Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
stojanovic nenad
 Kolega da li je i tebi vruće tek si pristupio forumu a već si se pregrejao!

Srbijalov Admin Tim

lovacribolovac

milols_lovac_ostrovac kaže:
Pozz za sve nemdzije,,zamoio bih ljude koji se razmeju i gaje ovu rasu da mi daju svoje misljenje o ovom psu,naime to je pas s kojim lovi moj otac koji od pocetka drzi ostrodlake,sto nije slucaj samnom jer ja gajim poentere,inace psa sam ja radio i prava je oluja u terenu,stilski se veoma lepo nosi i pretrazuje visokim nosem,miran je na poletanje i na zeca,komotno bi mogao da trci utakmice tipa B,ali me zanimaju detalju koji se ticu eksterijera ako se sta moze sa ove slike videti..!!inace pas je star 2 godine,kombinacija Nick Vom Eschendorf X Trnova Joko..!!

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/403/dsc05176d.jpg/]img403.imageshack.us/img403/1650/dsc05176d.jpg[/URL]

Kolega pas sasvim korektno izgleda ali ne vidi se bas sve na ovoj slici po meni mislim da ima malo meksa ledja bar tako izgleda na ovoj slici a sto se dlake tice to nemoze preko slike inace i ja sad imam stene od Nika koje pokazuje da cuknem u drvo ekstra osobine vec tera zeca i sa 4,5 meseci je kompletno uradjen tj odlozen uradjen aport i mirnoca na bacanje aporta i na pucanj izbaci jos neku sliku pozzz i sve najbolje
lovacribolovac

milols_lovac_ostrovac

lovacribolovac kaže:

milols_lovac_ostrovac kaže:
Pozz za sve nemdzije,,zamoio bih ljude koji se razmeju i gaje ovu rasu da mi daju svoje misljenje o ovom psu,naime to je pas s kojim lovi moj otac koji od pocetka drzi ostrodlake,sto nije slucaj samnom jer ja gajim poentere,inace psa sam ja radio i prava je oluja u terenu,stilski se veoma lepo nosi i pretrazuje visokim nosem,miran je na poletanje i na zeca,komotno bi mogao da trci utakmice tipa B,ali me zanimaju detalju koji se ticu eksterijera ako se sta moze sa ove slike videti..!!inace pas je star 2 godine,kombinacija Nick Vom Eschendorf X Trnova Joko..!!

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/403/dsc05176d.jpg/]img403.imageshack.us/img403/1650/dsc05176d.jpg[/URL]

Kolega pas sasvim korektno izgleda ali ne vidi se bas sve na ovoj slici po meni mislim da ima malo meksa ledja bar tako izgleda na ovoj slici a sto se dlake tice to nemoze preko slike inace i ja sad imam stene od Nika koje pokazuje da cuknem u drvo ekstra osobine vec tera zeca i sa 4,5 meseci je kompletno uradjen tj odlozen uradjen aport i mirnoca na bacanje aporta i na pucanj izbaci jos neku sliku pozzz i sve najbolje

hvala za komentar!!Slika je slikana pred pustanje u teren danas,s obzirom da je pas nervozan i zeljan terena,a duvao je jak vetar,pa se dosta vrteo tako da je ova slika uslikna najbolje sto je moglo,sto se tice rada nemam reci za njega,mada mi se njegov eksterijer bas i ne dopada,ali to je ocev pas tako da sta ja tu imam,!planiram da ga prijavim na neku utakmicu tipa B cisto da okusam srecu,jer je pas galoper samo tako.zto se i zove Munja .sada mu fali kondicija jer imao zimsku pauzu.!!

slavaplana
 B)

milos zoric
  Rezultati sa jucerasnje utakmice u Despotovcu:Akim od Heraka cacit vodic Hari Herak,Vegas del Cakic r-cacit i ovim putem cestitam pobednicima.Na utakmici je bilo i 13 ostrodlakih pticara i pobednik je Zenit Fantastik of Miki i ovim putem mu cestitam.Tereni su bili odlicni prepuni fazanske divljaci cak i vise nego sto su takmicari ocekivali.Vetar je bio veoma jak i stalno je menjao pravac sto je psima i takmicarima veoma smetalo.Takmicari i njihovi psi imali su po nekoliko divljaci u turnusu ali zbog teskog terena i jakog vetra nisu mogli da pokazu svoj maximum.Sudjenj vise nego korektno a ponasanje takmicara za desetku.Sve u svemu jedan divan dan i dobro organizovano takmicenje koje zasluzuje najvisu ocenu.Steta je sto nije bilo vise takmicara jer bogato loviste,dobri tereni i odlicni domacini to zasluzuju.

milos zoric
 i1259.photobucket.com/albums/ii559/nenadzoric/DSCN1369.jpgA evo i jedne lepe marke pobednika utakmice za ostrodlake pticare u Despotovcu ZENITA FANTASTIK OF MIKIJA.

DJULE78
 B)

slavaplana
 B)

hotentot
 B)

slavaplana
 Imali neko izvestaj iz Race sta je bilo i danas iz Natalinaca??

Marko Lovocuvar

slavaplana kaže:
Imali neko izvestaj iz Race sta je bilo i danas iz Natalinaca??

Raca- pobednik utakmice Vegas del Cakic
Natalince- pobednik Hari Herak ali nisam siguran kako se zove pas...

spiker-mrmosh
 i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/IMG_0103-1.jpg
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

KREC
 Prvi prolećni uzgojni ispit Srpskog Deutsch Drahthaar Kluba u 2012. godini je održan dana 31.03. 2012. u DEČU. Ispit je organizovala regionalna grupa ŠABAC u saradnji sa lovačkim udruženjem Ogar iz Ogara. Ispit se odvijao na terenima lovačkog društva Ogar u Deču. Ispit je počeo u 7 sati, a završio se u 15 sati.

Na ispitu su sudili sudije:

1. Emil orđević iz Kovina, 2. Laslo Torma iz Padinske Skele, 3. Dragan Bunardžić iz Arilja i 4. Stevan urin iz Kovina.

Pregledanje zubala pre provere ponašanja na pucanj

Pošto se bez najave na ispitu nije pojavio sudija Nenad Glumac shodno Pravilniku o VJP-u određeno je da mesto njega sudi Dragan Bunardžić istaknuti kinolog vodič i odgajivač oštrodlakih nemaca iz Arilja.
Vođa ispita je bio Vladica Andrić iz Šabca.
Na ispit je prijavljeno 14 pasa rase oštrodlaki nemac. Ispit je polagalo 13 pasa u 2 baterije. Položilo je 13 pasa.
Svi psi su položili ispit sa sledećim brojem osvojenih bodova:

1. Nina JR 88479 vlasnika Siniše Vukanovića sa vodičem Stevanom Stankovićem iz Futoga osvojivši 69 bodova, i to za rad na tragu 9, nos 10, pretraživanje 10, stajanje 11 i vodljivost 10, glasnost nije određena;
odgajivac[b][/b] Mirko Jovanic

2. Aris Prokina Farma JR 78744 Dragana Prokića iz Šabca sa osvojenih 68 bodova: rad na tragu zeca 10, nos 10, pretraživanje 10, stajanje 9 i vodljivost 9, sledoglasan;

3. Astor JR 78291 Branislava Nikolića iz Predvorice 67 bodova: rad na tragu 9, nos 10, pretraživanje 9, stajanje 10, vodljivost 10, glasnost nije određena;

Druga baterija: vodiči sa psima i sudije
4. Trnova V Bessy JR 88417 Siniše Vukanovića iz Novog Sada 66 bodova: rad na tragu 10, nos 10, pretraživanje 10, stajanje 6, vodljivost 10, vidoglasna;

5. Trnov V Browing Bar Big Ben Antonia Suvaka iz Gradine Hrvatska sa osvojenih 64 bodova: rad na tragu 9, nos, 9, pretraživanje 8, stajanje 10, vodljivost 10, nem;

6. Alba JR vlasnika i vodiča Bojana Bojičića iz Dublja sa 64 bodova: rad na tragu 9, nos 9, pretraživanje 8, stajanje 10, vodljivost 10, glasnost nije određena;

7. Ada JR 78308 Branislava Nedeljkovića iz Deča sa osvojenih 60 bodova: rad na tragu 8, nos 8, pretraživanje 10, stajanje 9, vodljivost 9, glasnost neodređena;

8. Ajša JR 78910 Dalibora Sibinčića iz Pocerskog Metkovića sa osvojenih 59 bodova: rad na tragu 8, nos 8, pretraživanje 7, stajanje 10, vodljivost 10, glasnost neodređena;

Trnov V Browing Antonia Suvaka markira petla
9. Bomba JR 79189 Novice Pajića iz Jevremovca 56 bodova: rad na tragu 8, nos 9, pretraživanje 8, stajanje 4, vodljivost 10, glasnost neodređena;

10. Boni JR 78281 Zorana Marinkovića iz Dobanovaca sa 55 bodova: rad natragu 8, nos, 8, pretraživanje 8, stajanje 7, vodljivost 8, glasnost neodređena;

11. Ajax vom Haus Uzelac JR 88792 Zorana Rajkovića iz Ljukova 49 bodova: rad na tragu 4, nos 6, pretraživanje 10, stajanje 9, vodljivost 10, glasnost neodređena;

Aron Veroljuba Sibinčića markira
12. Aron JR 78908 Veroljuba Sibinčića iz Pocerskog Metkovića 42 boda: rad na tragu 3, nos 5, pretraživanje 6, stajanje 10, vodljivost 10, glasnost neodređena i

13. Astor JR 78302 Zorana Vasića iz Šabca 42 boda: rad na tragu 3, nos 5, pretraživanje 8, stajanje 8, vodljivost 10, vidoglasan.

Okrepljenje posle traga domaćim đakonijama

Vremenske prilike na ispitu su bile povoljne, duvao je slab vetar promenljivog pravca, ujutro je bilo oblačno a kasnije sunčano sa temperaturama od 7 do 20 stepeni. Radilo se na oranju, pšenici, detelini i zaraslim obalam kanala ili remizama. Vegetacija je izuzetno niska za ovo doba godine te se zec dizao daleko, sreća što ga je bilo sasvim dovoljno da se psi ispitaju. Druga baterija je slabije prošla sa fazanima jer su radili na delovima lovišta gde je korov spaljen i divljač je bežala na nogama u žbunje, otežavajući markiranje, dok je prva baterija imala dovoljno prilike da svaki pas markira.

WILD SENSE
 Cestitam svim ucesnicima VJPa Ogar!! Bravo 2
Svestranost

spiker-mrmosh
 Cestitam svim ucesnicima na polozenom VJP-u .
Nego bas me zanima dal bi ovo proslo na VJP-u ?!
Margo - Brik X Britt - marka jeza i prvi susret sa tom zverkom
!

http://youtu.be/hnMxwlMJWxk
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *

slavaplana
 Jer moze neko dapotvrdi informaciju da je Goran Sestic iskljucen na 4 god. iz predsednistva Vaseg kluba!!!

To je odluka DISCIPLINSKE KOMISIJE po prijavi gos. ZUBANOVICA!

Sta se desilo sa BRIKOM I RODOVNIKOM????

Kako tu nema odluke??????

Kako se to ODJEDANPUT ZATASKALO A AKTERI SU POZNATI????

gos. Zubanovicu kako Vama sve ovo izgleda kao podnosiocu prijave ??

Da neko ovim potezom NECUVA i VAS mozda zbog LENONA????

STA SU REKLI SVEDOCI KOJE STE NAVELI???

KO JE BRIKA PRODAO SESTICU???

KO JE NaPRAVIO LEGLO??

STa je NOVO STO NISMO NA OVOJ TEMI JAVNO OTKRILI A DA JE TO UCINILA DIS.KOMISIJA?

Sta je ista saznala????

SESTICA JE JAKO POTRESLA CINJENICA DA NECE 4go. BITI U PREDSEDNISTVU!!!Jako je tuzan!!!!PLACE DVA DANACry

Na Vas nisam zaboravio samo sto ce prijava protiv Vas biti na jednom drugom mestu a ne u krugu VASE PORODICE DD-a!!

Ocekujem ponovo da se nesto slicno pokrene protiv SESTICA kad se bude pravila reprezentacija nase zemlje u koju po svaku cenu mora da udje drugi covek a ne SESTIC kako cujem!!!

Nece moci i u to budite sigurni!!!!!!ClAQue

Pozdrav do skorog nastavka tamo gde smo stali !!!!!!Cao poljubac

milos zoric
 Da li cemo u narednih nekoliko dana dobiti odgovore na ova pitanja?Rodjo sta ti mislis o svemu ovome?

spiker-mrmosh
 Ja bi mozda nesto i rekao - ali posto sam Dakijev omiljeni govornik na ovom forumu , znam da cu biti odmah banovan ! Sta cu kad me covek voli ! Confused

Aca Velika Plana
 koliko ja znam Slavo tvoj postovani DR MR I JBG kako vec senjor Goran Sestic ima profil ovde pa neka se javi i neka iznese svoje misljenje,ponovo ga zastupas i ponovo postavljas neka pitanja koja mi neznamo niti nas interesuje! Sad cika Daki koliko sam ja razumeo ti si resio da nece da se pominje vise tema- SESTIC_BRIK i ta ostala zavrzalma,prema tome voljan bi bio da obrises ovaj upis da ne krene davljenje po temi! Angry Palica

WILD SENSE
 Jaaaoo evoga opet!!!
PrAseCry
Svestranost

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
Obaveštenje korisnicima lovišta
Dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,144,875 posete www.srbijalov.com