Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Održavanje lovačkog oružja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Održavanje lovačkog oružja
davidovic6

zajko kaže:
Ja moje pištoljske cevke od 9mm čistim tako što uzmem filcani čep od 8mm,pa preko njega natrpam vate.I meni kao i kolegi Davidovic6 se to pokazalo kao najbolje rešenje.Donedavno sam sve radio sa Balistolom,medjutim kako sam probao proizvode Flunatec,Balistol služi samo za podmazivanje kad nema drugog.Koristim Cleaner,Pastu i na kraju Gun coating,fantazija kako očisti i da dodam da sam komplet rasklopio pištolje,tretirao ih sa odmaščivačem,pa sa guncoatingom...rezultat svega je da klizne površine i okidački mehanizam mnogo finije klize,a sila okidanja je smanjena za nekih 250-300grama Odobreno
Jeste da ima malo jaču cenu,ali za naše ljubimce sve ponajbolje Smile

Svaka cast kolega. Cenim tehniku. Harmonika Reci mi samo gde i kako dolazis do kozmetike za cishcenje?
Savet: kupi grebac-cistac (iz vojnog rapa za AP) mesingani i samo cepaj sa vatom. Nista ti drugo ne treba.
Kolce

zajko
 Hvala za savet Davidovic6,čim naletim odma uzimam ceo rap Vebanje
kozmetiku sam naručio odavde:
http://www.lovack...nje-oruzja
Tek sad videh i Zoranov post,za pištolj sam siguran da je skinuta težina, merena je pre i posle zahvata,jer sam i ja baš bio skeptik kad sam to čuo od prijatelja.Ali vredelo je...da napomenem,kod EZ9 se nisam mnogo začudio za manju težinu,ali kad sam video da je i na SP01 Shadowu sa 1,85 skinuta na 1,6 Odobreno

kimi
 @Željko

Malo sam pogledao cene... Po nekoj mojoj logici internet prodaja bi trebalo da bude povoljnija u odnosu na klasične radnje a ova ima cene ko da plaća zakup u Delta sitiju.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

zoran panic
 pa i ovi cepovi skupo izadju 100kom sa postarinom nesto manje od 1600din moze i manje da se naruci ali bas zato sto su skuplji uzeh da probam

zajko
 Cena Balistola sa poštarinom izadje isto kao u prodavnici u kojoj kupujem potrepštine za puc puc a što se ostalih tiče nisam imao gde da uporedim,osim sa cenama u Madjarskoj i izadje na isto.Ovi Fluna proizvodi su baš skupi u odnosu na balistol,ali po mom iskustvu su i mnogo kvalitetniji,mada većini od nas je balistol sasvim dovoljan s obzirom koliko se malo municije troši godišnje

zoran panic
 a mehanizam sam prskao wd unutra prilikom jednog skidanja nisam primetio da je nesto slabije okidanje posle toga

zajko
 WD nikad nisam koristio,ali koliko vidim po sastavu osnovna namena WD-40 je zastita od vlage i on to radi odlicno. Problem je sto ljudi ocekuju od WD-40 da bude i sredstvo za ciscenje, protiv korozije, za podmazivanje... Dakle, delovi ili sklopovi koji su ocisceni i podmazani mogu se zastiti od vlage sa WD-40. Uklanjanje produkta sagorelog baruta i zastita od korozije zahtevaju druge preparate,mada ako nema drugo i WD je dobar za prvu pomoć.
Što se tiče Guncoatinga on stvara nekakav zaštitni sloj teflona i keramike zahvaljujući najnovijoj nanotehnologiji,mambodžambo čuda Smile
Inače i naš proslavljeni IPSC strelac Ljubiša Momčilović predlaže nešto slično,naime on koristi ove proizvode
http://www.weapon...e-greases/

Podunavac
 Ne nađoh bolju temu pa reko da postavim ovde. Pre par dana su mi stigle pufer patrone za kalibar 20. Prvo sam uzeo plastične (jedine koje su bile u ponudi), nekog italijanskog proizvođača, ali nisam mogao da zatvorim pušku jer su bile većih dimenzija. Problem sa istim ovim proizvođačem sam imao i u kalibru 12, ali su one vremenom počele da zaglavljuju. Deo koji udara udarna igla posle opaljenja ostane u telu pufera pa moram da ih kuckam nečim da izađu. I njih sam zamenio za aluminijumske koje sam kupio na sajmu u N. Sadu. Sada sam naručio aluminijumske od Rusana. Rusan radiona je opravdala reputaciju visokog kvaliteta i upotrebljivosti. A i lepo izgledaju i nisu skupe.

i57.tinypic.com/j5uknq.jpg

i58.tinypic.com/2i7l3wi.jpg
Tri prsta 2Kolce

krilas
 Lepo kolega Podunavac, koliko je kostalo zadovoljstvo, i koliko kostaju za kal 12?
Siroma

krilas
 I ja sam koristio italijanske plasticne,ali se ivice koje drze na izvlakacima ili ejktorima lome, vec sam 4 kom promenio na 2 razlicite puske, tako da bi te aluminijumske bile bolje resenje.
Siroma

ssekir75
 испуцаним чаурама ништа не фали ;) после пар шкљоцања их лепо замениш, тога ионако имамо увек за бацање ;)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

mrwa22250

ssekir75 kaže:
испуцаним чаурама ништа не фали ;) после пар шкљоцања их лепо замениш, тога ионако имамо увек за бацање ;)

Ili im izbijes kapisle pa rupe nalijes silikonom.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Podunavac

krilas kaže:
Lepo kolega Podunavac, koliko je kostalo zadovoljstvo, i koliko kostaju za kal 12?

Ovaj par kod Rusana je koštao 50 kn (6,6 evra) i 38 kn poštarina (5 evra). A za kalibar 12 sam kupio u Snajperu na sajmu u N. Sadu i mislim da sam par platio 700-800 dinara.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Ispucana kapisla može eventualno da posluži na terenu za zamenu i jedno okidanje, ali to nije isto. Što se tiče silikona mislim da je on premekan i da od toga nema mnogo vajde. Kad se kupe kvalitetni puferi investicija nije velika, a mogu da traju godinama. A za puške kao što su moje sa jednim obaračem su i te kako potrebni, u stvari rekao bi da su neophodni. Kao i za puške sa dva obarača koje ne mogu da se otkoče dok su prelomljene i da se udarači lagano otpuste prilikom zatvaranja puške.
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 Mogu čaure da posluže za npr. 5-10ak okidanja svaka. Dance se polako uvija od udaraca, i treba ih zameniti što češće, naravno... Bilo bi pravo i iskalibrirati čauru, jer je svaka šira od neispucanog metka, i možda ćete maalko bespotrebno akati pušq s takvom neiskalibriraTom čaurom... Smile

Puferi METALNI su prava stvar, ali se bojim da ih ne izgubim, tako da... Izbor je samo vaš! Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 Šeki već posle drugog okidanja u istu čuru igla izlazi van više nego što je to predviđeno. Bolje je nego na prazno, ali opet ni blizu dobro kao sa puferima. Premda kao što ti reče svakome na volju. Svako sa svojim oružjem postupa kako hoće. Samo što neće dokle hoće.Grin
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 Masa njih godinama puca na prazno, pa retko slomi iglu... Toga se grozim kad vidim, naravno... Ja moje chaure kalibriram i imam solidnu gomilicu u rezrvi, chim se malo iskrivi gvojze, zamenim... Smile

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

ssekir75
 крушик стандард , рецимо, има јако тврду капслу. треба мало више од два ударца да се деформише. но ипак дно се увија, тако да после пар окидања лепо замениш целу чауру и терај даље. ионако имаш бар 2-3 комада после сваког лова, тако да до идућег лова издржаће тих пар шкљоцања.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

sheytan
 Do sledetjeg lova - JEDNO SHKLJOCANJE!!! Smile

Zashto mora biti okinuta pushka u tranjsportu??? Do kraja dana tjesh je valjda ochistish, barem minimalno, i tada se ubacuu chaure, i okine se...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

ssekir75
 може и тако. управо сам и мислио да једно шкљоцање иде за транспорт, а друго за чишћење Odobreno

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1790 29.06.2025. 11:38
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Porez na oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 233 17.01.2025. 08:58
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,728,740 posete www.srbijalov.com