Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Adekvatna optika

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Adekvatna optika
nenadx
 Imas skroz gore Cvele....To je pristojna ponuda roedir,jos ako je sve ok i orginal sulSmilemada,sta je problem za plocice?nisi ih valjda zavario.(Izvini za malo sale)I te koncanice su redje u upotrebi,cesce za lov u sumrak,ali po meni i u pokretu....
Dobar pogodak

roedeer

Cvele kaže:
Extra optika, nego koj varijabil? Smile

1.5-6x42
Theory is nice to think about; facts determine the truth.

roedeer

nenadx kaže:
Imas skroz gore Cvele....To je pristojna ponuda roedir,jos ako je sve ok i orginal sulSmilemada,sta je problem za plocice?nisi ih valjda zavario.(Izvini za malo sale)I te koncanice su redje u upotrebi,cesce za lov u sumrak,ali po meni i u pokretu....

Naravno da je sve ok i fercera Smile a i da je original suhl. Ipak bi cena bila viša s da je montaža kompletna..ukoliko neko već ima suhla, uz malo sreće mogu se upasovati i ovi gornji delovi, na postojeću bazu. Optika je u perfektnom stanju..

img242.imageshack.us/img242/7255/dscn1517.jpg

Uploaded with ImageShack.us
Theory is nice to think about; facts determine the truth.

LUKA-L
 Izbor optickog nisana- Pomoc !

Posedujem Lov.karabin 8x57 i nameravam da kupim opt. nisan, Uglavnom za lov divljih svinja na udaljenosti od 150-200m otprilike.
Koji opticki nisan preporucujete ?

Ima li neko iskustva sa opt. nisanima:
Nikon Monarch III 3-12x42 SF 560 eura
Chirstone 4-12x40 150 Eura
Lichter 3-9x40 IR 170 eura

Unapred Hvala

Pravilo foruma je da se upisemo prvo na temi "Predstavite se"
Srbijalov Admin Tim!

LUKA-L
 ok, izvinjavam se administratoru, kao i svim ostalim clanovima !
Zovem se Slavisa , iz Vrsca sam.
Nadam se da je dovoljno.

http://www.srbijalov.com/forum/viewfo...forum_id=7
Uradi to ovde !
Srbijalov Admin Tim!

Podunavac

LUKA-L kaže:
Izbor optickog nisana- Pomoc !

Posedujem Lov.karabin 8x57 i nameravam da kupim opt. nisan, Uglavnom za lov divljih svinja na udaljenosti od 150-200m otprilike.
Koji opticki nisan preporucujete ?

Ima li neko iskustva sa opt. nisanima:
Nikon Monarch III 3-12x42 SF 560 eura
Chirstone 4-12x40 150 Eura
Lichter 3-9x40 IR 170 eura

Unapred Hvala

Pravilo foruma je da se upisemo prvo na temi "Predstavite se"
Srbijalov Admin Tim!

Nikon ti je dobar izbor. Ali ova druga dva baš i nisu. Za 150 evra bolje da uzmeš Bushnell Trophy 3-9x40.

corak
 Imam i ja jedno pitanje za iskusne lovce.U pregovorima sam za kupovinu optike ,,Tasko'' 3-9x40.Optika ja stara 20 godina,ali jako dobro je ocuvana,pa me interesuje vredi li mi to uzimati.Cena je povoljna,a ja bih je montirao na 8x57 JS.

Banatski Fazan

corak kaže:
Imam i ja jedno pitanje za iskusne lovce.U pregovorima sam za kupovinu optike ,,Tasko'' 3-9x40.Optika ja stara 20 godina,ali jako dobro je ocuvana,pa me interesuje vredi li mi to uzimati.Cena je povoljna,a ja bih je montirao na 8x57 JS.

Corak, ta optika je u nizem cenovnom rangu, pa i nizem kvalitativnom rangu, sto ne znaci da je losa. Zavisi zasta hoces da je koristis. Ona ti vec u prvim minutima sumraka izdaje poslusnost, pa tada ozbiljnu procenu da li je srndac ili srna vec nemozes da uradis. Kada je dnevna svetlost dobra, na daljinama do najvise 100-120 metara moze se dobro plasirati pogodak, ali na vecim distancama vec ne preporucujem, a naravno i zavisi od montaze koju koristis. Kalibar 8x57 nije problem, al ti ipak preporucujem da mozda potrazis i kupis nesto kvalitetnije, sto bi mogao vise universalno da koristis. Moje misljenje.

Cvele
 Banatski fazan, zasto mislis da moze da se koristi za daljine 100-120m?! I zasto mislis da ce otkazati poslusnost u sumraku? Mozda ima iluminaciju, a i x40 nije mali promer.... ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Banatski Fazan

Cvele kaže:
Banatski fazan, zasto mislis da moze da se koristi za daljine 100-120m?! I zasto mislis da ce otkazati poslusnost u sumraku? Mozda ima iluminaciju, a i x40 nije mali promer.... ;)

Cvele, po mom iskustvu te optike, a imao sam prilike da gledam kroz tu optiku, bez iluminacije, u poredjenju sa optikama npr. 2-12x50, ima dosta manje i uze vidno polje, a na svaku vecu daljinu od 120m, cak i tanka koncanica pokrije celu metu koju pucas. Ne kazem da je losa, po mom misljenju to ona nije uopste, u cenovnom rangu koja se nalazi dobijas solidan uredjaj, nisam to rekao, nego sam izneo moje misljenje, da je po mom iskustvu bolje uloziti malo vise i nabavljati kvalitetniju optiku koja odgovara onome sta hoces da pucas! A koja je to, tu naravno svako ima svoje misljenje. Po obicaju, skupo je i dobro!

Cvele
 Aham dobro, mislio sam da pricas ovako uopsteno, ako imas iskustva s' tom optikom to je drugo, jer mislim da sa varijabilom 3-9 moze relativno dobro da se gadja i na 150-200m, dok ovo x40 sve zavisi od samog kvaliteta stakala(sto se tice sumraka)... barem ja tako mislim Bye

charuga
 nacuo sam da taj stari tasko nije kinez...i da je mnogo bolji od danasnjeg 
..............

darkon
 Ja imam "Tasko" 3-9x40 (made in Japan),star neke dve decenije i veoma sam zadovoljan njime.
Takodje sam ga kupio polovnog,pre par godina,ali u odlicnom stanju.
Ako nije problem kazi kolika je cena te optike?

corak
 Darkon,dobijam je za 80e sa celicnim tunel nosacima.To uzimam od poznanika,mogu da kazem prijatelja.Slazem se sa Banatskim da bi mogao nesto kvalitetnije da uzmem,a za to treba da prodje dosta vremena(dok se sakupe pare).A znate kako je to,mlad lovac,imam karabin,ali fali optka,pa sad sto pre da se uzme nesto,pa posle polako skupljaj pare za bolje.Zato sam se obratio vama na forum,ipak ne bih da uzmem nesto od cega ce glava da me boli.

Banatski Fazan
 corak, dobro razmisljas, probaj je, pa ces svoja iskustava izvuci, negde ce ti biti dobra, i pod nekim uslovima nece, kao sto sam rekao, od cene zavisi kvalitet, kao orijentier. Ja imam, pored druge, na 243 Win Zrakovu fiksnu 6x42, isto stariju, kazu da ima Zeiss-ova staka, i odlicna mi je, ma da i ona pada u nizi cenovni rang, i kod nje na vecim daljinama i u sumrak imam svoje muke!

aca81
 Corak druze i ja sam isto kupovao na brzinu samo sto pre da se montira krst na karabinu ali kako kazu "KUPUJ BRZO KAJ SE NATENANE" pa tako i ja, igrom slucaja kupio sam istu optiku koju nameravas da kupis i ti TASKO 3-9x40 i sluzila me 2g i otprilike 150-200 ispaljenih metaka odlicno ali me na kraju ipak razocaralaAngry nemora da znaci da ce i tebe jer su te starije kako kazu odlicne medjutim polovno je polovno pa bez probe nistaNo no no bolje utrosi malo vremena i para pa probaj nego da te kosta duplo i da izgubis celu sezonu.....poz.
DOBAR POGLED

LUKA-L
 Imao sam pre neki dan razgovor sa ikusnim majstorom za upucavanje lov.karabina-optickih nisana (u Nemackoj).
Tri marke optickih nisana koje mi je on preporucio su
-Swarovski
-ZEISS
-Schmidt - Bender

Skupi jesu , ali bolje skupiti novac pa kupiti sta valja.
Pronasao sam u Frankonija katalogu optic.nisan ZEISS (Duralut 3-12x50 ) za 795 eura. nisam siguran ali mislim da sam da cu naj verovatnije da ga kupim. Mada ih ima i preko 2000 eura.
E da rekao mi je jos za nocni lov objektiv bi trebao biti naj manje 50. Kada sam ga pitao za Buschnel marku samo mi je odmahnuo i rekao sklanjaj ruke odatle u prevodu.

Neznam samo kako, i dali bih imao problema da prijavim i registrujem opt. nisan ???
Zna li neko sta o tome???
Pozdrav

Banatski Fazan

LUKA-L kaže:
Imao sam pre neki dan razgovor sa ikusnim majstorom za upucavanje lov.karabina-optickih nisana (u Nemackoj).
Tri marke optickih nisana koje mi je on preporucio su
-Swarovski
-ZEISS
-Schmidt - Bender

Skupi jesu , ali bolje skupiti novac pa kupiti sta valja.
Pronasao sam u Frankonija katalogu optic.nisan ZEISS (Duralut 3-12x50 ) za 795 eura. nisam siguran ali mislim da sam da cu naj verovatnije da ga kupim. Mada ih ima i preko 2000 eura.
E da rekao mi je jos za nocni lov objektiv bi trebao biti naj manje 50. Kada sam ga pitao za Buschnel marku samo mi je odmahnuo i rekao sklanjaj ruke odatle u prevodu.

Neznam samo kako, i dali bih imao problema da prijavim i registrujem opt. nisan ???
Zna li neko sta o tome???
Pozdrav

Luka-L, majstor iz Nemacke ti je dobro rekao, naravno, tu bih mozda dodao jos i KAHLES-Optike, koji padaju u slican cenovni i kvalitetni rang. Vazne ti je takodje i montaza, na koju montiras opticki nisan, vazno je da je stabilna i cvrsta, da ne dodje do pomeranja prilikom transporta ili pucanja.
Zeissove optike u rasponu od 3-12x50 su odlicne, cak fantasticne, zatoi kostaju blizu 2000 Eura, i unversalno mozes ih koristiti, na blizu ili daleko! O kvalitetu Zeissovih stakla ne moram ti nista ni govoriti, ime govori za sebe.
Sto se tice registracije, to vise ne treba, tako da mozes na bilo koju pusku da montiras bilo koju optiku, i to se vise ne upisuje u oruzne listove, niti nista!

Cvele
 Zasto bi' prijavljivao i registrovao opticki nisan? To je bilo pre, sada ne treba... A to za Swarowski, Zeiss i Schmidt sam ti mogao reci i ja bez da pitas tog majstora.... ;) ko ima para nek izvoli, ko ne posluzice i jeftinije optike ;)

darkon
 Eeee i znaci samo ta tri valjaju i mogu da prodju.Confused
Ja mislim da tu ima jos nekih,koji svakako nisu za potcenjivanje.

A sad sto se tice Taska.
Ovaj Tasko(made in Japan) sto sam kupio,iako sam mozda i u mogucnosti da uzmem nesto malo skuplje,ne pomisljam na njegovu zamenu.

Imam ga 3 godine,upucanost odlicni drzi(na 30-06),slika u sumraku mu nije na vrhunskom nivou,ali na manjem uvecenju radi sasvim lepo.
Kvalitetnitnijih ima sigurno,ali ovo zadovoljava moje potrebe,a sto me dobro sluzi ja to ne menjam.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kahles optika OPTIKE I MONTAŽE 76 15.07.2025. 21:14
Noćna optika OPTIKE I MONTAŽE 217 23.01.2022. 10:48
optika OPTIKE I MONTAŽE 175 24.03.2019. 15:32
Vortex optika OPTIKE I MONTAŽE 38 18.01.2019. 09:04
Optika Sutter OPTIKE I MONTAŽE 70 26.10.2017. 14:10
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,316,730 posete www.srbijalov.com