Sjajan zakljucak kolega !
i 206 daje isti efekat kao Vectan. Guske su mi padale ne smem da pricam.
Gde si ga nalazio u Beogradu? Nisam video ni u jednoj radnji do sada.
Efekat je isti samo sto je Vectan jos malo mocniji jer ima 35 grama sacme u odnosu na 33 grama kod Formule 206.
Prvi put sam ovu municiju nabavio u Snajperu, bukvalno sam usao i pitao koju najjeftiniju stranu miniciju imaju i ponudili su mi Formulu 206. Kasnije sam shvatio da je ovo idealan metak kao drugi kod dvocevki ili drugi i cak treci kod poluautomata, a samo 33 grama same i slabiji trzaj a povoljna cena.
Kasnije sam ovu municiju nabavljao u Capriolu ali nazalost vise je nema u BG-u. Primat su preuzeli RC i B&P.
A, Nobel Sport uvozi GROF MBM iz Petrovca na Mlavi i steta je sto bar neka beogradska prodavnica ne otkupljuje od njih municiju jer oni uvoze jos Sellier & Bellot i moj favorit Clever Mirage.
I ja kazem da je steta. Ovi u Grofu u Po mi se vec nasmeju sa vrata, obicno uzmem karton dva. Meni, caletu i drugarima.
Inace sam se smejao - jaka kosava, guske u naletima, hladno u pm - ja 206 4,00 drugar do mene vectan 4,5mm
Ja ih bas nesto ne obaram na srednjim daljinama, a drugar ih slaze kao u prici
nobel sport-moje iskustvo sa tom municijom je odlicno,morao sam da prokomentarisem jer sam isprobao vise vrsta te municije pozdrav
Jaoj,kako sam ja masio dok nisam ukapirao sta je,pustim tri,dve duzine ali nista. kasnije su padale patke kao u crtacu. Izuzetno brz metak,
B) koristi sam A1
Ja kupio danas nekoliko kutija '206 formula' za zeca (osmica). Citam vase komentare pa kapiram da nisam pogresio. Kutija je 900din na sajmu Lorist.
Prosle sezone sam lovio sa B&P F2 Classic pa me zanima jel ima neke bitnije razlike izmedju te municije i 206formula?
Haloo kolege,ja koristim nobel par godina i mnogo je dobar tako da nerazmisljam da ga menjam,jako brz metak super posip i minimalno preticanje...
zeljkox kaže:
Ja kupio danas nekoliko kutija '206 formula' za zeca (osmica). Citam vase komentare pa kapiram da nisam pogresio. Kutija je 900din na sajmu Lorist.
Prosle sezone sam lovio sa B&P F2 Classic pa me zanima jel ima neke bitnije razlike izmedju te municije i 206formula?
Odlican je i brz metak a i cena je odlicna jer je po radnjama 1200 dinara za kal.16.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
Moj brat puca nobel NSI trap za fazana mnogo je zadovoljan,uzimam mu u austriji kutija 25.kom,kal.12 kosta 8,eura a za kal.20,lovni metak 3,3,,28grama pak.10,kom..9 eura..Jel mi neko moze reci koliko to kosta u srbiji ja nikada nisam pitao u prodavnici,dali se to isplati nositi iz daleka,znam da je zabranjeno ali....???
Danas sam prvi put video Nsi OK i uzeo 4 kutije za prepelice 14(2.1mm) 30g,cena ista ko i Belom (u Makedoniji) 20den. Kakva su iskustva,jel ga neko probao?
NS Buckshot Multi-Defense k12-70, Lovački patron Nobel Sport,Italija k12/70 Zrno- 1 kugla 16,5mm i 6 kuglica 7,62mm, Pogodno za lov divljih svinja po gustišima, ljudi da li je neko koristio ovu vrstu metka i kakva su iskustva?? Za ovo prvi put čujem??
Ako se ne varam,a mislim da se ne varam,ovo je municija specijalne namene za koju sam gledao na you tube da je amerikanci zovu "buck and ball",a koriste je njihovi serifi i zamenici kad imaju potrebe za tim,posto je njima sacmara jedno od osnovnih oruzja.Pokusacu da nadjem link gde sam to video,pa cu da postavim.
pejcha lovac kaže:
NS Buckshot Multi-Defense k12-70, Lovački patron Nobel Sport,Italija k12/70 Zrno- 1 kugla 16,5mm i 6 kuglica 7,62mm, Pogodno za lov divljih svinja po gustišima, ljudi da li je neko koristio ovu vrstu metka i kakva su iskustva?? Za ovo prvi put čujem??
Kolega to je zakonom zabranjeno za lov ,DS je dozvoljeno loviti samo jedinačnim projektilom iz neolučenih cevi,obratite pažnju na pisanje !!
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?