Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Solišta-namena i upotreba

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Solišta-namena i upotreba
aca
 darkonB)

petar
 Hvala kolege, malo nas je koji se trudimo, ali dajemo sve od sebe...B)
Podunavac, obicno bude na slicnom mestu, mozda ne bas na istom, ali tu negde okolo, ne dalje 20-tak metara od prethodnog mesta. Zavisi od vegetacije, posto solista ne pravimo, vec je sve prirodno na drvecu. E sad, kad se recimo drvo odsece, ili nestane na neki drugi nacin, mi stavimo na drugo, ali tu negde u blizini. Obicno ide po nekom propisu jedno soliste na oko 100ha lovista, e sad, mi ne mozemo da postignemo sve, malo nas je, a trebalo bi nam preko 100 solista, tako da nam uvek fali mnogo, ali dajemo svoj maximum. B)
Just like old times!

vidlic

bela kaže:

Bata79 kaže:
Ja sam cak i predlagao da izoremo neke parcele i posejemo jecam ili krompir jer je ipak planina pa neverujem da nesto drugo i moze da uspe!

ječam nemojte sejati za DS. ječam d svinje ne diraju neznam iz kog razloga i nebih da pametujem isto tako i tritikal i ovas .
dok suncokret kukuruz i žito urnišu. a krompir obožavaju .

Zito i kukuruz je omiljena hrana kada je ima u blizini lovista,a kada je nema ds ce je naci i preci kozna koliko km i da ne kazem ali ulogorice se blizu hrane.

E sad zasto sam hteo pisati o ovoj temi,pa povuklo me to o jecmu ,jecam i tritikale imaju na zavrsetku klasa onaj bockavi deo koji bi u slicaju zvakanja od strane ds otisle u grlo i ne radi se o izbegavanju vec ga uopste ne jedu,dok to nije stvar sa ovsom,ovas im je poslastica i njega sigurno jedu,samo mozda niste primetili ili je imala i drugu hranu pored ,blize ili na sigurnijem mestu pa je zabog toga zaobilazlila tu parcelu,ili je tamo osetila mirise ljudi,odnosno lovaca,a inace ovas se malo kasnije kupi sa njiva patako imamogucnosti ceke posle zita na ovas a posle toga na kukuruz.

Sto se tice kukuruza u ogromnom potezu ukoliko je u sredini ili bilo gde ,posadjena parcela sa belim kukuruzom,osetice ga i ta njiva ce biti desetkovana doku drugimanormalno jede i pravi stetu,sto znaci da ako negde sadite kukuruz zbog ceke ili zelite zastiti useve da se ne pravi steta treba saditi na parceli na kojoj se caka beli kukuruz.Licno ovo pisem iz dugogodisnjeg iskustva.

tomo vrbas
 divlja svinja isto kao i domaca izbegavaju jecam i tritikal zbog osja koje kod njih izaziva iritaciju na kozi ili ti sugu!Histerian

LU Aleksandrovo
 Danas sam uzeo 100 komada cigli soli, skoro kvadratne po 5 kg težine za 17.700 dinara, čovek je direktan uvoznik iz rumunije, u odnosu na našu lizo so ovo je ekstra kvalitet, staviću njegove podatke kasnije pa ako nekog zanima, neka mu se obrati.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

misa 71
 Gde ima soli ima i srndaca srbijalov
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

vuk71
 miso svaka cast, milina za videti. moja ekipa planira da napravimo jedno desetak solista... postavit ce mo slike kad bude gotovo

misa 71

vuk71 kaže:
miso svaka cast, milina za videti. moja ekipa planira da napravimo jedno desetak solista... postavit ce mo slike kad bude gotovo

Vuče generacijo turajte so što više i ne žalite , biće posle dobrog lova Bye srbijalov
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

Sniper Hunter
 Ovako je kod naseg slave u Starom Selu
i54.tinypic.com/jqnvwg.jpg

Indjijanac
 samo da podsetim da bi bilo dobro iskontrolisati i dopuniti solišta u lovištima,a takodje i pojilišta oprati i napuniti svežom vodom da divljač stvara naviku da ih redovno posećujeJelen
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Indjijanac

Indjijanac kaže:
samo da podsetim da bi bilo dobro iskontrolisati i dopuniti solišta u lovištima,a takodje i pojilišta oprati i napuniti svežom vodom da divljač stvara naviku da ih redovno posećujeJelen

Vreme

Indjijanac
 pre par dana tragajuči za solju za ishranu divljači,dodjem do firme"Pantelić produkt"koja se bavi isključivo izradom blokova za lizanje stočne soli,pažnju mi je privukao proizvod koji je namenjen isključivo za divljač,preko ovakvog proizvoda moguće je uz recept veterinara izvršiti i bilo koji vid preventive ili lečenja divljači koja je konzumira.
http://www.pantel...mp;lang=sr

pošto se radi o namenskom proizvodu posebna pažnja je posvećena tome da blok može veoma dugo da stoji izložen vlagi i atmosferskim uslovima,da bi mi to i dokazao vlasnik je jedan blok stavio u kantu sa vodom gde stoji još od 01.10.2012 i još uvek je u komadu i nije se raspao

SUMO
 Kolega, javi kakva su zapazanja u vezi bloka, da li divljac dolazi i da li ga konzumira.

Indjijanac
 Sumo planiram veoma ozbiljno da poradim na tome,planira se kako da se postave blokovi sa solju,pratiće se i pisati posle koliko dana je divljač dira,a posle izvesnog vremena planiram da je pomeram prema delu lovišta gde divljač ima idealne uslove ,mir,vodu,hranu i so,vodiće se evidencija pa da vidimo kakvi su rezultati za koji mesec.Indjijanac

SUMO
 Cujemo se ujutru, dacu vam doprinos - na kameri ce se jasno videti sta i koliko dugo ga konzumira.

Indjijanac
 Sumo kako da ti doturim koji melasni blok,danas stiglo par komada sa anisom,miriše da mi je došlo da ja probamJelen
sutra verovatno obilazak postavljenih da vidimo jel su našli.Zum

darkon
 Dva od mojih mnogobrojnih solišta.
Naravno, i hrana je uvek tu pored.

img705.imageshack.us/img705/3817/soliq.jpg

Još jedno

img833.imageshack.us/img833/9334/soli1.jpg

Indjijanac
 ovih dana malo zauzet,a i vreme nedozvoljava izlazak duboko u atar da proverim dali su srne probale poslasticu,najverovatnije sutra u čizme pa na teren,slikam i izveštavam.
Darkon kod tebe solišta dobro funkcionišu,koliko vidim radi se o flašama napunjenim solju?

darkon
 Indjijanac, imamo raznih, ali najbitnije je da sva odlično rade i služe svrsi.
Ova sa flašama su najjednostavnija, ali funkcionalna.

Evo još neka od mojih solišta.
Imamo i ovakvih drvenih.

img703.imageshack.us/img703/9334/soli1.jpg

img805.imageshack.us/img805/6421/solir.jpg

Ova su slikana pre par dana i nisu bila dobro napunjena, a kako sam često na terenu, baš juče sam im dodao "novu dozu".

Bajkela
 Danasnje iznosenje soli i dopunjavanje hranilica. Na slici kolega i komsija Dule
Indjijanac
Lisica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Upotreba sile ili teletakt ? KINOLOGIJA 39 22.08.2019. 14:45
Upotreba PP sačme u lovu divljih svinja i predatora-da ili ne? MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 516 25.11.2016. 21:15
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,367,460 posete www.srbijalov.com