Lovačke priče - stvarni dogadjaji!
|
Jank |
Objavljen 16.03.2011. 20:55
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Daki priča ko mator..... B)
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 17.03.2011. 07:33
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Jank kaže:
Daki priča ko mator.....  B)  Priznaj hteo si reći - Tako mator a VEĆ laže
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 17.03.2011. 09:32
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
I najmanji događaj je priča za sebe, samo treba sesti i ispričati je, svakako da u svim pričama ima malo i ulepšavanja, ali zato se to i zove priča a ne izveštaj, e sad ne leži svima ni da pričaju, jer je i tu potrebno imati dara, zato ti Daki samo nastavi, jer ti priče zaista leže i idu od ruke.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 17.03.2011. 12:24
|

Admin

|
LU Aleksandrovo kaže:
I najmanji događaj je priča za sebe, samo treba sesti i ispričati je, svakako da u svim pričama ima malo i ulepšavanja, ali zato se to i zove priča a ne izveštaj, e sad ne leži svima ni da pričaju, jer je i tu potrebno imati dara, zato ti Daki samo nastavi, jer ti priče zaista leže i idu od ruke. Jeste kolega potpuno si u pravu. Recimo možeš reći -Lovili smo svinje nisam ništa ulovio-. A može priča teći i ovako kako sam je ja pričao svom sinovcu . Maleni je rođen tri meseca posle bratove pogibije, tako da je posebno voleo moje društvo. Elem počinje ovako. Zimsko jutro hladno nekih desetak minusa, prethodno veče padala je kiša posle nekih 15 cm snega. Sve se pretvorilo u ogromno klizalište. Krenusmo nas nekoliko na poziv u goste da lovimo svinje.Bilo je povuci potegni dok ne stigosmo do odredišta( bio sam do tamo dva puta u kanalu pa su se drugari dobrano preznojali gurajući me na put.Brzo je pao dogovor, mene pripalo mesto u dočeku na proseki.Mraz štipa za obraze koji se zacrveneli kao da te neko dobrano išamarao, prtimo onaj sneg okovan ledom ,pokorica debljine nekih dva cm puca pod svakim korakom.Konačno se namestismo. Zauzeh busiju iza jednog podebljeg bagrema. Vetar je duvao prema meni, odgovaraće pomislim još samo da se i svinje odluče da krenu ovamo biće lepog ulova.Krenuo i pogon čujem preko motorole. Posle nekih pola sata čuje se neka potmula grmljavina, kao da voz ide u daljini. Sakrih se još više iza bagrema, ruke zebu ali još čvršće stiskam moj karabin sve nekako na polugotovs. Buka je sve jača i sve bliža. Pa to je čitav čopor svinja kako lome led onaj što se na sneg nahvatao tako puca a šuma ječi i odjekuje a sve glasnije i glasnije. Bečim se prema šumi ne bih li ugledao gde je čopor, tu su blizu...........buka sve jača i jača............ ubacujem metak u cev i čekam. Odjednom ispred mene kao da je iz zemlje iznikao stvori se vepar........... gledam ga skriven iza stabla, ogroman je . Čekinje mu se na leđima nakostrešile ma imaju barem 20 cm, okice kao vatra gledaju nesigurno na koju stranu da nastavi bežati.Iz nozdrva mu suklja para kao onom zmaju iz bajki koji bljuje plamen,..............glasno dahće ...........sigurno od napora da se porobije preko leda i snega u sigurnost. Gledam ga preko nišana ne dišem, a i ne pucam, on se nalazi između pogona i mene, nesmem da neko ne bi nastradao, nikada nisam bio bliže tolikom vepru procenjujem ima sigurno dvesto kila. Pogon se priblišava puca led pod čizmama lovaca koji su ga naterali prema meni.Trajalo je to meni se čini jedno sat , dva, a u stvari možda nekoliko sekundi,namerno škljocnem kočnicom na karabinu, odjeknulo je strašno , zvuk se odbijao o drveće i ponovo se vraćao, meni od treme počelo da bubnji u ušima, ma sigurno toliku buku iz moje glave čuje i taj vepar. Na škljocanje kočnice na karabinu vepar naglo skoči........u skoku se čini mi se okrenuo za 180 stepeni i trk nazad prema pogonu.Stojim čekam ,odjednom čujem da je krenuo levo od mene prema proseci ali nije sam .Skače kroz proseku BUUUMMM...... razleže se pucanj,brzo repetiram onje nastaviopreko proseke brz kao dizel lokomotiva, kao tamna senka je preleteo proseku u deliću sekunde. Za njim krmača. BUUMMM promašio sam. Ponovo ubacujem metak u cev, spuštam lagano karabin razočaran i sa nevericom , u redu krmaču sam promašio ali kako sam mogao njega promašiti kad sam siguran da sam dobro nišanio.Odjednom u grupi proleti još 4-5 svinja .Dobro da me tada niko nije slikao jer su mi se usta razjapila da bi mogao stati ferguson komotno kao u garažu, dobro da ne preterujem ali kultivator bi sigurno stao.Prilazi pogon prilazim i ja sav obešen kao mokra krpa.Lovnik gleda i pita ko je pucao, spuštene glave dižem ruku sramota me da se javim glasom, on reče dobro je pogodio si ga , a ko je pucao drugi , sad već odvažen kažem -Ja-. E drugi si promašio. Prilazim mestu pretrčavanja čopora on mi pokazuje rukom na tragove i kaže- Ne znam kako si to uspeo ali pogodio si ga u obe prednje noge- Kako u obe? A on ode. Kaže ne znam ali iz obe prednje noge mu ide krv vidi se na tragovima. Krenusmo da pratimo tragove, prvo lovnik a ja za njim sav ponosan. Pratili smo tragove i bez pasa behu jako uočljivi. Praćenje je trajalo dugo , posle nekih 5-6 km oznojani i umorno smo odustali jer se nije po tragovima uopšte primećivalo nikakav trag umora krvi ima ali ravnomerno. Razočaranje je dostiglo vrhunac kada mi je Boro posle tri dana rekao da je pronađen .Ležao je i nije mogao od rana na nogama da ustane. Sav sretan ga pitam,-a gde mi je trofej-. Kaže -mani pucao u njega jedan glavonja.- Pa Boro ja sam prvi pucao - Zaboravi druže samo da ti kažem imao je 198 kila i baš bio dobar , ali nisam smeo reći da si ti prvi pucao. Posle skoro dvadeset godina kada se setim tih događaja uhvati me seta i sećanje na Boru koji sad lovi svinje negde tamo u večnim lovištima.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 17.03.2011. 14:00
|

Admin

|
Livađane koja ti se varijanta više sviđa? Druga jeste podugačka i malo dosadno čitati ali mislim da je bolje opisan događaj.
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 17.03.2011. 15:36
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Daki dobro si se proveo u ovom lovu.
 Engleski poenter 
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 17.03.2011. 19:49
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Daki svaka čast za ovu priču o lovu divljih svinja, mene je baš dojmio i mogu ti reči da stvarno lepo prenosiš preko priče događaje koje si doživeo!! Kao da sam bio u tom lovu!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Jank |
Objavljen 17.03.2011. 20:03
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Daki evo i mene u klubu čitalaca, samo mislim bolje da si ti našao tog veprića, mogao bi drugi deo priče da bude...šta uraditi sa DS od dvesta kila....
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 17.03.2011. 21:31
|

Lovčina

|
DakiNS kaže:
Livađane koja ti se varijanta više sviđa? Druga jeste podugačka i malo dosadno čitati ali mislim da je bolje opisan događaj.
Ja izuzetno volim da čitam, bez obzira na računar za mene je još uvek knjiga svetinja, nisam neki ljubitelj filmova a posebno ne volim da gledam film pa da onda ćitam knjigu, volim da razmišljam i zamišljam, a ne da mi neko nešto servira, posebno volim ruske pisce, kada čitaš njegova dela kao da si i sam u njima, davnih godina sam pročitao Lovac Dersu od Arsenjeva, pre 6 godina sam izabran za podpredsednika mesne zajednice, te sam aktivno počeo raditi na primeni računara i to iz prostorija bubljoteke gde sam počeo noću cunjati i prijatno se iznenadio kada sam naleteo na staru svu izlistanu knjigu koja je pre toliko godina bila u mojim rukama, pa sam je ponovo pročitao kao da je po prvi put čitam. Iako sam u godinama (53) još uvek volim da se prepustim mašti i srećan sam zbog toga, i da nije ove moje obaveze u vezi udruženja verujm mi da bi uglavnom bio na ovoj temi, sa mnoštvom nekih mojih pričica.
|
|
|
|
Browningbar |
Objavljen 18.03.2011. 03:06
|

Veteran

Upisa: 620
Pristupio: 23.10.2010. 02:02
|
Daki svaka ti cast na svim pricama koje si do sada podelio sa nama, nadam se da ce ih biti jos puno jer verujem da neko sa tako dugim lovackim stazom kao ti ima sta da nam prica! Samo nastavi! 
Moj imenjak Jank je malo zatajio na ovoj temi, i njegove price su bile dobre ali ih nesto nema u poslednje vreme! 
Pravo u centar!

|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 18.03.2011. 07:22
|

Admin

|
Livađane, Jank pomagajte ostalo mi je materijala samo za još tri knjige
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 18.03.2011. 07:38
|

Lovčina

|
Enciklopedijskog formata, ili malo manjeg.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 18.03.2011. 10:54
|

Admin

|
Jank kaže:
Daki evo i mene u klubu čitalaca, samo mislim bolje da si ti našao tog veprića, mogao bi drugi deo priče da bude...šta uraditi sa DS od dvesta kila....  Generacijo zna se     iC
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 18.03.2011. 13:15
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
E ova prica Daki posle rucka kao desert!B)
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 18.03.2011. 14:00
|

Admin

|
Sniper Hunter kaže:
E ova prica Daki posle rucka kao desert!B) Sniper moraću malo smanjiti desert danas su mi prigovorili da sam ga oootegaooooo. Ne znam da li ih boli stomak od deserta ili glava od čitanja
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 18.03.2011. 18:47
|

Moderator

|
 ko to Daki ma pisi lepe su ti price koliko vidim ima kolega koji citaju i jank lepo pise samo ga je i on smanjio 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 18.03.2011. 18:49
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Daki, taj koji ti to rekao, ne zna šta priča. Samo ti opleti!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 18.03.2011. 19:07
|

Lovčina

|
Alo bratijo, nemoj da se bar na ovoj temi nekim slučajem raspravljamo, Lalo odma ban bez upozorenja.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 21.03.2011. 11:31
|

Admin

|
Kolege možda ste u pravu , evo kad god uhvatim vremena nešto ću napisati,dok vam od davljenja vrat ne poplavi, samo nekada treba čekati trenutak inspiracije, a prigovor nije od nikoga sa foruma nego od mog sina onako više u šali , a ja hteo da saznam da li sam dosadan pa pustio buvu.Da se uverim da li vredi pisati ili ne
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 21.03.2011. 12:26
|

Moderator

|
Provera popularnosti kao zvezde estrade pusti buvu pa onda ceka rezultate, nije lose to kolega Daki B)
|
|
|