Lovačke priče - stvarni dogadjaji!
|
Jank |
Objavljen 15.03.2011. 09:32
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Dobro je da upecaste tog bucova neznam kako bi priča dalje tekla ....Daki to su avanture ...samo cepaj da vidimo šta je dalje bilo....
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 15.03.2011. 13:52
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Daki samo ti nastavi.Inace prica je strava.
 Engleski poenter 
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 15.03.2011. 16:02
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Pa ti rođo stvarno treba da napišeš memoare. Materijala ti sigurno ne fali. Svaka čast.
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 15.03.2011. 16:55
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 15.03.2011. 18:03
|

Lovčina

|
 Engleski poenter 
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 15.03.2011. 18:59
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Daki nastavi pricuB)
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 16.03.2011. 09:30
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ajde da se nastavim. E ta bucovčina nam je donela velike brige,prvo šta sad s njim? Neće doživeti jutro, ako ga očistimo toplo je pokvariće se. Rešenje je bio čika Rašo. Jednom me je vodio na ribarenje predveče ,poštali smo bolond ,to je ona dugačka mreža što kupi po dnu i iznad njega,ali slab bio ulov sve bela riba onda mi je rekao da veslom u pesku iskopam rupu a on je dotle načupao koprive i nabacao u rupu pa smo stavuli unutra ribu i odozgo nabacali još koprive. Stari recept dunavskih alasa kako sačuvati ribu . To i uradismo, nismo ga hteli načeti da budemo sutra sigurni za klopu.U stvari u poverenju na.ebali smo jer smo koprivu po mraku čupali, da vam kažem tek smo pred zoru zaspali od češanja za koprivom potpomognutom komarcima u nepreglednim jatima , ma šta jatima čini mi se da se nebo crnilo ne od mraka .Sunce ugrejalo , ma ko će da spava idemo u ekspediciju da pretražimo adu, ali pametno obukosmo duge pantalone i majice dugih rukava i napred, sve do podneva smo krstarili adom, a sve zbog uštede na hrani,konačno nam one kere što zavijadu u stomaku pokazaše da je krajnje vreme da se vraćamo i spremamo ručak. Vratismo se u kamp ......... Tajaccccccc......... rupa gde je ostavljen bucov sva raskopana,trljamo oči od bucova ni b , gledamo uokolo da se nismo prevarili, nismo pa ne raste nabrana kopriva po rupama.Oko rupe kereći tragovi, pa mamicu mu njegovu sad će nam platiti i to glavom, ali kako.Čime da mu doakamo.Imamo mačetu ali kako mu prići gde ga pronaći a gladni. Idemo preko dunavca prema Vučedolu da iz restorana iskamčimo veknu hleba i ona moja rezerva konzervi ,proći će i ovaj dan. Taman što preveslasmo kad Pedrov otac na obali. Kaže -Momci nadam se da ste gladni , evo žena ispekla pilence i poslala.Pa nismo se ni Čaplinovim filmovima toliko smejali, samo ono je smeh od humora a ovo od sreće,čika Nikola nas je začuđeno gledao. Brzo pokupismo sve što je doneo i veslaj natrag, da klopamo pa u osvetnički pohod. Na brzinu pojedosmo ono pilence čak su i neke koske stradale. Napravismo koplja uzesmo mačetu i u potragu za tim bezobraznim džukcem. Lutali smo uzduž i popreko , a od kera ni traga ni glasa. Razočarani se vratismo i ajde na pecanje. Imali smo ludu sreću u jednoj barici našli smo gomilu kedera, brzo u kamp po štapove i na pecanje. Ljudi da ste videli šta smo radili smuđevima pecajući na plovak, za nekih sat vremena palo je dvadesetak komada. Pošto se spuštao mrak brzo se podelismo neko će čistiti ribu, neko skupljati drva , neko ložiti vatru. Večera je pošla kraljevski. Pošto smo već ranije počeli praviti neku nadstrešnicu da u slučaju kiše ne moramo biti u šatoru tu je nabacana gomila šiba od vrbe i gomila šaši pripremljena za krov, polegali smo onako punih stomaka onako pored vatre taman počesmo dremkati kad Kiro viknu - Eno je - -Eno jeee-. Poskakasmo koplja u rukama zapeti kao praćka.Šta je ? Šta si video? Lisica... Ona nam je ukrala bucova.Buljimo u mrak izbečili se, da ako je i bila u blizini morala se uplašiti naših iskolačenih očiju. Smirismo se i skovasmo plan kako da joj doskočimo ali smo za svaki slučaj sve što je jestivo pokačili po drveću. Polegasmo sad već premoreni ali san ne dolazi naoči stalno zveramo u mrak ne bi li je videli, kad posle petnaestak minuta zazeleniše se oči u mraku od odsjaja vatre, ponovo poskakasmo ali smo zaboravili SO, zašto , pa da joj stavimo na rep . Eto moraću vam priču o lovu na lisici nastaviti drugi put.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 16.03.2011. 11:54
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Daki samo Robinzon je gore prošao od vas...ha ha ha...šta je bilo sa lisicom ostaje da se vidi...
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 16.03.2011. 12:27
|

Moderator

|
Daki B)
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 16.03.2011. 13:16
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Eto pošto nismo imali pripremljenu so ništa od ulova.Tu noć sam sigurno odspavao najtvrđim snom pošto su mi poslednje misli pred sam bile -Da mi je sad puška od ujaka Pere-. Normalno poskakasmo zorom sa prvim dnevnim svetlom jer najbliži petlovi su verovatno fazanski a oni ne kukuriču. Napravismo plan prvo traženje tragova da vidimo gde i u kom pravcu je lija zbrisala, a druga dvojica na pecanje. Tragova svuda jednom je omrsila brkove pa je valda mislila da smo glupi ko kokoške , i da će klope biti na izvolte stalno. Napravila je mnogo krugova oko kampa pa je čak i po pepelu gazila pošto joj je mirisalo na ribu ,jer smo koščice pljuckali u vatru, a od kampa na mnogo strana odlazila i vraćala se verovatno još od prve noći.Drugari se vratiše sa pecanja ribe kao blata konačno posle večere dobar ručak istina ručali smo u 10 sati pre podne inače bi pocrkali od gladi.Napravismo plan jer smo prethodi dan videli neku žicu na obali . Pokupili je i počela je gradnja zamki. Obična žičana omča, na mestima gde je već prolazila ili gde smo pretpostavili da će proći. Pa ni Švarceneger i Rambo zajedno u ćivotu nisu napravili toliko zamki. Sve je to bilo lepo smišljeno osim jedne stvari a to je što oni superheroji postave zamke i čuče u sredini i čekaju a mi sad na kupanje sad u kamp sad na pecanje, ajde preskači stalno dojadilo bre.Večerasmo i posle dobre zajezancije na spavanje.Ribu koju smo večerali Pedro malo žešće zasolio pa smo se skoro celo veče nalevali vodom, Pozaspali od umora gde je ko stigao kad u neko doba jauk pa psovke .Kiro morao od onolike vodurine da prošeta, i normalno postao prva lovina, ajde što se ulovi ,popravićemo zamku nego je u padu zakačio se za ogranak vrbe i žestoko se zadero, Posle njegovih psovki poskakasmo a Sila upali baterijsku lampu kad imamo i šta videti tri već lepo poodrasla lisičića u našoj improvizovanoj kuhinji prave inventar, niko nas u tom trenutku nije mogao zaustaviti,zaboravismo Kiru i trk za lisičićima,a onda nastade haos kako ko je naleteo na zamku omča se stegne oko noge a bogami i dobro ureže a ti kao sveća licem pravo u pesak, Sili ispade baterijsak lampa i ugasi se, mi se valjamo po grmlju pokušavajući da se oslobodimo usput smo se i ižarili na koprive, bila ježestoka vriska. Nekako se iskobeljasmo i normalno počastismo lisice sa ogromnom količinom psovki koje smo neke na licu mesta smislili, i danas me sramota kad se setim pojedinih. Završi naš lov na lisicu i pre no što je počeo . Počupasmo zamke besni izguljeni ižareni i poniženi. Ostatak kampovanja proveli smo skoro kao normalni ljudi osim nenormalnih količina ribe koju zamenismo u restoranu posle sedam dana kampovanja za jedan dobar ručak onako domaćinski roštilj i ostale svinjarije. Kako reče moj drugar .ebeš meso koje .u.ac nije napravio.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 16.03.2011. 15:10
|

Lovčina

Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
DakiNS kaže:
Eto pošto nismo imali pripremljenu so ništa od ulova.Tu noć sam sigurno odspavao najtvrđim snom pošto su mi poslednje misli pred sam bile -Da mi je sad puška od ujaka Pere-. Normalno poskakasmo zorom sa prvim dnevnim svetlom jer najbliži petlovi su verovatno fazanski a oni ne kukuriču. Napravismo plan prvo traženje tragova da vidimo gde i u kom pravcu je lija zbrisala, a druga dvojica na pecanje. Tragova svuda jednom je omrsila brkove pa je valda mislila da smo glupi ko kokoške , i da će klope biti na izvolte stalno. Napravila je mnogo krugova oko kampa pa je čak i po pepelu gazila pošto joj je mirisalo na ribu ,jer smo koščice pljuckali u vatru, a od kampa na mnogo strana odlazila i vraćala se verovatno još od prve noći.Drugari se vratiše sa pecanja ribe kao blata konačno posle večere dobar ručak istina ručali smo u 10 sati pre podne inače bi pocrkali od gladi.Napravismo plan jer smo prethodi dan videli neku žicu na obali . Pokupili je i počela je gradnja zamki. Obična žičana omča, na mestima gde je već prolazila ili gde smo pretpostavili da će proći. Pa ni Švarceneger i Rambo zajedno u ćivotu nisu napravili toliko zamki. Sve je to bilo lepo smišljeno osim jedne stvari a to je što oni superheroji postave zamke i čuče u sredini i čekaju a mi sad na kupanje sad u kamp sad na pecanje, ajde preskači stalno dojadilo bre.Večerasmo i posle dobre zajezancije na spavanje.Ribu koju smo večerali Pedro malo žešće zasolio pa smo se skoro celo veče nalevali vodom, Pozaspali od umora gde je ko stigao kad u neko doba jauk pa psovke .Kiro morao od onolike vodurine da prošeta, i normalno postao prva lovina, ajde što se ulovi ,popravićemo zamku nego je u padu zakačio se za ogranak vrbe i žestoko se zadero, Posle njegovih psovki poskakasmo a Sila upali baterijsku lampu kad imamo i šta videti tri već lepo poodrasla lisičića u našoj improvizovanoj kuhinji prave inventar, niko nas u tom trenutku nije mogao zaustaviti,zaboravismo Kiru i trk za lisičićima,a onda nastade haos kako ko je naleteo na zamku omča se stegne oko noge a bogami i dobro ureže a ti kao sveća licem pravo u pesak, Sili ispade baterijsak lampa i ugasi se, mi se valjamo po grmlju pokušavajući da se oslobodimo usput smo se i ižarili na koprive, bila ježestoka vriska. Nekako se iskobeljasmo i normalno počastismo lisice sa ogromnom količinom psovki koje smo neke na licu mesta smislili, i danas me sramota kad se setim pojedinih. Završi naš lov na lisicu i pre no što je počeo . Počupasmo zamke besni izguljeni ižareni i poniženi. Ostatak kampovanja proveli smo skoro kao normalni ljudi osim nenormalnih količina ribe koju zamenismo u restoranu posle sedam dana kampovanja za jedan dobar ručak onako domaćinski roštilj i ostale svinjarije. Kako reče moj drugar .ebeš meso koje .u.ac nije napravio.  |
|
|
|
alex |
Objavljen 16.03.2011. 15:41
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
mikaccg |
Objavljen 16.03.2011. 17:38
|

Član

Upisa: 71
Pristupio: 27.09.2010. 09:42
|
Price su super,bravo samo napred
uvek dobar pogodak
|
|
|
|
bela |
Objavljen 16.03.2011. 18:13
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
B)
vižlan i terier
|
|
|
|
bela |
Objavljen 16.03.2011. 18:18
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
lalo druže daj neki smajli za pecaroše
vižlan i terier
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 16.03.2011. 18:19
|

Lovčina

|
Daki B) B) B)
 Engleski poenter 
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 16.03.2011. 20:08
|

Moderator

|
Daki dobra prica B)
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 16.03.2011. 20:11
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Daki ne da je dobra prica nego je odlicna!!!B)
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 16.03.2011. 20:19
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
DakiNS!
To su bila vremena!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 16.03.2011. 20:38
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
B)Rođo pričaj dalje. Sad smo se već svi navukli ko Čeda na prašak.
|
|
|