"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
A ražnjiću su bili ekstra!
I pivo od limuna, i Neštinsko vino (drugi kažu a ja znam), i atmosfera!
Čak sam i ja probao neštinsko vino, ima jednu veliku manu!
Nikad ga nema dovoljno!
Što se piva tiče, video sam par limenki, ukus jeste bio slatko-kiseli, a Limuna nisam video!
Izgleda da cemo tek sutra videti slike kada se Bejbe probudi posle onog nestinskog vina, a o vinu moze da se pise i prica ne danima nego godinama ko nije probao nestinsko taj ne zna sta je vinoB)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Što se tiče svadbarske mašnice za loše strelce, čujem da je ta Božina (Boža iz Siriga, legendarni prepeličar) i moja ideja zaživela na nekoliko mesta, u nekoliko lovišta!!!
Očigledno da će se uskoro po lovištima pojavljivati iskićena kola - dakle, ko vidi da iz lovišta ide auto sa mašnicama na brisačima, odmah može da zna, kakav 'majstor' je za volanom!
Lala kaže:
Što se tiče svadbarske mašnice za loše strelce, čujem da je ta Božina (Boža iz Siriga, legendarni prepeličar) i moja ideja zaživela na nekoliko mesta, u nekoliko lovišta!!!
Očigledno da će se uskoro po lovištima pojavljivati iskićena kola - dakle, ko vidi da iz lovišta ide auto sa mašnicama na brisačima, odmah može da zna, kakav 'majstor' je za volanom!
Rezultat Lalo rezultat koji je?
Jutros sam trebao ici kod Kreca u Topolu u goste, kada sam se probudio ono 8 i 15 baterija u mobilnom riknula i nije me probudio a lepo drustvo za lov uglavnom koliko sam shvatio sa NOD pa mi jos vise zao jer sam hteo voditi bretona, Pa posle prepelica grlice pa gulas pa opet grlice e bas me nije htelo. Ali svejedno hvala kolegi Krecu na pozivu
Danas je bilo jedno veliko druženje forumaša na sajmu lova u Novom Sadu!
Neću nabrajati pojedinačno ko je bio, da nekoga ne bih izostavio, ali nas je sigurno bilo 20-30.
Posebno sam se iznenadio kada sam video svog kolegu i drugara sa fakulteta, kojega nisam video bar 12 godina!
Nakon što smo se lepo pozdravili, upitao sam ga otkud on ovde, a on reče da je uključen u pisanje na forumu Srbijalov!
Onda se ubacio Lala koji je pitao da li smo se upoznali, i kada smo mu rekli da se znamo od ranije, upitao nas je da li znamo nick-ove na Forumu......da ste samo videli iznenađenje i oduševljenje kada sam ja saznao da je to PUNISHER, a on da sam ja Sremac75!!!
Nas dvojica smo se na ovom i onom drugom Forumu odlično dopunjavali i jednako gledali na neke negativne stvari u lovstvu, i zaista sam imao želju da ga upoznam...... kad ono stari drugari!
Eto još jednog primera kako Forum može da spoji ljude koje je život odneo na sasvim različite strane!
Pored svega što se dešavalo, a to nije malo, ovaj susret sa PUNISHEROM je na mene ostavio najjači utisak!
Kolega, tek sada ćemo da rasturamo!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
punisher kaže:
Što se sajma tiče sve je to meni ok bilo, ali je bilo i nečega što je meni mnogo, mnogo bitnije. Po prvi put pružila mi se šansa da upoznam zaista sjajnu ekipu ljudi koja čini ovaj forum na čelu sa Adminom, dok sam naše britko pero Lalu upoznao pre jedno 15 dana. Admin, Podunavac, Slavaplana, Meshtan ali pre svega jedan čovek koji me je nenormalno obradovao a to je naš prijatelj Sremac. Sa tim čovekom imao sam čast da delim klupe u amfiteatru Pravnog fakulteta u NS. Putevi su nam se razišli tamo negde 1999. godine i sada posle toliko godina ne znajući da je on moj kolega sa faksa ja krećem da s dopisujem sa tim čovekom identifikujući zajedničke probleme sa ostalim ljudima na ovom forumu. Nije meni bitna ni Zastava, ni Grof, ni Browing. Bitno je da su se ljudi upoznali i nadam se napravili kontakti za neka lepa prijateljstva. Hvala Lali, našem vezivnom tkivu. Ljudi čast mi je što sam danas bio sa svima vama makar i na kratko. Praštajte jer nije bilo duže.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Danas sam se konacno upoznao onako licem u lice sa rodjom Podunavcem, koji me je pocastio svojim dolaskom, samo svako dobro druzenje kratko traje ma koliko vremena bili zajedno mnogo zapocetih tema mnogo razgovora o proslosti , sadasnjosti a i o buducnosti , mislim da ne bi zavrsio razgovor ni za 7 dana, I da vam se pohvalim dobio sam na poklon od kolege pusku, svaka cast, ja sam bio skromniji pa sam mu dao uzorak vulkana ovog novog magnum punjenje,a moja draga domaci pekmez od malina njegovom sinu , ovih dana cu postaviti sliku puske koja me odusevila,Nadam se da se nece mnogo naljutiti na mene
apinest kaže:
Meni je danas bio praznik. Ne bilo koji nego- SVETAC! "Moj" 17 LORIST... Samo, ovaj put, prvi put od kad ga posećujem, oružje, municija i oprema bili su u drugom planu. Razlog: upoznao sam i družio se sa nekolicinom kolega sa foruma, sjajnih ljudi kojima je lov "najvažnija sporedna stvar na svetu", i kojima prioritet očigledno nisu meso, pozicije ili lična i imovinska korist u i oko lovstva. Ljudi kojima angažovanje oko ovog foruma ne donosi nikakvu dobit, a oduzima im puno vremena i energije. Ljudi koji nisu sa druge planete, sa kojima se može otvoreno razgovarati, do kojih se može uvek doći i obratiti im se bez bojazni da će se naići na negativan stav ili ignorisanje. Sušta suprotnost od svega što smo dosad imali, samo da se ne promeni... Ovakvi susreti, druženja i razgovori, kao i rasprava na ovom mestu, samo potvrđuju koliko je OBIČNOM lovcu smrtniku teško da nemoćno(?) posmatra kako mu se urušava čitav lovački svet dok se LU raspadaju (rasturaju), lovišta i lovni reviri arče kao da su tuđa, a prema divljači ponaša kao prema najljućem neprijatelju kojeg treba uništiti, jer će, Bože moj, na kraju ipak pripasti "nekom drugom". I što je najvažnije: ovakvi susreti bude nadu i daju novi podsticaj u težnji da sutra ne ostanemo i bez lovačkih organizacija, i bez lovišta, a samim tim i bez divljači. A šta će nama lovcima onda i šume i polja, i psi, i oprema i oružje? Samo da zlobnici i u ovome ne "pronađu" neku konspiraciju. A ako je bilo patetično, oprostićete mi- valda...
P.S. O sajmu konkretnije: izlagačima, ponudi, cenama i ostalom... nekom drugom prilikom!
Drago mi je da sam imao prilike tokom sajma da se sretnem sa Apinestom, Bogoljubom, Podunavcem, Charugom, Predatorom, i svim drugim forumašima, da ne redjam sad imena. A još mi je draže, da sam od puno ljudi koje sam sretao na sajmu, a koji nisu registrovani ovde na forumu, čuo da redovno prate pisanje ovde, kao gosti (recimo, jedan čovek iz BAP, sa bradicom , i njegov kolega sa kojim je bio).
Neki od njih su se i učlanili, posle dužeg praćenja foruma. Dobro došli!
Danas sam se video sa mnogim članovima i adminima. Nažalost veoma kratko. Jedino sam malo uspeo da se ispričas sa Apinestom. A onda sam se sa mojim rođom Dakijem družio par sati koji su proleteli kao par minuta. A preživeo sam i vulkan. A dobio sam pakovanje vulkana da ponesem i kući za naknadno uživanje. Razmišljam da namažem jezik sa njim kad počne da prigovara ali se bojim kontra efekta. Sve u svemu odličan dan, samo se nadam sledeći put dužem druženju.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?