Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Skidajuće i fiksne montaže

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Skidajuće i fiksne montaže
danda82
 optika je 32,pokusavao sam da uporedim ove nosace sto sam stavio slike sa starim nosacima koji su mi na karabinu i nisu nista visi u odnosu na stare.na ovoj slici su stari koji nisu mogli da se skidaju a na prosloj novi koje tek planiram da stavim svenk ZRAK M99,zato sam i pitao ima li jos neko iskusva sa ovim nosacima?

Brka bez brkova
 kupio sam bushnell trophy 1.5-6x42,hocu da ga montiram na zastavin karabin 30-06,odlucio sam se za leupold fiksnu montazu,pa me zanima da li odgovaraju low prstenovi,voleo bih da mi montaza bude sto je nize moguca

Podunavac
 Mislim kolega da će ti za ovu optiku ipak trebati medium prsteni.
Tri prsta 2Kolce

Baki58

Brka bez brkova kaže:
kupio sam bushnell trophy 1.5-6x42,hocu da ga montiram na zastavin karabin 30-06,odlucio sam se za leupold fiksnu montazu,pa me zanima da li odgovaraju low prstenovi,voleo bih da mi montaza bude sto je nize moguca
Kolega low ne pasu sigurno ali nisam siguran ni za medijum zbog zatvaraca.
Branislav

kelt
 moze medium ja ga imam u kombinaciji sa elite4200 2.5-10x40 sto ti dodje slicno samo 400 jura viseFrown
od objektiva do cevi imaces samo oko 5-6mm lufta
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Brka bez brkova

kelt kaže:
moze medium ja ga imam u kombinaciji sa elite4200 2.5-10x40 sto ti dodje slicno samo 400 jura viseFrown
od objektiva do cevi imaces samo oko 5-6mm lufta
samo 400juraSmile.Ako se ne varam tebi je tibus 25,4 a objektiv 40mm,kod mene je 30 i 42mmm,mislim da ce kod mene objektiv biti za 2-3mm vise od usta cevi nego kod tebe.Videh na 4.str. da je dragan2229 montirao trophy 1,5-6x44 na LOW prstenove,ali ga nema da ga pitam da li je morao nesto da turpija,bojim se da mi ne kaci rucica zatvaraca

Brka bez brkova
 Kompletirao sam moj 30-06,bushnell trophy 1,5-6x42 sa iluminacijom,na leupoldovu fiksnu montazu sa medium prstenovima.Veruj te nije moglo ni pola mm nize,zbog zatvaraca.i49.tinypic.com/wccy03.jpg

kelt
 to je to. da ulovis sa njime hiljadu veprova kolegaOdobreno jos ako si napasivao sa onim alatom sto dovodi u osu 100% onda svaki Respekt
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

golf071
 Zna li neko koja je ovo montaza?
golf071 priložio:
211nurl.jpg

apinest

golf071 kaže:

Dvodelna fiksna.

golf071

apinest kaže:
[quote]golf071 kaže:

Dvodelna fiksna.
Znam da je dvodelna fiksna, mislio sam koji proizvodjac.LisicaLisica

kelt
 verovatno hamerles Rade iz kragujevca
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

vlada lovac
 Jeste Hamerles Rade

golf071

vlada lovac kaže:
Jeste Hamerles Rade
Sta mislis o njoj, ja imam njegov svenk i ok je.Odobreno

vlada lovac
 Solidna montaza, zavrsava posao na manjim i srednjim kalibrima bez problema, ja sam godinama koristio jednu od te firme na 8x57 cak je bila aluminijumska ali jednodelna, dok dvodelna alu montaza na tom kalibru nebi izdrzala. U svakom slucaju celicna je mnogo sigurnija iz vise razloga, a naj bolje resenje celicna jednodelna. Nekad bude potrebno da se malo doradi unutrasnja strana prstenova i dovede u osi, bilo zbog greske i malih odstupanja prilikom izrade montaze, ili zbog lose izbusenih rupa na karabinu...mada to nekad ume da bude problem i kod mnogo skupljih montaza. Trebalo bi proveriti kako su busene rupice na karabinu za prihvat montaze, cak i ako jedna rupica ima malo odstupanja nije izvodljivo namontirati jednodelnu montazu

sheytan
 Evo od Rada i Picatinny šinJe, sa njegovim prstenima:

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/IMG_6874.jpg

Moj pobro kaže da je prezadovoljan, tj. da mu se čini EXTRA konjplet. Ako se dobro sećam, košta 30e šina + 30e prstenčići. Kome ne smeta "nelovački" izgled, mislim da je dobar izbor! Odobreno

A i mogu se uzeti dve optike, npr., pa se menjati...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

vlada lovac
 Naravno da je dobar izbor (ko sto rece kome ne smeta nelovacki izgled), ali sto vazi za gore navedenu jednodelnu, vazi i za ovu sinu, nisu dobro busene rupice-nema postavljanja sine ili jednodelne montaze, vlasnici karabina najpre to treba proveriti

sheytan
 ^ Daa, ali što ti gore retče da treba obroositi neperfektne prstene i sl. - ako dvodelnu zašrafite OK na qrabeenu na koji zbog rupa ne možete metnooti jednodelnu, zamisli šta će se desiti ako se pritegnu momački prsteni koji značajno nisu u osi! Shock

Znači, poliranje prstenčića je mloooogo fina & pametna stvar! Stari

Ovo ćereslo bi trebalo da ima svaki "monter" otpićkih, a nema ih baš puno u Srbistanu, verujem... Grin

A i par jarana, ako montiraju otpićke u sopstenoj režiji(produkciji, montaži, itd...), mogu da si to naprave, pazaru neq grooboo pastu, i VOZIIIIII!!! Grin

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

stojkuki
 take jarane najvise volimo ....

sheytan
 ^

Stari

iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lampe, nosači, montaže OPREMA 677 09.09.2019. 22:08
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,688,702 posete www.srbijalov.com