Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Susreti i druženja "forumaša"

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Susreti i druženja "forumaša"
Sremac75

apinest kaže:

klaja kaže:
Danas u Nestinu od forumasa su lovili Meshtan,Apinest,Sremac75 i ja,potom nas je Meshtan ugostio u svojoj kuci i vinskom podrumu i ovom prilikom mu se zahvaljujemOdobreno a Sremca75 srdacno pozdravljamHaHaHa

Mala ispravka: u pitanju je porodična kuća Sremca75, a vinski podrum, vinogradi, burad, vino... je u vlasništvu kolege meshtana, koji nas je domaćinski dočekao i počastio mladim vinom. Aplauz O vlasničkoj transformaciji već je dosta pisano na ovom forumu... Chut

E kako vas je "domaćin" dočekao, ugostio, i počastio...... tako ste i popili!Njanjanja
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

bogoljub
 Dana 25.11.2012.Skupilo se društvo malo ali odabrano i družilo se u Mokrinu.A bilo nas je-Domaćini Mokrinčani pa gosti iz Bačke-Gardinovci,Rumenka i Novi Sad.Pa tek gosti iz inostranstva-komšije iz Rumunije i ino turisti ili domaći Italijani iz Mokrina.Kako ona Bačka poslovica kaže prvo je bio Fruštuk što bi se reklo Ikebana pa tek onda naput mislio sam reći u lov.Svako sa svojim gostima prošetao malo do ručka.Zecovi su ovog puta bili veoma lukavi ali gosti su bili još lukaviji.Ja sam jedva od četiri stopostotne šanse iskoristio dve,neki su bili bolji neki lošiji ali takva je lovačka sreća nekoga hoće danas a nekoga i malo sutra.Druženje je nastavljeno u lovačkom domu LU Perjanica Mokrin uz ručak i muziku .
http://www.dodaj....5-1544.jpg
http://www.dodaj....5-1544.jpg
http://www.dodaj....5-1545.jpg
http://www.dodaj....5-1545.jpg
http://www.dodaj....5-1546.jpg
http://www.dodaj....5-1548.jpg
http://www.dodaj....5-1548.jpg
http://www.dodaj....5-1549.jpg
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

bogoljub
 Ove slike neće biti o druženju već o nečem po čemu je LU Perjanica Mokrin nadaleko poznata.
http://www.dodaj....cf0164.jpg
http://www.dodaj....cf0708.jpg
http://www.dodaj....cf1943.jpg
http://www.dodaj....-18kom.jpg
http://www.dodaj....lja-14.jpg
http://www.dodaj....re-003.jpg
http://www.dodaj....re-412.jpg
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

zoranp
 Bogoljube jesi li to ti uslikao neke fotografije Droplji ili si skinuo od nekud??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

DakiNS
 Zoki koliko znam te slike su nažalost prošlost. Nisu uspeli sačuvati stanište jer su neki pametnjakovići zaoravali i kosili pašnjake slično kao i u banatu lovište Kočovat. U Kočovatu su bile droplje dok su u blizini bile velike table posejane uljanom repicom.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Jank
 Bogoljube lepe slike....a malo komentara...vidim dosta lovaca ali Bogoljuba ne prepoznajemo....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Podunavac
 Ujače da dolaziš na druženja znao bi kolegu Bogoljuba lično.No no no Bio bi red da prestaneš da eskiviraš (kao Sremac Grin) i pojaviš se na sledećem druženju.Bye A ovo je naš drugar Bogoljub.
Tri prsta 2Kolce

bogoljub

zoranp kaže:
Bogoljube jesi li to ti uslikao neke fotografije Droplji ili si skinuo od nekud??

Te slike je slikao Mokrinski lovočuvar Sava Nedeljkov.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

DakiNS
 Vratismo se sa jednog dooobrog druženja kod Misa 71 iz Kučeva ,zbog umora sutra detaljan izveštaj kada saberemo utiskeSrbijalov,
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Jank

Podunavac kaže:
Ujače da dolaziš na druženja znao bi kolegu Bogoljuba lično.No no no Bio bi red da prestaneš da eskiviraš (kao Sremac Grin) i pojaviš se na sledećem druženju.Bye A ovo je naš drugar Bogoljub.

Ma znam zašto Sremac eskivira,
sitna deca , enamlada
ali ja nemam opravdanja......Confused
mojuenaviše i ne slušam...HaHaHa

Jank

DakiNS kaže:
Vratismo se sa jednog dooobrog druženja kod Misa 71 iz Kučeva ,zbog umora sutra detaljan izveštaj kada saberemo utiskeSrbijalov,

Jedva čekamo IZVEŠTAJ sa homoljskog posela gde se skupila družina vesela...Bye

klaja
 Gostinski lov u rodjenom selu(RH)
i47.tinypic.com/10f6i5f.jpg
Jedan od retkih kanala koji nisu pokoseni i uredjeni,vodoprivreda sve kosi i uredjuje tako da je atar potpuno gol. Zaslugom lovaca nesto malo je sacuvano.
i48.tinypic.com/e63qiw.jpg
i47.tinypic.com/2ch5ah.jpg
Borba oko palenja vatre,granje mokro,kisa polako sipi ali uspeli smo. Na slici je i jedan clan naseg foruma MB BB(Fluo traka na rukavu)
i49.tinypic.com/20pbwia.jpg
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

zoranp
 Želim da javno zahvalim kolegi i ptrijatelju Miši 71, kao i ostalim kolegama lovcima Kučeva i Homolja na predivnom gostoprimstvu i druženju!! Živi bili i veliko HVALA!!Odobreno
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Indjijanac
 takodje se zahvaljujem i kolegi Miša71 i svim ostalim lovcima kučeva na gostoprimstvu a takodje bih malo i da opišemo lov koji je protekao u znaku CiPiRiPiJa.
Mislim da bi bilo najbolje da počne Zoki sa pričom ,on je za pripovedanje najbolji,Lala se verovatno ničega neseća jer je bio bolestan svo vreme puta,a Sremcu više ni Zoki neveruje.
Rodeoizvoli
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Sremac75
 Ja sam već drugi put bio gost kod Miše41 i reči hvale i zahvalnosti za domaćine su suvišne.
Videćete slike, one govore više od reči!

Mišo41 Bravo 2

PS
Ako pročitate neke insinuacije kojima bi neko povezivao moje ime sa nestankom određenog broja komada cipiripija, zatvarača za pušku, puške, ili drugog pribora za lov, znajte da ništa od toga nije tačno!Sudija
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Pošto niko neće da počne, moram ja malo detaljnije, i sa slikama, o proteklom vikendu.

Bili smo za vikend nas 5 forumaša u Kučevu, kod Miše71 u gostima. Indjijanac, Daki, Sremac, Zoki i ja, smo krenuli u subotu tačno u podne. Plan je bio da stignemo još za dana, da bi se iz Kučeva prebacili u lovačku kolibu u planini (put dug cca 15-20 km, ali traje sat vremena), pa da u kolibi noćimo, a ujutro da se ide u lov na DS.
Kao i svaki naš plan, i ovaj je u startu propao, normalno: Miša i njegova supruga su naspremali kod njega kući ručak za jedne omanje svatove, nema šanse da se makne od stola Miša se hvalio da je on bio glavni kuvar, na šta ga je njegova supruga samo pogledala iskosa, ali mi to kao nismo primetili, i nismo ga puno zaHebavali. Paprike punjene homoljskim sirom ubijaju! Toliko su dobre, da je Sremac pokušao da napuni džep od jakne sa tom paprikom umotanom u salvetu, pa se posle vadio kako smo mu to podmetnuli Zoki i ja...
Kako je već padao mrak, došlo vreme da se kreće; domaćini iz LU Jelen Kučevo su se bili rasporedili, jedan deo njihove ekipe je već ranije bio na kolibi, da sprema večeru, a drugi deo je sa džipovima čekao nas goste u gradu da se prebacimo u planinu. Usput su u prikolice stavili goniče, za sutrašnji lov.
Elem, krenuli smo, i posle relativno dobrog šumskog puta (oni tamo voze kao Šumaheri, vitlaju džipovima kao na reliju, majke mi), stigosmo do kolibe, a tamo... Bez da se domaćni ljute, ali meni je palo na pamet da oni možda nas vojvodjane vide kao neke teške izjelice, kojima hrane nikad dosta, pa su tako istovremeno spremali sledeće: dvojica njih su kuvala paprikaš, jedan je kuvao kačamak od belog kukuruznog griza (kulja, mamaljuga), jedan je pekao prase, a Miša je pripremao sveže uhvaćene pastrmke na talandari!!! Aman ljudi jesmo li mi to upali medju kuvare ili medju lovce, ili su kanda i jedno i drugo!? Doduše, Sremac i Zoki se nisu nešto bunili... Neštinsko crno posle večere (onaj Sremac će stvarno zaraziti pola srpskog lovstva neštinskim vinom), pa na spavanje. Ja sam se razbio od pastrmke, a prase i paprikaš su ostali da čekaju sutrašnji dan, i povratak iz lova. Ako postoji 'vlaška magija', onda je ono što su domaćini pripremili od jela sigurno jedan njen deo! Posle večere, lovačke priče, šale i zezanje do ponoći.
Na lovačkoj kolibi imaju dve prostorije, jednu veću gde je kuhinja sa šankom, trpezarija i tri kreveta, i jednu manju, sa tri kreveta na sprat. U manjoj prostoriji smo spavali mi gosti, i Miša, da nam čuva strah, jerbo je Sremac prepadnut od Toze Vampira i njegovog ortaka Save Savanovića zbog njih dvojice nije smeo da ode uveče na čeku, da vreba vuka, iako se sve vreme puta hvalio kako ima osećaj da će mu vučko izadji uveče!
Kakvo crno spavanje, ljudi, ono na sve liči samo ne na spavanje. Zahebancija je potrajala do ranih jutarnjih sati, to cerekanje, takvo ispaljivanje štosova, doskočica, nadmudrivanje; mene uhvatio grč u vilicu od smejanja. Siroti ljudi domaćini, ko zna šta su mislili kakve budale su im došle, kad im ne daju spavati. Miša je uredno iskulirao celu dreku, ispod ćebeta! Sremac je iz samo njemu znanih razloga, u pola 5 ujutro krenuo da loži vatru (hvalio se kako je on još od malih nogu ložio, laže!!), iako sam ja spavao bez ćebeta, jer su se domaćini pobrinuli da sve bude zagrejano i potaman. Bejbi je ničim izazvan negde oko pola 3 ujutro krenuo sa svojom ličkom pesmo 'Gori goraaaaaa, goriiiiii boooroooooviiiinaaaaaaa...', uhvati to njega, čim vidi neku planinu...
Jutro pred lov, doručak je već spremljen (kad su pre stigli?), ja na moju molbu dobio kafu u krevet od mog druga Zokija (Sremac se jako bunio zbog tog gesta, poješće ga ljubomora ako nastavi tako!). Merak!
Meni je ovo bio prvi put, da idem u planinski lov na DS sa goničima zamislite mene, vojvodjana kojem je Fruška gora planina, kad zaglavi u Homolje, u šumetinu i netaknutu prirodu tamo bi Fruška bila tek jedno omanje brdašce! Još su me i oni zlojebi forumaši dodatno isprepadali kako se tamo lome noge, kako se čas posla otkotrljaš nizbrdo pa ti posle treba dva dana da se uzvereš do puteljka, i sve tako... Ne zna se ko se više prepao, da li Sremac od Toze i Save, ili ja od planine! Još su skotovi osetili da ja ne znam šta me čeka, pa su dodavali gas, ne bi li me bolje zezali.
Krenuli mi u lov, sa kolibe, koja je na nekih 800 m n/v, do terena na kojem ćemo loviti, a to je još jedno 200 m višlje. Tog jutra sam video otprilike gde smo, i uživao u pejzažu i prirodi, sa slojem magle nekoliko stotina metara ispod nas.
Vreme na kolibi taman za lov, prohladno, ali planina je to; medjutim, kako smo se peli džipovima još višlje, tako je i vreme počelo da se kvari, okrenuo neki vetar žestok da duva, prvo sitna kišica, a kasnije sve jača. Domaćini su prethodno obišli dobar deo terena u potrazi za tragovima DS, ali slabo su šta pronašli; valjda je i naglo zahladjenje zakucalo divljač, da se ne kreće, nego da zalegne, a u onolikim šumetinama ih je praktično nemoguće pronaći, ako miruju. Nema veze, izlazimo na teren, rasporedjujemo se, gosti i nekoliko domaćina na dočeku, a ostatak grupe sa psima u pogonu. U priči sam čuo za jednog od njihovih goniča kojeg zovu Arap, i kojeg puštaju samo kad je frka baš, neka me Miša ispravi ako grešim.
Mene ostavljaju u blizini Sremca, da ga pripazim, opet zbog onih pomenutih Sremčevih fobija od Toze i Save...
Na žalost, vreme nam nikako nije bilo naklonjeno! Kao da se sve okrenulo protiv nas. Goniči su se nekoliko puta na kratko oglasili, tako da nije bilo puno od one čuvene pesme goniča. Predsednik njihovog LU je kasnije pričao da se ispred njh pokrenulo svega nekoliko srna, a od DS ni traga, ni glasa. Šta da se radi, i to je lov! Posle jedno tri sata čekanja u šumi, morali smo da prekinemo, jer je postalo nemoguće više izdržati napolju na temperaturi blizu nule, sa kišom koja je sve živo natopila, i vetrom koji nas je produvao do koske, iako smo bili dobro obučeni. Vidim ja da je Miši i ostalim domaćinima krivo, da se žderu, ama bre ljudi, pustite to, više vredi upoznavanje i druženje sa dobrim ljudima, nego jedan odstrel. Ima dana više nego kobasica, sretaćemo se, lovićemo!
Zaista jedan prelepo proveden vikend.
Mišo, pozdravi celu ekipu iz Kučeva, uz najdublju zahvalnost i poštovanje svima, a posebno tebi, za pruženo gostoprimstvo i doživljaj! Ako nešto sa naše strane nije baš bilo kako valja, ne zamerite!
Šteta što malo na neki način ne promovišete Homolje, nešto sam na tu temu malo načeo sa vašim predsednikom ima šta da se vidi i da se doživi, kod vas. Meni je samo žao, što sam u Kučevu bio nedovoljno oporavljen od stomačne viroze, par dana ranije, pa sam bio malo indisponiran.

Evo jedne fenomenalne slike planine sa maglom u podnožju, slikano sa zaravni kod lovačke kolibe:
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Kad pominjem Mišu stalno, moram da kažem da je to jedan ozbiljan porodični čovek, domaćin na mestu, ljudina da ga poželiš za prijatelja, ali ima jednu manu u zadnje vreme, što je potpao pod uticaj ovih forumaša zajebanata!No no no
Onakva ljudina, da dozvoli da ga forumaši iskvare?!?
Evo dokaza, da je načisto krenuo pogrešnim putem, od kada se druži sa Sremcem, Dakijem, Indjijancem i Zoranom:
elem, znali su ovi zlotvori za moje stomačne probleme od pre par dana zbog viroze (čak je bilo i pitanje da li ću ići, prelomio sam u zadnji momenat i pošao), pa je drug Miša rekao da on ima odličan lek za stomak, ako krene nezgodacija, izašao iz dnevne sobe i doneo mi 'čudotvoran lek', i to u dve boje, da biram sa čime da 'zapušim'!!!Iznenadjen

O kakvom leku je reč, vidi se na slici!

Lala
 Deo ekipe domaćina, koji je bio zadužen za paprikaš, Daki je vršio smotru i inspekciju! Grin

Lala
 U Kučevu ima, koliko sam shvatio, par uzgajališta pastrmki, dao im Bog bistre vode i čiste prirode, pa mogu to da rade.
Ljudi, ako ikada budete u Kučevu, raspitajte se za Mišu lovca, i obavezno da ga naterate da vam pripremi pastrmke - kakvi prasići i jagnjići, paprikaši i gulaši, ovo je delikates!!

Evo na slici deo 'večernjeg ulova', u Mišinoj ruci, neposredno pred pripremu:

misa 71

Sremac75 kaže:
Ja sam već drugi put bio gost kod Miše41 i reči hvale i zahvalnosti za domaćine su suvišne.
Videćete slike, one govore više od reči!

Mišo41 Bravo 2

PS
Ako pročitate neke insinuacije kojima bi neko povezivao moje ime sa nestankom određenog broja komada cipiripija, zatvarača za pušku, puške, ili drugog pribora za lov, znajte da ništa od toga nije tačno!Sudija

Stvarno Sremac 66 nema nikakve veze sa cokoladicama cipiripija,yatvaracem ya karabin,puske petometke i dr. ROFL
A da opet ti brojcana tastatura zglavila i brka 7 i 4 kompjuter
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
L.U."Fazan" Vranje LOVAČKA UDRUŽENJA 82 31.12.2017. 12:06
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,889 posete www.srbijalov.com