Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: kalibar 16

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
kalibar 16
Podunavac

canis aureus kaže:
B)
moj tast iliti ženin otac je svojom TOZovkom(63) "petlarom" 16icom odstrelio 30tak DS u svojoj lovačkoj karijeri i kaže da iako je imao mogućnosti da priušti lov. karabin ovo mu je bilo lovačkije ... a i da za njega nema boljeg kalibra od 16/70Confused

Čuvaj se ti Canis te petlare da i tebe ne potpraši ako te negde uvati da švrjlaš sa strane.

Podunavac
 A što se tiče tašte samo 470 N.E. i obavezno overavanje.

petar
 Nismo svesni, ja sam gledao svojim ocima, kako covek sa 16-ticom odstreljuje divljeg vepra u trku, iz jednog metka, vepar se prevrnuo u tocak, kao zec. Kasnije izmeren, vepar je tezio oko 190 kg, prema tome, 16 je ubitacna i yebitacna, nije za zapostavljanje, ali da polako nestaje, to je sigurno...Sad
Just like old times!

Podunavac
 Nema razloga da sa dobrim pogotkom 16-ka ne ruši vepra. Pretpostavljam da si mislio na kuglu. Po Rottweil-ovim podacima na 50 m i 12-ka i 16-ka imaju brzinu projektila od 330 m/s. Razlika je što 12-ka ima teže zrno za 4,5 grama pa je snaga za 300 J veća što nije neka velika razlika.

Zex
 Posedujem dve puske u cal 16/70 i 12/76 i kada bih recimo morao da se odlucim samo za jedan kalibar do kraja lovacke karijere to bi bez ikakvog razmisljanja bio 16,nece ovaj kalibar izumreti nema sanse dok je mene i masinica za pertlovanje.B)

Podunavac
 Izumreti neće ali je odavno pao u drugi plan. A kako sada stvari stoje ubrzo će ga prešišati 20/76 magnum. Možda ne kod nas ali u Evropi sigurno. A jedino se još u Evropi matak kalibra 16 i drži, svuda dalje u svetu je zanemariv u odnosu na 12.

vlada lovac

Zex kaže:
...nece ovaj kalibar izumreti nema sanse dok je mene i masinica za pertlovanje.B)

AplauzZivioRodjo

milols_lovac_ostrovac
 poz svima evo i ja da dodam neku rec o ovom pravom lovackom kalibru,koji nazalost gubi popularnost kod mladjih generacija kojima i ja pripadam,pa tako pod naletom te mode i pusaka koje ispaljuju po kilo olova i ja sam se odlucio za prvu pusku u kalibru 12/70,ali splet okolnosti je bio takav da sam ove godina od pokojnog dede nasledio orozaru TOZ63 u kalibru 16,i tek tada shavtio da za odstrel nase pernate i dlakave divljaci pa i divljih svinja nije potrebno nista jace,tada je 12-ica odmah pala na drugo mesto ,kalibar po meni pravi lovacki ove godine kada se vreme namestilo bio sam pomalo skeptican kako ce se pokazati u lovu na guske,sacma 4,00mm i 4,50mm na kraju lova bilans je bio 15 patrona 9 gusaka,za pravog lovca i previse!pucao sam na istim daljinama kao i kolege sa 12-icom,!a o letnjem lovu na prepelice i jesenjem na fazane da ne i govorim,jer je puska dosta laksa i lepse leze u rame!posto bar cetri dana u nedelji lovim plovke na preletu izuzetno sam zadovoljan kalibrom 16,koji nema neke znatne razlike osmi broja kuglica u patronu,i ne razbija toliko divljac!Tako da se slazem sa kolegama koji ne boluju do magnuma i polu-automatskuh sacmarica,dok je pravih lovaca,koji u lov idu da uzivaju i koji vteski shvataju ovaj sport ovaj kalibar nece izumreti,!!pozzBye

vlada lovac
 Obratite pažnju na kalibar
http://www.coltal...M-A74.html
http://caravani.g....php?id=18

sheytan
 Pisalo i na tarabi svašta... Smeko

Mislim da taki kalibEr ne postoji, mada bih voleo da postoji! I čudi me da ne postoji! Da postoji, ja bih ga našao i postojala bi kod mene takva puška! POSTOJANO! Grin
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

mirko knezevic

vlada lovac kaže:
Obratite pažnju na kalibar
http://www.coltal...M-A74.html
http://caravani.g....php?id=18

Vidi vidi rusi napravili kalibar 16 u magnum verziji. O boze hvala ti da se setili da urade ovako nesto...B)

Podunavac
 Nemojte prerano da se veselite. Ovo je nekakva greška. Kalibra 16/76 ne postoji. Često se na takvim stranicama mogu pronaći greške kod unosa podataka. Stranice prave kompjuterski stručnjaci a ne stručnjaci za oružje. Da su Rusi napravili ovaj kalibar bio bi prvo objavljen na zvaničnom Baikalovom sajtu.

mirko knezevic
 E jedino ako je to u pitanju... Mada bi mene licno obradovalo da postoje puske u ovom kalibru...

vlada lovac

mirko knezevic kaže:
E jedino ako je to u pitanju... Mada bi mene licno obradovalo da postoje puske u ovom kalibru...

I mene... [xhide]mada puška nije problem, ležište metka se razbuši čas posla, problem je municija Frown a možda bi čak neko od naših privatnih proizvodjača počeo da radi municiju u tom kalibruHmmm[/xhide]
Oi

Limun

vlada lovac kaže:
[quote]mirko knezevic kaže:

I mene... [xhide]mada puška nije problem, ležište metka se razbuši čas posla, problem je municija Frown a možda bi čak neko od naših privatnih proizvodjača počeo da radi municiju u tom kalibruHmmm[/xhide]
Oi[/qpricas![xhide]*ZbunJ *Nisam bas siguran da znas o cemu pricas![/xhide]
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

bela
 ja imam Monte Karlovu 16 -icu i ne treba mi ležište 76 lepa lagana puškica .
za fazana je koristim nekad i kad idem u goste.

mada ko voli nek izvoli 76 ako ga već ima braća rusi su čudo.puc puc 
vižlan i terier

canis aureus
 16/70 je baš to- 16/70 a ko voli magnume pa ima ih dovoljno i bez ovog "novonastalog"! Stvarno ne vidim poentu u 16/76!, čemu to ako uopšte i postoji!(verujem da je došlo do greške pri pisanju i da nepostoji taj nepotrebni ...)

vlada lovac
 Limune zašto zbunjujem, ovo prethodno jeste bio odgovor malo u šali, a zar misliš da bi Zastavi bio problem da uradi seriju jedne fine položare u tom kalibru, verujem da bi se dobro prodavala i imalo bi dosta pristalica 16/76, mislim da bi to čak bio i bolji kalibar od 12/76, a municija-ako bi se radilo oružje u tom kalibru radila bi se i municija, pa mi smo imali par privatnih proizvodjača pre petnaestak godina, setite se Alpena, bio je to prilično dobar metak

Hunter forever
 Kakav je odnos cena municije 12 i 16????
marka Engleski poenter marka

mirko knezevic
 Uglavnom ti sve dodje na isto...Grin ima razlike ako kupujes magnum municiju za 12/76 oni su daleko skuplji,a odnos cena 12/70 i 16/70 ti je tu negde sve zavisi od patrona koji je proizvodjac,ali po meni to je je neka mala razlika...Confused

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kalibar 20 MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 72 29.08.2022. 19:52
Univerzalni kalibar kod karabina KARABINI 253 25.12.2017. 22:22
Kalibar 223 vs 7,62x39 iskustva i mišljenja MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 20 27.06.2013. 13:38
kalibar 5,6x57r MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 4 22.06.2010. 18:47
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,565,278 posete www.srbijalov.com