Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Novi Zakon o divljači i lovstvu

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Novi Zakon o divljači i lovstvu
saja rudnik
 E ovako,koliko sam shvatio ici ce se i na to da ce se velika LU po povrsini i po broju clanova razparcavati,naravno da ce bolji deo lovista uzeti neki mudonja a onaj losiji deo dobice sirotinja raja da je globi drzava.Odprilike kod nas ce u Sumadiji neko platiti glavom...Voleo bih da se moje reci neobistine ali tako mi izgleda.Ili ce platiti taj mudonja,neki seljak ce ga kao smaknuti u lovu kao fol mislio da je svinja,ili ce neki lovni tzv..inspektor slucajno zalutati kod nekog domacina u sumu pa ce ga naci posle 3.meseca,ili ce platiti glavom neki nas domacin(seljak)koji ce pokusati da tom mudonji zabrani svaki lov na njegovoj imovini..Nedaj Boze,ali zaostravanje pocinje po selima,a neki nek se ceskaju iza uva SAMO TAKO...Bice kasno ali sta je tu je.Isao sam u lov u Grcku letos,poterao prijatelju kera i bio gost na Kalamati 5.dana.Kod njih je lov jeftiniji neko kod nas.Imaju zakon slican nasem novom ali sa velikim brojem modaliteta i olaksicama za ruralna podrucja Grcke kao gde sam i ja bio..Znaci moze se naci nacin da se uskladi lepo i korisno,samo na onoj drugoj strani treba da sedi neko ko se iole razume u lovstvo i svet lova a ne neki predstavnici Jagnjece brigade.I da gosp.lovni inspektor Pajkic je uistinu LOVAC....lelele..

jelen
 Sva lovišta kojima je gazdovalo LU do sada nastaviće i posle ovoga, lovišta LU NEĆE ići na tendere, na tendere idu lovni reviri javnih preduzeća, goste u lovište će te i dalje moći dovoditi po odlukama LU kako tretiraju gosta jer kad državi platite 10 % na planiranu vrenost divljači za odstrel državu neće interesovati kako ste dalje prodali tu divljač, dal ste zeca dali po 100 e ili za 1 e to je vaša stvar, komora donosi jedinstveni cenovnik na onovu koga se vrši obračun za plaćanje 10 %.

darkon
 Jelen, i ja sam cuo tako nesto.
Ovako bi cela Srbija bila jedno veliko komercijalno loviste,sto nigde nema,a i ne moze biti.

Lala
 Jelen, prvo bi trebao da se upišeš na temi 'Predstavite se'.

Dalje, informacija ti je delimično tačna: naime, sva LU koja su gazdovala do sada, nastaviće da gazduju, ali SAMO DO ISTEKA ROKA NA KOJI IM JE POVERENO LOVIŠTE. Posle isteka tog roka, lovište ide na licitaciju.
Što se tiče gostiju, baš me zanima kako će tvoje kolege da reaguju kad dovedeš gosta, a svi zajedno ste platili naknadu za divljač? Onda neko iz tvog LU mora da odstreli manje, da bi gost mogao da puca, zar ne? Ako imaš planirani odstrel npr. 100 zečeva, a u LU imaš 100 lovaca, svaki može da odstreli po jednog, odnosno, celo LU može 100, pa se svaki dalji lov na zeca obustavlja. Može se naknada za odstrel smanjiti i na 1 evro, ali razliku neko mora da doplati, doplaćuje korisnik lovišta, iz svojih sredstava, ako ih imate. Državu ne interesuje kako će gosti loviti, ali ih interesuje brojno stanje divljači, i cena.
Lovačka komora predlaže cenovnik odstrela, a konačni cenovnik donosi ministarstvo. Komora je još uvek daleko od osnivanja, a kamoli da počne da radi. Do tada, primenjuje se cenovnik LSS.
Mada, moguće je da sve ovo o čemu pričamo, doživi promene. Nije usvojeno još ni 80% pravilnika koji treba da detaljno regulišu lov. Videćemo od Nove godine. Ja mislim da će cela ova sezona (do 15.01.2011.) skoro sigurno ići po starim propisima. A veliko je pitanje kada će i kako početi da se primenjuju novi propisi.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nenadx
 Ajd i ja da zborim.Cak i da nije tako,zakon bi bio kontradiktoran.Polazi se od vlasnistva pa nastavlja dalje.Namece se pitanje,po kojoj logici lovista javnih preduzeca idu na tender a ostala ne.......Gledam resenja za davanje lovista na koriscenje,Bosutske sume,Karakusa...isticu 2011.pa logicno idu na tender,ostala po isteku verovatno.Sta je sa lovistima Vojnih uprava....Lovista ce tek sada biti usitnjena,pa zar se tako posmatraju populacije divljaci....Prica se o dobrobiti zivotinja....a sustina je punjenje kase i prebacivanje odgovornosti na druge...Pitanja je zaista mnogo,ali brzo ce pa cemo videti
Dobar pogodak

jelen
 Lalo nerazumem šta ti znači do isteka roka, kad krene od iduće godine nanovo ustanovljavanje lovišta LU će dobiti ih ponovo na 10 godina, a kako je dosada plaćana divljač, kroz akontaciju ili na kraju ste obračunavali, i do sada su gosti dzaba lovili na račun domaćih lovaca. Samo lovstvo javnih preduzeća je u velikim gubitcima, a država kao vlasnik odnosno pokrajina neće više da to dotiraju i zato žele da to daju u zakup, što se tiče vojnih najverovatnije prelaze u ruke javnih preduzeća. Jedino što se prvo mora ispoštovati da se ustanovve privatna lovišta zatim lovišta JP i ribnjaka a onda lovačkih udruženja.

nenadx
 Osvrnu bih se nakratko na ono izreceno...lovstvo javnih preduzeca u velikim gubicima.Koje gubitke oni imaju?Sve se nasteluje,znamo kako je vrsena privatizacija.....Gore pomenuta karakusa u planu gazdovanja predvidja mali plus,a ono drugo minus...Znaci na licitaciji,tenderu,sta li vec,kolika moze biti pocetna cena davanja u zakup,jer je u planu nerentabilno...Verovatno 1 eu,pa ce zakupac biti spasitelj....Evo javno se prijavljujem za spasioca tog lovista.Mani ga
Ovo na kraju te nisam razumeo,a na pocetku je velikim slovima receno
Dobar pogodak

Lala

jelen kaže:
Lalo nerazumem šta ti znači do isteka roka, kad krene od iduće godine nanovo ustanovljavanje lovišta LU će dobiti ih ponovo na 10 godina, a kako je dosada plaćana divljač, kroz akontaciju ili na kraju ste obračunavali, i do sada su gosti dzaba lovili na račun domaćih lovaca. Samo lovstvo javnih preduzeća je u velikim gubitcima, a država kao vlasnik odnosno pokrajina neće više da to dotiraju i zato žele da to daju u zakup, što se tiče vojnih najverovatnije prelaze u ruke javnih preduzeća. Jedino što se prvo mora ispoštovati da se ustanovve privatna lovišta zatim lovišta JP i ribnjaka a onda lovačkih udruženja.

Nema šta nejasno: svi dosadašnji korisnici (LU) su dobili lovište na gazdovanje do odredjenog datuma. Posle tog datuma, javni konkurs, pa ko ponudi bolju cenu i uslove, dobija lovište. Jedino u slučaju da LU i još neko od učesnika na konkursu ponude istu cenu, LU (dosadašnji korisnik) ima prednost.
Kažeš: 'lovstvo javnih preduzeća je u velikim gubitcima, a država kao vlasnik odnosno pokrajina neće više da to dotiraju i zato žele da to daju u zakup, što se tiče vojnih najverovatnije prelaze u ruke javnih preduzeća'. Pa kako misliš da JP idu u zakup, a vojna lovišta prelaze u ruke JP?!? Nešto si pobrkao.
Do sada su gosti lovili na teret domaćina, ali domaćin nije plaćao punu cenu divljači, ni korišćenje lovišta, nije zapošljavao lovnika i lovočuvara u radni odnos, nije plaćao još dosta drugih obaveza koje su novim propisima nametnute. Sada se sve to plaća, a ceh će snositi domaćini.
Pročitaj propise, pa razmisli, da je lovište tvoje, da plaćaš sve troškove, a da ti država naplaćuje vrednost divljači i da proverava brojno stanje, kako bi poslovao?

Boban
 Kod mene je davno LU Krusevac u svojoj opstini imalo dva udruzenja, udruzenje Krusevac i udruzenje Jastrebac koje je funkijonisalo perfektno bar tako pricaju ovi stari lovci,
da bi nakon duzeg vremena ta dva udruzenja bila spojena u jedno i to je trajalo po prilicno duga i evo sada ponovo se razdvaja u dva lovista jer je zakon doneo neka pravila a kakva jos neznam videcu ovih dana.
Verovatno je bio neki konkurs i to se tako izdvojilo.

sumadinac
 Kod mene je stanje isto pre deset godina bila su dva LU u opstini ztim je jedno izgubilo na konkursu pa je spojedno u jedno da bih sada posle dest godina ponovo doslo vreme da se podele.Sto se tisce akontacionog placanja mozda smo svi placali tako mada nije bilo zakonski,jer sm iskusio to akontaciono placanje divljaci pa cak ni pravnik iz LSS koji je tako tvrdio na sudu nije pomogao nego su sudili po clanu tom i tom.srbijalov
STOLE

pescarac
 Ko hoće da čita, zakon je jasan
Zakup lovišta se državi plaća na iznos planiranog odstrela 10% i za taj planirani odstrel se dobijaju markice. Ja ću da planiram mali odstrel zeca recimo 50 komada, i mali zakup ću platiti državi, ali kako da podelim tih 50 markica na 300 lovaca i eto ti problema. Ali ja tvrdim da neće biti problem u dlakavoj divljači, već u patkama, guskama i prepelicama, jer smo navikli da godišnje odstrelimo i po 50 pataka po lovcu i još par gusaka, a u izveštajima i planovima do sada je prikazivano da se odstreljuje po dve - tri patke po lovcu.
E sad ako je patka 10 eura, državi se plaća 1 euro, da bi se odstrelilo na recimo 200 lovaca po 50 pataka u sezoni treba državi dati 10000 eura ili oko 35 eura po svakom lovcu (300 lovaca). Sad ja ne lovim patke niti guske, zašto bi u mojoj članarini bila i ova stavka. Znači potrebno je primeniti recept Bačke Palanke i visinu članarine odrediti prema odstrelu. (ili akontativni iznos članarine prema želji svakog lovca šta hoće da odstreli i na početku sezone mu dati markice za ono što je platio, pa ako on hoće neka sve svoje markice da gositima)
Lovišta kojima su do sad gazdovala udruženja daju se u zakup onome ko ponudi najveće ulaganje u lovište, a lovišta javnih preduzeća idu na tender, pa i lovačka udruženja mogu konkurisati za njih.
Da ne dužim, članarina će biti sigurno u budućnosti bar duplo veća, Usitnjavanje lovišta dovodi do još veće članarine i veće zainteresovanosti za sitnije lovište za konkurs. Pa pamet u glavu

Lala
 Obrni-okreni, ko je iole upoznat sa novim propisima, svestan je da nema više lova onakvog kakav je bio do sada. Niti što se tiče načina lova, niti što se tiče broja izlazaka, niti što se tiče visine članarine koju smo plaćali do sada.
Ja bih samo skrenuo pažnju kolegama, da ubuduće članstvo u LU uopšte ne garantuje mogućnost lova u vašem lovištu. Šta ako neko drugi uzme lovište u zakup? Vi se učlanili u LU, platili članarinu, a lovište nemate? Onda možete slobodno u svom LU da igrate karte, šah i domine, ali lova NEMA!
Članarina će svakako biti duplo ili više veća od dosadašnje, ali će broj odstrela po lovcu biti daleko manji. Nema šanse da se 'sakrije' odstrel, da se ne prijavi i sl. Ne daj Bože da nekog lovca uhvate sa neprijavljenom divljači, njegovo LU će da plati žestoku kaznu, pa sve da je u pitanju prepelica ili patka ili fazan. O krznašicama ne smem ni da pomenem.
Većina pametnih i sposobnih uprava LU, koji budu imali lovište, će se ubrzo rastrčati da pokrene lovni turizam (komercijalu), jer je to jedina šansa da članovi LU kroz zaradu u komercijali, mogu sebi da priušte poneki odstrel više. Naročito će procvetati komercijala fazana, pošto se naknada na odstrel unetog fazana ne plaća, a po novim propisima, može da se lovi cele godine (veštački unet fazan). Tu treba tražiti šansu za opstanak i napredak. A da bi imali dosta fazana, mora, gospodo da se radi: i oko volijera, i oko čuvanja, ishrane i nege, i oko iznošenja, i oko uredjenja terena za komercijalni lov, radne akcije svaki čas... Mi, u našem LU, razmišljamo da jedan deo lovišta pretvorimo u poligon isključivo za komercijalni lov fazana. Na taj način ćemo sačuvati ostatak lovišta od svakodnevnog uznemiravanja divljači.
Krupna divljač će imati paprenu cenu, nisam siguran koliko ima platežno sposobnih lovaca za tu vrstu. Zanose se neke uprave (a čuo sam tu priču), da će npr. prodati par srndaća u zlatu, ili par jelena i sl., pa će od toga da se finansiraju. To može da se uradi samo jednom, ili dvaput, posle toga niti imaš divljač, niti imaš pare, 'porodično zlato' si prodao i potrošio, sedi kući i plači!
Imamo i problem, da ako članarina skoči duplo, ili više, onda će deo članstva odustati. A onda se troškovi poslovanja LU dele na manji broj članova, pa po lovcu bude još više, pa opet još neki odustanu, i tako u krug.
Mislim da će u prvo vreme doći do usitnjavanja LU, ali, kad mala LU (po broju članova mala) budu videli da ne mogu da opstanu na tržištu, udruživaće se, ili se gasiti, to je neminovno, i po meni, to će biti za jedno 4-5 godina.

jelen
 Ja Lalo neznam zašto non stop potenciraš da će neko da nam uzme lovišta, kad lepo stoji u članu 40 da će prednost biti data pravnim naslednicima, tj. dosadašnjim LU. Što se tiče članarine nemora da znači da će biti veća tamo gde se do sada gazdovalo kako treba, pa jedno lovište kao Bodjani,Vajska koja gazduje sa jelenom,srnom d.svinjom i ostalom sitnom divljači može da živi kao bog. Pa oni su ove godine već otpucali jednog zlatnog jelena.

Limun
 Evo da se uključim malo i ja ako nije problem. Mislim da se niko nije nadao ovakvom kolaču,vidim to po mom udruženju. Gospodin koji je vèć godinama upravnik lovišta u mom LU je godinama posle lova štelovao izveštaje o otsreljenoj divljači,a to je zbog toga što je do prošle godine veoma mali broj LS(lovacka sekcija) u LU predavao dozvole posle lova u kojima jelte piše broj otstreljene divljači. U toku lova dozvole praktično nisu ni postojale,jednostavno posle lova predsednici LS naprave par dozvola u kojima se proizvoljno pisao broj otstreljene divljači,pa je godinama broj ulovljene divljači bio drastično veći nego što je to realno,a zbog toga je moj upravnik lovišta više puta nagradjivan od strane LS.Problem nastaje sada kako smanjiti broj otsreljene divljači na realan jer država traži svoj deo kolača i naravno niko neće verovati u to kako smo do sad lovili npr. 1000 zečeva godišnje ,a sada kad izveštaji neće moći da se šteluju,jer novi lovni inspektor radi svoj posao kako valja,taj broj je recimo 500. Sta reći opšte rasulo!

Vodite računa šta pišete na Forumu, svaki upis je javno izgovorena reč, za koju se odgovara. Optužbe bez dokaza su lično stvar i problem pojedinca, i nemaju veze sa Administracijom foruma.
Srbijalov Admin Tim

AcaNik
 kolko vidim iz prilozenog nama ne ostaje nista drugo no da se prebacimo na glinene golubove. izgleda da cemo samo to biti u prilici da lovimoGlavu o zid

petar
 AcoNik ili da otvorimo privatna lovista, pa neka nam pljunu pod prozor...Grin
Just like old times!

darkon
 Ja sam veliki pesimista,sto se tice primene novog "zakona".
Prvo sto mislim da nema sanse primeniti sve te zakone kod nas ,a o visini placanja clanarine,odstrela i ostalog da ne pricamo.Uvodimo sada neka nova pravila,kako bi smo "stigli" neke,neuporedivo razvijenije zemlje od nase,ne pitajuci se pre toga,da li je to moguce???
Ako bude sve to tako,koliko ce lovaca ostati u zemlji Srbiji?Ko je sposoban da lovi samo po komercijalnom cenama i ko ce finansirati ta nova lovista,ako od cele sadasnje lovacke populacije,ostane mali broj clanova?. Jos bolje pitanje je koliko ce krivolovaca biti???

Mnogo vaznije stvari u nasoj zemlji se ne menjaju vec godinama,a lovstvo bi trebalo po recima nekih da se izmeni iz korena,za par meseci.Mislim da to tako ne moze.

Neke stvari u nasem lovstvu je trebalo promeniti,ali sigurno ne na ovaj nacin.No no no

Lala

jelen kaže:
Ja Lalo neznam zašto non stop potenciraš da će neko da nam uzme lovišta, kad lepo stoji u članu 40 da će prednost biti data pravnim naslednicima, tj. dosadašnjim LU. Što se tiče članarine nemora da znači da će biti veća tamo gde se do sada gazdovalo kako treba, pa jedno lovište kao Bodjani,Vajska koja gazduje sa jelenom,srnom d.svinjom i ostalom sitnom divljači može da živi kao bog. Pa oni su ove godine već otpucali jednog zlatnog jelena.

Vidim da ne znaš Smile
Pročitaj još jednom taj član, pa shvati: prednost imaju dosadašnji korisnici, ukoliko ponude iste uslove.
Kad si pomenuo Bodjane, Vajsku (ja da dodam još i Plavnu), oni su bili do sada u LU Bač, u kojem sam i ja član, i poznajem situaciju u našem lovištu. Sada se delimo i od jednog LU će biti dva nova. Imali smo prekjuče skupštinu našeg LD, sve računice govore da će članarina morati da bude povećana za oko 50%, ali u to povećanje nije uračunata naknada za odstrel i ulaganje u lovište. A gazdovati tako, što ćeš odstreliti nekoliko trofeja, i plaćati troškove poslovanja, to ne može dugo da traje. Ali to sam već jednom napisao. Ko je shvatio, shvatio je, ko nije i neće Smile
Rečeno je ovde: i moje LD ima za odstrel jednu košutu i jedno tele, ali nema interesovanja. Zlatnog jelena možeš pucati koliko komada? I šta ćeš sledeće godine? Koliku nakandu za odstrel tog trofeja treba da daš državi? I koliko ćeš čekati da se pojavi još jedan takav? Ne kapiraš baš najbolje, razmisli još jednom. Koliko članova ima recimo u Vajskoj? Ima 40, eto ti info. Koliko u Bodjanima? 60 članova. U Plavni ima 80. I sad treba 180 ljudi da snosi troškove poslovanja, i da sami još odstreljuju, uz plaćanje naknade državi? Kako? Većina članova su ili penzioneri ili nezaposleni ili zaposleni sa niskim primanjima... Možeš ti imati divljači, ali ko će da ti plati naknadu za odstrel? Taj zlatni jelen što je pucan, znam za to, ali ne znam da li je naplaćen par hiljada evra. To je kap u moru troškova. Pa samo za plate i doprinose zaposlenog lovnika i jednog lovočuvara (a za njihovo lovište treba barem 3, po meni) treba platiti godišnje oko milion i dvesta hiljada (oko 12000 evra!). Pa naknada za planirani odstrel, plati je unapred trećinu, ostatak na kraju godine, pa ti gledaj hoćeš li prodati divljač ili nećeš.
Dalje, u Madjarskoj ima jelena kao drva, po nižoj ceni od naše, stranci pucaju tamo. A domaći lovci? Koliko ih poznaješ koji imaju i hoće da plate neki žešći trofej?
Prvo sagledaj sve probleme, pa me onda pitaj da li nešto potenciram i zašto, ako misliš da pišem pogrešne procene, demantuj me. Ovo je forum, volim da čujem drugačije argumentovano mišljenje. Očekujem tvoje argumente.

Lala
 Limun, molim te vodi računa o tome šta pišeš, ovo što si napisao o lovu bez dozvola i štelovanju odstrela je dosta ozbiljna stvar. Da li misliš, da ovo ne čita niko iz Trstenika, niko iz tvog LU, niko od lovnih inspektora, niko iz Ministarstva? Nemoj da si naivan Smile
Lepo si nahvalio svoje rodjeno LU, nema šta! Sigurno će uprava tvog LU biti ponosna na tvoje pisanje, i pohvaliti te, i nagraditi! Grin
Ljudi, hajde prvo mućnite malo glavom pre nego što postavite svoj komentar ovde!

Limun
 Lalo bez uvrede ali ja od kad sam lovac u mom LU je tako verovao ti ili ne. Prošle godine je novi lovni inspektor zbog tog slučaja jedno vreme zabranio lov! Ja mislim da ovaj sajt i treba da posluži da ja i moje kolege lovci iznesu neke probleme vezane za dešavanja u lovištu kao i u lovačkim udruženjima. Moja LS koja je deo tog udruženja već 4 godine pokušava da nadje nčin da se izbori sa gore navedenim ali smo u manjini jer to nekom odgovara. Primer:Moželi jedan lovočuvar da zaštiti 200000ha lovne površine? Ili:Kako bi kod vas funkcinisalo udruženje koje ima samo jednu do dve sednice upravnog odbora godišnje?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Divljač i saobraćaj DIVLJAČ 63 07.08.2022. 21:10
Najznačajnije osobine mesa divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 8 20.07.2022. 20:18
Prihrana sitne divljači u zimskom periodu! DIVLJAČ 377 14.10.2021. 16:24
Izmene zakona o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 116 09.06.2020. 18:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,627,930 posete www.srbijalov.com