|
Disciplinski pravilnik
|
| charuga |
Objavljen 28.11.2010. 21:29
|

Veteran

Upisa: 580
Pristupio: 26.10.2010. 13:43
|
sve je to u redu,kaznice ih,zabrana lova...itd
samo me interesuju ove glavesine,da li je neko od njih kaznjen?!?kako kazete,nema lovca koji nije nesto skrivio,ali nema ni lovnika,predsednika koji nesto nije zgresio..i?kola ce se slomiti na toj dvojici?bice to jos jedan podatak za statistiku...
..............
|
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 29.11.2010. 23:34
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Te glavešine obično takve stvari ne rade sami, nego to za njih rade oni sitni "kokošari" koji dobiju neku crkavicu a kajmak skida, zna se ko!
Ipak i takve treba kažnjavati.
Jednom će i neko od njih "propevati"!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| lovdzij@ |
Objavljen 30.11.2010. 18:09
|

Stari član

Upisa: 393
Pristupio: 20.09.2010. 08:05
|
Kupili smo ih u Senti,proslog decemra.Verovatno zato nisu razlikovaliClAQue
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tacka 
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 17.12.2010. 16:19
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Jedno je sigurno da vise nece moci da se radi sta ko hoce i da za to niko ne odgovara!!!Sa druge strane posteni lovci moraju da kroz razne namete plate da bi bili lovci a ako nemaju da plate clanarinu nekog bas briga za njih!!Izgubicemo 30%clanova u mom udruzenju ako clanarina bude visa od 13.000din a to je po meni neki minimum na 230 lovaca ako ih bude u tom broju naredne godine!! |
| |
|
|
| charuga |
Objavljen 17.01.2011. 22:50
|

Veteran

Upisa: 580
Pristupio: 26.10.2010. 13:43
|
ovo je za disciplinski postupak.naime,lovac kostic iz starceva je 02.01 u delu lovista popin rit ubio NKD Bucha kolegi Rafi..sta se desilo?izasla su njih trojica u lov,grupovodja,Kostic i Rafa,naisla dva kera,lutalice.Kostic nanisani jednog i sa dva metka ga ubije..u tom drugi ker pobegne a Rafin Buch,koji je bio 50-tak metara od njega,dotrci na pucanj do ubijenog..Kostic prepuni pusku nanisani u Bucha i ubije ga.
lovac[50-tak godina] nije razlikovao NKD,negovanog,cistog,od lutalice...
izvinjavao mu se bog zna kako,ali Rafa je pocepao lovacku kartu..sta uraditi u ovom slucaju?
..............
|
| |
|
|
| huntinggirl1 |
Objavljen 17.01.2011. 22:53
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
strašno, napraviti mu prijavu, ja neznam šta bih mu uradila, to je za neverovati, da ne prepozna psa sa kojim je došao u lov,
užas, sada ne mogu ni da komentarišem .... |
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 18.01.2011. 00:04
|

Admin

|
Strašno!
Da nije blo malo pre lova!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| Limun |
Objavljen 18.01.2011. 00:15
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Neznam šta da kažem, imao sam sličan slučaj pre par godina. Nije to nimalo prijatna situacija bila čak ni meni koji je sve to video, a kamoli vlasniku poentera, koji je tada nastradao, plakao je čovek kao dete. Inače drugar koji je tada pucao je takodje bio veoma potrešen i od tada više ne ide u lov iako je lov stvarno voleo.
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
| |
|
|
| huntinggirl1 |
Objavljen 18.01.2011. 00:34
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
pa zamislite, volite i negujete psa kao dete, saživite se sa nji, što je i normalno i odjednom gledate kako vam ga na oči ubijaju,
užas, trauma... |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 18.01.2011. 07:50
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ipak sam ja dobro prošao. Jednom prilikom moj breton aportira fazana kad kolega pripravnik kome su dali da nosi pušku diže pušku na moga kera ,ja skočim i pitam ga šta radi a on važno kaže -eno lis - .Kakav lis to moj Zik nosi fazana. Utvrdi sam da treba da nosi naočale ali ih nije poneo niti je stavio leće. Pobesneo sam i rekao -Ko mi ubije kera neće doći živ iz lova - E onada svi skočiše pa na mene paljbu kako mogu to da kažem . Nisam mislio direktno nego sam im objasnio da taj koji ne gleda ili ne vidi gde puca će sutra ubiti mene ili nekoga od njih u lovu. Dobro su se zamislili ,ali ipak mislim da je moja pretnja ostavila traga, |
| |
|
|
| tomo vrbas |
Objavljen 14.08.2011. 17:23
|

Lovčina

Upisa: 1302
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Nisam znao gde i kome da se obratim pa se nadam da ce mi ovde na forumu neko pomoci i usmeriti me na pravu adresu.Kod mene u LD je skoro doslo do promene predsednika i sekretara i za sekretara je postavljen covek koji po novom statutu nemoze da bude lovac jer nemoze da dobije oruzije jer ima dve krivicne.Covek je dno,dna kad se razveo od supruge pretio joj je i cak isamarao na ulici,ali pre toga je u MUP zatrazio duplikat oruznoga lista jer ga je navodno izgubio,a jesenas je na utakmici lovac i pas dosao sa original oruznim listom(koji mu je oduzet) i puskom bez papira da se takmici.Posto je izvrsena provera u MUP-u opet je popio krivicnu prijavu i kade je biran za sekretara nas nekolicina smo bili protiv i u inat nama su ga izabrali iako smo pokusavali na sve moguce nacine da im objasnimo kakav prekrsaj cine tom odlukom i da ce to nama na stetu da ide,ali inat je pobedio.E posto je on sad sekretar pocelo je sikaniranje i demonstriranja sile na nama koji smo bili protiv njega uz podrsku samog predsednika koji nista nije bolji, covek koji je lezao u "servudskoj sumi"zbog zivaca i na kontu toga dobio prevremenu penziju.Posto njihovo vodjenje LD-a nas sve vodi u propast kome treba da se obratimo ima li neki inspektorat koji bi mogao da ucini nesto povodom toga jer u LU nemaju sluha za nas problem.Cak sta vise briga ih za nas! |
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 14.08.2011. 19:47
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Kolega nažalost od toga ti nema leba. Naše kolege iz B. Palanke vode pravi rat sa kriminalcima koji su u rukovodstvu njihovog LD-a već duže vreme, i niko od nadležnih neće da im pomogne. Teško da će i vama neko pomoći. A fukare su izgleda svuda pustile korenje i zasele u fotelje.
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 14.08.2011. 20:36
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Mislim da, ako je sekretar zaposlen u LU, da onda nema zakonskih smetnji da obavlja taj posao; drugo je pitanje moralnih normi, da li je u redu to dozvoliti, ako je tako kako pišeš. A još ako je pod krvičnim prijavama, i ako mu je oduzimano oružje, onda po zakonu i ne može da bude lovac, pa ni član LD.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| apinest |
Objavljen 14.08.2011. 23:05
|

Stari član

Upisa: 418
Pristupio: 02.06.2011. 18:28
|
Ne vredi, kolega Tomo, nadležne državne organe malo šta zanima. Kada je u našem lovnom reviru pre nekoliko godina došlo do trovanja zečeva, obavešteni su i policija, i nadležni šumarsko-lovni inspektor (bio na licu mesta i pronašao otov za glodare nepropisno korišćen) i sve je došlo do tužilaštva, ali na kraju opet- ništa! A sve je bilo jasno i vidljivo kao na dlanu! U našoj zemlji su neki pojedinci i organizacije jače i od same države! Kada sam isto tako pre par godina razgovarao sa jednim službenikom policije o tome zašto se malo (ili mnogo) više ne angažuju oko suzbijanja svih vidova kriminala u našem lovstvu, on mi je rekao da lovačka organizacija ima svoja tela i organe koji trebaju time da se bave. Na moju opasku da mi ne možemo i ne smemo da preuzmemo ulogu organa unutrašnjih poslova i tužilaštva, i da policija ne tretira jednako kriminal u lovstvu i u drugim oblastima, odnosno da se krivične prijave podnose za mnogo "manja" krivična dela nego što su u pojedinim lovačkim organizacijama, on je samo slegao ramenima, podigao obrve i ponovio isto što i pre toga. E, tad mi je bilo jasno da državne institucije i njihove službe (i službenike) neke stvari uopšte ne interesuju, a druge ih interesuju selektivno, iako pravda treba da bude slepa! Kod nas su slepi ljudi! Ili se vešto pretvaraju... |
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 15.08.2011. 00:16
|

Admin

|
Tomo, suštinski, nigde ne piše da sekretar mora biti član LU, pa ni lovac!
Ali malo je glupo da lovcima kroji kapu neko ko nije u istoj priči, a posebno ako je takav kako ti kažeš!

|
| |
|
|
| tomo vrbas |
Objavljen 15.08.2011. 09:00
|

Lovčina

|
Nisam izgleda najbolje objasnio on je sekretar moje lovacke sekcije, a u udruzenju imamo sekretara koji je placen za taj posao i radi ga profesionalno.On je trebalo da zaduzuje i razduzuje dozvole,vodi zapisnike na zboru lovaca ali mu se izgleda osladilo pa poceo da vrsi kontrole lovaca u lovistu i jos mnoge druge radnje koje nisu u njegovom domenu.A sto je najgore uopste neradi ono sto bi trebalo da zaduzuje dozvole pa tako evo vec drugu nedelju lovci idu na prepelice bez dozvola uz obavezno javljanje njemu u slucaju neke kontrole da nas lakse nadju. Ma jos je i gori od onog sto sam napisao. Kod nas u nasoj sekciji ima 186 lovaca od toga on neprica bar sa 160 pa i u svojoj lovnoj grupi sa kojom lovi neprica sa 3-4 ljudi, a iz tri grupe do sada je najuren ova mu je cetvrta pa mora da cuti jer ga niko nebi primio u grupu. |
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 15.08.2011. 09:08
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Pa Tomo kada neko nije u dobrim odnosima sa tolikim brojem kolega lovaca, onda nebi trebao ni biti neki problem da se isti smeni sa dužnosti!!...pa zar niko od vas nema petlju da potegne to pitanje na skupštini???..a možete se pozvati i na disciplinsku odgovornost zbog narušavanja prava lovaca!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 15.08.2011. 11:14
|

Admin

|
tomo vrbas kaže:
Nisam izgleda najbolje objasnio on je sekretar moje lovacke sekcije, a u udruzenju imamo sekretara koji je placen za taj posao i radi ga profesionalno.On je trebalo da zaduzuje i razduzuje dozvole,vodi zapisnike na zboru lovaca ali mu se izgleda osladilo pa poceo da vrsi kontrole lovaca u lovistu i jos mnoge druge radnje koje nisu u njegovom domenu.A sto je najgore uopste neradi ono sto bi trebalo da zaduzuje dozvole pa tako evo vec drugu nedelju lovci idu na prepelice bez dozvola uz obavezno javljanje njemu u slucaju neke kontrole da nas lakse nadju. Ma jos je i gori od onog sto sam napisao. Kod nas u nasoj sekciji ima 186 lovaca od toga on neprica bar sa 160 pa i u svojoj lovnoj grupi sa kojom lovi neprica sa 3-4 ljudi, a iz tri grupe do sada je najuren ova mu je cetvrta pa mora da cuti jer ga niko nebi primio u grupu.
1. Kontrolu lovaca u lovištu može da vrši samo Lovočuvar.....ako taj Sekretar pokuša da vas kontroliše od vas zavisi da li ćete mu to dozvoliti. Ako mu ne dozvolite ne možete trpeti nikakve sankcije!
2. Na tvom mestu se ja ne bih igrao sa odlaskom u lov bez dozvole. To što se vi javite Sekretaru (isto bi bilo i da se javite Predsedniku države) nije nikakvo opravdanje....uvek ste u krivolovu, a za to su predviđene mnoge zakonske posledice (prva je oduzimanje oružja 100%)
3. kako on može da ide u lov (kažeš ima svoju lovnu grupu) ako nema dozvolu za nošenje oružja?

|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 15.08.2011. 11:52
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Sremac75 kaže:
tomo vrbas kaže:
Nisam izgleda najbolje objasnio on je sekretar moje lovacke sekcije, a u udruzenju imamo sekretara koji je placen za taj posao i radi ga profesionalno.On je trebalo da zaduzuje i razduzuje dozvole,vodi zapisnike na zboru lovaca ali mu se izgleda osladilo pa poceo da vrsi kontrole lovaca u lovistu i jos mnoge druge radnje koje nisu u njegovom domenu.A sto je najgore uopste neradi ono sto bi trebalo da zaduzuje dozvole pa tako evo vec drugu nedelju lovci idu na prepelice bez dozvola uz obavezno javljanje njemu u slucaju neke kontrole da nas lakse nadju. Ma jos je i gori od onog sto sam napisao. Kod nas u nasoj sekciji ima 186 lovaca od toga on neprica bar sa 160 pa i u svojoj lovnoj grupi sa kojom lovi neprica sa 3-4 ljudi, a iz tri grupe do sada je najuren ova mu je cetvrta pa mora da cuti jer ga niko nebi primio u grupu.
1. Kontrolu lovaca u lovištu može da vrši samo Lovočuvar.....ako taj Sekretar pokuša da vas kontroliše od vas zavisi da li ćete mu to dozvoliti. Ako mu ne dozvolite ne možete trpeti nikakve sankcije!
2. Na tvom mestu se ja ne bih igrao sa odlaskom u lov bez dozvole. To što se vi javite Sekretaru (isto bi bilo i da se javite Predsedniku države) nije nikakvo opravdanje....uvek ste u krivolovu, a za to su predviđene mnoge zakonske posledice (prva je oduzimanje oružja 100%)
3. kako on može da ide u lov (kažeš ima svoju lovnu grupu) ako nema dozvolu za nošenje oružja?
4. Kako neko uopšte može da bude lovac, ako mu je oružni list i oružje oduzeto? Ako ne ispunjava uslove da bude lovac, onda ne može biti član LU/LD, pa samim tim ne može obavljati ni dužnosti (makar i volonterski), u udruženju gradjana. A kamoli da kontroliše druge. Zaista, Sremac je u pravu, pametnije vam je da ni ne pomišljate da udjete u lovište sa puškom, a da vam nije izdata dozvola za lov. To što ste se 'javili sekretaru', sutra može da bude da se svi naprave ludi, i ograde od toga, a vi bi ste nadrljali.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| tomo vrbas |
Objavljen 15.08.2011. 15:38
|

Lovčina

|
E to mene muci i plasi jer to je takav lik da bi bio u stanju licno on da nam namesti kontrolu da i mi ostanemo bez oruzija kao sto je i on.A najveci je problem to sto mu je kum nacelnik u nasem MUP-u i kako se on hvali po drustvu taj isti kum mu je "sredio"da te krivicne prijave negde se "zagube".Cak sam od lovnika cuo da ce on to da plati na sudu i da od tih krivicnih nema nista samo se ceka sud i da mu razrezu koliko da iskesira!Ma njega su postavili samo u inat bivsem predsedniku pa nema veze sto neprica sa vise od pola ljudi u sekciji!Kod nas u sekciji se moze sve samo ako si naklonjen vecitoj opoziciji, i to smo potegli pitanje kako moze da bude lovac kad vec po drugi put dobija krivicnu i nema sanse da ikada vise mozda dobije oruzije predsednistvo to uspesno zataskava. |
| |
|