Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "Pomoravlje Plana" iz Velike Plane

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "Pomoravlje Plana" iz Velike Plane
Aca Velika Plana

Lala kaže:
Aaaaa, pa ti Aco tvrdiš da u tvom LU ima članova koje nazivaš majmunima? A novost je da ti u stvari si mogao da budeš predsednik, ali nisi hteo? To nisam znao! Nesudjeni predsednik, sa 22 godine, autoritet u poznavanju lovstva, kokobranitelj, upućen u lovstvo, iskusan i načitan, sa istančanim čulom mirisa za sveže ispucane patrone, ali iz lične skromnosti neće da bude predsednik...Svaka čast!
Lepo, lepo, sigurno će tvoje kolege biti oduševljene tvojim upisom!Lepo, lepo, sigurno će tvoje kolege biti oduševljene tvojim upisom! Grin
Oko ovih 'pravila' neću ništa da komentarišem, samo ću da te pitam, ako si bio u hajki, zašto nisi reagovao na uočene nepravilnosti, ako ih je bilo? Ili pišeš onako, malo na pamet, koliko mi se čini?

nisam mogo da odolim da ne odgovorim - ima ih jedno 10-tak a to dal ce procitaju ili nece zabole me znas sta,licno sam izbacio iz svoje grupe jednog idiota koga sam 3 puta opomenuo da ne lovi ono sto ni je u planu i nista a ja kao grupovodja da odgovaram za to necu! a za pravila u hajci pa nije bila moja hajka a nisam zaduzen za lovocuvara i upravnika lovista! ;) Pfft

slavaplana
 Oko Nove godine ocekujem povecanje krivolova kod mene u lovistu pa od sutra saljem lovce da malo obilaze teren dok traju praznicne bahanalije!!!

Hajka je bila i PROSLA HVALA BOGU DA SU SVI BILI ZIVI IZDRAVI!!!!

380 ljudi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lala

Aca Velika Plana kaže:

Lala kaže:
Aaaaa, pa ti Aco tvrdiš da u tvom LU ima članova koje nazivaš majmunima? A novost je da ti u stvari si mogao da budeš predsednik, ali nisi hteo? To nisam znao! Nesudjeni predsednik, sa 22 godine, autoritet u poznavanju lovstva, kokobranitelj, upućen u lovstvo, iskusan i načitan, sa istančanim čulom mirisa za sveže ispucane patrone, ali iz lične skromnosti neće da bude predsednik...Svaka čast!
Lepo, lepo, sigurno će tvoje kolege biti oduševljene tvojim upisom! Grin
Oko ovih 'pravila' neću ništa da komentarišem, samo ću da te pitam, ako si bio u hajki, zašto nisi reagovao na uočene nepravilnosti, ako ih je bilo? Ili pišeš onako, malo na pamet, koliko mi se čini?

nisam mogo da odolim da ne odgovorim - ima ih jedno 10-tak a to dal ce procitaju ili nece zabole me znas sta,licno sam izbacio iz svoje grupe jednog idiota koga sam 3 puta opomenuo da ne lovi ono sto ni je u planu i nista a ja kao grupovodja da odgovaram za to necu! a za pravila u hajci pa nije bila moja hajka a nisam zaduzen za lovocuvara i upravnika lovista! ;) Pfft

Reci čika Lali, šta boli, Aco? Pa to što te boli, ljubiš da prodje!Grin

Ako ja dobro čitam, ti si bio zadužen da vodiš jedan deo pogoniča?!? Da nije neki od ovih koje nazivaš pogrdnim imenima, bio u pogonu?

Čoveče, pa ti si stvarno u problemu: prvo si napisao da loviš sa 'majmunima', kojih po tvom pisanju ispada da ima jedno 10 komada, a sad pišeš da si lovio i sa 'jednim idiotom'? Pa čoveče, mora da si omiljen medju lovcima, kada možeš tako da ih nazivaš, a da se ne plašiš posledica? Grupovodja? Opomenuo si lovca iz grupe koji je lovio ono što se ne lovi? I to tri puta? I nisi ga prijavio? Pa ti si upravo sam sebe optužio za prikrivanje krivolova!!! Kažem ja, mladost-ludost! Eto još malo materijala za ono štampanje što neki nose na vaš UO!!! Baš me zanima da li će i Acina sabrana dela odštampati i pokazati na UO LU?

E pa Aco, sad će čika Lala da te malo nauči: pošto ti kao grupovodja izbaciš iz grupe one koji remete lov, tako ja kao administrator izbacujem sa foruma one koji remete forum, ali ja ako ne izbacim nekog, moja odluka i procena, i moji razlozi! Lepo sam te upozorio, da prikočiš, ali ne vredi. Pa sam ti lepo pokazao u prepucavanju, da se ne nastavljaš sa mnom, i da se 'ne trkaš', pa opet ne vredi. E ja te onda lepo pustim da se sam ugruvaš, čisto da vidiš koliko si još zelen. Živ ti meni bio, i puno sreće u susretu sa tvojim kolegama iz grupe ili sekcije, koje si nazvao 'majmunima' i 'idiotima'!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS

slavaplana kaže:
Oko Nove godine ocekujem povecanje krivolova kod mene u lovistu pa od sutra saljem lovce da malo obilaze teren dok traju praznicne bahanalije!!!

Hajka je bila i PROSLA HVALA BOGU DA SU SVI BILI ZIVI IZDRAVI!!!!

380 ljudi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jbg Slavo da si mirisao 380 cevki imao bi bolji nos od Lalinog KasteraROFL
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Indjijanac
 vidim da je ovde veselo,da ima raznoraznih lovnih stručnjaka koji koriste indijanske metode čitanja mirisa ,pa mogli su tu svoju sposobnost da odrade na krvnom tragu i nadju tu srnu iz priča,samo moraju da znaju da ukoliko nemaš dokaz svaka priča je džaba,prema tome slava je u pravu to je prazna priča
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Aca Velika Plana

Lala kaže:

Aca Velika Plana kaže:

Lala kaže:
Lepo, lepo, sigurno će tvoje kolege biti oduševljene tvojim upisom! Grin

Reci čika Lali, šta boli, Aco? Pa to što te boli, ljubiš da prodje!Grin

Ako ja dobro čitam, ti si bio zadužen da vodiš jedan deo pogoniča?!? Da nije neki od ovih koje nazivaš pogrdnim imenima, bio u pogonu?

Čoveče, pa ti si stvarno u problemu: prvo si napisao da loviš sa 'majmunima', kojih po tvom pisanju ispada da ima jedno 10 komada, a sad pišeš da si lovio i sa 'jednim idiotom'? Pa čoveče, mora da si omiljen medju lovcima, kada možeš tako da ih nazivaš, a da se ne plašiš posledica? Grupovodja? Opomenuo si lovca iz grupe koji je lovio ono što se ne lovi? I to tri puta? I nisi ga prijavio? Pa ti si upravo sam sebe optužio za prikrivanje krivolova!!! Kažem ja, mladost-ludost! Eto još malo materijala za ono štampanje što neki nose na vaš UO!!! Baš me zanima da li će i Acina sabrana dela odštampati i pokazati na UO LU?

E pa Aco, sad će čika Lala da te malo nauči: pošto ti kao grupovodja izbaciš iz grupe one koji remete lov, tako ja kao administrator izbacujem sa foruma one koji remete forum, ali ja ako ne izbacim nekog, moja odluka i procena, i moji razlozi! Lepo sam te upozorio, da prikočiš, ali ne vredi. Pa sam ti lepo pokazao u prepucavanju, da se ne nastavljaš sa mnom, i da se 'ne trkaš', pa opet ne vredi. E ja te onda lepo pustim da se sam ugruvaš, čisto da vidiš koliko si još zelen. Živ ti meni bio, i puno sreće u susretu sa tvojim kolegama iz grupe ili sekcije, koje si nazvao 'majmunima' i 'idiotima'!

ja sam te kolege jos davno prijavjivao i otpisao a vec sam napomenuo ako nemas vecinu u drustvu mozes da zapusis usta dok je ne dobijespa prema tome preostaje mi samo da ih izbacim,moja sekcija ima 36 lovaca plus nekoliko gosta sto su bila kazi 40,ja sam vodio pogon pored reke 25 ljudi a drugi pogon je isao pored puta,ovaj pogon pored puta je opalio jedan jedini metak a bilo njih 15,znam ko je bio tamo al opet ja bih da mi glava bude na ramenima,ti u tvojoj Vojvodini nemas krivolova koliko ima opstina Velika Plana ,Kragujevac, Brzan , Svilajnac i ostale u pomoravlju,da dodjes ti nama koju godinu da lovis u brdo pa ces da vidis kako gospoda love,nema koke nema fazana nema zeca a srna ko pleve,pa preturi nekom redenik onda ako nadjes nek osmicu ili nedaj boze sesticu ti si srecan covek! U ovim UDRUZENJIMA SU SVE MESAR DO MESARA ILI SI JOS UVEK U SNOVIMA !!! sa tobom nema svrhe da se neko prepire,mnogo si covece samouk i jedva cekas da nekome ucinis zlo(banovanje) a to je preterivanje sa tvoje strane da izvines i budi mi pozdravljen

slavaplana
 Aco ja prijavih jednog sinoc Korduliji pa ce mo videti zasto je bezao ako nije kriv izterena!!!Sta da mu radim!!

Lala
 Znači, ti si prijavljivao krivolov, ali oni kojima si prijavio nisu reagovali? Eto, sad si optužio i upravu LU, da prikriva krivolov! Grin

Ja sam samouk? Zbunjen Pobrkao si me sa nekim, možda sa Vukom Karadžićem, on je bio samouk!Grin
Ili će pre biti, da si ti samouk, kad hoćeš da ideš da guraš nos u cevke pušaka i njuškaš, da otkriješ ko je pucao! Voleo bih da to uradiš jednom, da se ljudi malo smeju.Jaooo
Ja sam bio u S.Selu dva puta, i video sam šta sam video, ono što sam video mi se prilično dopalo. Situacija u vašem LU je vaša stvar, i nemam ja nameru da se petljam u to. Kamo lepe sreće, da tamo većina razmišlja i radi kao Slava, za par godina bi ste imali bajku od lovišta.
Ako sam shvatio dobro, ti to mene zoveš u lov? E, pa, Aco, ja u gostinski lov idem sa ljudima koje poznajem (i to retko idem), i idem kod onih za koje na osnovu upisa i ponašanja na forumu, zaključim da dobro rade i da imaju ljudsku i lovačku kulturu. Ako sam pogrešno shvatio, da to nije poziv za lov, onda još bolje.

Nema moje Vojvodine, ili tvoje Šumadije i Pomoravlja, tu priču zaboravi.
Zašto se malo ne unormališ, i prestaneš da me provociraš, najmanji mi je problem da te banujem, već si to prošao, ostaje jedino da ili da te zavitlavam (što i radim od sinoć), ili da ti totalno zabranim pristup forumu pod bilo kojim nickom (crna lista), ili da batališ tvoje neodmereno pisanje, vredjanje ljudi, prozivanje i komentarisanje mene? Biraj sam.
Zahvali Slavi, što već nisi banovan i na crnoj listi, iako si debelo zaslužio.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Cudi me da Aco nisi zadovoljan radom tvog predsednika Jove koji je i predsednik tvoje sekcije uNovom Selu!!Imao sam drugi utisak o tome ali kako vidim stvari stoje drugacije!!!Neznam razlog ali su svuda medjuljudski odnosi poremeceni kao kod mene isvuda u vecini slucajeva!!Jednoje sigurno da tu napredka nema i nece ga biti jer dzabe jedan vuce na svoju stranu apetorica na drugu a tu vajde nema!!!
Sve vise sam misljenja da ce kad-tad doci i do prave PRIVATIZACIJE lovista pa kad se bude znao GAZDA,TATA ,SEF kako hocete lovocuvari kad budu imali ovlascenja koja ima policija i budu nezavisni od rukovodstva u stalnom radnomodnosu u nekoj agenciji ili firmi zaobezbedjenje tad ce to biti prava stvar !!Imace dobre plate nezavisnost u radu idobru kontrolu pa izvolite ko hoce da krade!!!!Ovako nesto volonterski gde se svi pitaju a jedan najebava kao odgovorno lice to vise nepije vodu!!!!!Sad

Aca Velika Plana
 onaj ko me zna,zna da cu sigurno da prijavim i oca svog ako ostreli ono sto ne treba,striktno se drzim zakona!
Slavo cisto sumnjam da ce milicija da radi nesto koliko sam cuo oni su u strajku???? iso sam da reg auto i koliko su napomenuli nista nece da rade do daljnjeg???

Aca Velika Plana

slavaplana kaže:
Cudi me da Aco nisi zadovoljan radom tvog predsednika Jove koji je i predsednik tvoje sekcije uNovom Selu!!Imao sam drugi utisak o tome ali kako vidim stvari stoje drugacije!!!Neznam razlog ali su svuda medjuljudski odnosi poremeceni kao kod mene isvuda u vecini slucajeva!!Jednoje sigurno da tu napredka nema i nece ga biti jer dzabe jedan vuce na svoju stranu apetorica na drugu a tu vajde nema!!!
Sve vise sam misljenja da ce kad-tad doci i do prave PRIVATIZACIJE lovista pa kad se bude znao GAZDA,TATA ,SEF kako hocete lovocuvari kad budu imali ovlascenja koja ima policija i budu nezavisni od rukovodstva u stalnom radnomodnosu u nekoj agenciji ili firmi zaobezbedjenje tad ce to biti prava stvar !!Imace dobre plate nezavisnost u radu idobru kontrolu pa izvolite ko hoce da krade!!!!Ovako nesto volonterski gde se svi pitaju a jedan najebava kao odgovorno lice to vise nepije vodu!!!!!Sad

Nisam zadovoljan! Ostreljeno je stvarno mnogo srna u krivolovu a uprava cuti,sva su krda desetkovana u toku lova na fazana pronasli smo cak 5 srndaca koji su bili ranjeni pa uginuli,sta je onda tu problem?? UPRAVA?? LOVOCUVAR?? svako vece cujem pucnje u brdu a kuca znas gde mi se nalazi

slavaplana
 Krade se mnogo nazalost!!!!!Treba menjati svest lovaca a to ide malo NIKAKO!!!!!!Neznam da li da se smejem ili placem!!!!Nazalost tu smo gde jesmo!!!Pomoravlje Plana i Vozd- lov Rakinac sa 205 i oko 180 lovaca kod vas mogu sledece godine samo da pricaju o niskoj clanarini u dva lovna podrucja i malog clanstva!!!Odustace jos 30% videces a mi koji ostanemo placace mo clanarinu ne manju od 15.ooodin!!!

Aca Velika Plana

slavaplana kaže:
Krade se mnogo nazalost!!!!!Treba menjati svest lovaca a to ide malo NIKAKO!!!!!!Neznam da li da se smejem ili placem!!!!Nazalost tu smo gde jesmo!!!Pomoravlje Plana i Vozd- lov Rakinac sa 205 i oko 180 lovaca kod vas mogu sledece godine samo da pricaju o niskoj clanarini u dva lovna podrucja i malog clanstva!!!Odustace jos 30% videces a mi koji ostanemo placace mo clanarinu ne manju od 15.ooodin!!!

CITIRAM POJEDINCE SA SEDNICE:

NEKA SLOBODNO PRIVATIZUJU LOVISTA ZA 3 DANA NECE IMATI STA DA LOVE....

ako znate sta ovo znaci onda znate na cemu je i cemu ide privatizacija??

Indjijanac
 ma najlakše je sve upropastiti i izloviti,ajde malo da se radi i unapredjuje,ajde da svi koji nešto mogu da učine da nam lovišta budu bogatija i uredjenija
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Aca Velika Plana
 kod mene bila sednica upravnog odbora,koliko sam upucen smenjen je upravnik lovista ali nisam 100 % siguran al ako jeste bas mi drago Smile Rastanak
clanarina nam je 12000 mada cisto sumnjam da ce da ostane na tome... Confused

slavaplana
 Aco ti sto tako pricaju ti i sada KRADU i njima privatizacija netreba jer tada nece biti divljaci zanjih !!Kad se zna gazda nece se loviti i cuvati loviste kao sada kad se nezna nista!!!!Privatnika ce platiti cuvanje istog pa izvolte udjute i pucajte ako imate petlju!!!Za pare znam ljude koji bi spavali u lovistu a sve sto se naplati sudskim putem islo bi njima kao nagrada pa da vidim ko bi stisao petlju za tako nesto!!!!!Lovista se ciste i sada od nasihlovaca nema gde gore!!!

Emil-1
  Problem oko osipanja članstva je problem sigurno u vecini lovačkih udruženja,razlog je najviše visina članarine. Na žalost veliki broj udruženja nije spreman za sve ove promene koje su nastupile, neka zbog lošeg gazdovanja,neka zbog baš tih krađa o kojima pričate,bilo da je u pitanju krivolov ili bilo koja druga krađa,a neka zbog nestručnosti svojih radnika. Treba, sada raditi pošteno koristiti savete, pravih stručnjaka i rukovoditi se primerima udruženja koja imaju napretka i koja nemaju sličnih problema. Na žalost veliku danas su svi pametni i svi pokušavaju na razne načine da se dokopaju nekih rukovodećih mesta po društvima i udruženjima, ap se ćovek zapita da li ima smisla i raditi posle i truditi se da se nešto promeni. Moje mišljenje je da treba istrajati a da ce lovci sami uvideti i shvatiti i prepoznati pravi rad, a nezadovoljnih ce uvek biti. E sada, bez obzira na sve mislim da oko lovacke kulture treba raditi jako,jako,jako puno ali u svakom pogledu, a mozda i malo vise od toga.

slavaplana
 Danas sam u razgovoru sa predsednikom opstine Velika Plana Dejanom Sulkicem sa kojim sampopricao u vezi ovoga na cemu radim u svom lovistu i svom selu dobio punu podrsku i obecanje da ako on nesto treba da uradi sto je u njegovoj nadleznosti i ako on nesto treba da pokrene da mu javim ili da to isto zatrazimod njega!REkao sam mu sta nas ceka oko lovista sledece godine i kako niko neveruje u ono sto ce se desiti.

Predlozio sam mu formiranje OPSTINSKOG LOVACKOG SAVEZA sa 3 lovocuvara i jednim upravnikom ,predsednikom saveza i sekretarom kojibi vodili citavu pricu !!!

Takav savez bi prestavljao 3 udruzenja na dodeli lovista sa oko 800 lovaca gde bi sva tri udruzenja imali svoje racune,loviste ,ali zbog smanjenja troskova ovaj vid udruzivanja bi se odrazio jedino na clanarinu koja ne bi bila veca od 8.000din!!!!

Ima samo jedan problem NEBI SVI PREDSEDNICI MOGLI DA SE PITAJU I DA BUDU DELEGATI U SAVEZIMA,LOVNIM OBLASTIMA itd.

Jedan covek bi vodio politiku i citavupricu koji bi bio odgovoran i koji bi radio u interesu lovaca iz Velike Plane!!!!

U januaru ce mo napraviti par sasdtanaka sa sadasnjim predsednicima udruzenja koja imaju lovista do dodele i sa ljudima iz Ministarstva na nivou opstine!!!!

DakiNS
 E moj druže to bi bilo idealno da nema ljudske gluposti i sujete u svakom slučaju nadam se da većina lovaca kod tebe poseduje zdrav razumB)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75

slavaplana kaže:
Takav savez bi prestavljao 3 udruzenja na dodeli lovista sa oko 800 lovaca gde bi sva tri udruzenja imali svoje racune,loviste ,ali zbog smanjenja troskova ovaj vid udruzivanja bi se odrazio jedino na clanarinu koja ne bi bila veca od 8.000din!!!!

Jedan covek bi vodio politiku i citavupricu koji bi bio odgovoran i koji bi radio u interesu lovaca iz Velike Plane!!!!

Slavo ko je taj ko bi hteo da prihvati taj posao da sva 3 Lu budu samostalna (račun, lovište, lovci) a on da za njih odgovara????
Ideja je dobra, ali samostalnost bi onda trenala da bude minimalna i bez bilo kakvog dodira LU sa finansijama!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,538,637 posete www.srbijalov.com