Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
|
DakiNS |
Objavljen 16.12.2012. 16:40
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Robijin broj telefona je 063657909
Pronašao sam bebanovu slicku .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 18.12.2012. 19:52
|

Admin

|
Evo i današnje Bebanove slike
|
|
|
|
Dakisa |
Objavljen 18.12.2012. 22:01
|

Član

Upisa: 110
Pristupio: 25.10.2012. 06:35
|
e hvala puno kolega,nadam se da cu ici da ga vidim i uzivo u toku nedelje...
lov je nacin zivota...
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 18.12.2012. 22:05
|

Admin

|
Kako odlučiš, ja samo olakšavam izbor
|
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 22.12.2012. 18:15
|

Veteran

Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
da postavim par slika moje kuje...

|
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 22.12.2012. 18:22
|

Veteran

Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
 |
|
|
|
radenkovic79 |
Objavljen 22.12.2012. 21:08
|

Mlađi član

Upisa: 13
Pristupio: 20.09.2012. 18:30
|
Pozdrav, evo ga i moj Astor u akciji...
http://www.youtub...304246976E |
|
|
|
Boban-KG |
Objavljen 05.01.2013. 10:54
|

Član

Upisa: 73
Pristupio: 11.09.2010. 11:42
|
Vidim da je tema malo zakocila,verovatno jer nema Sestica,pa ko velim da se pohvalim sa mojim Ahilom(vikamo ga Cvetko).Otac Nick Vom Escendorf - Vom Tigra Haus,majka je kuja Svete iz Zabrdja,Madjarica al nikako da nadjem sliku njenog rodovnika u postovima.Kupio sam ga od Radeta iz Kragujevca koji ni posle godinu dana nije obezbedio rodovnike.Ovih dana cu to morati sam da uradim.Ova sezona mu je bila prva i veoma sam zadovoljan. U lovu na prepelice je imao vatreno krstenje,a u toku lova na zeca i fazana pred njim je odstreljeno dvadesetak fazana i sedam-osam zeceva.U sledecih par meseci krecemo sa upoznavanjem sa divljim svinjama na zatvorenom terenu,prvo sledoglasnost a onda i vidoglasnost.
Pa kolege znacio bi mi vas komentar.
Manje vina,manje vina 
|
|
|
|
Boban-KG |
Objavljen 05.01.2013. 10:58
|

Član

|
Evo jos jedne clicice.
Manje vina,manje vina 
|
|
|
|
270 |
Objavljen 06.01.2013. 15:31
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Boban-KG kaže:
Vidim da je tema malo zakocila,verovatno jer nema Sestica,pa ko velim da se pohvalim sa mojim Ahilom(vikamo ga Cvetko).Otac Nick Vom Escendorf - Vom Tigra Haus,majka je kuja Svete iz Zabrdja,Madjarica al nikako da nadjem sliku njenog rodovnika u postovima.Kupio sam ga od Radeta iz Kragujevca koji ni posle godinu dana nije obezbedio rodovnike.Ovih dana cu to morati sam da uradim.Ova sezona mu je bila prva i veoma sam zadovoljan. U lovu na prepelice je imao vatreno krstenje,a u toku lova na zeca i fazana pred njim je odstreljeno dvadesetak fazana i sedam-osam zeceva.U sledecih par meseci krecemo sa upoznavanjem sa divljim svinjama na zatvorenom terenu,prvo sledoglasnost a onda i vidoglasnost.
Pa kolege znacio bi mi vas komentar.
Ako ti treba slika rodovnika majke javi se poslaću ti na PP!
A pošto tražiš mišljenje reći ću ti moje iskreno, nadam se da nećeš da se naljutiš, nisam ni malo pristrasan već samo objektivan!
Iz tog legla sam imao jednog psa a u mojoj okolini je bilo još 2 i svi su "liferovani" iz dvorišta pre kraja sezone. Lovci kod kojih su sad, zadovoljni su al ne zato što su nešto izuzetno nego oni i neznaju za bolje!
U suštini jedva zadovoljavajući "Lovni" psi, tj. završavaju poso ali ništa izuzetno, ne pune oko ni stilom rada, ni nosem ni eksterijerom ni voljom za radom ili bilo kojom drugom osobinom!
U isto vreme kad i psa iz ovog legla držao sam i sada držim ženku iz kombinacije Zvezdan Fantastic of Miki-Una Fantastic of Miki svega par meseci stariju od njih, i kad je u terenu uporedim sa ovim psima kao da sam uporedio punokrvnog trkačkog konja sa ragama koje vuku kola po vašarima!
Dugo sam razmišljao zašto su ovako slabi obzirom na dobro poreklo dok nisam u terenu najzad uspeo da vidim njihovu majku Szantovaji Monu koja ima i položene ispite u radu (pitam se samo kako???) i koju što se rada tiče neću da nazovem običnom Džukelom jer je to uvreda za Džukele!!!
Sad tvoj kerić je možda više povukao na oca odličnog Nick Vom Escendorf ali ne verujem da može mnogo da odskače od ovih koje sam iz legla imao i gledao, a da bi mene zadovoljio trebao bi u terenu da bude ne 100% nego 1000% bolji od braće!!!
Lično smatram da psi iz ovog legla mogu da završavaju "posao" u lovu i polože IOU ali nikako da se koriste u kinologiji za radne ispite, utakmice ili izložbe odnosno nemaju šta da traže u daljoj reprodukciji!!!
Što se fotografija koje si postavio tiče one ne mogu da prenesu stvarnu sliku eksterijera ali od mana primećujem: žvalavost, blagu nadgrađenost, pliće grudi i lošije nošenje repa. ponovo moram da kažem da se ograđujem jer su u pitanju fotografije a ne uživo razgledanje psa što je veoma velika razlika!
Puno pozdrava i ne zameri u pitanju su iskrena zapažanja a ne nikakva zla namera!!! |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 10.01.2013. 10:58
|

Lovčina

Upisa: 3217
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
Boban-KG |
Objavljen 10.01.2013. 16:03
|

Član

|
270: Verovatno si u pravu,ja nisam neki narociti poznavalac fenotipa i genotipa pasa i nebavim se kinologijom na tako visokom nivou.Na izlozbe izlazim samo zbog ocene i mogucnosti dalje reprodukcije.Obzirom na nacin lova i terena na kome lovim nikada nisam obracao paznju na stil, i brzinu rada vec na vezu izmedju mene i psa.Bitno mi je da pas ima volju da pronadje divljac,tokom pretrazivanja terena da ima neprekidni kontakt samnom i da realizuje pronalazak divljaci markiranjem i aportom.Ako dodje do ranjavanja mora da po tragu divljac pronadje i aportira je.
Malo mi nije jasna tvoja konstatacija da neki pas moze da polozi ispit urodjenih osobina a da nema sta da trazi u daljoj reprodukciji.To bi znacilo da ko god nije kao Djokovic nema sta da trazi u tenisu.Postoje losi,dobri i najbolji kerovi za nesto(lov,utakmice,izlozbe...).Zahvalan sam ti na komentaru,za grudi znam ali mislim da mu to nece smetati da bude pristojan pomocnik u lovu,rep nebi trebalo da nosi vislje,a za sve ostalo se ne sekiram dok god bude dostojan pomagac u realizovanju mog zadovoljstva.
Vidi to ti je ko kompromis izmedju zene koja je lepa,vedna i dobra ili ``samo``vredna i dobra.
Nego zanima me nesto,ti psi koji su bili u tvom okruzenju a iz ovog legla,,ima li jedan braon meliran.U leglu je bio najkrupniji i povukao je na oca pa me zanima kako se on pokazao.
Drugarski pozdrav.
Manje vina,manje vina 
|
|
|
|
270 |
Objavljen 10.01.2013. 20:23
|

Veteran

|
Taj braon koliko znam je uzet za parenje i nisam ga gledao, ali veličina nema nikakve veze sa radom. Kažem ti da i ovaj koji je bio kod mene u potpunosti zadovoljava novog vlasnika (kome ga inače nisam prodao već poklonio), zavisi šta i do kojih granica neko traži od kera! Ne treba isti pas i lovcu koji lovi samo nedeljom fazana i zeca od oktobra do januara i onom koji je godišnje preko 100 dana u terenu na raznim terenima u lovu na raznu divljač!
A što se reprodukcije tiče, lovne pse treba selektovati a ne razmnožavati, koliko je sada jadna potražnja za štenadima lovnih pasa tvrdim da se samo ekstra kvalitetne kuje puste u priplod sa vrhunskim plemenjacima ponuda bi bila veća od potražnje, čemu onda razmnožavanje nečega u proseku ili ispod proseka??? Eventualno da bi neko dobio štene za džabe, a kad nema novca da kupi dobro štene što je u odgoju veruj naj jeftinija stavka sa sadašnjim cenama štenadi iz izvanrednih i proverenih kombinacija kod nas, šta misliš kakvu će negu smeštaj i ishranu da mu pruži???
Pored okovića ima mnogo tenisera koji učestvuju na takmičenjima i čije mečeve volim da gledam ali i 100 puta više onih koji igraju rekreativno! Nešto nemam volju da gledam ove rekreativce!
Ni ja se ne takmičim niti vodam po izložbama niti zarađujem od kerova ali volim da imam dobrog lovačkog psa, oružije i opremu, jer ne želim da mi išta kvari doživljaj u lovu svojom prosečnošću!
Pozz... |
|
|
|
VOM TIGRA HAUS |
Objavljen 13.01.2013. 10:06
|

Član

Upisa: 97
Pristupio: 27.11.2010. 17:47
|
270-Nezelim nicim da vam prekidam diskusiju niti uticem na nju..Neke stence iz ovog legla vlasnici dosta hvale sa nekima nisu zadovoljni (vidim u vasem slucaju) sto je sasvim normalno jer nigde jos nisam video leglo u kome su svi stenci ekstra ..Tj. mnogo je primera da od dobrih roditelja nedobijemo nesto vredno pomena a i kontra situacije..
Zeleo bih samo da se ogradim od vase izjave da je neko braon stene iz tog legla uzeto za parenje..Zivkovic Svetomir-Sveta iz Zabrdja je doveo svoju kuju Szantovaj Monu na uparivanje pod Nick-om i istog momenta je regulisao svoje obaveze prema nama.Istog dana je dobio potvrdu o parenju kao dokaz da je obaveze izmirio..Cuo sam da je kuju kasnije kao skotnu prodao ili ustupio nekom u KG i to je sve sto znam dalje o toj kuji i o stencima..
Pozdrav i izvinite za dobronameran komentar jer nebih zeleo da neko shvati da imam ili da sam imao psa iz te kombinacije ... |
|
|
|
VOM TIGRA HAUS |
Objavljen 13.01.2013. 10:09
|

Član

|

Zappi`s Isko pomaze sa suvom sljivovinom za susenje mesa  |
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 13.01.2013. 11:40
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Vom tigra haus prelep je , ima bas lepe oci. Jednom pre nekog vremena na ovoj temi bio je istaknut snimak psa Zappi's Ella i zadivio sam se izgledom i radom tog psa, Posto se bas i ne razumem u DD zanima me odakle je odgajivacnica zappi's ? Dobar pogled
 Engleski poenter 
|
|
|
|
270 |
Objavljen 13.01.2013. 15:54
|

Veteran

|
VON TIGRA HAUS izvinjavam se na pogrešnoj informaciji preneo sam samo kako je meni rečeno da je jedino braon-melirano štene iz tog legla dato kao kompenzacija za parenje, nikada nisam ni rekao da je u vašem vlasništvu jer vlasnik plemenjaka može štene dobijeno od paranja dalje da proda ili pokloni!
Ja kažem i da je vlasnik kod koga je pas iz tog legla kojeg sam mu poklonio izuzetno zadovoljan ali ko je celog života vozio fiću kad sedne i u jugića kaže "kako je ovo dobar auto", možda su moji kriterijumi previsoki, ali zasnovani su na kvalitetu i radu pasa koje sam predhodno imao tako da dobro znam šta sve, koliko i kako može kvalitetan pas da odradi! Voleo bih da uporedim psa iz ovog legla koji je bio kod mene sa drugima "zadovoljnih" vlasnika i čisto sumnjam da će biti drastične razlike u radu!
Vi imate vrhunske pse i nikako nisam hteo da favorizujem pse "Fantastic of Miki" u odnosu na vaše, ali u konkretnom slučaju vaš stvarno izvanredni priplodnjak napario je ženku čiji sam rad već opisao, pa da se ne ponavljam i vi tu ne snosite nikakvu odgovornost već samo vlasnik ženke odnosno odgajivač štenadi!!!
Svako štene ima i majku i oca i od svakog nasleđuje po 1/2 DNK! Sad da li će baš da nasledi one osobine koje mi želimo i cenimo kod oca, velika je lutrija, a da ne bi bila, pare se psi izvanrednih osobina i kod ženke i mužijaka koje želimo da štenci naslede (mada ni ti nema potpune garancije)!!!
Ponavljam nisam pristrasan niti ogajivac niti trgovac i sam sam imao štene iz tog legla, ali sam od onih koji realno sagledavaju kvalitete psa kog imaju a ne lažu prvo druge a onda i sebe! I sam sam kriv što sam kupio štene verujući papiru (zapisnicima o položenim ispitima u radu majke koji nemaju veze sa njenim realnim kvalitetima, izgleda da Mađari imaju ili mnogo niži kriterijum ili su veći prevaranti od nas) bez predhodne provere majke ovih štenaca u terenu! Školu sam platio i to je zadnji put da sam tako uradio!
Još jednom izvinjavam se na pogrešno prenetoj informaciji i puno sreće i još više uspeha u daljem uzgoju! |
|
|
|
VOM TIGRA HAUS |
Objavljen 13.01.2013. 17:00
|

Član

|
270-Nemate potrebe da se izvinjavate,,verovatno su vas pogresno informisali i ko god da vam je to rekao mozete slobodno da mu kazete da su ga obmanuli ili da isti taj obmanjuje vas..Uslov za parenje nije bilo stene u nijednom obliku...Rekoh Sveta je obaveze izmirio jos na dan uparivanja i dobio potvrdu o parenju..Tako da nikakve traksacije u mom smeru ili preko mene sa ovim leglom vise ne postoje..
Sto se tice Mikija nemamo potrebu da ga ubacujemo u neku polemiku..Imamo izuzetno dobre odnose i drago mi je da pas iz njegovog uzgoja zadovoljava vase potrebe i da ste zadovoljni..Drago mi je sto imate visoke zahteve za svoje pse i voleo bi da je vise takvih vlasnika..
Oko genetike se poptuno slazemo ali znate da i iz Nemacke dolazi puno skartova iako su preci genaracijama unazad potpuno ispitani tako da priroda jos uvek cini cuda i ima svoje tajne  |
|
|
|
VOM TIGRA HAUS |
Objavljen 13.01.2013. 17:27
|

Član

|
Hunter forever-Isko je zanimljiv pas ..Poseduje jako puno urodjenih osobina i mogu vec da kazem da sam sa njime zadovoljan..Nebih puno da ga opisujem jer mislim da ce vremenom to uraditi oni koji ga budu gledali u polju..Sto se eksterijera tice i tu sam zadovoljan jedino bih po mom ukusu dodao da sam voleo da ima malo tamnije oci,,jer posto je izuzetno tamne boje dlake jednostavno bi mu nesto tamnije oci bolje odgovarale..Ovako ima neko srednje tamno oko koje ce nadam se dobiti jos 10-20% boje vremenom iz nekog mog iskustva ,...
Odgaivacnica Zappi`s se nalazi u Austriji ..Tacnije u blizini grada Braunau am Inn (poznatiji kao Hitlerovo rodno mesto) koji se i sam nalazi na granici Nemacke i Austrije tacnije podeljen je..Odgaivac je mlad penzjoner tako da puno vremena posvecuje psima i dosta prati linije a pari pse sa obe strane granice jer mu polozaj bas odgovara.Takodje je instruktor za obuku pasa i redovno drzi mini seminare..Njegova supruga je nekadsa imala kvalitetne poentere prema kojima i dalje oboje gaje simpatije..Inace izuzetno razume kakvi su nam psi u Srbiji potrebni u kakve su razlike u tipu lova i vegetacije kod nas i npr.Nemackoj,, Austriji !!
Sto se tice Zappi's Elle snimak sam ja postavio http://www.youtub...Dop0R0SjdU ,ona se nalazi kod Dragise Paskarevica iz Kobilja koji sa njome lovi i kako kaze ekstra je zadovoljan..Dragisi se puno svidja Isko i vec me je zamilio da cim bude bio slobodan za parenje napravi kombinaciju izmedju Elle i Iska..Ja se nadam da ce biti dosta radnih stenaca u tom leglu ali otom potom kad i ako dodje vreme...
Na slici odgaivac Mf.Robert Zappe i moja malenkost sa Iskom
 |
|
|
|
arsa |
Objavljen 13.01.2013. 17:38
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|