Kume ti si neki izgleda mnogo zabrinut kolega, pa ajde onda ti iznesi stavove nas nekoliko neznalica na toj skupštini, pa nam prenesi odgovore?? Kolege smo po struci i žao mi je što tako govorite kolega, jer je toliko očigledno da duvate u istu tikvu sa ekipom o kojoj već naveliko piskaramo ovde , samo ste se malo zaneli sa idejom...po sistemu.. ma sad ću ja te bunađije i huškače razbucati......PAZI !!! ..OVDE JE KOLEGA DOSTA LJUDI KOJI NEMAJU PUTRA NA GLAVI NI DLAKE NA JEZIKU, A TO JEDNO BEZ DRUGOG NEMOŽE!!! ...razmislite malo , pa pokušajte ponovo dragi kolega!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
zoranp kaže:
OVDE JE KOLEGA DOSTA LJUDI KOJI NEMAJU PUTRA NA GLAVI NI DLAKE NA JEZIKU, A TO JEDNO BEZ DRUGOG NEMOŽE!!! ...razmislite malo , pa pokušajte ponovo dragi kolega!!!
Tačno, ovde su ljudi koji nemaju puter ni na glavi, a bogme ni u glavi - u glavi imamo nešto pameti, dovoljno da napišemo SVOJE mišljenje! I da ne advokatišemo za drugog.
Puter je cudna stvar kad ga imas na glavi zna i da klizi na toploti!!!!!!
mnogi ga imaju ali polako vremenom ce se napraviti reda i u lovstvu !!
Mnogo su pojedini KRALI a ne kraduckali pa ce ti isti i da odgovaraju jer racun dodje obicno na kraju sa podvucenom crtom!!!!!Ko god ima dokaze neka napise krivicnu prijavu i preda tamo gde treba kao sto ja to sada upravo radim sa mojim udruzenjem u Plani pa ako ima osnova neko ce da odgovara a ako ja gresim rizikujem i kontra tuzbu za klevetu pojedinaca za koje mislim da su debelo u sukobu sa zakonom i svojim neradom samo sebi natovarili problem vise!!!Javni tuzilac zna hvala bogu da cita i tumaci zakon pa neka i oni rade nesto da zarade platu sebi!!!
Ja želim da prvo pokušam da probleme rešim unutar sekcije, udruženja, saveza... I poštujem proceduru, pa prvo, kao lovac, obavestim organe mog LU, pa onda idem dalje, i preko mog LU obavestim organe saveza.
Svakako bi najbolje bilo za sve, da se problemi reše unutar lovačke organizacije, i nadam se da ima dovoljno pameti kod ljudi, da to i sami shvate.
Što se tiče lovnih karata, ovo obaveštenje ministarstva pokazuje da su lovne karte spremne za distribuciju, a da li su LU uplatila naknadu od 1000 dinara po lovcu i da li su predali zahtev LSS/LSV/LSKiM, i da li su savezi uradili svoj deo posla, ne znam.
Fakat je, lovne karte još nisu podeljene lovcima, a za nedelju dana počinje nova lovna sezona.
Po mojim informacijama LSS ocekuje prvo uplatu clanarine koju je propisao savez pa tek onda planiraju da krene sa distribucijom!!!!!
LSS jos uvek nezna koja ce udruzenja uopste biti njihovi clanovi jer rok za clanarinu Saveza je do septembra po odluci skupstine LSS!!!
Ovo komplikuje i ovako komplikovanu situaciju sa kartama!!!!
Lalo kad objasnjavas upravnom odboru na svakom sastanku kako trba da rade da nedodju u sukob sa zakonom,kako izgledaju lovna podrucja koja su nas pocepala na tri dela,kako da vode uredno dokumentaciju jer su kazne ogromne itd. jedni te gledaju bledo,drugi te proglase za VIZIONARA LOVSTVA i da od toga nema nista a treci te proglase za ZLO koje je uslo u upravni odbor jer samo nesto trazi da se radi po zakonu!!!U takvoj atmosferi se podnesu krivicne i disciplinske prijave svima koji neznaju sta rade pa neka se zapitaju gde su pogresili!!Klevete vise da trpim na mnoj racun nemam nameru!!!Uzeo sam advokata pa ce mo od ponedeljka da pisemo zajedno TUZBE!!!!!!!!!!
Probao sam da im ukazem na greske ali nece da slusaju pa ce saslusati JAVNOG tuzioca kad budu davali iskaze za zloupotrebe i klevete!!!!
Problem predstavlja situacija, da je LSS korisnik lovišta, i da distribucija ide isključivo preko LSS, za LU. Davanje distribucije lovnih karata LSS-u, ako je ovo tačno što si napisao, njima je dat i jak argument, da možda uslovljavaju podelu lovnih karata uplatom članarine.
Problem predstavlja upravo činjenica, o čemu sam već pisao, da u pravilniku nigde nije precizirano u kom roku korisnik lovišta mora da uradi svoj deo posla vezan za distribuciju lovnih karata. Sada se taj manjak u regulativi iskazuje. A u budućnosti ista situacija može da se desi, i kad je u pitanju lovni turizam, pa da 'neko' uslovi podelu lovnih karata turistima, nekim kontrapotezom.
Nije se sagledalo na vreme, šta sve može ljudima pasti na pamet. Tu je napravljen propust, u izradi pravilnika, po mom mišljenju. I taj propust treba nekako ispraviti.
Datum nije dat ali bi logicno bilo da je zadnji rok datum pocetka lovne sezone,ako LSS namerno zadrzava lovne karte samo sebi čini medveđu uslugu,gubi svoje buduće članove,ali o tome neka brinu vizionari iz LSS.
Pa ne mora lovna karta da se obavezno vadi na početku sezone. Postoje i mesečne lovne karte, ni za njih ne piše u kom roku moraju da se dostave.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
pa vi me ne pratite uopste ponavljm,GRUJIC ZELJKO -BIMBULA(SPICNAME OD CUKUNDEDE OSTALO U AMANET)rodjen 04.11.1971 razveden zvanicno,otac devojcice od 15 godina polozio lovacki ispit 1990 godine ,obrazovanje:srednja poljoprivredna(VOCAR-VINOGRADAR)
srednja sumarska u kraljevu (SUMAR-LOVOCUVAR)
visa pedagoska u vrscu(VASPITAC,ostao diplomski rad)
i trenutno pohadjam V stepen u S.Mitrovici za spec.lovstva
Radno iskustvo:10 godina kao lovocuvar profesionalac u LU Vrsacka kula
1 godina kao poljocuvar,konobar u vise kafica i restorana po Vrscu , 8 godina u KK Hemofarm , i to bi bilo to o meni samo sada malo sire nego prosli put i predstavio sam se punim imenom i prezimenom jos pre mesec dana ali nebitno je to sada .
LALO:rad skupstine je javan po Statutu vazecem,tako da svako moze da se prijavi za diskusiju i postavi pitanja,ti dodji i potrazi me ja ne znam ko si ti pa da te trazim a mene dosta njih u skupstini zna (pisalo je u Dnevniku od 3.3.2011)pa cu ako nista drugo ja da prenesem i pitam umesto tebe na samoj skupstini,mislim da je korektno.
SREMAC75: predstavio sam se sigurno,drugo predstavljanje je bitno kada prozivas na siroko a iznosis NOTORNE LAZI(FAZAN), trece lovnu kartu pitao sam i u savezu odgovor je :uplatiti lovne karte na zr prema dopisu od MPVS-o i to je posao drzave a nudjeno im je od strane LSV-e da oni to urade besplatno i odbijeni su,cetvrto posto nas delegat ne odlazi na skupstine LSV-e ja kao zastupnik zakonski predstavljam nase LU u LSV(Skupstini)a sve po Statutu LSV-e.
Evo meni Kuma, evo meni divana
Kume, evo da se nas 2 dogovorimo nešto: hajde lepo kad budeš dolazio u NS, javi mi ovde na PP, pa ćemo se dogovoriti, da se vidimo i upoznamo, da se siti izdivanimo. Pa onda možeš recimo, ako već nisi hteo ranije, ova moja pitanja u vezi rada LSV i njegovog rukovodstva trenutnog, da postaviš i na izbornoj skupštini, pre glasanja... što da ne?
Oko lovnih karti: ponudu za distribuciju lovnih karata za ovu godinu su dali Vojvodjanski lovac i Jelen LSS, i ta ponuda je odbijena, a ne kao što su tebi rekli, da je LSV odbijen, to je lažna izjava (pogledaj sajt LSS, tamo su istaknute te ponude koje su odbijene).
Ali je distirbucija lovnih karata data korisnicima lovišta (kao i do sada što je bilo). Prema dopisu iz ministarstva, koji sam objavio ovde (premotaj upise), LSS treba da uradi distribuciju, a za Vojvodinu to radi preko LSV.
Eto kad ljudi samo slušaju šta se u savezu priča, a ne čitaju ono što im vlasnik lovišta (država) napiše.
Kume, Kume... Nemoj baš sve verovati šta ti se kaže, veruj svojim očima.
kum kaže:
pa vi me ne pratite uopste ponavljm,GRUJIC ZELJKO -BIMBULA(SPICNAME OD CUKUNDEDE OSTALO U AMANET)rodjen 04.11.1971 razveden zvanicno,otac devojcice od 15 godina polozio lovacki ispit 1990 godine ,obrazovanje:srednja poljoprivredna(VOCAR-VINOGRADAR)
srednja sumarska u kraljevu (SUMAR-LOVOCUVAR)
visa pedagoska u vrscu(VASPITAC,ostao diplomski rad)
i trenutno pohadjam V stepen u S.Mitrovici za spec.lovstva
Radno iskustvo:10 godina kao lovocuvar profesionalac u LU Vrsacka kula
1 godina kao poljocuvar,konobar u vise kafica i restorana po Vrscu , 8 godina u KK Hemofarm , i to bi bilo to o meni samo sada malo sire nego prosli put i predstavio sam se punim imenom i prezimenom jos pre mesec dana ali nebitno je to sada .
LALO:rad skupstine je javan po Statutu vazecem,tako da svako moze da se prijavi za diskusiju i postavi pitanja,ti dodji i potrazi me ja ne znam ko si ti pa da te trazim a mene dosta njih u skupstini zna (pisalo je u Dnevniku od 3.3.2011)pa cu ako nista drugo ja da prenesem i pitam umesto tebe na samoj skupstini,mislim da je korektno.
SREMAC75: predstavio sam se sigurno,drugo predstavljanje je bitno kada prozivas na siroko a iznosis NOTORNE LAZI(FAZAN), trece lovnu kartu pitao sam i u savezu odgovor je :uplatiti lovne karte na zr prema dopisu od MPVS-o i to je posao drzave a nudjeno im je od strane LSV-e da oni to urade besplatno i odbijeni su,cetvrto posto nas delegat ne odlazi na skupstine LSV-e ja kao zastupnik zakonski predstavljam nase LU u LSV(Skupstini)a sve po Statutu LSV-e.
Bimbula B)
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
VAZI LALO dogovoreno,nego sta vi kod vas radite kada LD prikupi uplatu od svojih clanova i ne prebaci 2 i 3 ratu na zr LU,bez obzira sto se izdvajaju iz LU ali tek od 1 aprila 2012 i t koci ceo rad udruzenja a glasali su za clanarinu?
kum kaže:
Bas muski nadimak "DAKI". i ja cu sigurno to raditi sutra kao sto i sada radim
kratko ali...
Tako je Kume. Ako i ne zvuči tebi kume muški ali ja to radim dugo, a i imam sinčinu od 28 leta a sam kažeš da imaš ćerkicu da je živa i zdrava. Nego Kume vidim ja da mi tebi intelektualno nismo dorasli pa se neću više odazivati na tvoje postove, a pošto smo mi po tebi uglavnom mlakonje i kukavice takvoj muškarčini i junačini trebalo bi biti ispod časti da nam se obraća. Želim ti mnogo sreće u životu i radu i tebi i tvojoj porodici.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
kum kaže:
VAZI LALO dogovoreno,nego sta vi kod vas radite kada LD prikupi uplatu od svojih clanova i ne prebaci 2 i 3 ratu na zr LU,bez obzira sto se izdvajaju iz LU ali tek od 1 aprila 2012 i t koci ceo rad udruzenja a glasali su za clanarinu?
Mi se najedimo
Šalim se, nismo imali takvu situaciju, pa ne mogu da ti odgovorim.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.