Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov divljih gusaka

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov divljih gusaka
duskov
 Gledao sam ih juče, nekoliko komada.
Jednom sam i pucao ali ćorak!
Iako je teren na kome su se stanile(okolina Skadarskog jezera) veoma pogodan za prikradanje- nisam uspio da se dovoljno približim...
Još jedan ćorak ali lijepa šetnja, mnogo lijepih susreta, čestitki i tolih riječi na hladsnom danu...

Dule-jagd
 Postadoh dosadan sa ovim slikama sa lokerima i guskama! Evo da ne duzim,cika Dragan i cika Vujke bili tu pa neka sloze pricu,bilo lepo mada se nismo tako lepom lovu nadali!

Pa onda malo lova u oranicama i sve neke mrsave!
Bunker ali nakon rata...
i42.tinypic.com/iyg236.jpg
Ovo su moje domace mnogima vec poznate...
i44.tinypic.com/2m501g5.jpg
U redeniku ostao samo jedan,namenu mu znate verovatno...
i41.tinypic.com/2dr8lzt.jpg
Jedna od ove dve je vec vracena u jato,odmagliala babi iz dvorista jos prvo jutro kada je poceo prelet iznad sela!

I onbda opet tako blizu a tako daleko...
i40.tinypic.com/2vv583q.jpg

alex
 Svaka cast na odstrelu.
Koju granulaciju sacme si koristio kolega???

Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

nidzamotocross
 Svaka cast.. Smile Kod nas ni traga ni glasa od gusaka.. Confused
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Limun
 Kolega Dule svaka cast! I jedna molba ako mozes jedno predstavljanje u profilu cisto da znamo odakle si i tako to.B)
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Dule-jagd
 Pise Limune odavno sve u temi predvidjenoj za predstavljanje!

bela
 juče veoma lep dan ,idealan za sunčanje i ništa više... ali šta se tu može kad smo se dogovorili da ćemo otići na guske . a dogovor je dogovor , bez neke volje smo i krenuli u lov nema magle nema kiše nema vetra totalni promašaj za guske po nama. kad smo zauzeli pozicije jedna dve guske stižu , kako došle tako i otišle.15min pauze ... eeee kakad su krenule da lete jata gusaka prosto neznaš na koji da pucaš... i tako do kasno u mrak, bilo je i promašaja naravno. a i uspeha slika govori ...
vižlan i terier

Podunavac
 Kolega Bela Bravo 2 za odstrel. Daj malo detalja. Koja puška, čokovi, municija, granulacija sačme, daljina?
Tri prsta 2Kolce

bela
 monte karlo cal 16 municija uglavnom rc 0, -4, - 5, daljina je rayna od 25-60m, pola čoka i pun čok stara puškica sa slike . ko ide u s.selo imaće prilike i da je vidi (ništa specijalno) meni draga puška nasledstvo od pok. ocaB)
vižlan i terier

dragon

bela kaže:
juče veoma lep dan ,idealan za sunčanje i ništa više... ali šta se tu može kad smo se dogovorili da ćemo otići na guske . a dogovor je dogovor , bez neke volje smo i krenuli u lov nema magle nema kiše nema vetra totalni promašaj za guske po nama. kad smo zauzeli pozicije jedna dve guske stižu , kako došle tako i otišle.15min pauze ... eeee kakad su krenule da lete jata gusaka prosto neznaš na koji da pucaš... i tako do kasno u mrak, bilo je i promašaja naravno. a i uspeha slika govori ...

zar ima nesto lepse.Bravo 2Bravo 2

Podunavac

bela kaže:
monte karlo cal 16 municija uglavnom rc 0, -4, - 5, daljina je rayna od 25-60m, pola čoka i pun čok stara puškica sa slike . ko ide u s.selo imaće prilike i da je vidi (ništa specijalno) meni draga puška nasledstvo od pok. ocaB)

Monte Carlo puške su se dobro pokazale. A evo i dokaza mlađim lovcima da se guske na 60 metara odstreljuju i bez magnum municije, i to kalibrom 16. Kolega Bela još jednom Bravo 2.

Pa nije baš sve tako Rođo treba znati i gađatiROFL
Tri prsta 2Kolce

aca
 ljudi da li izlazite na ovu divljac?

marjanovic
 Pozdrav kolege,mogu samo da vam kazem da ja u zivotu nisam video vise gusaka,nego ovih dana.Pa glupo je pricati o cifri koliko ih ima ali mislim onako lovacki ima ih hiljade i hiljade,Primetio sam juce na preletu da se broj velikih i malih gusaka skoro izjednacio,prosle godine je bilo jako malo velikih gusaka a ove ih mnogo.Polja su puna lovaca,bukvalno nemas mesta gde da se postavis,vabilice im rade na sve strane,cak smo u jednoj njivi videli bar jedno 50-60 gusaka ali se ispostavilo da su lokeri.Odstrela je bilo.

arsa
 Moje selo je na raskrsnici puteva Jagodina-Kragujevac-Krusevac (cisto da znate lokaciju) i u toku danasnjeg i jucerasnjeg dana iznad nas je preletelo vise od 1000 gusaka. Vecina jata je drzalo pravac prema Krusevcu i Kraljevu. Raj za oci i usi!!!
lovac Joca i Luka srbijalov

Miroslaw
 kod nas u lovistu nikada ali nikada nije bilo ovoliko gusaka i malih i velikih,nije normalno koliko ih ima i sto je jos jako cudno uglavnom lete nisko. Medjutim nasoj sreci ja brzo dosao kraj,zabranjen lov zbog vanredne situacije place mi se....

strahinja
 Kolege pred mrak su iznad moje kuce u krlajevu proletele u dva jata,i otisle na moravu,a letele su jako nisko..

Boban
 Sve ce ih vise i vise biti.srbijalov

zoranp
 Kolege nemojte biti tužni zbog zabrane...ako razmislimo da je na severu ekstremna zima, onda se lako da zaključiti zašto su došle u tolikom broju, a šta bi bilo kad bi sad udarali po njima do besvesti...kolege najlakše je divljač odstreliti, ali ako je nečuvamo neće biti ni odstrela..mislimo na naše sinove, jednog dana ćemo želeti da i oni dožive ono što smo i mi doživili, ali ako nesačuvamo već i za našeg veka divljači će nestati!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Vule991

zoranp kaže:
Kolege nemojte biti tužni zbog zabrane...ako razmislimo da je na severu ekstremna zima, onda se lako da zaključiti zašto su došle u tolikom broju, a šta bi bilo kad bi sad udarali po njima do besvesti...kolege najlakše je divljač odstreliti, ali ako je nečuvamo neće biti ni odstrela..mislimo na naše sinove, jednog dana ćemo želeti da i oni dožive ono što smo i mi doživili, ali ako nesačuvamo već i za našeg veka divljači će nestati!!

svaka cast za razmisljanje... da svi tako razmisljamo gde bi nam bio kraj Bravo 2 treba nesto i da prezivi, nije njima lako pored ovakve zime i ovolikog snega...

Predator
 Vidim da spominjete ogromna jata gusaka i njihov ponekad relativno nizak let. Vraćajući se sa hajke od Slave, na 20-ak metara od puta vidjeli smo jedno ogromno jato. Nismo mogli da izdržimo pa smo stali i divili se prizoru. Guske su poletjele tek kad sam zvižnuo u pištaljku. Jedan mali dio vam je pokušao dočarati kolega Bela.
http://www.srbijalov.com/forum/viewth...wstart=703

Sasvim prirodno

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Upotreba PP sačme u lovu divljih svinja i predatora-da ili ne? MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 516 25.11.2016. 21:15
Poligon za lov divljih svinja LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 10 01.03.2013. 13:46
STRUKTURA I BROJNOST POPULACIJA DIVLJIH SVINJA U OTVORENIM LOVIŠTIMA I FLUKTIRAJUĆI FAKTORI STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 25.02.2013. 17:09
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,622,808 posete www.srbijalov.com