Kundak
|
Lala |
Objavljen 14.03.2011. 14:42
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
SUMO kaže:
Svako cudo tri dana. Ovde su toliko pobrkani loncici da je to bas za pricu. I diskusiju danima.
Velisi je sigurno potrebna reklama 
Klanovi medju kundacarima?!?!?!  Sigurno imaju na ulazu u Kragujevac ljude pa ih presrecu i upucuju samo kod njih
Sujeta za clanak?!Pa o Bobanu je pisano 2x. O Velisi jednom. Autor tog teksta sam ja, objavicu vam ga ovde, ionako bez pitanja ``pozajmljujete`` moje tekstove.
Ne bi da duzim dalje, ovde ce se uvek neko naci da je bolji poznavalac fudbala od Dzaje ili kosarke od Dude Ivkovica.
Samo napred.
Dobar vam pogled
Kolega SUMO, vidim da si apostrofirao neke moje stavove, pa da razjasnim: sve što sam napisao o sujeti se svodi na reči 'Očigledno je da je taj članak o Bobanu i njegovim radovima, pokrenuo diskusiju, i izgleda pogodio u sujetu drugih majstora, koji su burno reagovali, a bez potrebe.'
Oko klanova, rečenica glasi: 'A pitanje je, da li se ovde možda radi o sukobu medju majstorima, ili sukobu klanova medju 'kundačarima', to me ne zanima...'.
Ovo oko poznavalaca ili laika, napisao sam jasno: 'Nit sam stručnjak za kundake, niti lovim sa preskupim puškama, niti imam arsenal, ali volim da vidim lepo i kvalitetno, i naravno da imam to, ako mi finansije dozvole.'
Da li je Veliši potrebna reklama ili nije, to on najbolje zna, a ne ti, SUMO, ili ja ili bilo ko drugi. Ali omalovažavajući upisi mu sigurno neće doneti popularnost, samo mogu da iritiraju druge.
Dakle, sve što sam napisao, je napisano da se smanji tenzija, i potencijalna svadja koja je visila u vazduhu, sa neprimerenim rečima nekoliko diskutanata. Ne bih da ti SUMO, ili bilo ko, shvati moj upis pogrešno, kao stavljanje na stranu bilo koga. Jednostavno, ne tolerišemo lošu atmosferu na forumu, pa te molim da i ti daš svoj doprinos spuštanju tenzija. VLADE je učinio pravu stvar, kada je ponudio da odgovori na neka stručna pitanja. A ko je bolji majstor, ko je od koga učio i 'krao' zanat, to mslm da nije bitno za ovu priču.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
SUMO |
Objavljen 14.03.2011. 15:12
|

Veteran

Upisa: 763
Pristupio: 28.02.2011. 14:14
|
Kolega,
nesporazum je u pitanju.
Morao sam da reagujem jer je upotrebljena preteska rec. Kakav crni klan.
Ne bi dalje.
Dajem doprinos kvalitetnim tekstom.
I slikama.
ps
samo da potsetim - kad sam rekao da imam kundak sa ziskom, pojedinci su me `napali` kao da sam
rekao da sam ulovio srndaca od 222 cic poena. I kad je objavljena slika. Sta bi?
Nista. Da li sam mozda lagao?
Moze li se porediti ovakvo cekiranje ?
|
|
|
|
SUMO |
Objavljen 14.03.2011. 15:13
|

Veteran

|
Kakav je ovo cekering?
|
|
|
|
SUMO |
Objavljen 14.03.2011. 15:14
|

Veteran

|
I kako bi izgledalo da je ovo drvo upotrebljeno za neki jaci kalibar? |
|
|
|
Lala |
Objavljen 14.03.2011. 15:16
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Velika razlika, što jest', jest'!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 14.03.2011. 17:42
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Sve je to moglo lepo da se ovde pokaže i prokomentariše i bez svađa i tešlih reči. Pojaviše se odjednom novi članovi koji popljuvaše sve redom ne birajući reči. A i sam majstor Veliša je imao veoma loš i naljudski nastup. Ja ne poznajem ni Bobana ni Velišu ni Vladu, ali svako ima pravo da kaže svoje mišljenje i pokaže svoje radove. Majstori ako imaju neke nesuglasice međusobno ne treba to da iznose na ovome portalu , nego da reše to u četiri oka. To što je neko dobar majstor i ima bolji alat od drugih ne znači da je Bogom dan i da može da pljuje po drugima i ponaša se drsko i bezobrazno. Lala i drugi naši administratori ovde su čak reagovali i preblago na ovakve ispade i dali svima šansu da se dovedu u red.
|
|
|
|
VLADE |
Objavljen 14.03.2011. 18:19
|

Stari član

Upisa: 238
Pristupio: 12.03.2011. 11:49
|
drugari nikada nisam tezio da omalovazavam moje kolege sta ja mislim to je moja stvar ali to neiznosim u javnost svi mi tezimo da uradimo sto bolje mozemo a nikad nisam kao...da nespominjem ime pricao kako samo ja znam i samo sam ja svisu tu pa nek ocenjuju polemisu ta slika americkog modela cekiranja je velisa uradio cinimi se na m85 i uz adekvatan alat nije problem samo trazi veliko vreme i zivce imate sliku cekiranja na 10 sa jedne sulovke sto sam skoro uradio engleski kundak
jankovic vladimir
|
|
|
|
VLADE |
Objavljen 14.03.2011. 18:24
|

Stari član

Upisa: 238
Pristupio: 12.03.2011. 11:49
|
Neca92 kaže:
Majstor Vlade, jedno pitanjce za tebe.
Koliko orah minimalno mora da ima cm u precniku panja da bi se odsekao za izardu kundaka? Imam par komada (cale, ne ja, ali to mu dodje na isto  ) pa planiram da fiknem jedan bas za to! Nisu nista posebno veliki, ali ja mislim da moze da zavrse pos'o!
Pozz  pazi nebi valjalo ispod 40.ili50 ali moras da pogledas koliko mu je srce to je ono crno i toces videti kad oboris trupac
jankovic vladimir
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 14.03.2011. 18:32
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
SUMO kaže:
Kolega,
nesporazum je u pitanju.
Morao sam da reagujem jer je upotrebljena preteska rec. Kakav crni klan.
Ne bi dalje.
Dajem doprinos kvalitetnim tekstom.
I slikama.
ps
samo da potsetim - kad sam rekao da imam kundak sa ziskom, pojedinci su me `napali` kao da sam
rekao da sam ulovio srndaca od 222 cic poena. I kad je objavljena slika. Sta bi?
Nista. Da li sam mozda lagao?
Moze li se porediti ovakvo cekiranje ?
Kolega SUMO niko nije rekao da si lagao postavio si slike imas kundak sa ziskom i sta sad ? Ko te je i gde napao? Na kom postu i cijem su izrecene reci sumnje da ne govoris istinu ja to nisam video nigde procitao sam 2x sve postove , postavio si slike razuverio si mozda one koji nisu verovali ,i to je ok evo i sta sam ti napisao:
Uradio mi je 4 kundaka i nisam nasao zamerku sto rece kolega canis zagledavao sam ih sa svih strana odvajao ih od puske da ih vidim iznutra nisam nista primetio da nije na mestu a najvaznije je da mi leze a sare i ostalo to je manje bitno ,bitno je da puska pada na oko i optiku sa njima bar meni???
Sacekajmo da vidimo slike od kolege SUMA pa da prodiskutujemo
pisali smo se i na PP i sada ti kazem isto trebao si odmah da rascistis sa Bobanom po cim si video da nesto nije u redu a ne da se iznosi niciji prljav ves na forumu i da se stvaraju tenzije , jesi video koji je haos na forumu nastao posle?
Ja sam tvrdio da je meni Boban uradio vrhunski kundak po meri i dalje stojim iza toga ali to vazi za mene ako je kundak radjen po mojim merama sto ne mora da znaci da je vrhunski i za druge jer sigurno ima i boljih majstora a sigurno i kundaka 
znaci spustamo loptu i nastavljamo diskusiju kako i prilici na jednom ozbiljnom forumu
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 14.03.2011. 18:42
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
VLADE kaže:
Neca92 kaže:
Majstor Vlade, jedno pitanjce za tebe.
Koliko orah minimalno mora da ima cm u precniku panja da bi se odsekao za izardu kundaka? Imam par komada (cale, ne ja, ali to mu dodje na isto  ) pa planiram da fiknem jedan bas za to! Nisu nista posebno veliki, ali ja mislim da moze da zavrse pos'o!
Pozz  pazi nebi valjalo ispod 40.ili50 ali moras da pogledas koliko mu je srce to je ono crno i toces videti kad oboris trupac
Uuuu, bas misllim da ovaj moj koji sam planirao da fikenm ima bas toliko! Negde izmedju! Rastao ( i jos uvek raste ) na brdskom terenu, trebalo bi da bude lep! Planiram da uzmem deo koji je pod zemljom, neku debelu zilu! Valjda je tako najbolje (cuo sam), a imam rodjaka koji ima strugaru (sa sve pratecom opremom) pa se nadam da izvlacenje talpe nece biti problem...nadam se!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 14.03.2011. 19:15
|

Moderator

|
Pazi neco da kad ti rodjak bude istupio bansek na kundaku ne dobijes sa talpom po zadnjici
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 14.03.2011. 19:24
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
Nadam se da necu!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 14.03.2011. 19:26
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
SUMO
Ovaj tvoj kundak koji si nam pokazao na slikama od majstora Bobana ne liči ni-na-šta i ne d'o dragi Bog da je meni tako uradio jer ja bi ( ) te da mi za taj jedan napravi dva ali prava ...
Imaš puno pravo da se ljutiš i budeš nezadovoljan jer ... što jes' jes'!, ali trebao si to raspraviti lično s njim i bla bla bla
-nego, druže interesuje me kada ti je radio taj kundak?
(možda je tada još bio početnik a vremenom stekao dovoljno znanja i sad uspešno može da se bavi tim poslom )
... i ovo je Boban radio i B)
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 14.03.2011. 19:31
|

Admin

|
...
i potpuno sam zadovoljan!
Žižke još nisam primetio, čekering i ne liči na onaj tebi odrađen jer za razliku od "tvog" koji bih i ja sam bolje uradio iako nikada još nisam ni probao tako nešto ovaj "moj" je bez greške!
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 14.03.2011. 19:39
|

Moderator

|
Vidim kolega canis da je dobio na boji malo je tamniji znaci mazes a ?
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 14.03.2011. 19:40
|

Admin

|
...
radio je po mojoj zamisli tako da sam izgled ili već nešto što se drugima ne sviđa a meni se sviđa(ukusi su ...) ... a što je do njega odradio je sve maksimalno korektno čak me i savetovao kako bi bilo bolje jer ipak neće da pravi svašta pa da mu to bude "reklama" kao neki što rade -radim kako je "gazda" zapovedio za njegove pare pa ako hoće i "ukrivo" to ću mu napraviti samo da plati-(sa nekim majstorima sa kojima sam razgovarao dali su mi slične komentare)
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 14.03.2011. 19:53
|

Admin

|
...
i pored korektnog rada i odnos prema "mušteriji" mu je takođe maksimalno korektan!! Ispoštovao je svaki napravljeni dogovor!, od izgleda drveta (koje pre početog rada nisam ni video) u tom cenovnom rangu pa do samog roka završetka radova, što mnogo govori o samom majstoru!!
Zbog svega toga čime sam zadovoljan a naročito finalnim delom tj kundakom koji mi je B) morao sam da iznesem sve pohvale na račun takvog majstora! Ni jednog majstora nisam kudio i prozivao (iako sam neke "renomirane" mogao i to sa valjanim razlozima) i svakog drugog bi hvalio isto kao i Bobana ako se dokaže da je pravi majstor! |
|
|
|
stel |
Objavljen 14.03.2011. 19:55
|

Član

Upisa: 52
Pristupio: 24.07.2009. 22:44
|
Jel zna neko pošto se kreću kundaci za lovačku hamerlesku. Zastavina puška je u pitanju i da li ima neki dobar majstor bliže Beogradu |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 14.03.2011. 19:57
|

Admin

|
canis aureus kaže:
...
i pored korektnog rada i odnos prema "mušteriji" mu je takođe maksimalno korektan!! Ispoštovao je svaki napravljeni dogovor!, od izgleda drveta (koje pre početog rada nisam ni video) u tom cenovnom rangu pa do samog roka završetka radova, što mnogo govori o samom majstoru!!
Zbog svega toga čime sam zadovoljan a naročito finalnim delom tj kundakom koji mi je B) morao sam da iznesem sve pohvale na račun takvog majstora! Ni jednog majstora nisam kudio i prozivao (iako sam neke "renomirane" mogao i to sa valjanim razlozima) i svakog drugog bi hvalio isto kao i Bobana ako se dokaže da je pravi majstor! |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 14.03.2011. 20:01
|

Admin

|
Sniper Hunter kaže:
Vidim kolega canis da je dobio na boji malo je tamniji znaci mazes a ? 
ma jok Sniperu
ove su slike koje sam još onda predstavio na temi kipplauf
mada premažem ga s vremena na vreme
|
|
|