Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Velikog Tetreba

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Velikog Tetreba
Predator
 Svaka čast kolegi iz Finske na fotografijama i objašnjenjima! Bravo 2 Nisam neki ljubitelj lova na pernatu divljač, ali ne mogu reći da nisam u jednom dahu pročitao njegove postove. Nadam se da će ih pisati češće i da će nam dočaravati lovove na ovu divljač koja je kod nas nažalost skoro skroz istrijebljena.

Šteta samo što si površno čitao. Kolega nije iz Finske Grin

Sasvim prirodno

Finnskogen
 To sta zaista dobro primetil Smile, tetreb ruzevac voli mladu i nisku borovu/jelovu sumu, doduse samo u odredjenim periodima. Dok veliki tetreb vise voli staru sumu ali zaista STARU sumu.
Ruzevaci zive u jatima i njih ces ako ih jednom nadjes u jednom bioptopu pronalaziti na istom ili slicnim mestima iz dana u dan sve dok zbog promene ispase ne promene biotop, sto se desava vise puta godisnje.
Oni se vrte u krug i vise ptica dolazi na istu ispasu, ako ubijes jednog dva ili pet, sutra ces ih najverovatnije opet naci na istom mestu.

Dok je to malo drugacije sa velikim tetrebom.
Veliki tetreb ima svoju teritoriju i on je uvek negde u njenoj blizini.
Ako ga nesto preplasi i otera sa nje on ce se vratiti nazad na jutarnju ili vecernju ispasu. Tako kada ga udstrelis na njegovo mesto nece doci drugi ( eventualno mladi koji jos nije nasao svoju teritoriju ), mada ima podrucaja gde se teritorijalne granice sudaraju jedna sa drugom i ako dobro poznajes dnevne navike pice ( npr. jutarnja ispasa, dnevni odmor -u zavisnosti od vremenskih uslova i temperature zraka, vecernja ispasa, prenociste ) tada u odredjenim vremenskim periodima dana mozes u odredjenim biotopoma pronaci i vise odraslih muzijaka na istom mestu.

Uz to samo da pomenem da to pravilo ne vazi za zimski period kada se ptice obe podvrste skupljaju u jata. U tome periodu one potpuno menjaju biotop i sele se u otvorenija mocvarna/tresetna podrucja gde se najcesce mogu pronaci kako sede na vrhovima drveca cijim se iglicama hrane u tome periodu.

Tako da ako posetis isto podrucje gde si u jesen nalazio mnostvo ptica, u zimskom periodu mozes tuda da hodas citav dan i nevidis niti pera a kamoli ptice Smile

Predator

Predator kaže:
Svaka čast kolegi iz Finske na fotografijama i objašnjenjima! Bravo 2 Nisam neki ljubitelj lova na pernatu divljač, ali ne mogu reći da nisam u jednom dahu pročitao njegove postove. Nadam se da će ih pisati češće i da će nam dočaravati lovove na ovu divljač koja je kod nas nažalost skoro skroz istrijebljena.

Hoćeš reći da Zoki i ja ne znamo gdje je Finska? Grin Kolega ni sam ne zna da živi u Finskoj.

Sasvim prirodno

Zoran Zoli
 Da , u pravu si nisam se ni setio svih dogadjaja. Velikog tetreba smo najvise nalazili na pareclama isecenih suma ili retka stara suma . Ali najvise smo vidjali muzjake tek po neku koku .Odobreno
srbijalov

DakiNS

Predator kaže:

Predator kaže:

Hoćeš reći da Zoki i ja ne znamo gdje je Finska? Grin Kolega ni sam ne zna da živi u Finskoj.

Ma znaš ti druže gde je Finska to ti verujemo samo je kolega, iz Norveške i tamo lovi Te Trebe
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

nenadx
 Evo radi se nešto u vezi naših šumskih koka
...http://www.sumarska.edu.rs/Vesti/Pose...etaCeskoj/
Verujem da bi ovo bilo zanimljivo mnogima, a zainteresovanima za uzgoj tetreba izašlo u susret i prenelo stečeno znanje.
Dobar pogodak

Finnskogen
 Jos po koja slika za ljubitelje lova na ovu vrstu divljaci
Finnskogen priložio:
8bc9e16c21c411e38ab422000aa80430_7.jpg

golf071

Finnskogen kaže:
Jos po koja slika za ljubitelje lova na ovu vrstu divljaci
Odobreno
Novine

Finnskogen
 Nostalgija Smile
Malo secanja na proteklu lovnu sezonu u iscekivanju nove Smile
Finnskogen priložio:
74376_493545245055_1436875_n.jpg

Finnskogen
 Jos jedan ali "pravi" ulovljen prosle nedelje
Finnskogen priložio:
10696326_10152719951686337_7152962635846241183_n.jpg

Finnskogen
 kao prase Astor je malo veci od njega Smile pravi starkelja. koliko truda i rada lezi iza ovoga najbolje se vidi po psu Smile
Finnskogen priložio:
1554609_10152717226011337_4906679734447861688_n.jpg

zoranp
 Finnskogen lepa lovina, ali brate pejzaž i ta šuma sa fotografija je nešto vanserijski!!! Iskreno ti zavidim!!Bravo 2
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

neso
 i61.tinypic.com/2u3wj2b.jpg

Finnskogen

zoranp kaže:
Finnskogen lepa lovina, ali brate pejzaž i ta šuma sa fotografija je nešto vanserijski!!! Iskreno ti zavidim!!Bravo 2

priroda je fantasticna !!! predivna ali u isto vreme i surova.... neretko znam da se zaputim u sumu sam sa psom i ostanem tamo nekoliko dana. Taj osecaj divljine je tesko opisati. Ali sama cinjenica da nema ko da vam pomogne ako vam se nesto dogodi ( najcesce neme mobilne mreze ) daje svemu tome posebnu dozu adrenalina i imam osecaj kao da sam usao u vremeplov i vratio se unazad u vreme kada covek nije bio najveca zver u sumi Smile Svuda naokolo samo divljina, jedini komsije su medved i los Smile

Finnskogen
 Ako covek ima malo srece moguce je nocu ili rano izjutra videti i polarno svetlo

DakiNS
 Zemo mi možemo o tome uglavnom samo sanjati.Bravo 2

Finnskogen
 Slike su malo losijeg kvaliteta ali to je zato sto su slikane mobilnim telefonom, pa ispadnu jos losije kada im smanjim format da bih mogao da ih stavim na forum
Finnskogen priložio:
20111001-lilleblamannen-stalhovet-010.jpg

Finnskogen
 snezna koka i tetreb ruzevac
Finnskogen priložio:
14223_10152719923071337_8668720710547224476_n.jpg

DakiNS
 Dok ti uživaš u lovu na teTrebe i ostale koke nama zeleni rade o glavi.

Finnskogen
 zeleni nam svima rade o glavi, ovde mozda vise nego dole kod nas. Imaju svoje stranke koje ulaze u vladajuce koalicije, olovo je u sacmenom metku odavno zabranjeno ( u Norveskoj ne u Svedskoj )ptice grabljivice su se zbog zastite razmnozile do te mere da ugrozavaju pernatu divljac, vuk je doslovno zasticen bolje od polarnog medveda, ali i mi lovci smo poceli da se bolje organizujemo i lobiramo za svoje interese sto je vec donelo dobre rezultate u zadnjih par godina

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Povratak velikog tetreba u Srbiji STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 16.10.2013. 19:44
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,289 posete www.srbijalov.com