Upotreba sile ili teletakt ?
|
Terapeur |
Objavljen 01.11.2013. 11:05
|

Mlađi član

Upisa: 42
Pristupio: 31.10.2013. 16:06
|
Ima ludaka koji batinaju pse
to je zalosno!Pse vaspitavam jako uspesno i za kratak vremenski rok prosto se srodim sa njm.
Sve ostavlja trag na psihu pasa pa i
teletakt.Ali od dve stvari BATINA ili
TELETAKT biran drugu.Ali i tu kao sto ste
pomenuli mora biti covek umeren.Ja sam na vrat stavio
nivo 2..uh pa bato nije prijatno!!

Kolega kod sledećeg upisa slične sadržine ideš malo na hlađenje jedno 7 dana.
Srbijalov Admin Tim
Bzenic Nikola
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 01.11.2013. 11:09
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Teletext je i tata i mama! 
To je najbolja investicija u lovačq opremu, koju sam ikada napravio/koju može lovac da napravi! 
Ali, nije svemoćan, naravno, pa tako vodič mora da o par sitnica vodi računa, pogotovu kada počinje sa upotrebom istog... Jer, ako se životinjče naplaši, posle je teško popraviti...
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
milenko0609 |
Objavljen 01.11.2013. 11:16
|

Stari član

Upisa: 315
Pristupio: 15.04.2010. 13:07
|
Slažem se sa sheytan-om, od kad sam ga uzeo teletakt pre 8god. nama više vikanja u lovu, samo pištaljka, a za "čizmu više posla nema", osim kad vodim više pasa pa jedan ima teletakt a drugi nema, što se jedan drug sa foruma uverio letos na prepelicam, ali i to sa čizmom je bukvalno na "nivou čepanja" posle opet kuja radi ko singer.......
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...
|
|
|
|
Terapeur |
Objavljen 01.11.2013. 11:39
|

Mlađi član

|
Izvinjavam se ako sam napisao nesto
lose!Nov sam pa dok pohvatam sta sme a sta ne sme da se pise.
Bzenic Nikola
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 01.11.2013. 11:46
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Hiperaktivni kolega stani malo na loptu , nekoliko puta dobro udahni, poseti na netu sajtove na kojima možeš da se informišeš a već su ti preporučeni , pa kada ih pročitaš nastavi sa pisanjem. A pre svega pročitaj ponovo pravila foruma. Umori nas bre svojom brzopletošću. Pišeš stvari zbog kojih možeš i krivično da odgovaraš.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 01.11.2013. 11:56
|

Admin

|
Kolege smatram da psi nisu krivi za vaš hronični nedostatak vremena koje bi trebalo posvetiti psu u obuci. Greška u korištenju teletakta može izazvati trajne posledice kod pasa. Nisam ni pristalica Tigar obuke broj 44-45. Kolega Milenko baš letos u lovu si isto tako mogao videti rad kuje koja nikada nije nosila teletakt niti ju je neko čizmom vaspitavao. Za vreme lova osim kratkih zvižduka i povremenih znakova rukom nije bilo ni dozivanja , čak ni po imenu psa, a ipak je odradila svoj posao. Ono što svi ili većina vrlo često loše odradimo jeste osnovna komanda to jest apel ili dolazak na poziv. Tek kada pas bezuslovno na prvi poziv izvršava ovu komandu , možemo nastaviti sa obukom koja je posle vrlo laka. Pas trpi nepravdu (teletakt) zbog našeg nemara , nedostatka vremena ili neznanja. Znači neopozivo NE teletaktu!
|
|
|
|
Terapeur |
Objavljen 01.11.2013. 12:02
|

Mlađi član

|
Ja licno nisam mojim psima
stavljao teletakt NE!
Samo sam izneo svoje misljenje i predlog.
A ako ste na mene mislili
u vezi brzine kucanja i posecivanja
starna,moram vam reci da 2god.samo citam postove
i nikako da se ukljucim iz opravdanih razloga.
A sada sam eto malo 'dosadan'hahaha
da nadoknadim.Naravno bez i malo lose
namere.
Bzenic Nikola
|
|
|
|
dalibor |
Objavljen 26.02.2015. 18:16
|

Stari član

Upisa: 331
Pristupio: 29.03.2010. 14:13
|
Izbor je stvar lovca,misljenja su razlicita. Licno mislim da je za dresuru jako dobra stvar ali naravno moze se i bez nje. Ja ih koristim u lovu na sumsku sljuku jer sam lov ih zahteva (psi rade 150-200m u sumi) jako ih je tesko pratiti bez njih. Sto se tice samog izbora ima ih mnogo. DOGTRA se pokazala kao jedna od najboljih celih 10 godina rada na terenu, jedina zamena su baterije. Ima ih vise modela licno bi prepurucio dva modela: 2500T&B i 2502T&B jedina razlika izmedju njih sto prvi model ima jednu ogrlicu a drugi dve. Poseduju tri rezima rada run and point, point only i locator. Za stimulaciju teletaktom ima potenciometar od 0 do 127.
Hunting is a passion! 
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 26.02.2015. 18:31
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Ja nemam neka tj.nikakva iskustva sa dresurom. Ima oštrodlakog švabu i nemam nekih velikih problema u kontrolisanju. Vraća sn na pištaljku i nema galame. Čak kam povija divljač prestaje na komandu. Dal su geni u pitanju ali ja nisam sigurno. Dva puta jdm imao teletak na 10min i to sam samo probao kod komande sedi. Dok sam vidjao pse koji odlicno rade sa telet.a kad se ogrlica skine onda baš ne slušaju nimalo. Mislim da pas treba da osjeti povezanost sa vodičem i nema potrebe za strujom.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 26.02.2015. 20:13
|

Admin

|
dalibor kaže:
Izbor je stvar lovca,misljenja su razlicita. Licno mislim da je za dresuru jako dobra stvar ali naravno moze se i bez nje. Ja ih koristim u lovu na sumsku sljuku jer sam lov ih zahteva (psi rade 150-200m u sumi) jako ih je tesko pratiti bez njih. Sto se tice samog izbora ima ih mnogo. DOGTRA se pokazala kao jedna od najboljih celih 10 godina rada na terenu, jedina zamena su baterije. Ima ih vise modela licno bi prepurucio dva modela: 2500T&B i 2502T&B jedina razlika izmedju njih sto prvi model ima jednu ogrlicu a drugi dve. Poseduju tri rezima rada run and point, point only i locator. Za stimulaciju teletaktom ima potenciometar od 0 do 127. 
Kolega zaboravio si jednu stvar!
Upotreba teletakta nije dozvoljena zakonom o dobrobiti životinja!
Znači upotreba je protuzakonita i svaki lovac se suočava sa mogućom krivičnom prijavom, a zbog krivične prijave se oduzima oružije. Pa ko voli nek izvoli.
|
|
|
|
dalibor |
Objavljen 26.02.2015. 21:43
|

Stari član

|
Kolega dragi onda bi 90% ljudi iz Italije i Francuske trebalo da zavrsi u zatvoru? Ne radi se o struji nego o biperu mogucnosti lokatora itd....pogotovo ko lovi iskljucivo sumsku sljuku zna o cemu se radi. Sad sto neko ne zna da koristi ili zloupotrebljava zivotinje to je druga stvar. Onaj ko planira da maltretira psa on ce to uraditi cizmom ili bilo kojim drugim sredstvom. Mislim da je tema otisla na pogresnu stranu ovde se ipak radi o sredstvu koje koristi vecina lovaca, kako kod nas tako i u inostranstvu.
Hunting is a passion! 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 26.02.2015. 22:53
|

Admin

|
dalibor kaže:
Kolega dragi onda bi 90% ljudi iz Italije i Francuske trebalo da zavrsi u zatvoru? Ne radi se o struji nego o biperu mogucnosti lokatora itd....pogotovo ko lovi iskljucivo sumsku sljuku zna o cemu se radi. Sad sto neko ne zna da koristi ili zloupotrebljava zivotinje to je druga stvar. Onaj ko planira da maltretira psa on ce to uraditi cizmom ili bilo kojim drugim sredstvom. Mislim da je tema otisla na pogresnu stranu ovde se ipak radi o sredstvu koje koristi vecina lovaca, kako kod nas tako i u inostranstvu. 
Kolega oni ne žive u Srbiji! U državi u kojoj živiš pridržavaš se njenih zakona. Da li je u RS ili u Italiji ili Francuskoj dozvoljeno ili ne , nama u Srbiji nije bitno . Bitno je da li ćeš sebe dovesti u situaciju da popiješ krivičnu prijavu a automatski i izgubiti oružije.
|
|
|
|
dalibor |
Objavljen 26.02.2015. 23:55
|

Stari član

|
Razumijemo se niti ja ne zivim u SR ali moje licno misljenje da su korisni u vise pogleda.
Hunting is a passion! 
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 27.02.2015. 00:08
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Qj je teletakt izmislio, treba da dobije Nobelovu nagradu za - SACHUVATE DZIVCE!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 21.08.2019. 12:24
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Ovo bi mogla biti najpribližnija tema u kojoj se može pisati o problemu/rešenju koji imam. Imam tri kera u tri boksa jedan do drugog. Poslednjepridošli član je bretonka nešto malo starija od 18 meseci, kod mene je od marta prošle godine ili od 3-ćeg meseca života. Pored silnih zdravstvenih problema sa kojima smo se izborili i sa kojima se borimo(srčani crv) trenutno imam problem sa noćnim zavijanjem koje polako počinje da nervira i komšiluk. Iskreno do sada sam imao samo muške kerove i nije mi palo na pamet da i ženke zavijaju .
Razmišljao sam o ogrlici protiv lajanja(pretpostavljam da bi imala efekta i na zavijanje) ali to mi je potpuna nepoznanica. Prvo ima li to efekta, ima li neželjenih posledica i u krajnjem pretpostavljam da i tu ima 'bofl' robe kao i u svemu. Ima li neko iskustva sa takvim stvarima i kako rešiti problem? Inače danas sam svratio u jedan malo veći pet šop čisto da vidim i čujem nešto iz prve ruke ali dobio sam odgovor da oni ogrlicu protiv lajanja nemaju iz prostog razloga jer zakonski nije dozvoljena!?
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 21.08.2019. 14:39
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Само једно је решење за то код бретона, пусти је у кућу!
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 21.08.2019. 21:07
|

Admin

|
Mislim da je Aca skoro u pravu , dok si se borio sa njenom bolešću sigurno je bila privilegovana , sada je odjednom "odbačena" bez privilegija , što na nju jako utiče pa tuguje.
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 21.08.2019. 22:23
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Da je bila privilegovana, vala jeste. Potkačio je neki virus(?), braunila joj je bila 10-ak dana u veni, svaki dan infuzija, po bedrima čvoruge od injekcija. Bukvalno sam je nosio na rukama kod veterinara. Prva analiza krvi je pokazala srčanog crva i lošu krvnu sliku eritrociti 3 miliona(6 je normalno) a leukociti 22 miliona(15-16 normala). Toliko je bila slaba da ništa nije jela a vodu je pila jedino kad joj prinesem. Posle dan dva odnosim je na rendgen koji pokazuje uvećane limfne žlezde i promene na slezini. U isto vreme radimo ponovo analizu krvi i eritrociti padaju na 1,4miliona a leukociti odlaze na 53 miliona!! Predlažu mi transfuziju ali i sa njom su slabi izgledi. Odbijam, odlazimo kući sa sumornom prognozom da kujica neće preživeti do jutra.
Ujutru pre posla odlazim da vidim najgore ali Frida trepće, leži ne pomera se, prinosim joj svežu vodu... vraćam se sa posla pitam ženu jel živa, kaže jeste!! Ne mili mi se kod nje... za ručak je pasulj sa slaninom, ručam i idem do boksova. Poneo sam dve-tri kožure od slanine da probam da joj dam nešto da pojede prinosim joj i prvi put posle ne znam koliko dana Frida uzima hranu. Naravno da sam povadio svu slaninu iz pasulja i taj dan joj skuvam pileće belo meso jedno 50-100 gr. Od tog momenta sve kreće na bolje.
Što se tiče prebacivanja u kuću od toga nema ništa samo ako spomenem i mene će žena izbaciti jer sam se 'popeo na glavu' sa lovom.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 22.08.2019. 14:45
|

Lovčina

Upisa: 1301
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Budi lukav kad usisas kucu,obrises prasinu,rasiris ves i skuvas rucak onda upitaj gospodju oce ti dozvoliti da je bar preko noci pustis Fridu u kucu da ne laje nocu! |
|
|