Dvodelna ce se u svakom slucaju namontirati, bez obzira na lose busene rupice, ali....nastavak price znaju oni koji bar malo imaju iskustva sa tim, tu stradaju i naj kvalitetnije i naj robusnije optike iz visoke klase, znaci potrebna je ovakva alatka kao sa snimka, pa da sve legne na svoje mesto
Ova montaza mi je malo cudna,baza i prstenovi su spojeni u jednu celinu i prakticno donji deo prstenova se srafi direktno u sanduk.To nije praksa kod drugih svetskih proizvodjaca.
sheytan kaže:
^ Daa, ali što ti gore retče da treba obroositi neperfektne prstene i sl. - ako dvodelnu zašrafite OK na qrabeenu na koji zbog rupa ne možete metnooti jednodelnu, zamisli šta će se desiti ako se pritegnu momački prsteni koji značajno nisu u osi!
Znači, poliranje prstenčića je mloooogo fina & pametna stvar!
Ovo ćereslo bi trebalo da ima svaki "monter" otpićkih, a nema ih baš puno u Srbistanu, verujem...
A i par jarana, ako montiraju otpićke u sopstenoj režiji(produkciji, montaži, itd...), mogu da si to naprave, pazaru neq grooboo pastu, i VOZIIIIII!!!
Bravo majstore za ovaj video,upravu si sto posto za sve ozbiljne montazere.
Sav alat za postavljanje montaže i optike ima naš kolega Sniper Hunter. I negde je postavio snimak kako se to sve radi, naravno na našem jeziku. Kao i svi njegovi snimci veoma je opširan i precizan. Pa ako neko zna gde se tačno snimak nalazi neka ga postavi da zainteresovane kolege mogu da ga pogledaju.
Lično aluminijumsku montažu nebi stavio ni na jednu pušku osim 22 LR. Premda realno može i na 223 Rem. Sve preko toga je čelična daleko bolji izbor.
kod mene je alu tunel radio dobro na 7X64 ali on ima trzaj ko vazdusara. na 30/o6 nista bez celika
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Podunavac kaže:
Lično aluminijumsku montažu nebi stavio ni na jednu pušku osim 22 LR. Premda realno može i na 223 Rem. Sve preko toga je čelična daleko bolji izbor.
Reci mi druze sta im se najcesce desi,imam drugara koji ima alu. na 3006 za sada je ok.
Ako je montaža napravljena od kvalitetne legure aluminijuma može da posluži za umerenije kalibre. Problem je što su na našem tržištu uglavnom montaže od lošijih legura aluminijuma. Dešava se da kod upotrebe težih optika na većim kalibrima montaža napukne ili se od udarca u tvrdu podlogu pomeri ili iskrivi. Od aluminijuma se prave jednostavne fiksne montaže, ili samo prsteni a donji deo od čelika.
Podunavac kaže:
Ako je montaža napravljena od kvalitetne legure aluminijuma može da posluži za umerenije kalibre. Problem je što su na našem tržištu uglavnom montaže od lošijih legura aluminijuma. Dešava se da kod upotrebe težih optika na većim kalibrima montaža napukne ili se od udarca u tvrdu podlogu pomeri ili iskrivi. Od aluminijuma se prave jednostavne fiksne montaže, ili samo prsteni a donji deo od čelika.
Rusan je veoma kvalitetna montaža sa 10 godišnjom garancijom. Ko god kupi Rusan montažu (bilo koju) neće pogrešiti. Međutim i cena im prati kvalitet. U HR Rusan švenk montaža košta 1800 kn, što je 240 evra. Ali realno gledano mislim da vredi svaku kunu.
Podunavac kaže:
Rusan je veoma kvalitetna montaža sa 10 godišnjom garancijom. Ko god kupi Rusan montažu (bilo koju) neće pogrešiti. Međutim i cena im prati kvalitet. U HR Rusan švenk montaža košta 1800 kn, što je 240 evra. Ali realno gledano mislim da vredi svaku kunu.
Porucena svenk,stize sledece nedelje.Ubedio si me,kad se vidimo
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻