optika je 32,pokusavao sam da uporedim ove nosace sto sam stavio slike sa starim nosacima koji su mi na karabinu i nisu nista visi u odnosu na stare.na ovoj slici su stari koji nisu mogli da se skidaju a na prosloj novi koje tek planiram da stavim svenk ZRAK M99,zato sam i pitao ima li jos neko iskusva sa ovim nosacima?
kupio sam bushnell trophy 1.5-6x42,hocu da ga montiram na zastavin karabin 30-06,odlucio sam se za leupold fiksnu montazu,pa me zanima da li odgovaraju low prstenovi,voleo bih da mi montaza bude sto je nize moguca
Brka bez brkova kaže:
kupio sam bushnell trophy 1.5-6x42,hocu da ga montiram na zastavin karabin 30-06,odlucio sam se za leupold fiksnu montazu,pa me zanima da li odgovaraju low prstenovi,voleo bih da mi montaza bude sto je nize moguca
Kolega low ne pasu sigurno ali nisam siguran ni za medijum zbog zatvaraca.
moze medium ja ga imam u kombinaciji sa elite4200 2.5-10x40 sto ti dodje slicno samo 400 jura vise
od objektiva do cevi imaces samo oko 5-6mm lufta
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
kelt kaže:
moze medium ja ga imam u kombinaciji sa elite4200 2.5-10x40 sto ti dodje slicno samo 400 jura vise
od objektiva do cevi imaces samo oko 5-6mm lufta
samo 400jura.Ako se ne varam tebi je tibus 25,4 a objektiv 40mm,kod mene je 30 i 42mmm,mislim da ce kod mene objektiv biti za 2-3mm vise od usta cevi nego kod tebe.Videh na 4.str. da je dragan2229 montirao trophy 1,5-6x44 na LOW prstenove,ali ga nema da ga pitam da li je morao nesto da turpija,bojim se da mi ne kaci rucica zatvaraca
Kompletirao sam moj 30-06,bushnell trophy 1,5-6x42 sa iluminacijom,na leupoldovu fiksnu montazu sa medium prstenovima.Veruj te nije moglo ni pola mm nize,zbog zatvaraca.
to je to. da ulovis sa njime hiljadu veprova kolega jos ako si napasivao sa onim alatom sto dovodi u osu 100% onda svaki
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
verovatno hamerles Rade iz kragujevca
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
Solidna montaza, zavrsava posao na manjim i srednjim kalibrima bez problema, ja sam godinama koristio jednu od te firme na 8x57 cak je bila aluminijumska ali jednodelna, dok dvodelna alu montaza na tom kalibru nebi izdrzala. U svakom slucaju celicna je mnogo sigurnija iz vise razloga, a naj bolje resenje celicna jednodelna. Nekad bude potrebno da se malo doradi unutrasnja strana prstenova i dovede u osi, bilo zbog greske i malih odstupanja prilikom izrade montaze, ili zbog lose izbusenih rupa na karabinu...mada to nekad ume da bude problem i kod mnogo skupljih montaza. Trebalo bi proveriti kako su busene rupice na karabinu za prihvat montaze, cak i ako jedna rupica ima malo odstupanja nije izvodljivo namontirati jednodelnu montazu
Evo od Rada i Picatinny šinJe, sa njegovim prstenima:
Moj pobro kaže da je prezadovoljan, tj. da mu se čini EXTRA konjplet. Ako se dobro sećam, košta 30e šina + 30e prstenčići. Kome ne smeta "nelovački" izgled, mislim da je dobar izbor!
A i mogu se uzeti dve optike, npr., pa se menjati...
Naravno da je dobar izbor (ko sto rece kome ne smeta nelovacki izgled), ali sto vazi za gore navedenu jednodelnu, vazi i za ovu sinu, nisu dobro busene rupice-nema postavljanja sine ili jednodelne montaze, vlasnici karabina najpre to treba proveriti
^ Daa, ali što ti gore retče da treba obroositi neperfektne prstene i sl. - ako dvodelnu zašrafite OK na qrabeenu na koji zbog rupa ne možete metnooti jednodelnu, zamisli šta će se desiti ako se pritegnu momački prsteni koji značajno nisu u osi!
Znači, poliranje prstenčića je mloooogo fina & pametna stvar!
Ovo ćereslo bi trebalo da ima svaki "monter" otpićkih, a nema ih baš puno u Srbistanu, verujem...
A i par jarana, ako montiraju otpićke u sopstenoj režiji(produkciji, montaži, itd...), mogu da si to naprave, pazaru neq grooboo pastu, i VOZIIIIII!!!
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?