Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kratkodlaki jazavičar - lovni pas

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas
Jank
 Alex stvarno ti je extra ovaj tvoj jazavičar, obožavam jazavičare...ustvari volimo sve pse kako ja tako i cela moja porodica ali roky je SUPER...Pas
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

DakiNS
 Alex uradi sa tvojim psom kvalitetno krvni trag,kada ga dobro obučiš javi se u tvoje društvo i u okolna društva i obavesti ih o tome. Veruj često će da te zovu da sa tvojim rokijem nađeš divljač koja je negde ranjena. Prvo imaćeš lepih izlazaka u lovište sa psom a nadam se da će se setiti da te počaste kada im nađeš izgubljenu divljač

aca
 kolega daki neznam dali alex moze da uradi krvni trag posto mu ker ima skoro 3 godine,pa se pitam da nije kasno posto nemam nikakva iskustva o krvnom tragu i do kad se on moze naucitiConfused

alex
 Janko hvala na komentaru ne znam sta da ti kazem ako ti se svidja ROcky ja sam rad da ti ostavim od njega štene ali ovde niko ne drzi lovne Kratkodlake Jazavicare ja sam jedini ako nadjes zenku ja cu da ga rado dovedem da se upari i ti uzmi stene za sebe.
DankiNS radio sam malo sa njim na krvnom tragu i do sada nisam imao ni jednu izgubljenu divljac sa njim ali ovamo gde ja lovim vec ima Jazavicar koji sluzi samo za tu svrhu tako da su oni resili problem.
A i kolega aca je upravu ponovo da pocnem da ga obucavam na krvnom tragu mislim da je kasno posto sad vec kada mu bacim lopticu donese je dva ili tri puta i vise nece dok kada u lovu donosi fazana bez greske i kada vezbam posle sa krilo donosiga po ceo dan.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

alex
 Ovde je imao 7meseci i bio je na tragu Jarebici posle je je podigao

img156.imageshack.us/img156/104/dsc00001cxu.jpg

Vucko Jagodinac
 Pozdrav komsija i kolega Alex. Ja imam i cuvam u stanu ostrodlaku jazavicarku. Sto se tice rada to je potpuno isto Negde sam procitao da su jazavicari vrlo stabilna rasa. Posle vise generacija koje su drzane kao kucni ljubimci, posle mnogo godina, su se njihovi potomci veoma uspesno vratili lovackim manirima.
Moja jazavicarka je takoreci iz kreveta izvedena i polozila ispit urodjenih osobina na povrsini i u rovu. Na teren sam je i vodio ali vestacki rov do tada nije videla.
Sto se tice rada u gateru na DS mozes slobodno da ga vodis ali naravno u pocetku biraj manje opasnu svinju. A za krvni trag nikad nije kasno savlada ce ga sigurno.
Inace odlican pas, cestitam pre svega na radu.

DakiNS
 Nemoj da te buni što već ima pas dobrih pasa nikad dosta, i uvek je sigurnije raditi sa dva psa. Imao sam Gordonku koja je odrađivala trag bolje od braka obučenog za to, iako je nisam posebno obučavao.

alex
 Vucko Jagodinac ostrodlaki jazavicari su isto supre skoro je moj teca uzeo jednu iz Jagodinei to sa ekstra poreklom sluzi mu za lov DS ali je jos obucava do sada nije izvodjena u lov na svinje ali hoce ove godine.
DakiNs ja sa Rocky obozavam da radim i svaki vikend smo na terenu ali nekako ipak volim najvise pticare pogotovo NKD.
A sto se tice Jazavicara Rokijevu liniju cu uvek da drzim jer se pokazao kao izuzetan tragać,i aporter a i ima srce za sve ne preza ni od sakala jedno smo imali susret sa šakalom u reguralnom lovu na zeca i fazana on je krenu prema njemu i lajao je i bio je sprema da se kolje ali je sakal pobegao kada su ga kolege gadjale a i ulazio je u rupu vise puta srecom rupe su bile prazne i jamarenjem se ne bavim iz prostog razloga sto bi mi bilo zao da izgubim ovakvog psa

alex
 Evo nekih slika sa danasnjeg treninga
Inace danas je uspesno podigao jednu fazanku i dve jarebice i nasli smo ostatke jedne jarebice nesto ju je pojelo.

img4.imageshack.us/img4/6193/dsc00091vy.jpg

img121.imageshack.us/img121/5277/dsc00092na.jpg

img20.imageshack.us/img20/5630/dsc00094e.jpg

img695.imageshack.us/img695/9114/dsc00095yo.jpg

aca
 Bravo 2 za rokija

alex
 Hvala imenjace

Boban
 Alex,ma Roki je cudo pravi mali zvrk.B)

alex
 Hvala gospodine Bobane

alex
 Evo Rocky i Ja u setnji a komsi pobegao zec iz kaveza zamalo da mu to bude najgora greska koja bi ga kostala glave ludi zeka.
A ovaj kada ga je video odmah je poceo da stenjka i da oglasava da ima nesto i trci uz kapiju goe dole da ga pojuri ali srecom nije mogao nigde da prodje.

img218.imageshack.us/img218/8259/dsc00056nd.jpg

huntinggirl1
 sreća da je ograda dobra, inače bilo bi....
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

alex
 Bilo bi gotovo tu me ne slusa kad goni zeca ne slusa me samo gleda da ga goni sto blize meni i na mene a inace ovaj zeka je imao srece i to lude sreceSmile

alex
 DEsilo je se ono cega sam se najvise plasio kuja na kraju ulice trazi parenje.
I deda pustio ovog mog Rocky u dvorise i usao u kucu a ovaj pobeze i deda izasao da ga vidi u dvorisu a on pobegao zove deda mene i kaze mi nema ti kuceta a JA kako bre gdde je a deda Ja ga pustio a on pobegao.
Ja na ulicu kad ima i sta da vidim vraca se ROcky krvav zadnja leva noga krvari i preko ledja ujeden.
JA brzo zovi vetarinarku sta da radim ona mi sve objasni ja uradi sve i ostavi ga u boksu.
I posle 30min zove ona da proveri sta da sam uradio i JA objasnim a ona nemoj da ga vodis jedno mesec dana nigde a ako se ne oporavi onda mu je noga sjebana i nema vise lova sa njim
Meni se srce steze i stacu Ja kod njega a on u kucici glavu ne mice JA ga zovnem on izadje polako i gleda me u oci i mase repicem a na nogu se ne oslanja.
Nadam se da ce da ga prodje i da ce mo opet Rocky i JA da krstarimo poljima.
A kone ne daj Boze se ne oporavi ostace mi kao ljubimac i uparicu ga da izvucem psa od njega.
ALi nadam se da ce se oporaviti MolitvaMolitvaMolitva

duskodugousko
 Ne brini alex,poravice se..Te svalerske rane oni dobro podnose...Nadam sa da ce sva biti ok!
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

alex
 Kolega proslo ga je Kolce

Indjijanac
 držao sam kratkodlake jazavičare i pokušavao da lovim sa njima ali sam imao problem skoro sa svakim jer su jako osetljivi na zimu,pogotovo po snegu se pokvase i posle problem,kao lovci se veoma lako obučavaju i imaju dobar njuh i srce,ali zbog zimogrožljivosti prešao sam na brak jazavičare,Inače veoma su česti oštrodlaki koji love,a za dugodlake jazavičare svi koje sam pitao kažu da su nezgodni za lov u zutoj-crvenoj boji(liče na lisicu)paih izbegavaju u lovu zbog sigurnostiZeka

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Brak jazavičari KINOLOGIJA 94 10.05.2014. 10:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,022,012 posete www.srbijalov.com