Moguće je da je zastoj nastao ili u LU ili u LSS.
Treba prvo proveriti da li je vaše LU uplatilo novac za lovne karte, i da li je popunilo zahtev za dobijanje.
Ako je to uradjeno, a lovnih karata nema, onda je LSS/LSV zatajio.
Moje LU je uplatilo novac, a pošto smo prošle godine dostavili dokaze o ispunjavanju uslova za dobijanje lovnih karata (kopija diplome o lovačkom ispitu, i kopija oružnog lista), ne znam zašto nemamo još lovne karte.
Pare jesu uplaćene, zahteve smo potpisivali prošle godine (jun mesec, čini mi se), e sad, da li treba ponovo da popunjavamo zahteve ili ne? Prošlogodišnji zahtevi su pisani za lovnu 2010/2011, koliko se sećam, pa je moguće da treba ponovo pisati? Probaću da proverim.
Ajde, bas me interesuje, a niko nista ne kaze, kao da nije aktuelno!!
A samo da dopunim, kopije oruznog lista mi nismo napravili, a koliko mi je poznato to nije uslov za dobijanje lovne karte, nego vec za izdavanje dozvole za lov. Ali nebitno sada, to nije problem, LSS i LSV je problem ocigledno.
fazan,jedan od uslova za dobijanje lovne karte je i dozvola za drzanje i nosenje oruzja kao i polozen lovacki ispit itd. pa bio si predsednik morao bi to da znas
Banatski Fazan kaže:
Ajde, bas me interesuje, a niko nista ne kaze, kao da nije aktuelno!!
A samo da dopunim, kopije oruznog lista mi nismo napravili, a koliko mi je poznato to nije uslov za dobijanje lovne karte, nego vec za izdavanje dozvole za lov. Ali nebitno sada, to nije problem, LSS i LSV je problem ocigledno.
Kopija oružnog lista je dokaz da lice ispunjava zakonske uslove da može da bude lovac (pročitaj zakon o divljači i lovstvu)!
Ja mislim da je ova obaveza uvedena iz razloga da lovne karte ne dobiju lica kojima je oduzeto oružje?
kum kaže:
fazan,jedan od uslova za dobijanje lovne karte je i dozvola za drzanje i nosenje oruzja kao i polozen lovacki ispit itd. pa bio si predsednik morao bi to da znas
Banatski fazan bio predsednik? Čega? LU ili LD? Nisam znao...vidi, vidi...
Nego, Kume, je li tvoje LU dobilo GPGL? Ko je izradio taj dokument, ako ste dobili?
pa gde si ti pile nase nema te , samo sifrovano,nego kada ces uplatiti drugu sada ce jos malo i treca rata,morao bi da postujes odluke UO gospodine bivsi.
Za Lalu:uradjeno Lalo,Vojvodjanski lovac,cekamo samo overu od Lovnog inspektora,a veceras je prvo UO udruzenja.
Znači i kod tebe Vojvodjanski lovac? Lepo, lepo... A jel tvoje LU, Kume, član LSV, ili Vojvodjanskog lovca? Kome plaćate članarinu, i ko ima stručnu službu da radi izradu GPGL? Jeste li možda pravili ugovor za izradu GPGL, sa Vovjodjanskim lovcem?
Hajde o ovome na temi 'Šta se dešava u LSV'
Lalo najbitnije da je uradjen posao, a to da li smo clanovi LSV ili V.Lovca i sam znas da smo clanovi LSV-a i da LSV-u placamo clanarinu i LSV ima strucnu sluzbu i ne razumem zasto je to sada problem. Ocigledno je da su druga vremena dosla i moramo da pratimo vreme u kojem zivimo da ne zaostanemo i ne izgubimo korak sa vremenom,jer nam u suprotnom preti tezak period koji ni ovako nece biti lak.Moje licno misljenje je da je "nasa"boljka sto stalno trazimo "trn u tudjem oku , a kod sebe ne primecujemo BALVAN".Postujem svacije misljenje i ne zelim da se raspravljam na necivilizovan nacin (nisi Ti u pitanju Lalo)ali mi smeta kada se javljaju "Fazani" i komentarisu totalno nerealno a sami su doprineli da nase LU isplati sada odstetu od 115.215,00 dinara odstetu lovcima koje su iskljucili bez vodjenja disc.postupka itd.
Ne zelim vise da se udaljavam od teme ,ali ja sam se predstavio a ostali "Fazani" neka se predstave pa da otvorimu temu "Znam sta ste radili proslog leta"
"Obećali smo vam da ćete za članarinu dobiti besplatno planska dokumenta. Dobili ste ih! Šta vas briga ko ih je radio, vi ste ih svakako platili članarinom!"
A kada se zna da lovci u Vojvodini plaćaju članarinu 1000 dinara, znači 400 dinara više nego ostali lovci u Srbiji, kada se zna da u Vojvodini ima oko 24000 lovaca, dođemo do ukupne cifre od oko 1.000.000 dinara!
Koliko si Lalo izračunao da koštaju GPGL za LU u Vojvodini?
Ovome nemam šta da dodam!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
kum kaže:
Lalo najbitnije da je uradjen posao, a to da li smo clanovi LSV ili V.Lovca i sam znas da smo clanovi LSV-a i da LSV-u placamo clanarinu i LSV ima strucnu sluzbu i ne razumem zasto je to sada problem.
Ako ti ne razumeš, Kume, ja ću da ti malo objasnim: jako je bitno, ne samo da li je posao uradjen, nego i kako je posao uradjen. Ako je skupština LSV odlučila da bude ovakva članarina, sa ovakvom strukturom, i ako je zbog toga odlučila da LSV, dakle stručna služba, uradi planska dokumenta, onda nema tu šta da traži V.lovac! A još je gore, što zaposleniu stručnoj službi, radi te iste dokumente, pod pečatom V.lovca, i pri tom još i potpisuje ista! A potpisa direktora V.Lovca nema nigde - pogledaj u svoj GPGL. Svaki pravnik ili ekonomista će ti reći, da NE SME da se zaposleni u jednoj firmi potpisuje na dokumenta i pečat druge firme. Čak i kao projektant, može da potpiše svoj projekat, ali pečat jednog pravnog lica mora da prati potpis odgovornog lica iz te firme.
Dalje, da bi neko ko je zaposlen u nekoj firmi, radio iste poslove koje radi na svom radnom mestu, u drugoj firmi, mora da ima dozvolu organa upravljanja i rukovodjenja, da to uradi, sa tačno preciziranim delokrugom rada(i stručnim i vremenskim).
Ako još nisi shvatio, pa 'kao' ne razumeš, evo ti još razloga. Ja, (ili neko drugi), mogu možda da pomislim i posumnjam u sledeće: da je zaposleni u stručnoj službi uradio dokumenta i za to dobio honorar, preko V.Lovca, a da je ugovorom izmedju V.Lovca i LSV, posao izrade i plaćanja ugovoren tako, da se iz LSV novac prebacuje u V.Lovac, umesto da se iskoristi za unapredjenje lovstva i pomoć LU. Podsećam te, u pitanju je novac od članarine lovaca u Vojvodini, a ne novac Beukovićev ili Zeremskog, ili Kunovca, ili bilo koga drugog, pa da ga usmeravaju po svom nahodjenju.
Zaposleni u LSV primaju plate, i za izradu ovih dokumenata. I to su morali da rade, jer su plaćeni za to, a ne da prebacuju posao.
Odluke skupštine LSV su obavezujuće!
Da dodam još, tvoje prepucavanje sa Fazanom ostavite za sastanke u vašem LU, ili, ako želite, da vam otvorim temu za raspravu o vašem LU, nemam ništa protiv. Pa tamo iznesite sve šta imate jedan o drugom, siguran sam da će biti vrlo interesantno čitati. Samo reci, Kume, otvaram odmah, sa zadovoljstvom .
kum kaže:
Ocigledno je da su druga vremena dosla i moramo da pratimo vreme u kojem zivimo da ne zaostanemo i ne izgubimo korak sa vremenom,jer nam u suprotnom preti tezak period koji ni ovako nece biti lak.
Koja su to druga vremena došla? Možda vremena u kojima se ne poštuje odluka Skupštine LSV, ili možda vremena u kojima se namešta situacija koja odgovara nekolicini pojedinaca iz LSV? Ili si mislio na neka druga vremena? Ako možeš da mi malo pojasniš svoju izjavu o 'drugim vremenima', možda ja ne osećam i ne prepoznajem dovoljno dobro 'dah novih vremena'?
ocigledno Lalo da si mnogo zabrinut za nas lovce ,pa te molim da dodjes na godisnju Skupstinu LSV-e,i sve to lepo objasnis kako bi to "ONI" iz LSV-E trebalo da rade i ako treba prijavimo to sve gde treba a ne ovako da se MI cimamo oko svega toga preko poruka.Ja ti garantujem da ces dobiti rec na samoj Skupstini jer ti znas ko sam ja jer sam se lepo predstavio kako lici jednom pravom"Lali"a ne ti sledis primer "Fazana" kao ja sam iz jednog LD iz Vrsca itd.Kazi brate mili ko si odakle si sta si ko te dira gde lovis skim lovis i dok to ne uradis i ti i razni Fazani me ne zanimate vise a sada moram da docekam clanove UO-a naseg LU da kao pravi preds.skuvam kafu i pripremim salu predjamstolice sipam sokove i vodu itd...
i Lalo ja se ne prepucavam ja "PUCAM" u ono gde je tanak a ON neka kaze ko je i dali sam ja u pravu za sve sto sam rekao ALI PRVO DA SE PREDSTAVITE PUNIM IMENOM I PREZIMENOM
kum kaže:
ocigledno Lalo da si mnogo zabrinut za nas lovce ,pa te molim da dodjes na godisnju Skupstinu LSV-e,i sve to lepo objasnis kako bi to "ONI" iz LSV-E trebalo da rade i ako treba prijavimo to sve gde treba a ne ovako da se MI cimamo oko svega toga preko poruka.Ja ti garantujem da ces dobiti rec na samoj Skupstini jer ti znas ko sam ja jer sam se lepo predstavio kako lici jednom pravom"Lali"a ne ti sledis primer "Fazana" kao ja sam iz jednog LD iz Vrsca itd.Kazi brate mili ko si odakle si sta si ko te dira gde lovis skim lovis i dok to ne uradis i ti i razni Fazani me ne zanimate vise a sada moram da docekam clanove UO-a naseg LU da kao pravi preds.skuvam kafu i pripremim salu predjamstolice sipam sokove i vodu itd...
Moje predstavljanje je davno uradjeno, Kume, na temi 'Predstavite se', potraži malo, nemoj da me prozivaš bezveze. I drugo, imenom i prezimenom se nisi ni ti predstavio. Ne krijem se ja , pitaj Ćeranića.
Jesam, jako sam zabrinut za lovce, u pravu si. Ako me pozovu na godišnju skupštinu, sa zadovoljstvom ću doći, i reći isto ovo što sam pisao ovde, ista pitanja! Uostalom, poziv na skupštinu svog saveza bi bio obavezujući.
Nego, ti reče, čini mi se, da nisi delegat na Skupštini LSV, ili grešim? Kako ti možeš da mi garantuješ, da ću dobiti priliku da govorim na Skupštini LSV, i to baš na godišnjoj? Što ne na nekoj drugoj? Kako možeš i čime da garantuješ? Ili si to rekao u nečije tudje ime?
Ali bi pre eventualnog obraćanja, trebali prvo organi LSV da urade svoj posao, npr. da se obezbedi informisanje lovaca, pa da se stavi na uvid lovcima izveštaj sa skupštine LSV, pa da se Nadzorni odbor izjasni o poslovanju preko V.Lovca, i o poštovanju (ili kršenju) Statuta LSV vezano za informisanje, pa onda da se proveri da li ima sukoba interesa sekretara LSV i direktora V.Lovca....itd.
Ja ne sledim primer Fazana, ja sledim samo svoje mišljenje. I nisam ničiji glasnogovornik, a usput, i nemam putera na glavi, da bih morao da ćutim, ili da govorim ono što mi se kaže.
Nisi mi odgovorio, na pitanje, koja su to nova vremena došla? I ne reče ništa o ovoj priči oko GPGL i V.Lovca?
Ali me, čini mi se, nešto kao prozivaš? Ili grešim? Ili sam dirnuo u 'nedodirljive', ako takvih uopšte ima? Pa, Kume, ako je tebi sve potaman, kako se radi u LSV, meni nije baš sve potaman. I o tome govorim svoje mišljenje, i iznosim argumente.
Pravo da ti kažem, baš me briga, da li te ja zanimam više ili ne zanimam, ako te ne zanima ovo pisanje ovde, znaš gde su vrata - onaj crveni krstić u desnom gornjem uglu ekrana.
Mada, čini mi se da te ipak zanima ovaj forum, jer dolaziš i pišeš o (valjda) svojim stavovima. A izgleda da te baš ja nešto zanimam, čim mi obezbedjuješ i unapred garantuješ, reč na skupštini LSV. Biće da malo pogadjam u suštinu nekih stvari , pa bi malo da neko možda pokuša da me saseče, ili grešim? Ne bi bilo dobro, da sam za ovo u pravu, veruj mi , ne pišem ja napamet ništa.
Nastavi ti da redjaš stolice i sipaš sokove i vodu, kuvaš kafu i sl. Ja sam mislio da je to kelnerski posao, a da predsednici LU i delegati u skupštini LSV (ako si delegat) rade neke druge stvari, recimo, da vode brigu o tome ŠTA se radi, i naročito KAKO se radi u LU i LSV. A to isto treba da rade i članovi lovci, pa ja koristim svoje pravo, da iznesem mišljene o radu LSV.
Kume stani malo na loptu.
Ne znam šta bi ti značilo bilo čije predstavljanje kada ne možeš da potvrdiš da je istinito!
Suštinski, to je nebitno, ali ako ćeš pošteno ni ti se nisi predstavio imenom i prezimenom i niko to od tebe nije ni zahtevao.
Zato, ajmo polako i sa argumentima!
GDE JE MOJA PLAĆENA LOVNA KARTA!!!!!!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Evo saopštenja iz ministarstva od pre dve nedelje, objavili smo i na naslovnoj strani, a objavljeno je i na sajtu ministarstva:
PODELA LOVNIH KARATA ZA LOVNU 2011/2012 GODINU
petak, 25.03.2011.
Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za šume na osnovu Zakona o divljači i lovstvu, štampa i izdaje lovne karate korisnicima lovišta za lovnu 2011/2012. godinu.
Korisnici lovišta na teritoriji Republike Srbije su: JP Srbijašume, JP Vojvodinašume, JP Nacionalni parkovi, Lovački savez Srbije, Šumarski fakultet, Ministarstvo odbrane i druga pravna lica koja sa Ministarstvom imaju zaključene Ugovore o davanju lovišta na gazdovanje. Obaveze korisnika lovišta su da popune, overe i potpišu lovne karte preuzete od Ministarstva i da ih proslede licima koja su podnela zahtev za dobijanje lovne karte.
Lica koja ispunjavaju uslove za dobijanje lovne karte, podnose zahtev korisniku lovišta u skladu sa zakonom i prilažu dokaz o izvršenoj uplati naknade za lovnu kartu. Naknada se uplaćuje na račun Budžetskog fonda za razvoj lovstva Republike Srbije.
Pozivamo korisnike da što pre preuzmu lovne karte jer se bliži početak nove lovne sezone od 1.aprila 2011. godine.
Kontakt osoba za više informacija je Milovan Stojić, telefon: 011/314-83-91.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?