Nemački kratkodlaki
|
kelt |
Objavljen 25.02.2011. 23:59
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
najcesci uzrok trovanja ili nestanka psa- komsijska zavist(da komsiji crkne krava)
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 26.02.2011. 00:09
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Misliš ispravno, ja isto mislim i znam to sigurno a već sam suzio krug na njih troje, pa sada samo vrebam koji će se izlane.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
mirko knezevic |
Objavljen 26.02.2011. 00:50
|

Lovčina

Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
Ker se vrati kuci obavezno ako je barem godinu dana tu u kuci,zna kuce ko ga hrani zna ko ga voli ko mu ugadja... E sad mozda kao kod Lale pokida zicu i izadje pa se i uhvati u neku kucnicu(kad je neka zenka u teranju a oko nje ide bar 10kerova) al i to se izduva ogladni ker a zna gde je hrana sigurna i vrati se. Mada nije nikako iskljucena mogucnost da neko fikne zicu kera u gepek i cao djaci... Strasno sta se sve radi... Lalo samo trazi,ako ga tu nema idi negde gde znas da se skupljaju lutalice pijaca neke kafane,sta da ti kazem trazi ga daj oglas na nekom radiju mozda je po lokalu negde neko ga video a ne zna ciji je...
Srbija do Tokija!

|
|
|
|
Lala |
Objavljen 26.02.2011. 01:07
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Ker je bio u boxu, razvaljena je žica u uglu vrata, ali su vrhovi žice pokidane okrenuti KA UNUTRA! Kao da je neko nogom spolja udario u žicu, i pokidao je. Meni tako liči. Ne može ker da pokida plastificiranu žicu od 2 mm. A kuća je u širem centru grada, nema pasa lutalica, pa nema ni kuja u teranju, pa da ode za njima. Ker je i ranije bio u dvorištu pušten neki put, i nikad nije ni probao da preskoči ogradu ili kapiju.
Sve mi više liči na kradju.
Inače, Master je sin Vidoka (šampion Srbije), majka Bria del Mota. Deda mu je Duca od R.Savića, a pradeda čuveni Prinz. I onda ti maznu kera sa takvim poreklom.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
mirko knezevic |
Objavljen 26.02.2011. 01:12
|

Lovčina

Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
Po meni Lalo klasicna,ako bi razvaljivao zicu uradio bi to na spoljasnu stranu,a treba se zapitati zasto bi je uopste i razvalio ako je bio miran i dobar ker i poslusan,znaci ako se ne vrati...
Srbija do Tokija!

|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 26.02.2011. 01:36
|

Lovčina

|
Lala kaže:
Ker je bio u boxu, razvaljena je žica u uglu vrata, ali su vrhovi žice pokidane okrenuti KA UNUTRA! Kao da je neko nogom spolja udario u žicu, i pokidao je. Meni tako liči. Ne može ker da pokida plastificiranu žicu od 2 mm. A kuća je u širem centru grada, nema pasa lutalica, pa nema ni kuja u teranju, pa da ode za njima. Ker je i ranije bio u dvorištu pušten neki put, i nikad nije ni probao da preskoči ogradu ili kapiju.
Sve mi više liči na kradju.
Inače, Master je sin Vidoka (šampion Srbije), majka Bria del Mota. Deda mu je Duca od R.Savića, a pradeda čuveni Prinz. I onda ti maznu kera sa takvim poreklom.
vidi vidi pa čika je bio 3 dana moj gost letos i smatram ga mojim dužnikom.
A i meni su psi kidali žicu uvek prema sebi nikada prema napolje i to je normalno ako je on kidao žicu da ju je vukao zubima prema unutra tako jedino može da je raskida, prema napolje nema šanse ni mnogo slabiju šicu da pokida, znam 100 posto to. Ako ga neko ne skemba ili ga ne stuče auto ujutro ćeš ga negde nađeš. Ako juri za kujom ebe mu se za vodu i za hranu.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 26.02.2011. 02:09
|

Moderator

|
Cuciću, taj pas je bio poklon od mog rodje Bobana, vlasnika odgajivačnice 'Krcakod'. Poklonio mi je Mastera, posle pogibije moje keruše. Admin i njegovi roditelji su čuvali Mastera, dok se nisam vratio sa letovanja, da ga preuzmem.
Eto, zato mi dodje da se pojedem živ!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
alex |
Objavljen 26.02.2011. 09:10
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Ne mogu da shvatim takve ljude nije im zao tudje muke njima je to pas ko pas sta je to nista tu im je sve jedno.
Doka nama se srce cepa jer znamo koliko smo voleli to malo cetvoronozno stvorenje koje nas je toliko usrecavalo svojim nestaslucima dok je bilo malo a posle u lov svojim radom i zeljom za lovom.
Oduvek sam drzao lovacke pse i kao mali najvise me boli secanje kada se setim na moja dva poentera VIhor i Loli nisam imao bokseve vec sam ih drzao u staroj kuci.
I secam se ko da je bilo juce imali su po pet meseci i Ja sam otisao kod zubara na pregled i ja se vracam kuci a Deda sedi u dvoristu a Ja onako deda sta je bilo Aco ukrali su ti Loli i Vihora obisao sam celo naselje celo Sumarice sve kuda smo isli ali ni traga ni glasa plakao sam mnogo mnogo.
Zato znam koliko boli kada nestane pas ili kada ga ne ljudi otruju kao da su uzeli deo mene.
Iskreno se nadam kolega Lalo da ce te naci vaseg psa jer i ja najvise volim Nkd iskreno se nadam da ce te ga naci.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 26.02.2011. 11:30
|

Lovčina

|
Ne kaže se samo tako da je pas najbolji prijatel, a posebno se emocionalna veza razvija, kod usamljenih ljudi koji u psu pronađu prijatelja zatim kod lovaca i vodiča koji puno vremena, ljubavi a bogami i muke utroše u socijalizaciju i dresuru psa kako bi on svoje zadatke i svoje prirodne predispozicije mogao na najbolji način obavljati, te takav se pas ne može smatrati samo kućnim ljubimcem, jer kućni ljubimac može biti i običan papagaj. Ako uporedimo jedno formiranje deteta do osamostaljivanja, tako možemo posmatrati i formiranje jednog šteneta stim da se on u današnjem svetu ne može osamostaliti, te je o njemu uvek potrebno voditi brigu.
Pasa ima i dobrih i loših a tako isto i ljudi, (ovo pišem mada nikad nisam shvatio poentu, on je dobar čovek ili on je loš čovek), od plemenitih, poštenih, milosrdnih pa do zlih, sklonih krađi ili sadistički nastrojenih, šta se tu može takav je svet ima nas raznih kao što nas razni motivi i stimulišu da nešto učinimo.
Ja lično sam po prirodi veoma emocionalan te su mi gubici pasa bilo lovnih ili pak samo čuvara kuće uvek veoma teško padali, i često se to završavalo čak i iskrenim suzama. Gubio sam pse i siguran sam da ću ih gubiti i u budućnosti, bez obzira na svu moju pažnju koju im poklanjam, a načina da ih izgubim ima mnogo, od bolesti, nesreće, trovanja, usmrćivanja, što sve opet može biti slučajno ili namerno izazvano nečijim motivima, pa se na ovo nadovezuje i krađa opet potaknuta nečijim motivom. Krađa je široko rasprostranjena i to u svim segmentima, ljudi kradu sve od igle do lokomotive pa zašto ne bi psa, pa nekome je da dobije i 20 evra za najboljeg psa odličan posao, tržište je široko a veze razgranate, državne slušbe ne uspevaju da reše mnogo ozbiljnije poslove a ne da se posvetetraganju za nečijim psom, i kad prijaviš pitaće te prvo jel bio obezbeđen, zaključan, ako nije to nije provalna krađa pa i nema nekog ozbiljnog sankcionisanja ni od strane zakona, to što mi znamo da je krađa nije dovoljno da ga sud za to primereno sankcioniše.
Jedino što mi možemo da učinimo je da svoje dobro pa i svog psa dobro obezbedimo i pazimo, e sad koliko je to izvodljivo i koliko možemo imati uspeha uvek se vidi ako do krađe dođe, a od veštih i spremnih lopova se zaista teško možemo zaštiti, jer kod njih je uvek motiv u pitanju i odluka koliko će daleko ići da bi ga ispunili, ne retko i do ubistva.
Nadajmo se da kod lale nije takav slučaj i nadajmo se da mi nećemo biti sledeća meta svih gore navedenih slučajeva.
Žao mi je što moram i ovo reći, da što više vremena prolazi kod ovakvih dešavanja, sve su manji izgledi da se pozitivno reše.
Želim ti Lalo svu sreću, jer ti je ona sada jedina ostala.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 26.02.2011. 11:44
|

Moderator

|
Hvala kolegama, samo lovci i istinski ljubitelji pasa mogu da shvate šta čovek oseća u ovakvim situacijama. Da li sam ja to takava baksuz, da čim 'utegnem' nekog mladog psa, po pravilu ostajem bez njega? Koliko kilometara sam ispešačio, koliko puta sam obučavao psa, koliko sam se puta igrao sa njim, radio aport, radio komande poslušnosti, radio podložnost... Ma vama kolegama ne moram da pričam! Bilo je dana, da sam i 2 puta dnevno izlazio na teren sa psom. I taman kad pomislim 'to je to', gubim psa! Prvo keruša Ava, pa sad Master, sve u 6 meseci... Ostaju mi jedino snimci na YouTube, pa da kunjam dok ih gledam.
Odoh u tri majčine...
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 26.02.2011. 11:56
|

Lovčina

|
Ajde ajde ne kloni duhom, sve još može da bude dobro, pa još i batina da radi (ma znam da neće al tako se kaže), ako do nedelje ne bude pomaka angažuj nekog od kerdžija koji se bave trgovinom pasa da pokuša za nagradu da ti ga pronađe, ako je i prodan iskopaće on sve a ako je pas još čipovan neće biti problema, samo što se nekako na licu mesta moraš uveriti da je to tvoj pas a po njega doći isključivo sa policijom, rasprava tu neće pomoći a pas će promeniti adresu. Ajde nisi mali znaš valjda već kako se to radi. Ako nije ubijen može se sigurno naći, da će da košta koštaće.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 26.02.2011. 12:02
|

Moderator

|
Huh, Cuciću, imam jednog drugara, koji je psa uvedenog u lov platio 600 evra... Pas doživi teški toplotni udar, jedva preživi. Lečenje psa je trajalo mesec dana, račun za lečenje i boravak psa u pansionu veterinarskom je koštao znatno više nego što je pas plaćen. I to nije problem, ja bih isto tako postupio. Neke stvari nemaju cenu. Ja da sam mogao da oživim kerušu što je mi je poginula, ne bih pitao šta košta! Sad, za Mastera, ista priča. Niko ne može da mi nadoknadi sve što smo pas i ja prošli zajedno.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 26.02.2011. 12:03
|

Moderator

|
Huh, Cuciću, imam jednog drugara, koji je psa uvedenog u lov platio 600 evra... Pas doživi teški toplotni udar, jedva preživi. Lečenje psa je trajalo mesec dana, račun za lečenje i boravak psa u pansionu veterinarskom je koštao znatno više nego što je pas plaćen. I to nije problem, ja bih isto tako postupio. Neke stvari nemaju cenu. Ja da sam mogao da oživim kerušu što mi je poginula, ne bih pitao šta košta! Sad, za Mastera, ista priča. Niko ne može da mi nadoknadi sve što smo pas i ja prošli zajedno.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 26.02.2011. 12:22
|

Lovčina

|
Znam Lalo ako niko ne zna ja znam i ne želim da ti kažem koliko su ona dva melirana koštala, veruj mi stotinama puta bi bilo manje u novcu. Samo lečenje Bibe je koštalo preko 500 evra, ne računajući put do zemuna i 13 odlazaka u Zrenjanin, i sad se kajem jer sam mogao i muškog tako izvući al nisam, a bili su štenci tek 3 meseca kod mene, neki ozbiljan rad sa njima nisam ni počeo al mi se srce slomilo, možda sa godinama to ide, mislim da ranije ne bih toliko patio koliko sada i veruj mi nije novac u pitanju ni malo, dobio sam ja odmah drugog, dobio bih i trećeg, nek sam sebi dozvolio da se previše emocionalno vežem, verovatno ko i ti, e a sad opet krajnjost ovi spavaju u krevetu sa mnom, od veterinara tražim sterilne igle, svaki računčić, pre neg bilo šta uradim satima se informišem na internetu i nisam siguran da im se neće nešto dogoditi. Pitam se ponekad da li starim i po malo blesavim, ko zna videće se.
Dolazili su drugari pa su me tešili ko osuđeniku na smrt il umirućem na postelji kad bi rekao ništa ne brini ma biđe sve dobro. Ebem ti utehu kad sam ja već na žalost znao šta će biti ishod, on umire a ja držim sastanak upravnog odbora, oni pričaju ja i drugar ga sahranjujemo, ebem ti utehu, nema tu utehe, samo vreme da se preboli, da nije tako ne bi ti gore spominjao kerušu, nisi ni nju još preboleo, a u tim godinama koje jesi teško i da ikada hoćeš.
|
|
|
|
Boban |
Objavljen 26.02.2011. 12:51
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Pozdrav svim Nemdzijama i naravno ostalim drugarima,
Zoranp,trenutno nemam nijednog stenca za prodaju od VIDOKA
sada je zimski perijod i nisam pustao kuje na parenje ,bice sada u prolece pa cemo videti sta ce da ispadne.
|
|
|
|
Bacelj Djordje |
Objavljen 26.02.2011. 12:54
|

Stari član

Upisa: 273
Pristupio: 04.02.2011. 16:35
|
pozdrav kolege mnogo tuzna tema i ja sam to prosao cetiri vruhunska psa su mi otrovali u roku od dve godine ali sad imam mnogo bolje uslove i napokon dresuru da nejedu od drugih nego samo od moje ruke kad im dam
black hunteru star je 22meseca
BACELJ DJ
|
|
|
|
Boban |
Objavljen 26.02.2011. 13:04
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Rodjo ,neznam sta bih rekao i sam znas kakvi smo svi mi koi volimo i cuvamo pse to je jednom recju gubitak clana porodice bar je tako za mene.
Ljudi su sada pogotovu u danasnjem vremenu vrlo zlobni i zavidni i cine sve da bi nekom jacem i boljem od sebe ili vec sta drugo naudili.
Sta da ti kazem,kad si mi jutros javio rekao sam sebi i supruzi pa zar opet dokle vise.
Jedino sto mogu da ti kazem budi strpljiv glavu gore i neodustaj od potrage,obavesti sve poznanike i angazuj ih u potragu za MASTEROM.
|
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 26.02.2011. 13:16
|

Lovčina

Upisa: 1039
Pristupio: 26.01.2010. 09:37
|
ljudi neznam sta da kazem dva psa sam i ja izgubio mogo samo reci LALO glavu gore jbg. znam da je tesko
ako nije ukraden neverujem da je daleko otisao
UZIVAM U LOVU 
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 26.02.2011. 13:33
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Lalo kolega moj , ako Bog da da nađemo lepoga dečka za moju kuju i da sve prođe kako treba, ti si na spisku kolega koji dobijaju na poklon štene !!! Obećanje!! B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
urosVA |
Objavljen 26.02.2011. 13:44
|

Stari član

Upisa: 276
Pristupio: 19.04.2010. 23:17
|
Posto je veliki sneg malo smo vezbali u dvoristu...

|
|
|