Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Novi Zakon o divljači i lovstvu

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Novi Zakon o divljači i lovstvu
Lala
 Limune, ne vredjam se ja, ali ako ti napišeš da se u vašoj LS lovi bez dozvola za lov, a i ti loviš tamo, onda razmisli sam, šta si napisao.
Čak i da je sve tako kako si napisao, to treba da rešite unutar LS i LU, a ako ne ide tako, onda podnesite prijavu. Uostalom, pametan si čovek, ne treba ja da te učim, ali treba imati i petlju, da ne kažem 'mooda', da se nešto uradi.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Limun
 E pa ja da nemam 'mooda' verovatno nebih izlazio ovako javno sa ovim napisima,ali kao što sam rekao u velikoj smo manjini. I zbog toga ću da povučem ručnu i da ovo ostavim za neko drugo mesto. A ja i moji lovci će mo verovatno dobrano da osetimo po dzepu zbog nečijeg ne odgovrnog ponašanja i to već sledeće godine.

lovdzij@
 Kolege,mnogo se bre opterecujete sa ovim propisima.Neka bude sta bude.Mi nemamo kud,ako budemo mogli da lovimo lovicemo ako ne onda cemo stap pa u ribe.Poljubis pa pustis i tako u krug.I koristite maksimalno jos ovo malo sto je ostalo da se lovi po starom zakonu!Nedelja,utorak i jos po neki dan nedeljnoHisterianSmeanSmean
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

petar
 Tako je lovdzij@, samo opusteno...Grin

Evo jednog lepog videa iz lova u Svedskoj...

http://www.youtub..._TXxywdcbk
Just like old times!

jelen
 Lalo kaži ti meni kažeš biće skuplje, a zašto onda ne ostanete jedinstveni sa 500 članova kao do sada nego želite da se delite, kolika vam je članarina(imam informaciju da je 4000 din) i šta je u nju uračunato, i ove godine ste otpucali dva jelena jedan 10 kg jedan 11 kg otprilike to je oko 8-9000 eura( kad se odbije mogući popust 30%), prošle sezone imam infor. da je otpucano preko 5 jelena da li je to tačno, i preko 130 nazimadi, 20 veprova i 30 krmača.

Lala
 Jelen, sad vidim da se nisi upisao na temu 'Predstavite se', uradi to što pre, odmah. To je pravilo foruma, treba da znamo ko je odakle, i sa kime pričamo.

Ne znam odakle ti te info, Jelen, ko ti to dostavlja? I odakle ti toliko interesovanje za poslovanje mog LD i LU? Nije tajna nikakva, gde lovim i u kom LU i LD, ali ti o sebi nisi ništa napisao, a ispituješ mene, i frljaš se nekim ciframa, koje nisu tačne. Od kad sam ja ovde na forumu, ovo je prvi put da jedan član foruma ispituje drugog za ovakve detalje Hmmm
Znam samo da je totalno pogrešna info za članarinu, članarina je duplo veća (8000) već dve godine unazad, plus poeni, izadje oko 10 000 godišnje. Sve i da ostanemo zajedno, opet će članarina morati da bude veća. Sedi pa razmisli, baci na papir troškove, pa ćeš videti. A razilazimo se iz nekoliko razloga, koji nisu za ovu temu, nego za temu 'Gazdovanje lovištem'.
Koliko sam ja čuo, ne mogu da tvrdim, ali ovogodišnji odstrel jelena nije ni blizu toliko naplaćen, koliko ti pišeš. A pošto nije u mom LD, ni ne zanima me.
Za DS, moguće je da je cifra otprilike tačna, ne znam detalje, to znaju samo ovi iz našeg bivšeg LU.
Uradi hitno upis na 'Predstavite se', ako želiš da se tvoji komentari objavljuju ubuduće.

Cvele
 Dal' je moguce da se u nekom lovistu zabranjuje lov na divlju macku i kunu(belicu)? To mi je totalno cudno, ali moj komsija kaze da je tako u njegovom lovistu.... ? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

nenad_franc

Cvele kaže:
Dal' je moguce da se u nekom lovistu zabranjuje lov na divlju macku i kunu(belicu)? To mi je totalno cudno, ali moj komsija kaze da je tako u njegovom lovistu.... ? Smile

cvele,svako lovacko udruzenje moze da donese odluku da se odredjena vrsta divljaci ne lovi! a zasto su udarili zabranu na predatore,razlozi su samo njima znani Smile

Cvele
 Ja ne mogu da verujem sa ove svoje usi $aAa(sto kaze Sojic Grin) divlja macka je u velikom broju slucajeva najodgovornija za stradalje mladih zeceva, fazana, jarebica, prepelica.... i mnogo drugih zivotilja koje su tako da kazemo plemenite.... Besan
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

slavaplana
 Meni je drago sto ce jedan broj lovaca pod udarom novog zakona odpasti a mislim na ljude koji nemaju lovacko oruzje vise nece biti ni clanovi lovackog uruzenja a nedaj boze da ih neko upise kao takve u dozvolu!!Svojim potpisom grupovodja tj. strucni pratilac i ovlasceno lice u udruzenju su NAGRABUSILI!!!!!!!Pazite sta radite za ovakve lovce!!!!!!

Lala
 Kod nas u LU je obaveza da se dostavi fotokopija oružnog lista, i jedna slika, baš u vezi toga, mislim. A logično je da ko nema oružje na svom imenu, ne sme da lovi, to je elementarna odredba zakona. Mogu ja da pozajmim pušku sa neolučenim cevima, od kolege (ako je moja na popravci, npr.), ali samo ako imam oružni list na svoje ime za istu vrstu oružja. 

petar
 Da, a koliko sam ja cuo u Crnoj Gori ako niste clan nijednog udruzenja ni ne smete posedovati lovacko oruzje oruzje, akod nas sme...Grin
Just like old times!

pescarac

Cvele kaže:

Cvele, ove dve vrste su u Vojvodini trajno zaštićene vrste, tako da nema šta društvo da zabranjuje lov

Lala
 U Vojvodini je tako kako Peščarac kaže, zakon je rekao svoje. A neko je već pomenuo, svako LU može da obustavi lov neke divljači u svom lovištu, ako proceni da je to potrebno.

mikaccg
 U CG ne mozes da kupis oruzije ako nisi clan nekog LU,odnosno moras da prilozis kopiju knjizice LU pri predaji za nabavku oruzija u MUP.To je po novom zakonu,a ko od ranije ima oruzije nemora da bude clan. 
uvek dobar pogodak

slavaplana
 Moje udruzenje"Pomoravlje" iz Velike Plane ide na trgovinski sud u Pozarevac jer 2 sekcije od 3 koje ga cine nisu izdavali propratnice za pojedinu ulovljenu divljac!Kazne su astronomske i placaju je svi lovci iz udruzenja a pojedinci su krivi za te propuste i sta sad kako da moja sekcija izbegne eventualnu stetu jer smo bili jedino ispravni po odradjenoj kontroli kao sekcija od strane republickog ispektora!!!Ljudi neshvataju da je papirologija komplikovana i da povlaci za sobom odgovornost ako je nemas!!!!

AcaNik

mikaccg kaže:
U CG ne mozes da kupis oruzije ako nisi clan nekog LU,odnosno moras da prilozis kopiju knjizice LU pri predaji za nabavku oruzija u MUP.To je po novom zakonu,a ko od ranije ima oruzije nemora da bude clan.

jel se to odnosi na svo oruzje?

slavaplana
 Odnosi se na lovacko oruzje jer samim upisom u dozvolu za lov data je mogucnost ako lovac nema lo.oruzje da dodje do zloupotrebe istog! Kad se upihe jmbg u dozvolu za lov a grupovodja ne prekontrolise na zbornom mestu oruzane listove sto niko u 90% slucajeva ne gleda prijavu dobijaju i grupovodja i ovlasceno lice koje je popunilo dozvolu sto je po novom zakonu krivicno delo pa ode i oruzje i onda od lovca postanes los pecaros!!!!!

dragangolubovic
 Proci ce jos dosta vremena da mi naviknemo na kulturu lova. Velika je stvar kada je zakon u korist lovaca a rukovodstva to zloupotrbljavaju. Sam rad lovnih inspektora govori ko ne postuje pravila i zakone. kaznjavaju se udruzenja a ne lovci. A veoma mali broj krivolovaca je statisticki uhvacen.

Lala
 Dragane, ako se kazni moje LU sa cifrom od milion dinara, pa LU nema da plati kaznu, sledi zabrana lova i zatvaranje lovišta, dok se kazna ne plati. Tako da, obrni okreni, članovi budu kažnjeni. Posebno se kažnjava odgovorno lice u LU, to njemu ide iz džepa, ili mu se pleni imovina ako nema da plati. Pa onda, gospodo članovi, gledajte koga birate! A najmanje se kažnjava prekršilac.
Žao mi je jako Ssslavaplana, ali mislim da ste na@ebali! Čak i da vas kazni sudija minimalnom kaznom koju zakon predvidja, pa kad nakarika sudske troškove, pa kazna za odgovorno lice u LU, pa kazna za prekršioca... Spremajte par hiljada evra, da platite kaznu. Sad
Eto, džaba smo ovde trtljali skoro godinu dana, šta sve i kako će biti. Već na prvoj stepenici nadrljaju LU (jedni nisu imali plan gazdovanja, drugi nisu pisali dozvole za lov i evidenciju odstrela, treći nisu pisali propratnice...).
Sledeće što će inspektori gledati, po mojim saznanjima, je:
- zborovanje pre i posle lova
- smotra pasa i papira za pse (rodovnik, čipovanje, vakcina, ocena i IUO)
- kontrola poluautomata za graničnik na 2 metka u tubularnom magacinu
- kontrola isprava za lovca (lovna karta, lična karta, oružni list)
- evidencija odstrela: uporedjivanje unosa u izveštaj o lovu sa brojanjem divljači posle lova na zbornom mestu (nemoj da se neko zeza da iz lovišta ide pravac kući, mora na zborno mesto odakle se krenulo!), dakle smotra odstrela posle lova! Može lako da se desi da, ako lov traje do 13h, lovni inspektor sedi na lovačkom domu i u 13:30h naredi smotru lovaca i odstrela, pa ako nekog nema, a na dozvoli je, eto nevolje! Još gore, ako onaj koji je otišao kući, ima odstrel, koji je prijavljen, a nema propratnicu, koju može da dobije samo na zbornom mestu!

Sve to piše u novom Pravilniku o načinu izvodjenja lova, pa pročitajte dobro!
Žao mi je ljudi, ali tako je kako je; ko misli da se ovi zezaju i da neće biti ništa, neka pročita malo ovde na forumu, kako se za čas popuši zabrana lova i kazna od milion dinara. A sad će predsednici LU, lovnici i grupovodje biti u problemu, kad budu morali da sa zbornog mesta ujutro vrate lovce koji nisu ispravni kući, i da ga brišu sa dozvole za lov.
Pamet u glavu, inače bude po džepu FIK, i gotovo!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Divljač i saobraćaj DIVLJAČ 63 07.08.2022. 21:10
Najznačajnije osobine mesa divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 8 20.07.2022. 20:18
Prihrana sitne divljači u zimskom periodu! DIVLJAČ 377 14.10.2021. 16:24
Izmene zakona o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 116 09.06.2020. 18:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 41
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,628,272 posete www.srbijalov.com