Nemački kratkodlaki
|
Sasha |
Objavljen 27.02.2011. 11:30
|

Pripravnik

Upisa: 7
Pristupio: 17.10.2010. 21:23
|
Lalo sta da Vam kazem,zao mi sto ste izgubila psa..imao sam slican problem...moj jazavicar je odlutao,posle 15 dana uzaludnog trazenja...oglasa preko novina,tv.a,radija...nisam ga nasao dok u oglasu nisam naveo da je nagrada 50e(a dao bi i mnogo vise)
,odma sutra me je covek zvao da dodjem po psa!!!.
To je moje iskustvo i zelim Vam pono srece u pronalasku Mastera. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 27.02.2011. 11:31
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Lalo druze moj sto nisi yva udvoje je lakse,a kada ga nadjes uci ga na ultrazvucnu pistaljku neces smetati druguma a pas ce se mozda odazvati ako je slobodan |
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.02.2011. 11:39
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Čip ne emituje podatke za GPRS, koliko ja znam, u njemu su samo upisani podaci o psu i vlasniku psa.
Navešću u oglasu, da dajem nagradu nalazaču. Mada, to se podrazumeva, po meni.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
alex |
Objavljen 27.02.2011. 12:10
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Šta da vam kažem sem ne gubite nadu naćićete ga vi kolega Lalo.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
Boban |
Objavljen 27.02.2011. 13:13
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Rodjo znaci jos nikakav trag o Masteru.
|
|
|
|
Boban |
Objavljen 27.02.2011. 13:31
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Ovo je Master kada je imao samo 2 meseca.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.02.2011. 13:35
|

Moderator

|

Ovo je snimak iz oktobra 2010., posle se još više raskrupnjao, i usavršio rad, marku i kule:
[movie=youtube]1d6LVKN3Jq4[/movie]
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
alex |
Objavljen 27.02.2011. 14:19
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Prelep pas stvarno prelep.
Stvarno se nadam da ce te ga pronaci
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 27.02.2011. 14:38
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
steta kolega ,ako se ne pronadje. odlican pas,i meni je zao ,a kamoli tebi. seti se, da ti se u skorije vreme nije neko motao oko njega da ga nije zagledavao ili da se negde nisi hvalio ili da nisi odbio nekog za parenje.vrti film unazad mozda dobijes neku ideju pa nesto realnije da pratis, negde se mora naci, ali najpre raspisi nagradu pare su cudo 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 27.02.2011. 15:04
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Šta reći osim odlično za jednog pubertetliju, i prava šteta ako ga ne pronađeš, a još je veća šteta što si Avu izgubio zauvek, kuja je baš bila elegantna u radu.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.02.2011. 15:32
|

Moderator

|
Master je dobar, zaista, kasnije je bio mnogo bolji nego na tom snimku, a Ava je bila šampionka, vanserijski pas. Knedla mi je u grlu, celo prepodne gledam snimke i slike oba psa, i kidam se. Budala Lala, vezuje se za pse, emotivac, jbg...
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
arnotije |
Objavljen 27.02.2011. 15:53
|

Veteran

Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Mi smo imali slican problem pre dve godine, tacnije moj drugar, kupio je obucenog psa, i jedno vece da nahrani psa nema u boksu, nase mesto malo, prevrnuli smo ga ali ni traga ni glasa, policija kod nas ne radi ni ozbiljnije stvari a ne da traga za kerom. Sutra dan opet trazimo, raspitujemo se ali nista, istampamo na papirima oglas sa slikom da se trazi ker i izlepimo tamo gde je zadnji put vidjena, verujte ljudi posle podne cim je pao mrak ker je pojavio, sto znaci neko ga vezao. Mislim da je ista situacija i sa Lalinim psom, mlad pas, lep, lapio ga neko misli da ga udomi da uzme neki dinar , ali cim oseti gusto ima da ga pusti, treba samo traziti i ne gubiti nadu, mora da se pojavi, nije to papagaj pa zatvori ga u kucu i cao. A i uvek se u svakom mestu se zna ko krade i ko radi preprodaju ukradeni kerova
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 27.02.2011. 16:40
|

Lovčina

|
Zna se prijatelju, samo Novi Sad je malo veći od obične palanke, delim tvoje mišljenje da će se kad tad naći samo ako se bude tražio, posebno jer ima nas dosta forumaša, pa nam nešto dođe do ušiju, uvek je pomalo neobično i prilično retko da neko nabavi već skoro odraslog psa, još ako bude te boje i te rase, upaliće se signal za uzbunu pa se onda može izokola i proveriti. Kod štenadi je to jako teško. Pitanje je samo koliko će vremena proći i oće li pas biti do tada upropašten, a i Lala kao lovac oće li moći da čeka ili već u skorijoj budućnosti ako ne uspe da vrati Mastera, počne da priprema novog. Za sad je rano govoriti o bilo čemu verovatno se radi sve što je trenutno moguće.
Ako se u mom selu ili susednim selima sa kojima imam vezu pojavi sličan pas ja ću izvršiti malo istražnih radnji i ako ima osnove javiti Lali, ajde nek svako od nas uradi to, pa ko zna možda se nešto i dogodi, nemojmo samo dizti preveliku prašinu da Master ne završi na nekoj deponiji. Dosta sa kukanjcem i pričama žao mi, znam kako je i slično, ajd da radimo svi nešto, u poteru svi ko u westwrn filmu.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.02.2011. 16:46
|

Moderator

|
Bio bih zahvalan forumašima, naročito po Vojvodini (pošto se tu ptičari najviše koriste), da mi jave ako saznaju da se neko ponovio sa NKD braoncem koji liči na Mastera, uvedenim u lov, a bez papira (mada, papiri su čudo). Master je star 16 meseci. Ima jedva primetnu belinu izmedju prednjih nogu, na grudima. Slike imate na temi NKD, a ima i snimaka sa YouTube. Ponavljam, čipovan je, a blesav je zato što prilazi svakom čoveku, bez straha.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
arnotije |
Objavljen 27.02.2011. 16:47
|

Veteran

|
Tacno je da je veliki grad i da nije palanka ali se i tu zna ko krade, ko donosi ukradene kerove, znam da su neki kerovi odavde zavrsili u velikim gradovima pa su opet nadjeni. A da zavrsi na deponiji ne verujem, sladje su njima pare
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
arnotije |
Objavljen 27.02.2011. 16:52
|

Veteran

|
Lala kaže:
Bio bih zahvalan forumašima, naročito po Vojvodini (pošto se tu ptičari najviše koriste), da mi jave ako saznaju da se neko ponovio sa NKD braoncem koji liči na Mastera, uvedenim u lov, a bez papira (mada, papiri su čudo). Master je star 16 meseci. Ima jedva primetnu belinu izmedju prednjih nogu, na grudima. Slike imate na temi NKD, a ima i snimaka sa YouTube. Ponavljam, čipovan je, a blesav je zato što prilazi svakom čoveku, bez straha.
E Lalo necu da ti stajem na muku, ali tu je greska koju vecina cina, da si mu par puta namestio da u lovu ili ovako kad pridje nekome nepoznatom dobije malo batina tesko bi ga uhvatili. Ranije mi je to bilo cudno kad sam cuo od starijih lovaca ali to primenjujem. Bolje pas da se strasi kad neko nepoznat digne ruku na njega mada nemci uglavnom laju kad se osete ugrozenim i da mi se malo drugari smeju, ali nema da ga uhvate.
Matija Beckovic
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 27.02.2011. 17:17
|

Lovčina

|
Lala kaže:
Upravo takav isti spava ovde pored mene al veruj mi nije Master. Braon, beličasta dlaka skroz ispod vrata na grudima, blesav da nemože biti blesaviji, i bio izgubljen u kraćem roku od 24 časa od kada sam ga dobio.
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 27.02.2011. 17:25
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Lalo drzim ti palceve da nadjes Mastera, iz svih tvojih dosadasnjih upisa o njemu znam da si veoma vezan za tog psa!
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 27.02.2011. 17:28
|

Lovčina

|
arnotije kaže:
Lala kaže:
E Lalo necu da ti stajem na muku, ali tu je greska koju vecina cina, da si mu par puta namestio da u lovu ili ovako kad pridje nekome nepoznatom dobije malo batina tesko bi ga uhvatili. Ranije mi je to bilo cudno kad sam cuo od starijih lovaca ali to primenjujem. Bolje pas da se strasi kad neko nepoznat digne ruku na njega mada nemci uglavnom laju kad se osete ugrozenim i da mi se malo drugari smeju, ali nema da ga uhvate.
He posle bitke su svi generali pametni, i ja imam problem sa ovim dobijenim psom isto kao i Lala al kako da ga učim batinom kad sam ga sa 11 meseci doneo, već pomalo traumiranog i svog zabunjenog, kako kad tek treba da me prihvati. Ima logike u tome što ti pričaš. ali ako se urade na vreme, sad kad sam ga vodio u lov sa još 8 odraslih što NKD što NOD sav je bio izderan, ebali su mu kevu, ne zna ni da se brani ova kujica ga razbija bogami razbijala je i brata dok je bio živ, na kraju majka joj je prodata upravo što se nije moglo loviti sa više kerova i ako joj se neki ne bi svideo, najviše sam se toga i plašio kad sam ih dobio al kad sam sad video ovog kako su ga izgrebali baš ću da je pustim pa čak malo i da razvijem agresivnost kod nje a kod njega koliko vidim nikada.
Nije lako kad dobiješ psa uvedenog u lov od strane drugih ali ponekad nemožeš da biraš, donekle možeš da utičeš na njega ali nikada kao kada ga uzmeš od 2 meseca i staviš u krevet da spava pored tebe.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.02.2011. 17:35
|

Moderator

|
Ja psa ne mogu da batinam, najgora kazna koju je neki pas dobio od mene jeste da ga ćušnem, ali su svi psi nekako uvek više patili kad ih ćušnem, nego što su drugi psi koje su vlasnici razbijali od batina, patili.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|