Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
AcaNik
 Не треба занемарити и још једну склоност - не замерање никоме! Просто је чудан тај порив да се никоме не замере.

DakiNS

viktor kaže:

Da se razumemo ne pozivam na ustanak ili revoluciju,ali bez nekog veceg skupa lovaca nista nemozemo uraditi.

Imamo na forumu i istoričara pa ih molim za pomoć , ja lično se ne sećam da je nekada u srbiji nešto promenjeno na miran način , ili ustanak ili trpi !
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

viktor

DakiNS kaže:

viktor kaže:

Da se razumemo ne pozivam na ustanak ili revoluciju,ali bez nekog veceg skupa lovaca nista nemozemo uraditi.

Imamo na forumu i istoričara pa ih molim za pomoć , ja lično se ne sećam da je nekada u srbiji nešto promenjeno na miran način , ili ustanak ili trpi !

Pa vreme je da se u Srbiji nesto promeni mirnim putem...

sasaruma
 Mislim da cemo mirno gledati kako nam se mirnim putem ukida nase pravo na oruzje.Drzava je tako odlucila a na celu drzave su opet ljudi koje smo mi direktno ili indirektno izabrali.

viktor

sasaruma kaže:

Mislim da cemo mirno gledati kako nam se mirnim putem ukida nase pravo na oruzje.Drzava je tako odlucila a na celu drzave su opet ljudi koje smo mi direktno ili indirektno izabrali.

Pa kolega onda mirno i gledajte,kada neko da predlog za nesto odmah nadjete neki izgovor za to. I meni neodgovara ovaj zakon ,pa dajem samo predlog,a sta je vas predlog?

krilas
 E ovo nisam mogao da ne prokometarisem! Drugari moji kolege lovci, mi smo kao lovci "samo jedan segment" drustva i drzave! I od ostatka celine se uopste ne razlikujemo! I u ovom slucaju samo kad dogori do noktiju i kad se dotakne neko licno dobro , onda se reaguje, ali kao i obicno kasno! Lov i lovstvo u ovoj drzavi je ogledalo i privrede i drzavnog sistema uopste! Tek kad se nesto desi onda se shvati a trebalo je mnogo ranije. Dobro jutro!Cry
Siroma

arnotije
 Narod(lovci ) su oguglali, sve bi da im neko drugi završi da ne mrdnu du..tom, e pa nema više "lezi lebe da te jedem". Ova tema je otvorena 02.03 za malo pa čitav mesec kako pričamo o ovome što nas je snašlo(ne računam ranije pisanje), na forumu za malo pa 4000 članova a nas 25-30 piše, kakva naša kritična masa. Ima da nas j...kao sanske koze kako hoće. I ludim kad lovcima kod mene pomenem a oni odmahnu rukom u fazonu rešiće se to.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

Sremac75
 Tako je...bas sam hteo to da napisem....

Opet kazem, problem su oni koji cute...
Siguran sam da podrzavaju sve sto bas 20ak pise, ali se ne oglasavaju...
Sindrom nezameranja?
Nedostatak mooda?
Cini mi se da nemaju nista protiv da mi za njih malo ratujemo...pa ako pobedimo bice i njima dobro...a ako naj.ebemo, naj.ebacemo samo mi...njima ce biti isto....

O tome pricam.... i ne pada mi na pamet da tudjem qrcu pravim veselje....vise....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

sasaruma

viktor kaže:

sasaruma kaže:

Pa kolega onda mirno i gledajte,kada neko da predlog za nesto odmah nadjete neki izgovor za to. I meni neodgovara ovaj zakon ,pa dajem samo predlog,a sta je vas predlog?
Kolega nismo se razumeli ja nisam da se cuti ali nasi predstavnici cute a mi smo ih birali.Mislim da mi kao naoruzani ljudi ne bi smeli da organizujemo proteste vec preko raznih peticija probati da uticemo na promenu tog nakaradnog zakona u cijem su donosenju OPET ucestvovali nasi lovacki PREDSTAVNICI poput ni manje ni vise predsednik LSS.Mi obicni lovci bukvalno moramo skakati po glavi nasim lokalnim preedstavnicima da bi se oni pokrenuli pa onda oni moraju da se angazuju na visem nivou i tako sve do vrha drzave a lovac pojedinac neznam sta moze jer ostaje usamljen.Jedan kolega je gore napisao da u ovoj temi ocestvuje nas 30,i to vec govori koliko smo nemarni ako uzmemo u obzir da nas na ovom forumu ima 4000 lovaca.

ivan djordjevic
 Lovci spavaju,probudice se za tri godine kad doteramo "cara do duvara",a nisu ni informisani :Cesto slusam lovce koji vec imaju oruzje kako odobravaju kosmonautski lekarski i potrebu za polaganjem ostrijeg ispita za oruzje,a kada im kazem da su i oni obavezni da po novom zakonu dostave lekarski i obuku samo zinu i cude se tvrdeci da to nije moguce.Oni sto ne vole da ukljucuju mozak se raduju kako ce vazdusare moci da kupuju bez dozvole (neznam sta ce im jer to zasta vazdusna puska njima sluzi zabranjeo ) kao i da ce moci da kupuju municiju bez dozvole pa sad dodju u prodavnicu i kupuju po 20 metaka (u proseku 100 din komad).LM.Ustupci su nikakvi a steta visestruka.Doduse nadlezni su "mangupski"postupili Pfftrogurali su zakon a posle stupanja na snagu objavili pravilnike i tumacenja koja bitno menjaju primenu zakona.

mihailo
 Lekarski pregled je sasvim opravdan,istim ce se utvrditi nedostatci medju kojima su i cesto pominjana mooda,tako da ce Srpsko lovsto biti rastereceno lovaca koji nemaju taj tako vazan i visenamenski organ.

Najvazni benefit ce biti sto ce nakon lekarskog pregleda ostati lovacka populacija koja ce iz svojih redova birati samo predstvanike koji imaju sve ispravno sto ce biti i dokumentovano.

Nakon toga cemo bez bojazni i nedomica dal ih nasi predstavnici imaju ili ne birati za najodgovornije funkcije gde ce isti ukrstiti svoja sa tudjim a ako nesto nebude kako valja lovacka populacija ce imati zasta da ih uhvati i uvrtanjem kazni.

velja
 najveci problem je sto nama sudbinu kroje ljudi koji nikada u zivotu nisu uzeli oruzje u ruke ili ga jednostavno ne vole,,prepisuju najgore moguce zakone iz susednih drzava,namecu nam neke nepotrebne stvari,i nije problem u nama vlasnicima legalnog oruzja,problem je ilegalno oruzje i sa takvim oruzjem se najcesce prave krivicna dela,zasto se ne fokusiraju na to,da li su se teroristicki napadi izveli sa lovackim puskama?!lovacko oruzje tretiraju kao opasnu stvar,da li je auto opasna stvar jeste,da li je sekira opasna stvar jeste,da li je noz opasna stvar jeste,dakle ako neko hoce da pocini krivicno delo,pocinice ga i bez vatrenog oruzja.....
8x57jsStari

DakiNS
 Koliko znam najmanje krivičnih dela učinjeno je registrovanim oružijem. Tako da je potpuno sigurno da je glavni cilj upropaštavanje lovstva i razoružavanje Srbije.
Sa druge strane u svetu to rade ovako:

http://www.naslovi.net/rd/18237189

Zašto mi uvek idemo mimo sveta?

velja

DakiNS kaže:

Koliko znam najmanje krivičnih dela učinjeno je registrovanim oružijem. Tako da je potpuno sigurno da je glavni cilj upropaštavanje lovstva i razoružavanje Srbije.
Sa druge strane u svetu to rade ovako:

http://www.naslovi.net/rd/18237189

Zašto mi uvek idemo mimo sveta?

zato sto mi nemamo predstavnika u skupstini koji ce se boriti za nas lovce,zato sto nemamo NRA organizaciju kao amerikanci...KOME JE STALO DA SE RAZORUZAJU LOVCI?!
8x57jsStari

dzudzubajac
 zato što umesto drugog amandmana imamo diskreciono pravo policije
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

Kile_
 Koliko ja znam imamo pretstavnika u skupstini Sormaza , a jedini koji je pricao u nase ime i koji je na nas predlog dao amandmane je Nenad C. I njemu hvala
Samo 300 i 4x4

DakiNS
 Da nisu možda Šormaz i Milovančev otvorili turističku agenciju ?

Jer ćemo njihovim neradom u najskorije vreme posećivati muzeje naoružanja , izložbe i sajmove po inostranstvu , jer ni Novosadski sajam neće biti dugog veka . Zbog vrlo interesantne lokacije i velike površine interesantan je investitorima. Verovatno zato su podigli cene izložbenog prostora da niko više neće ni da izlaže a i ulaznice su previsoke. Siguran sam da bi imali veću zaradu kada bi snizili cene jer bi bilo više izlagača i posetilaca , ali zarada nije cilj već sahrana sajma. Zato mislim da su otvorili turističku agenciju da zarađuju na organizacijama putovanja.Sad

HANTER
 Dobio sam jutros informacije od ljudi iy više gradova koji su bili u PU da se raspitaju oko zamene oružanog lista i ono što im je rečeno je mnogo loše po nas tj po naš džep.
Prvo da bi se zamenio oružani list potrebno je lekarsko uverenje i uplata od 1500 dinara za obrazac oružanog lista i to svi znamo, ALI pored toga potrebna je jedna uplata od 5.360 dinara ako imaš olučene cevi, i jedna uplata od 2600 dinara ako imaš oružje sa neolučenim cevima (nije važno koliko komada imaš samo se plaća jedna uplata) plus još jedna uplata od 1500 dinara za još jedan oružani list(Jedan za olučeno jedan za neolučeno, a treći poseban je za pištolje) plus ti dolaze u proveru da ustanove da li imaš uslove za čuvanje oružja.
Tako su mi preneli prijatelji da su im u mupu rekli da su takvu depešu dobili kako da rade.
MIHAJLO

AcaNik
 У Београду није тако!

dzudzubajac
 Čisto sumnjam da će se izdavati tri biometrijska oružana lista...
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА PROPISI O LOVU 106 27.07.2019. 16:13
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

64,858,469 posete www.srbijalov.com