Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: "Gebruder Merkel Suhl"

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
"Gebruder Merkel Suhl"
rk
 Svaka cast na oruzju odlicni komadi.
Osim sto je kod model 8 paljene glava a kod mod.147 sa gravurom postoje li jos neke razlike.
RK

ciciban
 nemam zamerki, ako je još unutrašnjost cevi redovno održavana Lupa ......
položare nešto ne ljubim,ali ovako nešto bih radooo posedovao.
Može li neko od kolega da uputi na sajt merkela gde su zastupljeni stariji modeli ovih pušaka ......

SRBIJA

hercegovac

rk kaže:
Svaka cast na oruzju odlicni komadi.
Osim sto je kod model 8 paljene glava a kod mod.147 sa gravurom postoje li jos neke razlike.

147 ima ejektore i drvo bolje klase, na fotkma se baš ne vidi dobro jer su snimljene mobilnim telefonom. Unutrašnjost cijevi je perfektna.

ciciban
 ..... ejektori su po meni nebitna stvar,sem u sportskom pucanju .......
.... ono kako Merkel leže u rame i lakoča kojom se pronalazi cilj je za svaku pohvalu .... to se nesreće baš često.Drvo se uz malo truda da dobro odraditi Odobreno

Hunter forever
 Ciciban pa ne bih bas rekao da su nebitna stvar , nekada u lovu divljih svinja gde se cesto ukaze potreba za brzim prepunjavanjem itekako dobro dodju , takodje tu je i lov na patke u kojem su ejektori takodje potrebni. A vec kada ih puska ima a nekome bas smeta oni se mogu , koliko ja znam , i iskljuciti . Pozdrav
marka Engleski poenter marka

ciciban

Hunter forever kaže:
Ciciban pa ne bih bas rekao da su nebitna stvar , nekada u lovu divljih svinja gde se cesto ukaze potreba za brzim prepunjavanjem itekako dobro dodju , takodje tu je i lov na patke u kojem su ejektori takodje potrebni. A vec kada ih puska ima a nekome bas smeta oni se mogu , koliko ja znam , i iskljuciti . Pozdrav

Mogu se ejektori isključiti,e pa onda ureduuuu !!
Pa dobro,ja i nisam baš neki lovac.Na svinju sačmarom kad stignem da pucam drugi metak a da to bude neka podnošljiva udaljenost ja sam presretan.U lovove u koima "divljač napada sa svih strana" ne idem,niti mogu o tome da slušam a još manje da gledam.
Ja to volim sa mojim viržlanom polako,nogicu pred nogicu , pretresemo prvo dvorište,pogledamo pod prag pa lagacko ........ nogicu pred nogicu.
Neki put okačim o rame sa E,neki put bez E i opušteno , ko što rekoh nogicu pred nogicu ....Elmeriveli

SRBIJA

velja
 posedujem Merkel Suhl m 8 vec 2 godine,i prezadovoljan sam tom puskom,lagana,dobro balansirana puska,koju kada stavite u zgib ramena,tako legne da nema promasaja,pre ove merkelove polozare, lovio sam sa iz 27em..12/76...i ta puska mi nikako nije odgovarala...sa merkelovom polozarom je pravo zadovoljstvo loviti....
8x57jsStari

rk
 Lezanje Merkela i jeste jedna od odlika tih pusaka gotov da nepostoji lovac kome ne legne, njihovi kundaci su sjajni, zato cesto ovi ssto prodaju svoje nisu ni svesni kolko ustvari smanjuju vrednost ukoliko cackaju oko kundaka ili ga u potpunosti menjaju.
RK

velja
 jedino sto sam zamenio na merkelovom kundaku je potkov....stavio sam pahmajerov amortizer koji je izuzetan i sada samo srbijalov
8x57jsStari

DakiNS
 Svako ima svoje mišljenje. Ja lično ga ne bih nikada menjao . Mnoge kolege stvljaju gumeni amortizer, i ja sam to jednom uradio i brzo se predomislio , već posle prvog lova. Ne zbog estetike ili što mi se nije svideo ,ili što nije amortizovao udar kundaka pri opaljenju , nego iz razloga što mi je zapinjao za garderobu kada sam trebao zauzeti položaj za pucanje. Jednostavno se lovačka jakna i gumeni amortizer nisu "voleli". Guma je pri trenju stvarala otpor i nikako mi puška nije htela da "legne" kako treba. Sa originalnim završetkom bez obzira koju odeću nosim , kundak samo klizne na rame.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

rk
 Slazem se da moze da smeta, na sacmaricama i nije tolko neophodan, iskreno i nije toko potreban. Sa druge strane to je najednostavniji nacin da se produzi lundak.
RK

velja
 merkel 8...puska sa kojom nema promasajaStari
velja priložio:
1404299364.jpg

8x57jsStari

velja
 !
velja priložio:
3561merkel_1.jpg

8x57jsStari

velja

velja kaže:
merkel 8...puska sa kojom nema promasajaStari

ovo je moja puska,koja je tako balansirana,da je to cudo jedno,dovoljno je samo da je stavite u zgib ramena,i ona je vec poklopila metu...e sad imao sam prilike da lovim sa drugovom merkelkom model 8 ,ali je nekako pretezala napred,tezina 3.100g kao i moja.. u rukama se sticao utisak da je njegova teza,a tezina im je ista u gram...nagib kundaka isti....
8x57jsStari

Podunavac
 Lepa i kvalitetna puška, ali zahteva redovno održavanje. Ove puške nisu za lenje i nemarne lovce. Sa slike se vidi da ti nisi takav lovac, puška je uredna a koristiš i pufer patrone što je dobro. Kod mene kolege kad vide da nosim pufer patrone sa puškom u kutiji smeju se ko ludi, preda mnogi ni ne znaju čemu tačno služe.
Tri prsta 2Kolce

velja

Podunavac kaže:
Lepa i kvalitetna puška, ali zahteva redovno održavanje. Ove puške nisu za lenje i nemarne lovce. Sa slike se vidi da ti nisi takav lovac, puška je uredna a koristiš i pufer patrone što je dobro. Kod mene kolege kad vide da nosim pufer patrone sa puškom u kutiji smeju se ko ludi, preda mnogi ni ne znaju čemu tačno služe.
kolega podunavac...nikako ne mogu razumeti ljude koji citavog dana nose pusku po lovistu i ne pada im tesko,a ne mogu odvojiti 15 minuta posle lova da ociste istu...sto se tice pufera situacija je ista i kod mene....a do sada sam drugarima zamenio sigurno 10 igala...i niko da se opameti,cak i karabine skljocaju na prazno,tesko im je da podignu rucicu zatvaraca,pritisnu obarac i spuste rucicu....mnogo komplikovanoSmile
8x57jsStari

canis aureus
 veljo fino nema šta Stari
'el to dvanajska ili šesnajska Selja
'el je vugla/baskula brunirana? il samo tako izgleda na sliKi Zum
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

ssekir75
 то за карабине се и ја редовно свађам. може да тегли читав дан 4,5 кила, а не може да притисне обарач док затвара... тешка ствар, стварно Besan
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

velja

canis aureus kaže:
veljo fino nema šta Stari
'el to dvanajska ili šesnajska Selja
'el je vugla/baskula brunirana? il samo tako izgleda na sliKi Zum
canis puska je dvanajskalovacnije brunirana.a rado bih posedovao jednu 200e sesnajsku...mozda je i kompenzujem za tu sesnajsku....ako se dogovorimo Confused,taj kalibar 16 je nepotrebno zapostavljen,i podcenjen,a opet 20 dignut u svemirNe razumem
8x57jsStari

velja
 cevi
velja priložio:
cev_1.jpg

8x57jsStari

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
L.U."Fazan" Vranje LOVAČKA UDRUŽENJA 82 31.12.2017. 12:06
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,629,370 posete www.srbijalov.com