|
Izložbe i utakmice pasa
|
| Boban |
Objavljen 19.06.2011. 17:46
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Rodjo,cestitam na osvojenom peharu takodje i cestitke za Daki i Baneta.
Lalo sad kada si krenuo u te vode nemoj da odustajes samo napred.
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 19.06.2011. 19:51
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Rodjo, nemam uopšte nameru da se bavim izložbama. Ja sam samo jedan običan lovac, koji ima psa, i ništa više. Uzgoj pasa je ozbiljan posao, koji zahteva puno vremena i živaca, a ja ni jednog ni drugog nemam baš previše.
U Bečej sam otišao prvenstveno zbog Sanje, i zbog toga što je ovo bio prvi put da se na jednoj CAC izložbi dodeljuje pehar u kategoriji Srbijalov portala! Žao mi je što članovi ovog portala nisu ovaj put shvatili važnost toga, i što nije više forumaša došlo, ali, valjda će sledeće godine biti bolje, naravno, ako organizatori izložbe budu hteli da ostave ovu kategoriju (Sanja, računam na tebe ).
Rodjo, sledeće godine nemoj da te nema na izložbi! I Mile Mladenovo, i svi ostali uzgajivači!
Znate šta: meni je bilo puno srce, kada je voditelj izložbe preko razglasa prozvao u BIS ring članove Srbijalov portala, i dodao 'napred, lovci!'!!! E to mi je bio vrh!!!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Jank |
Objavljen 19.06.2011. 20:08
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Lala kaže:
Znate šta: meni je bilo puno srce, kada je voditelj izložbe preko razglasa prozvao u BIS ring članove Srbijalov portala, i dodao 'napred, lovci!'!!! E to mi je bio vrh!!!
Druže Lalo, ova poslednja rečenica je dovoljna da dočara zadovoljstvo jednog običnog lovca, koji voli prirodu i lovačke pse, kome je njegov verni pomoćnik kao član porodice i kome je uzgoj lovačkih pasa ljubav a ne komercijala.
Čestitam organizatorima na veoma dobroj organizaciji i ostaje mi da žalim što lično nisam prisustvovao ili učestvovao ali biće još lepih izložbi pa ćemo se negde družiti...
Lov je stil mog života...  ] 
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 19.06.2011. 20:13
|

Moderator

|
Jank, tebe ću lično da utepam! Postao si gori od Limuna, on dodje na druženje, pa zbriše, a ti ni ne dodješ! Bruko jedna! Falio si mi tamo, samo da znaš. I ti, i Charuga, i Slava, i Sremac i Zoranp, i svi ostali iz Srbije, a o ovim našim gastarbajterima (Admin, Sniper, Lovac Stari, Boban Rodja i ostali) da ne govorim.
'Bem vas nesposobne, bila je opasno dobra prilika da napravimo feštu!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| mirko knezevic |
Objavljen 19.06.2011. 20:28
|

Lovčina

Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
Ja i Limun i Browni pricasmo da dodjemo al nas uhvatise obaveze i otpade put za Becej...jbg... bice prilika nadam se. Svaka cast na pokupljenim peharima!B)
Srbija do Tokija!

|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 19.06.2011. 20:45
|

Moderator

|
mirko knezevic kaže:
Ja i Limun i Browni pricasmo da dodjemo al nas uhvatise obaveze i otpade put za Becej...jbg... bice prilika nadam se. Svaka cast na pokupljenim peharima!B)
A vaša ekipa, vi ste posebna priča
Garant niste sačuvali ono vino iz Plane? POBEGULJE!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Jank |
Objavljen 19.06.2011. 20:58
|

Lovčina

|
Brate Lalo došlo mi da plačem..
kukam ridam i skoro da njačem,
kada nekom pomoć treba, uvek prvi pođem,
zato nisam juče mogo u Bečej da dođem....
Da ličim na Limuna to istina nije,
Limun nosi balon vina ali ga ne pije,
ja bi nešto i popio da mi nije.
Čitajući one Dakijeve priče
Jank i Daki stare Lole baš na Lalu liče
Zbog je Daki tero belu lađu
ja sam moro u Topolu, da ne pravim svađu....
Ali biće još izložbi, imamo i mi dobrog kera
možda bude bio bolji od Lalinog Mastera,
i u pesmi i u lovu, sve je samo šala
mi smo lovci kao braća, rekao je Lala....
|
| |
|
|
| mirko knezevic |
Objavljen 19.06.2011. 21:13
|

Lovčina

Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
Lala kaže:
mirko knezevic kaže:
A vaša ekipa, vi ste posebna priča
Garant niste sačuvali ono vino iz Plane? POBEGULJE! 
Jedino ako ga Limun nije slistio,inace ja nisam nesto vican,mogu i volim ponekad al ne toliko... Ma ima Lalo vinograda sad kolko hoces zanavljaju ljudi,ima i vina da proberes koje volis,bice prilika...
Srbija do Tokija!

|
| |
|
|
| Limun |
Objavljen 19.06.2011. 22:27
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Jbg, opet ja ispadoh kriv,a terao sam ih da dodjemo nije da nisam. Brate Lalo ja bih i dosao ali ne mogu sam, Becej mi je bas daleko.
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
| |
|
|
| nidzamotocross |
Objavljen 19.06.2011. 23:05
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Jank za pesmu...
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
| |
|
|
| Jank |
Objavljen 19.06.2011. 23:17
|

Lovčina

|
Nidžo hvala, sa nekoliko divnih ljudi, članova ovog portala sam imao prilike da se upoznam kada smo zajedno učestvovali na Šakalijadi kod našeg druga Slave i bilo je fantastično druženje. Zato mi je baš žao što nisam mogao zbog porodičnih obaveza da skoknem do Bečeja, mada sam čest gost na izložbama pasa. Upoznati nove prijatelje, posmatrati najupkija bića na svetu je veliko zadovoljstvo....
|
| |
|
|
| Sniper Hunter |
Objavljen 19.06.2011. 23:23
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Jank pesma je zajebala vek!!! B)
|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 20.06.2011. 07:32
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
vidim da je bilo lepo na izložbi ,žao mi je sto nisam mogao da dodjem ali išli smo u lov kod pobratima,odlagali smo par nedelja ali više nije bilo kud morali smo taj termin ,sledeći put obavezno dolazim
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 20.06.2011. 07:51
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Jank pesnik br 1, br 2 , br 3, pa onda deset mesta prazno pa onda neki drugi stihoklepci
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 20.06.2011. 08:17
|

Moderator

|
Daki, prokomentariši malo sliku tebe i Ake, i tvog kolege bretondžije, sa psom, prvakom rase. Nisam ja hteo da pišem, ostavio sam tebi.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 20.06.2011. 08:23
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
E a sada izložbe, neću pisati ništa o organizaciji jer su već sve rekli BRAVO, BRAVISIMO, DIJANA KRALJICE.Da li ste nekada bili srećni i zadovoljni što u proglašenju prvaka rase gubite? E vidite u subotu sudija zove pobednike po grupama da uđu ring da izabere prvaka rase, ulazimo on objašnjava i između ostalog kaže meni.-" Ja inače uvek na izboru dajem prednost ženkama,ali ovaj puta ću prednost dati ovom mladom mužjaku" - Moj odgovor bio je bravo sudija hvala i čestitam, našta on zbunjeno reče-" nisam vama dao prvaka rase nego ovom mužjaku", odgovaram mu.-" Hvala sudija ja sam ipak pobedio." On gleda u mene i vidim da je verovatno mislio da sam lud ili pijan ili da ne čujem dobro i ponavlja .-" Ali NISAM VAMA dao, nego ovom mladom mužjaku." Smejem se, on još više zbunjen. Okrećem se čestitam pobedniku mazim mladu nadu još jednom zahvaljujem sudiji on počinje da gleda belo i konačno im kažem.-" Ma ja sam pobedio moj pas je pobedio, taj mladi mužjak je štene od moje kuje ove ovde Ake ,Mrvanov brat iz legla, njegov blizanac. Pa ko ne bi bio zadovoljan kada pobedi sam sebe. Mali ZIK kako ga novi vlasnik zove ili po rodovniku BIM. Izrastao u fenomenalnog bretona , Idealnog po svim pitanjima, jedino kada sam ga na početku video prvo mi je srce zaigralo a onda me tuga preplavila pošto je bukvalno brat blizanac mom Mrvanu. Celo vreme izložbe buljio sam u njega zavideći Peri njegovom vlasniku na sreći da ima takvog psa.Pitao sam ga kakav je u lovu, a Pera vrlo drag i srdačan čovek jednostavno se uzmucao pa prekidao rečenice skačući sa teme na temu pokušavajući da mi za što kraće vreme kaže i nahvali što više malog Zika.E sada znate zašto sam bio presrećan što sam izgubio jedina senka bila je što nisam mogao Mrvana staviti pored brata, a tada bi se tek sudija preznojio, kao da u ogledalu vidiš odraz i treba odlučiti šta je lepše, O ostalim segmentima dešavanja na izložbi moram vam reći moje veliko zadovoljstvo što sam upoznao moju koleginicu i njenu porodicu . Ona je svima na forumu poznata pošto je drugoplasirana na takmičenju za žensku selekciju u Padinskoj skeli radi se o gospođi Miri Kugi.Ona i njen suprig su nam pravili društvo u carstvu hladovine lovačkog restorana, vrlo prijatni ljudi zaljubljenici u lov i kinologiju.Po meni jedina senka na ovu veličanstvenu kinološku manifestaciju bacila je činjenica da je strahovito opao kvalitet NOD . Baš sam razmišljao i došao do tog zaključka pošto su skoro u svim kategorijama pobeđivali psi jedne naše odgajivačnice, što nameće zaključak da niko drugi nema dovoljno dobrog NOD-a. E i da ne zaboravim nekada na izložbama kada uzgajivač povisi glas automatski biva diskvalifikovan, sada sam se uverio da su se uloge zamenile pošto je uzgajivač komandovao sudiji kako i šta da radi na šta je ovaj kao u Maratoncima ( .-"LAKI" ---- EVO -EVO ) brzo i poslušno izvršavao.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 20.06.2011. 08:47
|

Moderator

|
Malo da pojasnim: ovaj Dakijev upis (u delu o NOD posebno) ima svoju težinu; naime, ko ne zna, Daki je za vreme bivše nam SFRJ bio kinološki sudija, sudio je na izložbama i sa skoro 1000 (hiljadu) pasa, ali je prestao da se bavi tim poslom. Što ne znači da je izgubio znanje u kinologiji, iako izbegava da priča o tome. A stvarno ni meni, a ni drugim ljudima oko mene (sudeći po komentarima prisutnih na izložbi), nije bio baš najjasniji kriterijum sudjenja kada su NOD bili u pitanju. Nisam neki kinolog, ali imam oči, uz svo poštovanje autoriteta sudije u VII FCI grupi.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 20.06.2011. 13:03
|

Lovčina

Upisa: 7756
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Znači kinološki sudije počeli da "kradu zanat" fudbalskim sudijama, ako sam dobro razumeo? Malo rade u fušu?
|
| |
|
|
| Aca Velika Plana |
Objavljen 20.06.2011. 13:18
|

Stari član

Upisa: 389
Pristupio: 06.04.2011. 08:42
|
Podunavac kaže:
Znači kinološki sudije počeli da "kradu zanat" fudbalskim sudijama, ako sam dobro razumeo? Malo rade u fušu?
ma ne druze to ide po sistemu dan pre izlozbe "ajd kume das ti meni prvaka rase pa da odemo na vecerinku itd itd" kvalitet sudjenja je nula a i ako nije ispod nule,nisam imao priliku da odem u Becej ali sam isao u blizim mestima cista nula!!! |
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 20.06.2011. 13:37
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
... upravo zbog takvih "sistema" i mnoštva nepravednih dešavanja po našim izložbama pasa i utakmicama, sam prestao da se interesujem i posećujem te "manifestacije" ...
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
| |
|