Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU Beograd

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU Beograd
charuga

Lala kaže:
Nije baš tako, charuga, kako misliš. Za ono što se objavi ovde kao činjenica, treba da postoji i pokriće. Ako je neko pisao oštro, ja sam pisao, ali nisam pisao bez pokrića. Nikad nisam za nekog funkcionera napisao ličnu uvredu, nikog nisam nazvao pogrdnim rečima, ni za koga nisam pisao da je kupio diplomu ili šta god slično. To je pisanje bez dokaza, a za to se pije tužba za uvredu i klevetu. Kakve veze ima, da li je neko vozač, vodoinstalater, tehničar, električar ili doktor nauka, ako pišemo o lovu? Šta je to nešto pogrdno, biti vozač, npr? Jel to zanimanje ograničava nekom pravo da bude biran u organe nekog LU? To je bzvz. I to ne može.
Mišljenje o nekom problemu je lična stvar, činjenice nisu lična stvar.
Meni dešavanja u LUB nisu jasna, ne znam ni bivše ni sadašnje, vidim samo da se proziva, i sa i bez pokrića. Ona slika je činjenica, i to je OK. Pisanje 'Pera ložač, Djura vozač' su gluposti.
Ako neko nema pravo da 'nosi oružje', onda se podnese prijava nadzornom odboru LU, i traži se pismeni odgovor i mišljenje. Posle toga se obraća i drugim organima, van LU. Seti se, u BAP, npr., su ispoštovali proceduru, imali papire, obraćali se svim nadležnima, pa tek onda ovde pisali. Ili za Vlasotince, izneli su dosta papira o brljotinama, pokrenuli spor, pa tek onda ovde pisali.
Očekujem da tako bude i u slučaju LUB.
Šta je to izneto ovde? Da je neko pucao 4 puta na šakala, pa rekao da je promašio, a možda neko sumnja da nije pucano samo na šakala? Dokazi? Nema.
Iznosi se optužba za neplaćene lovove iz osmdesetih?!? Alooo, pa to je pre 20-30 godina bilo!!! I još napiše kolega, da tada niko nije smeo da pita?!? Pa sad junački, posle 20 godina, se ohrabrio, i postavlja pitanja? Čak i da je pola lovišta pomlatio neko tada (osamdesetih), zastarelo je delo. Ostaje samo moralna odgovornost, ali to je drugo pitanje.
Ne branim ja ni slučajno, bilo kog muljatora. Ali hoću da se ozbiljno piše, a ne da se ovo pretvori u trač partiju, onda niko ne bi shvatio ozbiljno.

pazi ovako,lalo...
imali smo i ranije "sukobe" misljenja..razmenili telefone,cujemo se povremeno,ali nemam problem da kazem ono sto mislim..sve mi se nesto cini da u zadnje vreme mnogo izbacujete ono "predstavite se ili cete biti banovani"..kako ko otvori usta a obicno mu je to prvi upis vi odmah pretite banovanjem!!!to se desilo sa 4-5 clanova u zadnje vreme.i znas na sta pocinje da lici forum?na forum gde samo odabrani mogu da iznesu misljenje a ostali ce biti cenzurisani...pomalo je dosadno..
slucaj "kum".ja sam izneo [proverenu] informaciju bez dokaza da mu je uzet auto..od tada ga nema a do tada je bio najbolji lovni radnik u srbiji..kad sam vam rekao da imam hrpu papira,krivicne prijave protiv doticnog,kakav vam je bio odgovor?provericemo sa pravnikom da li to moze da se objavi.u redu,stitite me..ali kako neko da dokaze da je onaj majmun pucao,kao,4 puta na sakala???ja nemam nikakav dokaz protiv kesica lopine a svi znaju ko je i sta je bio..
kakve forum moze da snosi posledice od naseg pisanja ovde?to mi niste odgovorili.ovo su "obicni" lovci,nema puno laganja,taj ko laze brzo bude otkriven i otpada,zato olabavite malo i pustite ljude da pisu..pitaj dakija kako se osecao na BK forumu,kad su mu obrisali tri posta na pravdi boga...
..............

charuga
 jos nesto..zasto trebaju dokazi,papirnati?hoce neko sa portala da podnosi krivicnu prijavu?nece.hoce li ga "srbijalov" zastititi kad on podnese KP protiv nekog?nece.ljudi,igramo se suda a pravi sudovi nista ne rade i korumpirani su...kad sam govorio daj da osnujemo sindikat da se organizujemo pa da onda cesljamo sve,isto je bilo mi smo samo obican portal.jos malo kada sve price budu ispricane postojanje portala ce biti besmisleno.ja nisam aktivan clan nijednog drugog foruma jer se sve vrti oko istog i ne vidim svrhu mojih poseta njima...
..............

DakiNS
 Charuga sada sam ti pisao odgovor a mrzi me da pisem ponovo, u svakom slucaju kolege sa nekih drugih foruma popili su krivicne prijave od zeleni za slikanje sa grupnim ulovom, pa tuzbe za klevete i slicno . Mozda ti i imas materijalne dokaze ali probaj da razumes admine nikome ne pise na celu taj ima dokaze a i da pise oni to ne vide
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

staff
 Avijaticar sva ti cast!!!!! Taj isti Bora Galijas ne zna teren , zna samo put do Vizelja i tamo pitas za njega i svi ti kazu Cenzurisano... seti se kada je on nasao krv i dlake od divlje svinje i to prijavljuje da je nasao u 6 sati ujutru , pa sta on trazi bas na tom terenu u 6 sati ujutruHisterian sad i to cekanje sakala samo da bi peglali po srndacima pomeraju nam lov za 1 septembar a trebao je da pocne 1 avgusta ali jbg parenje srna je tada u jeku... covek puca 4x na sakala navodno krvi propucan kroz stomak , daj molim te da ga puca sa 22LR ne bi otisao ni 15 m , izgleda da ti njegovi sakali imaju od 30 do 150 kg !!! zrno kokuruza nije prosuo zimi a sad se kao slikaju za vecernje novosti kako on i njegov sin hrane svinje. kako ih nije sramota??? Angry

charuga
 daki hoces da ti ispricam neku bajku za laku noc?
druze ovo je lovacki portal koji je poceo da se bavi ozbiljnim lopurdanjima Cenzurisano...ili pricamo ozbiljno ili se zajebavamo..znas kako ovo izgleda?mi svi sedimo u nasim foteljama,pijemo pice i saljemo podrsku arnotiju.a on nocas na barikadama,tamo se gine..jel smo krenuli sa necim?daj i da zavrsimo sa tim.teramo dalje,buskamo i daj da isteramo na cistac dugogodisnja muljanja u lovstvu...ja placam porez ovoj jebenoj drzavi a uskokovic iz EPS-a marnuo 32 stana i firme..oni ojadili kolubaru,krade se gde se stigne i nikom nista.pa dokle bre vise?
i sad treba da brinem da li ce me tuziti neki bimbola, iz vrsca.daj da mu se ne zamerim...zato sto je on predsednik jednog LD-a i dobar je sa inspektorom iz panceva,dobar je sa beukovicem,Cenzurisano.pun mi qrac takvih nedodirljivih na funkcijama o mom trosku...
..............

sheytan
 ^ Bravo 2

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Gedza66
 [quote]Lala kaže:
[b]Gedžo, Stoleta sam ja lično banovao, kada sam saznao o čemu se radi, još mnogo pre nego što si se ti uključio ovde..........

Gedža66 je pristupio ovom portalu 15.02.2011.godine (prvi post 16.02.2011, na temi, Jedinstveno udruženje ili podela). Stole Šumadinac je banovan oko 20.02.2011. godine....

Eto primera, da se i iskusnim članovima foruma može desiti da pogreše i iznesu neproverene i nedokazane tvrdnje. Zato treba malo više tolerancije prema novim članovima foruma a naročito prema onima, koji su imali petlje da moguće uzroke problema pojedinih LU nazovu imenom i prezimenom.

Možda bi privatne poruke sa dobronamernim sugestijama bile prava stvar. Tek ako te privatne poruke ne daju rezultata, primeniti strogoću i sankcije . Zašto ljude u samom startu destimulisati.

Zato sam ja i dao podršku Avijatičaru a ukoliko su njegovi navodi neistiniti, onda će kao što reče Charuga, biti brzo otkriveni i takvi članovi će brzo otpasti.
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Igor
 ?????? Charuga, tvoji upisi su za dobro razmisliti i ja sam bio za tako nesto u pocetku samog starta foruma jer je i meni to sve dodijalo.
Po meni jedino resenje je da se osnuje nezavisna komisija za lovstvo ali pitanje je samo ko ce to da finansira.
I sam znas da nije lako izaci sa lopovima koji su puni para ili stoji neko iza njih sa debelim novcanikom.
Nas sud ne moze da resi jedan obican slucaj a kamoli nesto ovako krupno.
Kad bi imalo pravde bio bi lov lep i zanivljiv.

Ja trenutno nemam resenje za ovako nesto ako vi imate predlozite.
I nemoj da zameris nama administratorima mi smo pustili i objavili ovde na sajtu sto neko nije smeo ni da sanja.
Budi svoj, samo svoj........

DakiNS

charuga kaže:
daki hoces da ti ispricam neku bajku za laku noc?...

Ma potpuno te razumem , davno sam prerastao bajke na istoj smo strani, imamo iste zelje sto se tice lopina ustolicenih godinama
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

charuga

Admin kaže:
?????? Charuga, tvoji upisi su za dobro razmisliti i ja sam bio za tako nesto u pocetku samog starta foruma jer je i meni to sve dodijalo.
Po meni jedino resenje je da se osnuje nezavisna komisija za lovstvo ali pitanje je samo ko ce to da finansira.
I sam znas da nije lako izaci sa lopovima koji su puni para ili stoji neko iza njih sa debelim novcanikom.
Nas sud ne moze da resi jedan obican slucaj a kamoli nesto ovako krupno.
Kad bi imalo pravde bio bi lov lep i zanivljiv.

Ja trenutno nemam resenje za ovako nesto ako vi imate predlozite.
I nemoj da zameris nama administratorima mi smo pustili i objavili ovde na sajtu sto neko nije smeo ni da sanja.

samo neka oni sanjaju i dalje..sanjari,gubitnici,lenjosi..
neznam kako da se organizujemo,nisam nikad stigao do toga,uvek sam bio sasecen u korenu,ali sam objasnio kako posluje jedno kinolosko drustvo sa 30-tak clanova..i knjigovodja i zavrsni racun...a clanarina 1000din...kad mogu oni zasto ne bi mogli mi?!?neka je na loristu sve lepo i bajno,samo mi znamo kako nam je..
tako te volim daki..ti nisi mekan i znas sta je borba...
..............

Lala
 Momci, hajde malo lakše.
Idemo redom: Charuga, da li hoćemo da se poštuju zakoni u ovoj državi? Koliko sam ja shvatio, hoćemo. Pa hajde onda, poštujmo ih! Ljudi, morate biti svesni, da ako ovde nešto napišete, ja ili neko drugi može da vam veruje na reč, ali to može da bude i greška, koja skupo košta. Kada si napisao, Charuga, da imaš papire koje pominješ, ja sam ti verovao, ali papire ni do dan danas nisam video, jel tako? Verovao sam ti, zato što sam te lično upoznao u Starom Selu. Ali nešto se nisi pretrgao ni sa pisanjem o tome? Oprez, ili šta? Vidiš kako umeš da reaguješ, kad je tvoje doope u pitanju....
Ljude koji pišu ovde o dogadjajima u LUB, nisam u životu video, niti znam ko su i šta su, niti da li se neko zaista zove tako kako je napisao (kako da proverimo tačnost?), i onda taj čovek proziva imenom i prezimenom druge ljude, i iznosi tvrdnje bez dokaza. I to na ovom forumu - zašto baš ovde? Da li su nešto ti koji prozivaju uradili u svom LU, pokrenuli, inicirali postupke itd, ako imaju dokaze za muljanje? Pa onda, ako nema rezultata, sa dokazima neka izadju i ovde. Nemoj da se žestiš - meni su jednako mrski muljatori kao i tebi. Ali neću da ovaj portal snosi posledice nečijeg olakog gadjanja rečima. Nemojte navijački pumpati nekog, da se zaleće, pa da sutra ima problem i on sam, i ovaj portal, Sheytan, na tebe mislim, nisam pročitao da si negde nešto konkretno napisao, ali da potpaljuješ, to sam video... Pročitajte malo zakone, pogledajte da se i zbog olakog pisanja na FB fasuje sve i svašta. Ne jede se sve što leti, Charuga, ne startuj na prvu loptu, jer u lopti može biti i cigla; tako i sa ovim upisima vezano za LUB.
Gedžo, lepo sam napisao: banovao sam Stoleta onog momenta kada sam saznao da je pod krivičnom prijavom za falsifikovanje dokumenata. Pogrešio sam jedino u datumima tvojeg učlanjenja i njegovog banovanja, nisam proverio tačno, ali mislim da to ne menja suštinu. Ako su nečiji navodi izneti ovde neistiniti, u problemu može da bude i ovaj portal, jer mu je dat prostor da iznosi takve navode. A to ne bi valjalo.

Nešto se ne oglašavaju moje kolege sa drugog foruma, koje su povezane na neki način sa LUB... Čudno...A i tamo nema ama baš ništa pisano o ovome? Samo ovde...Hmmm
Mislite malo hladnije glave, svačega ima u božjoj bašti, ne verujem in bianco nikome.

E, da, Charuga, svako ko se ne predstavi na prikladan način, i treba da bude banovan. Ne mogu da sanjam da li je neko virtuelan lik, koji se tako sakriva od mogućih posledica svog pisanja, a da portal onda nagrabusi. Ovo je problem otvorenog foruma, mora jako da se pazi. A da li je nekom možda palo na pamet, da je možda (ponavljam, možda) cela ova priča navlakuša? Ne znam, sve je moguće.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

charuga

Lala kaže:
Momci, hajde malo lakše.
Idemo redom: Charuga, da li hoćemo da se poštuju zakoni u ovoj državi? Koliko sam ja shvatio, hoćemo. Pa hajde onda, poštujmo ih! Ljudi, morate biti svesni, da ako ovde nešto napišete, ja ili neko drugi može da vam veruje na reč, ali to može da bude i greška, koja skupo košta. Kada si napisao, Charuga, da imaš papire koje pominješ, ja sam ti verovao, ali papire ni do dan danas nisam video, jel tako? Verovao sam ti, zato što sam te lično upoznao u Starom Selu. Ali nešto se nisi pretrgao ni sa pisanjem o tome?
Ljude koji pišu ovde o dogadjajima u LUB, nisam u životu video, niti znam ko su i šta su, niti da li se neko zaista zove tako kako je napisao (kako da proverimo tačnost?), i onda taj čovek proziva imenom i prezimenom druge ljude, i iznosi tvrdnje bez dokaza. I to na ovom forumu - zašto baš ovde? Da li su nešto ti koji prozivaju uradili u svom LU, pokrenuli, inicirali postupke itd, ako imaju dokaze za muljanje? Pa onda, ako nema rezultata, sa dokazima neka izadju i ovde. Nemoj da se žestiš - meni su jednako mrski muljatori kao i tebi. Ali neću da ovaj portal snosi posledice nečijeg olakog gadjanja rečima. Nemojte navijački pumpati nekog, da se zaleće, pa da sutra ima problem i on sam, i ovaj portal. Pročitajte malo zakone, pogledajte da se i zbog olakog pisanja na FB fasuje sve i svašta. Ne jede se sve što leti, Charuga, ne startuj na prvu loptu, jer u lopti može biti i cigla; tako i sa ovim upisima vezano za LUB.
Nešto se ne oglašavaju moje kolege sa drugog foruma, koje su povezane na neki način sa LUB... Čudno...A i tamo nema ništa pisano o ovome?Hmmm
Mislite malo hladnije glave, svačega ima u božjoj bašti, ne verujem in bianco nikome.

uf..uf..lalo sad si se malo ukakio..
sta nisam pisao?o kumu?nije kum mala maca pa da se zaleti tek tako.
kad sam ga pitao ko mu je uzeo auto i zasto,kakav odgovor smo dobili?"ne brinite vi za mene..." i tu tu pa pa...naravno da nisam hteo da pisem dalje,cekao sam ga da nastavi da se busa u grudi kako je on veliki lovni radnik,otvarao sam ga i cekao da mu uteram do kraja..papire naravno da nisi video zato sto treba da sednem u auto i odem u vrsac samo zbog toga..
svi papiri stoje kopirani i cekaju me.kad sam ti rekao da imam papire,bilo je,"pitanje da li smemo to da objavimo". jel tako?
kad je tako onda neka sacekaju vreme kad budem isao tamo i pokupicu ih.da si rekao daj da objavimo isti minut bi seo u auto i otisao...
ta prica oko kuma ima jos mnogo drugih prica i to bi trajalo par sati jer se ne radi samo o bimboli,on je sitna riba...
a to sto ti ocekujes da lovac sam kao jedinka podnese prijavu protiv vlastodrzaca pa sa tim papirima da se pojavi ovde od toga nema nista.pa gde ti zivis?sta ce on na forumu ako je vec krenuo u obracun.neces da se organizujemo,da pomognemo tom kolegi a hoces dokaze!!malo neozbiljno...
sutra idem u vrsac,na berbu grozdja..gledacu da zajebem suprugu i prijatelje i skoknem po papirologiju na par minuta..
..............

Lala
 Bio si u Vršcu, Charuga, barem tako si mi rekao, sećaš se? Bilo je pitanje da li smemo da objavimo, naravno, ali u smislu da li imamo dozvolu od čoveka koji ti je dao papire, nemoj da izvrćeš moje reči.
Pitanje koje si postavio šta neko radi kao običan lovac, postavi Sremcu - on je običan lovac, jedinka, i Zoranp isto, i još par ljudi iz BAP, oni su pokrenuli u svom LD i LU priču sa dokazima, pa kad nisu postigli ono što treba da postignu, onda su uključili i druge institucije, pa i forume (ne samo ovaj), pa se na kraju pisanje o njima svelo samo na Srbijalov.
Ko, ili šta, tebi brani, da kao jedinka kreneš protiv muljanja? Možda bi, kada bi krenuo, bio iznenadjen podrškom onih koji sada ćute, a isto i iznenadjen izostankom podrške onih koji ti sada aplaudiraju? Probaj, ali nemoj kalkulantski razmišljati, nemoj da te podsećam. Pročitaj šta stoji u Sremčevom potpisu 'ko se bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje'.
Evo, hoću da se organizujemo, evo ti preuzmi to na sebe, tu organizaciju, saglasan sam. Napravi to, ja ću ti čestitati. I naravno, podržati. Eeeee, ali svi vičete 'hajde neko neka pokrene', a niko ne kaže 'evo ja ću da pokrenem' - čekate drugog da odradi!? Lala da zalegne i gde treba i gde ne treba? Lala nije običan lovac? Šta sam ja, supermen ili budala, šta je ovo bre?
I posle svega što sam ja pokrenuo i odradio, sad još dobijam lekcije tipa 'ukakio se' - OK, Charuga, to je tvoje mišljenje.
Ja samo znam šta si mi rekao telefonom, zašto ne smeš da pišeš o svom LU, dok je Kesić žario i palio. Nisi samo ti tako postupio! Svi ste tražili da ja pišem umesto vas, ali da ne pominjem izvor informacija! Imam ja štošta u PP primljeno, ali redovno svi kažu 'ajd ti napiši, ali mene ne pominji'. Pa zar vas nije sramota samih sebe?
Evo, te papire koje pominješ, objavi koliko sutra, i objavi izvor odakle ti - ako imaš petlju. Idi istinom medju rogove (ako si siguran da je nešto istina).
Tako i ovo sa LUB: lako je 'tudjim qrcem po koprivama udarati'. Prvo pokušajte unutar LU, istupite otvoreno, pa onda idemo dalje. Ja sam istupio svugde. Na vama je red. Uradite polovinu onog što sam ja uradio, pa ćemo razgovarati dalje. A ne da stisnete guzu, jer cvikate ne znam ni ja od čega, a istovremeno da mene prozivate? Smešno.

charuga
 lalo,nije tako..
bio sam u vrscu pre te price o bimboli...posto se cesto cujem sa vrscanima, kad je kum krenuo njegovu pricu,onda sam ih okrenuo i raspitao se ko je taj i sta to radi..mislio sam da je jedan sposoban,dobronameran lovni radnik, ali mi je bilo sumnjivo kako mi ga ranije nisu spomenuli..kada sam dobio info o kumu odmah sam to postavio na forum..pa si me zvao i ispricao sam ti sve sto znam..rekao sam ti i da papiri postoje i da je covek iskopirao a tvoj odgovor je bio "da moramo da vidimo sa,cini mi se,sremcem da li smemo to da postavimo na forum!"
prosto ne mogu da verujem da se nismo razumeli..
prica oko kesica ide ovako...svi sve znaju i malo njih nesto radi.ja sam lovac tek 3-4god a jamar je 30 i bori se sa ovim non stop.pricao sam ti da sam nacuo da je smestao ljudima oduzimanje oruzja,brat mu je advokat,da sam privatnik i da lako mogu da imam problema u poslu.zasto?zato sto ne postoji nikakva logistika iza nas.sta ja dobijam sa buskanjem protiv kesica?zabijam sam sebi noz u ledja..ja imam i decu a ima jos dosta lovaca..meni je taj majmun najmanje smetao,vladao je mojih 3 godine lovstvovanja i odleteo.
da je postojala bilo kakva lovacka organizacija,pokrenulo bi se to pitanje i mnoga druga i bila bi resena.ovako bi sve to izgledalo kao moj obracun sa doticnim.
izvor iz vrsca necu da otkrivam,ali bimbola zna o kome se radi..tako da je isto kao i da sam objavio..zna kum kome se sve zamerio i ko je mogao da mi da te informacije...
i te prepiske tvoje sto imas u arhivi objavi slobodno...
..............

Sremac75
 JBG, do kraja ćete se i posvađati oko gluposti!
E ne može!

Moje je mišljenje da forum nije javno glasilo po Zakonu o javnom informisanju!
Nije ga osnovalo pravno lice, nema odgovornog urednika, nema novinara.
Forum je mesto na kojem mogu da se razmenjuju mišljenja i ideje u neograničeno širokom spektru.
Ono što ne bi trebalo dozvoliti je svakako da se izađe iz okvira dobrog ukusa i lepog ponašanja!

Ali ako je neko lopov, onda je lopov, ako je ološ onda je ološ!
I ako neko za nekoga napiše tako nešto onda treba da bude spreman da to i dokaže!
I da se ja pitam, ja bih dozvolio otvoreno pisanje, uz možda malu ogradu foruma tipa "Srbijalov ne garantuje za istinitost navoda u ovom upisu!" ili nešto slično!
Pričao sam već sa Lalom oko toga i nadam se da ćemo naći zajedničko rešenje!

Kada ja kažem da je Braca Piškać uništio 700 dozvola za lov onda je bolje za mene da imam dokaze za to.....a imam naravno!
Tako bi ostali trebali da razmišljaju!

I na kraju krajeva, svako ko se oseća prozvanim ili ko smatra da je za njega izneta neka neistina, ima mogućnost da se prijavi i sve demantuje, pa čak i da lažovima zauvek začepi usta, kao što je to uradio Gedža66!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

charuga
 necemo se svadjati,nego cemo otvoreno razgovarati..ali nece biti kako bilo nije...ajmo dalje,sad sam se setio..
kad smo vec kod mooda da i to rascistimo..jedan od prvih mojih upisa je bio IUO za labradore u kolutu...kolega je bio tamo i ispricao mi sta se dogadjalo..kad sam ja to preneo ovde lalo ti si izbrisao upis i napisao mi pp da nepisem tako,neznam ko sve cita,ko sve zivi od ovog biznisa..dobronamerno si me opomenuo...onda,izlozba u debeljaci..citav rat se vodio na BK forumu oko uplata na fizicko lice,onu devojku, i tu mi je obrisan post...razlog je isto tako bio neki,nemam pojma nesecam se kakav ali u smislu nemoj to da pises...
onda kad razmislim bolje pisi u trecem licu,pausalno,uvijeno i to je to?to je borba?vecito je portal,srbijalov, bio mimo neke organizacije..udruzivanja..
neznam mozda sam ja previse praktican i radikalan,ali kuckanje o kalibrima ili koliko sam odstrelio danas prepelica i nije mi toliko zanimljivo da bi forum posecivao svaki dan..
..............

charuga

Sremac75 kaže:
JBG, do kraja ćete se i posvađati oko gluposti!
E ne može!

Moje je mišljenje da forum nije javno glasilo po Zakonu o javnom informisanju!
Nije ga osnovalo pravno lice, nema odgovornog urednika, nema novinara.
Forum je mesto na kojem mogu da se razmenjuju mišljenja i ideje u neograničeno širokom spektru.
Ono što ne bi trebalo dozvoliti je svakako da se izađe iz okvira dobrog ukusa i lepog ponašanja!

Ali ako je neko lopov, onda je lopov, ako je ološ onda je ološ!
I ako neko za nekoga napiše tako nešto onda treba da bude spreman da to i dokaže!
I da se ja pitam, ja bih dozvolio otvoreno pisanje, uz možda malu ogradu foruma tipa "Srbijalov ne garantuje za istinitost navoda u ovom upisu!" ili nešto slično!
Pričao sam već sa Lalom oko toga i nadam se da ćemo naći zajedničko rešenje!

Kada ja kažem da je Braca Piškać uništio 700 dozvola za lov onda je bolje za mene da imam dokaze za to.....a imam naravno!
Tako bi ostali trebali da razmišljaju!

I na kraju krajeva, svako ko se oseća prozvanim ili ko smatra da je za njega izneta neka neistina, ima mogućnost da se prijavi i sve demantuje, pa čak i da lažovima zauvek začepi usta, kao što je to uradio Gedža66!

Aplauz
ja to pricam od pocetka...povlacimo se ispred lopova i fukara zbog nekih tuzbi za koje je neko cuo da je neko popio...daj nazovimo stvari pravim imenom,lopove imenom i prezimenom...pa neka oni skupljaju dokaze protiv nas...i lalo nemoj da sumnjas u mene i moje upise..charuga ne laze,samo krade i svalera se...i te sto hoce da me tuze nataknem sve na,znas vec gde,pa neka me tuze...
..............

Lala
 Sremac, da li je neko lopov ili nije, ne utvrdjuje Srbijalov, nego sud. Srbijalov može da ukaže na lopovluk, i da ponudi (objavi) dokaze , a ne da sudi bilo kome. To ti kao advokat, a ni drugi članovi, ne bi smeo da izgubiš iz vida.
Dalje, Srbijalov nije javno glasilo, to je tačno, nije upisan u registar javnih glasila, ali njegovi članovi pojedinačno snose odgovornost za javno iznetu reč, a portal snosi odgovornost, ako ne upozori članove da ne iznose optužbe bez dokaza. To je u vezi internet pisanja, u Srbiji postala sudska praksa - ti Sremac znaš šta to znači - za ostale članove, sudska praksa predstavlja nepisane norme u sudstvu, po kojima sudovi postupaju, a nisu deo nekog zakona. Oko internet pisanja je već bilo presuda, ko iole prati novine, mogao je da pročita da su ljudi kažnjavani. U slučaju Srbijalov, ako bi pustili sve šta kome padne na pamet da napiše, kažnjavan bi bio i vlasnik, koji je registrovao domen www.srbijalov.com i www.srbijalov.rs !
Nije Lala izmislio pravni sistem i zakone ove države, i ne misli Lala da je taj sistem savršeno dobar, loš je kao i mnogo toga lošeg u državi, ali moramo da poštujemo ono što je važeće. Šta bih ja sve mogao da napišem po sistemu 'priča se', imam materijala za 5 foruma, ali mi fale dokazi, pa onda ćutim i čekam da mi padnu šaka neki od dokaza, povežem 2+2 i objavim.
Tačno je da za neke stvari konsultujem i pravnike, Sremca, naravno, ali i neke druge, koje privatno maltretiram da mi pomognu, ako nisam siguran. I ako dobijem tumačenje, da nešto nije baš sasvim OK, onda to ne puštam. Žao mi je što drugi ne rade tako. Ako nešto neću da objavim, imam razloge zašto neću. Nisam ja jedini ovde, obratite se drugima malo.
Ako vlasnik portala, admin tim, i članovi, misle da treba da se piše sve kako kome padne na pamet, onako kako neko misli da može da piše, pišite, ja u tome ne učestvujem, ukinite mi admin ovlašćenja, ostajem redovan član, nema ljutnje. Ili da se ja ukidam sam.

Ima li lopova, baraba, secikesa, muljatora i sličnih u lovstvu Srbije? Ima, čini mi se, koliko hoćeš. Zašto nisu procesuirani? Pa zato što niko nije podneo prijave i izneo dokaze protiv njih! Nije lopov onaj koji krade, nego onaj koga uhvate. Presumpcija nevinosti važi i za najveće lopuže, za koje 'svi znaju' da kradu; problem je što na sudu nije dokaz to što 'svi znaju'. E, na ovoj tački sevaju tužbe za klevetu i uvredu, gde g.din lopov ojadi onog koji se usudi da bez dokaza lopova nazove tim imenom.
Ove stvari koje je Avijatičar napisao, su uperene protiv ljudi sa imenom i prezimenom, ali nije te stvari izneo u svom LU, pred organima LU, nego ovde? Zašto? Kako ja da znam, da je sve to što je Avijatičar (a i neki drugi, ovde, a i na drugim temama) napisao, istina? Ili da kažem, boli me doope, neka pišu, a posle kad dodje do suda, šta onda? Po tužbama za uvredu i klevetu, tuženi je dužan da dokazuje istinitost tvrdnji, jel tako, pravnici?
Upisi koji su brisani, su u tom smislu i obrisani. Ona uplatnica, Charuga, sa imenom na koje je uplaćivana kotizacija (umesto na račun), jeste bila dokaz, ali prijava je trebala da ide organima koji su za to zaduženi. Za onaj IUO, 'čuo si' od kolege?!?Zašto niste podneli prijavu? Eto ti razloga zašto je brisano! Zašto samo ovde pišete, a u praksi ništa ne preduzimate? Da li sam ja nešto preduzeo mimo foruma, u svom LU ili negde drugde? Jesam, ali se nisam ovde busao u grudi junačke, nego sam radio ono što sam smatrao da treba da radim, poštujući proceduru.
Charuga, ti imaš decu. Radiš privatni posao, i bojiš se da ne bude nekih pritisaka u tom smislu. Ti se bojiš (i ne samo ti, mnogi koji pišu ovde, kad dodje do gustog, sakrivaju se). Onda ja zaključim po tvom pisanju, da sam ja budala, koja se ne boji, jer tebi nije palo na pamet da se zapitaš, da li ja (ili neko drugi ovde) ima decu, posao, privatni život? Razočarao si me, malo i povredio, Charuga, ovim pisanjem. Solidarnost lovačka, a? Može, ali sve dok nije tvoje doope u pitanju. Nisi ti jedini, sa takvim razmišljanjem, na žalost.
Da li trpim pritiske? Da li me startuju funkcioneri kao što me npr. startovao Beuković na skupštini LSV? Da li me neki zovu telefonom (npr. Ćeranić, pre pola godine), neki ljudi proveravaju moje podatke, ko sam, šta sam, šta radim, gde živim? Da li sam kukao nekom? Ja o tome do skora nisam napisao ni jednu reč - tek kad je došlo do pominjanja dece, onda sam napisao nešto. Siguran sam u ono što napišem, pa i pišem, ali pazim da ne predjem granicu, da pišem po sistemu 'svi znaju', 'priča se', 'čuo sam', posle koje bi neko mogao da mi napakuje štošta, i meni i ovom portalu i njegovom vlasniku. A vi mislite da je to pogrešno? Obaška, što pisanje i frljanje rečima bez dokaza, nije ozbiljan pristup borbi protiv lopovluka i mahinacija, nego najobičnije naklapanje, tako će ovaj portal postati mesto gde svako piše šta hoće, sve dok neko ne popije astronomsku kaznu i odštetu za klevetu i uvredu. Ne junačite se suviše.
Sremac, ti se još kako pitaš za rad portala, ako smatraš da je u redu i dovoljno, ograditi se od nekih pisanja članova Srbijalov foruma ovde, onda to obesmišljava sam forum, i počeće portal da liči na beli zid na kome svako sprejom napiše sve što mu padne na pamet.
Odustajem od opasuljivanja bilo koga. Radite kako hoćete. Više nikom neću brisati ništa, neću ni da pipnem admin panel, a bogme neću više ni da pišem ovoliko. Batalite malo Lalu, dosta je bilo, zgadilo mi se. Možda neko drugi, sa 'boljim stomakom', može da svari ovoliku količinu go**na.
Charuga, kao što rekoh, evo ti prilike, uzmi na sebe to da organizuješ lovce, dao si ideju, to je čas posla da se realizuje, jelte? Registruj udruženje lovaca Srbijalov foruma, kreni u borbu, nemoj čekati da neko drugi odradi posao umesto tebe. Predlažem te javno, za administratora, pa izvoli, verovatno ti možeš bolje, ja sam radio najbolje što sam umeo, u interesu portala i članova.
Ubuduće nekom drugom 'brišite nos' sa ovakvim pisanjem. Ja sam svoje završio što se tiče administriranja. Najozbiljnije to mislim, nema ljutnje, ostajemo drugari.
Na kraju krajeva, ja sam pored problema koje imam zbog foruma, ipak profitirao, jer sam upoznao mnogo sjajnih ljudi, bogatiji sam kao čovek, za dobar broj novih prijatelja, u koje naravno ubrajam i Charugu i Sremca, i sve druge, i koji misle kao ja, a i one koji ne misle baš sve kao ja.

Sniper Hunter
 Lalo podrzavam svaku napisanu!

Gedza66
 Lalo, nijednog trenutka prilikom pisanja u ovoj temi, nisam imao za cilj da nekome na ovom portalu "brišem nos" a ponajmanje tebi. Hteo sam da predložim neku sredinu. Na jednoj strani da uvažimo neka osnovna pravila ponašanja na ovom portalu a na drugoj strani da se pruži mogućnost lovcima da iznesu svoja saznanja o negativnostima u svom LU.

Kada su moji drugari iz Vlasotinca, iznosili neka svoja neproverena saznanja o navodnim nepravilnostima u radu mog udruženja, ja sam bio protiv njihovog banovanja iako se to kosilo sa pravilima portala. Nikada mi nije palo na pamet da te pojedince tužim za klevetu ili uvredu, a mene su lično optuživali za razne paljevine, kradje, zloupotrebe itd.

Znao sam da iza njihovog pisanja stoji neobaveštenost. Onog trenutka, kada su dobili adekvatna obaveštenja potkrepljena izvornim dokumentima, prestali su da pišu. Nisu oni lažovi, već samo neopravdano neobavešteni pojedinci.

Ne slažem se sa tobom da članovi ovog foruma, sva svoja saznanja o negativnostima u svojim LU, trebaju potkrepiti nekim pravnorelevantnim dokazima. Dokazivanje kao procesna radnja je izuzetno složena stvar i za same profesionalce a kamoli za pravne laike. Sećaš se onog "mog" advokata. Čovek je završio, Pravni fakultet, pravosudni ispit i advokaturu, pa je ipak bio tanak sa dokazivanjem.

Verujem da je cilj svakog člana ovog foruma koji iznosi razne nepravilnosti u svom LU, da nadležni državni organi na ovaj način dodju samo do informacije, na osnovu koje bi izvršili dalje provere. Znači iznose se samo indicije ili pretpostavke. Mnoge stvari bi od strane nadležnih lovnih inspekcija i organa unutrašnjih poslova, bile sprečene i sankcionisane, samo da su izvršene adekvatne provere indicija iznešenih na ovom portalu.

Kada bi članovi foruma bili u prilici da sva svoja saznanja potkrepe i pravnorelevantnim dokazima, onda bi sami pisali Zahteve za pokretanje prekršajnog postupka, krivične prijave ili optužne predloge (ako zataji tužilaštvo).

Sudska praksa nije izvor prava u pravnom sistemu Srbije, već u anglosaksonskom pravu. Kada bi sudska praksa predstavljala izvor prava u Srbije, verujem da bi došlo do opšteg pravnog haosa.

Evo jednog banalnog primera: Osnovni sud u Leskovcu, je svojim Rešenjem od 29.07.2011. godine, k.br.311/11, odbio optužni predlog oštećenog LU iz Vlasotinca i obustavio krivični postupak protiv optuženog "Marka Markovića", zbog krivičnog dela Nezakonit lov iz čl. 276.st.1.KZ, sa sledećim obrazloženjem " sud je utvrdio da se u radnjama okrivljenog "Marka" ne stiču elementi bića navedenog krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, ovo iz razloga jer isti nije lovio divljač za vreme lovostaja ili na mestu gde je lov zabranjen, nikakva divljač nije ulovljena, niti se radnje koje je on preduzimao kretanje kroz lovište sa puškom ne mo[b]že okvalifikovati kao lov. Nošenje lovačkog oružja samo po sebi ne predstavlja delatnost koje se može okvalifikovati kao lov, jer se ne može i iz izjava zaključiti da je prijavljeni nosio oružje u lovištu i tražio divljač, već bi se ovakvo njegovo postupanje jmoglo eventualno okvalifikovati kao NEKAŽNJIV POKUŠAJ".
[/b]
Inače "Marko Marković" je lice zatečeno u lovištu 04.03.2011. (lovostaj) od strane onog "vozača", sa napunjenom lovačkom puškom. O ovom dogadjaju je obavešten i nadležni lovni inspektor, koji je i podneo krivičnu prijavu javnom tužilaštvu. Tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja kao i osnovni sud. Po njima se ovo lice samo naoružano lovnom puškom, šetalo u lovištu.

Da li je i ovakvo postupanje sudskih organa, uzrok sve lošijeg stanja u lovstvu, možemo samo nagadjati. Naopako bilo da ove njihove odluke, kao sudska praksa, predstavljaju pravni izvor.

Bez ikakvog licemerja i sarkazma, poručujem ti kao svom virtuelnom prijatelju i istomišljeniku, da razmisliš o svojoj odluci u vezi administriranja, jer "Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!" B)
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
LU 'Beograd' LOVAČKA UDRUŽENJA 46 15.10.2018. 08:16
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 35
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,622,829 posete www.srbijalov.com