Pomoć!!! Ponovna nabavka oružja
|
slavaplana |
Objavljen 04.02.2011. 11:07
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Evo sta kaze sup na to !Lica koja u svom kartonu poseduju papir o zavsenoj obuci za lovacko oruzje usta se referent uveri da je bar jednom polagao obuku NEMORA ponovo da polaze istu!!Ako lice neposeduje papir o predhodnoj obuci mora istu da zavsi i dostavi papir nadleznom supu na uvid uz ostale papire!!!!! |
|
|
|
mirko knezevic |
Objavljen 04.02.2011. 12:25
|

Lovčina

Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
Bas tako Slavo,svako ko je jednom polozio i prosao obuku o rukovanju vatrenim oruzjem za lov,lovacku pusku sa neolucenim cevima posto se za karabin polaze posebno. I taj dokument ostaje a ti prilikom svakog zahteva za dobijanje dozvole za nabavku oruzja uzimas samo kopiju,od ponovnog polaganja nema nista to neko opasno zeza....
Ili je original u supu u predmetu!Vazi takodje!
slavaplana Srbijalov adm.tim |
|
|
|
arnotije |
Objavljen 04.02.2011. 21:27
|

Veteran

Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
slavaplana kaže:
Evo sta kaze sup na to !Lica koja u svom kartonu poseduju papir o zavsenoj obuci za lovacko oruzje usta se referent uveri da je bar jednom polagao obuku NEMORA ponovo da polaze istu!!Ako lice neposeduje papir o predhodnoj obuci mora istu da zavsi i dostavi papir nadleznom supu na uvid uz ostale papire!!!!!
Pitanje je reseno jer je polagao, ali ne opet jer nikada i nije polagao, jer to tada i nije bilo, ili je i bilo ali nisu trazili,bio sam i suvise mali da bi znao a otac se i ne seca,samo sam hteo da ukazem na nelogicnost, ali je to izgleda najmanje sta nam se desava;) |
|
|
|
mirko knezevic |
Objavljen 04.02.2011. 22:02
|

Lovčina

Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
Onda kolega pare u dzep i na prvo streliste ili gde se vec polaze oruzani ispit... Drugi nacin ne znam,a znam dosta slucajeva mnogo njih,koji su 90-tih u onim godinama,imali veze i vezice pa su neki i telefonom narucivali nabavne dozvole za pusku karabin malokalibarsku pusku pistolj,niko nista nije predavao niti placao takse,lepo tel i :"Ej treba mi jedna dozvola za to i to" Oni ti kazu dodji u 3 sata da je uzmes... Svasta se desava u Srbiji... |
|
|
|
BojanKG |
Objavljen 04.02.2011. 22:45
|

Veteran

Upisa: 577
Pristupio: 23.08.2010. 21:12
|
ee mirko drugo je vreme bilo
|
|
|
|
misa 71 |
Objavljen 04.02.2011. 22:48
|

Veteran

Upisa: 649
Pristupio: 02.02.2011. 09:47
|
Sva dokumenta koja se predaju prilikom predaje zahteva za nabavku oruzja referentu za oruzje i municiju u policijskoj stanici po mestu prebivalista , ostaju i cuvaju se u spise tog predmeta zahteva medju kojima je i uverenje tako da lice tj.vlasnik oruzja moze uvek da po reg.broju pod kojim je registrovano oruzje da dodje do dokumenta iz predmeta a u ovom slucaju je to potvrda iz streljane. 
Lice koje poseduje oruzje pre donosenog zakona o obaveznoj obucenosti u rukovanju VO. za trazeno oruzje a podnelo bi drugi zahtev za drugo oruzje istog tipa , mora da uz ostalu dokumentaciju prilozi i uverenje o obucenosti o rukovanju VO.iz streljane.
Sta mislite drage kolege lovci koliko je njih stvarno islo u streljanu i prosli celokupnu obuku ? a koliko ih je dobilo uverenja fiktivno preko prijatelja? Mnogi i neznaju gde se nalazi streljana ali sta da se radi forma mora da se zadovolji. Hocu da kazem da nismo mi lovci problem koji posedujemo oruzje unazad 10, 15 ,20 ,30 i vise godina vec ima onih koji preko prijatelja i vezica fiktivno zavrsavaju obuku.
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. 
|
|
|