugara, ali obicno ako kalendarski padne za vikend ili ako nemamo obaveze radnim danima. To se proslavi uz neku dobru klopu i druzenje.
Mada ovaj sveti Lovacki dan(3 okt) malo Lovaca i Udruzenja slavi, mnogi cak neznaju i kog je datuma!
Dobar pogled.

Sniper Hunter
 Ja ga slavim hteo ne hteo od kada sam se ozenio zenin rodjendan Grin

LU Aleksandrovo
 Ne mora se peći vo na ražnju ali koja čašica ništa ne smeta, na kraju i ne bi bilo ni primereno da se pravi bilo kakav kinderbal, i ovako ih imamo previše.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

slavko75
 nataj dan se skupimo jedna grupica lovaca stavimo nesto na razanj ili kotlic eto da se obelezi i taj dan
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Lovac iz Vrbova
 Spaleph,lepe su ti slike!Odobravam

kelt
 oko mene sve neke bivse komunjare, dobro da znaju kad je i bozic, a ne sveti evstatijeUps
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

nenadx
 E kad pomenu....Stize nam I.maj,koga rado slave i vernici i nevernici...Sv,Jevstatije,Sv.Hubertus,Dijana....su proizvod tumaca Bozije reci....svakako deo nasledja,osecaj ili opredeljenje pripadnosti...Termin komunjara bih prihvatio,cini mi se kao i vecina u negativnoj konotaciji,ali i odvojio od izvornog(osnovnog)oblika komunizma,koji je kao oblik uredjenja drustva ili sagledavanje pojedinca blizi proklamovanju crkvi(religija) od svih ostalih drustvenih uredjenja,zajedno....U to ime ziveli nam praznici uz prasence,jagnjence,picence....
Dobar pogodak

kelt
 kad se kaze "komunjara" ne misli se na coveka komunistickih ubedjenja vec na ljude koji su produkt takvih ubedjenja hteli to oni ili ne, nacinom razmisljanja se veoma razlikuju od pravih komunista. boli ih k.... za sve, kolji bika da se pojede snicla, a za sutra Zbunjen a religija i komunizam su bliski koliko i bog i njegov NEBESKI narodKrsti
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

nenad_franc
 Blizi se 3. Oktobar i Sveti Evstatije(Jevstatije)! Jel se spremate za slavu? Kod mene se na nivou udruzenja svake godine slavi i svake godine se dobrovoljno javlja neko od lovavaca koji ce da bude kolacar za narednu godinu!

misa 71
 Svim lovcima srećna krsna lovačka slava , da vas zdravlje i dobar pogled prate iveli 3 Kolce
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

alex
 Kolege srecna slava puno zdravlja,ulova,srece.
Srecna Slava 
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

burke
 Kolege srecna Vam slava i dobar pogled svima. Da se pohvalim samo, veceras preuzimam ikonu i sledece godine sam ja domacin slave.
ker nista nije kriv,on se samo ponasa kao svoj gazda

spaleph
 Svim lovcima srećna lovačka slava sv.Jevstatije u miru i sreći slavili mnogo godina, mirna ruka i dobar pogled!
Slike kasnije kad se izbistri slika u glavi!Pivoiveli 3iveliKolce

djosa69
 Kolege lovci srecna slava i dobar pogled i mi u Vlasotincu cemo obeleziti naseg sveca zastitnika lovaca prigodnom vecerom kako obicaji nalazu pozdrav.Kolceiveli

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Neprimerena lovačka praksa naših lovaca METODE LOVA 288 17.05.2015. 13:36
Starost lovaca u LU LOVAČKA UDRUŽENJA 23 18.06.2013. 15:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,466
Najnoviji član: Perinakci

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta
Dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,248,945 posete www.srbijalov.com