S obzirom da je Lala sve do tančina ispričao što se tiče puta, ja se ne bih ponavljao, osim što ću da istaknem da sam ja prvi koji je otišao od kuće i ljubljene i zadnji koji se vratio u toplo porodično gnezdo svojoj miloj .
Što se tiče lovačkog doma...šta reći osim - čista, nepatvorena divljina koja prosto mami da se dođe, na primer u leto, kad šuma ozeleni i prolista.
E da, još nešto. Svi ovi fensi-šmensi terenci su obična kesa u odnosu na Ladu Nivu i dugački Defender koji su "keva". Voleo bih da vidim vlasnike terenaca od po 30-60.000 evra da prođu ovuda kuda su ove "koze" prolazile, da malo zgule svoju skupocenu farbu pa da se uhvate za glavu...
Za Ladu Nivuu opšte nisam imao sumnji da je jedan zaista vrhunski terenac i to je pokazala ovde, ali me je oduševio LR Defender, dugačka 110 iz 1985. godine sa 3.5 V8 motorom koji, ako se ne varam ima oko 190 KS koji prosto čupa niz ove razlokane puteve po kojima su kolotrazi, iliti "vagaši" sigurno duboki negde i po 30cm, a o poprečnim rupama punim vode gde džip samo klekne neću ni da govorim. Posebna priča je put sa čije jedne strane gledaš u ambis obrastao šumom gde mu nekada ne vidiš ni kraj....
Rekao sam sebi posle ove Vlasotinačke "avanture" da kad "porastem" ima da sebi kupim neki polovan LR Defender ili nešto tako slično, jer sam prosto oduševljen kako su se pravi terenci pokazali ovde.
Što se tiče domaćina, suvišno bi po meni blio trošiti reči na te Ljude ( sa velikim LJ ) koji su nas dočekali kao najrođenije i ako nas po prvi put vide u životu. Ljudi sa juga Srbije, ili ti uže Srbije su jednostavno drugačiji od nas u Vojvodini, svidelo se to nekome ili ne.
Dok smo mi u ovim krajevima malo "zatvoreni" ljudi iz Srbije se odmah "otvore" kao da si im rod najrođeniji. Ja to najbolje znam jer mi je otac iz okoline Aleksnica a majka iz Garaša kraj Aranđelovca i mislim da sam objektivan u svome sudu.
Izuzetan doček i druženje samo potvrđuju moju tezu da je najveće "blago" ili vrednost ovoga foruma, ne to da li ćemo mi svojim serendanjem nešto promeniti u lovstvu Srbije ili Vojvodine, nego upravo upoznavanje ovako dobrih ljudi i ta naša druženja na kojem se okupljaju ljudi operisani od zle namere, zavisti, pakosti...itd.
oša, Gedžo i ostale kolege iz Vlasotinca, iskreno mi je bilo čast družiti se sa vama ovih par dana i uživati u zaista lepom doživljaju koji ste nam priredili ( a nadam se i cirkus "Srbijalov" vama ).
Svako dobro vam želim.
P.S o nekim članovima foruma "Srbijalov", a mislim ovde na pojedine mlađe administratore, ne bih se izjašnjavao. Ko su sami će se prepoznati.
Samo ću da kažem za njih - BLAGO KUĆI KOJU ZAOBIU!!!!!!
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Zbog ogranicenih smestajnih kapaciteta, nismo mogli pozvati vise forumasa. Ovog puta smo želeli da upoznamo najvece "serendatore" medju nama. Zaista to jesu. Prosipali su takve zajebancije da je meni stomak još uvek u grcu od smeha. Sremac, Indjijanac, Daki, Slava i Rancer su pravo "zlo". Na sve nacine su pokusavali da smene "Glavnog" sa mesta na kome nije. Pokusavali su retoricki i kada to nije dalo rezultata, pocela su "podmukla" dejstva. Obilato su koristili "hendikep Glavnog" (slab vid) i bukvalno mu prepolovili sadržaj ranca. Bio sam prinuđen da sačinim zapisnik o broju nedostajućih stvari. Na kraju mu je sve vraćeno, osim jedne stavke, koju sam zapisao kao "plave tablete" (komada 4). Bezuspešno sam od Lale pokušavao da saznam naziv tableta ali sam stalno dobijao odgovor: Znaš za ono. Čini mi se da su tablete podeljene od izmedju ostalih i to svakom po polovina, zlu netrebalo, ako zataji promrzla "praćka", jer trebalo se i opravdati kod za dvodnevno odsustvo.
Bilo je i tragikomičnih situacija, uglavnom u režiji lovnih funkcionera LSV (Sremac, Indjijanac) sa naprasnim Indjijančevim "povraćanjem" od piva koje je on doneo, kome je "istekao rok trajanja" a isto je tog trenutka konzumirao i drug "glavni". Trebalo je videti facu "glavnog" tog trenutka i njegovu dilemu da li da pomaže Indjijancu ili sebi. Trebalo je doživeti i facu Sremca, kada je shvatio da je vreme spavanju a nestale mu sve "cucke" (euro blok čokolade) koje koristi tokom spavanja.
Dakijev "vulkan" je napravio pravi ršum među domaćinima. Stradalo je više njih. Pošto je oša prvi među Vlasotinačkim lovcima, prvi je i osetio vulkansku moć. A zatim su "pali": lovočuvar "Brada", lovočuvar "Francuz", specijalista za vukove-Gagi i na kraju Dakijev stručni pratilac-"Papucka". Kakve reakcije izaziva taj "vulkan". Kod oše je izazvao nenormalno znojenje, crvenilo, paru iz ušiju, kod "Brade" želju za pevanjem terce i stomačne tegobe koje su ga sutradan sprečile da kroči na teren, kod "Francuza" želju za striptizom, tako da je dva dana bio samo na majici a napolju minus 2, "specijalista" za vukove-Gagi je dozivao majku i tražio led a kod "papućke" je došlo do kolačenja očuju. "Vulkan" nam je i neplanirano sjebao velike količine piva i vina. I ja sam probao "Vulkan" ali koristeći čačkalicu umesto kašikice (Slavo hvala ti na blagovremenoj informaciji o moći "Vulkana", jer kakav sam i ja bih zagrabio).
Veliko interesovanje domaćina, naročito prve večeri i prvog jutra, je izazvalo Sremčevo vino. Najveća gužva se stvarala upravo kod balona sa ovim vinom. Ima samo jednu manu- natočeno u malolitražnim sudovima.
Čudi da se Daki oglašava samo na ovoj temi a preskače temu - kako je protekao današnji lov- Daj čoveče, pa podeli to sa svima nama. Pa zar očekuješ da Ficha piše kako je srna htela da ga pregazi. Vepar 130 kg. sa "klipovima kukuruza u ustima", na 12,5 koraka od tvog prednjeg nišana, u bočnom položaju (plećka na izvolte), u "oficirskom" stojećem stavu sa ponosno izdignutim čelom. Pa zar ne vredi o tome pisati????
E daaaa.... Ja sam imao bliski susret sa jednim povelikim fenomenalnim srndaćem, iako je već odbacio rogove: goniči su sve vreme 'pevali' ispred i ispod mene, i non stop je bila neka akcija. Počinjem polako da kapiram one priče Bejbijeve o 'pJesmi goniča' i Bejbijevu himnu 'Goooriiii goraaaa'....
Dakle, meni je srndać prišao bukvalno na 5 metara, ja mirujem, a on me gleda, gledam ja njega, 'gledamo se nemo, pa se razumemo'...
Mislim se ja, možeš da stojiš tu do sutra, Lala ne puca u te predivne životinje, ne pucam srneću divljač! Ali me je taj srndać ometao u praćenju zova goniča, pa ga ja tu lepo oteram, kao što bih mog Kastora oterao - rekoh mu 'Mr'š u pi*ku ma**rinu!', i on me poslušao, i otkasao u šumu!!!
Inače, tamo u Vlasotincu stvarno ima mnogo srneće divljači, mislim da već imaju problema da love DS, jer im srne i srndaći ometaju goniče, a lovcima samo uzalud podižu adrenalin kad počnu da krše u gustišu!
O pojavi kleptomanije u našim redovima moraću da konsultujem stručne osobe iz medicine, čini mi se da je to neizlečivo.
Što se tiče piva, i moje reakcije, Gedžo, ja sam bio preneražen činjenicom da su mi grlić flaše namazali vulkanom, a onog što je glumio povraćanje sam hteo da lečim od kleptomanije lopatom za sneg, po receptu oca Peranovića!!!
auuuuu Gedžo, pa na srnu sam skroz zaboravio...a o Dakijevom "vepru" neću trošiti reči, to će sam lovac da opriča kako je bilo.
Indjijanac....hmmmm...to je ta ptičica za koju molite dragog Boga da vam ne kroči u kuću...kakav je to čovek...poneos sa sobom "pokvareno" pivo u goste, pa još prevario Lalu da konzumira isto...
Međutim najveće razočarenje, za mene lično, doživeo sam od moga kolege i školskog druga Sremca koji me je napao i vređao, i to zamalo na nacionalnoj osnovi
Čoveku sam poverio svoj ranac na čuvanje, i nisam čestito ni zakročio napolje, kada su ga, kako sam video kroz prozor, spopali "lešinari" cirkusa "Srbijalov" ( Indjijanac, Rančer i Daki ). Dobro je da sam bar gaće sačuvao
Šta bi bilo da sam mu poverio nešto vrednije ne smem ni da zamislim...pa je još licitirao, kako sam kasnije čuo, sa mojim stvarima...strašno...
Lepo sam ja rekao: BLAGO KUĆI KOJU ZAOBIU on i Indjijanac...
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Kad smo već pomenuli gitaristu koji nam je podigao atmosferu, moram da kažem da je od mene dobio jedan Sremčev Eurokrem blok, kada me pogodio sa pesmom! Sremac je istog momenta taj Eurokrem 'otkupio' od gitariste za 1000 dinara!
Mnogo su skupi Eurokremovi tamo u Vlasotince...
Na žalost, posle nepuna 3 minuta, taj otkupljeni Eurokrem je već 'dobio noge'. Poslednju rezervu od dva komada, Sremac je pokušao da sakrije ispod kreveta na sprat, ali je obaveštajna služba Srbijalov na vreme primetila i locirala Eurokremove, tako da je ostao i bez ta dva komada!
O nestalom Jaffa keksu ne smem ni da pričam!
Domaćini su probali da Sremčevu strast za čokoladom ublaže čokoladnim bananicama, ali je i to dobilo noge... Posle su doneli neke bajadere, kada su videli da Sremac kolabira, pa je i to stradalo, jedva se mučenik izborio za dva komada. Tako mu i treba, kad hoće da me smenjuje sa položaja na kojem nisam!!!
Nego, da pitam iskusnije: da li je normalno posle planinskog lova, da mi u stanu moj WC izgleda mnogo dalje, nego što je bio? Malo su mi kukovi raštimovani i bole me butine, sva sreća pa sam jutros na vreme krenuo do WC, inače, možda bih morao negde usput 'da močam'!
niko nepominje da je započeto druženje forumaša još u toku (Slava i Rančer se još druže dok rančeru nebude popravljen džip).
moja gentlemenska krv me sprečava da pišem o dešavanjima na susretu jer ih sve puštam da me izoptužuju za sve što se dešavalo,dok oni to sve iznapišu,ja odoh da se malo odmorim nešto me bole ruke i prsti.
Ma Gedžo opisao sam ja moj "podvig" na temi Lov na divlje svinje. taj tekst ima vrlo "Edukativan " karakter jer je primer kakav strelac NE TREBA BITI Hajde strelac kako tako ali kako sam sproveo i proverio vraćanje optike koju sam skidao u prethodnom lovu. Sve čekam Gedžu da ne ispadne da se pravdam jer opravdanja nema, da je neko mlađi pa da mu se oprosti. Meni ne treba ni zamerati jer imam velikih problema sa jednim švabovom. Mamicu mu , ne da mi kada sam u gostima sakriva stvari nego me još zamajava da zaboravih uraditi osnovnu stvar na početku lova a to je provera oružija i opreme. Zbog tog švabe Alchajmera sada moje šeširče plaši zercove u Kučevu a čizme gaze blato i sneg u Vlasotincu , e baš mi se oprema razbaškarila po celoj Srbiji, jednog dana ako i budem imao nešto od opreme za lov verovatno ću prvo tražiti sam sebe
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Evo i ja da se zahvalim domaćinima Gedži i oši na izuzetnom gostoprimstvu, ali i na strpljenju iskazanom posebno prema ovim "mapetovcima na izdisaju"!
Predeo u kojem naši domaćini love je na mene, naravno pored samih domaćina, ostavio najjači utisak, a posebno one smrče!
Inače stvari uglavnom već viđene... Lalo zamalo da rani, Daki opet promašio, Limun opet nije došao.....
Gedžo, ošo...
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ko od pozvanih nije došao, propustio je jedno extra druženje, i odlično organizovan naročito drugi izlazak u lov.
Definitivno je da u Vlasotincu ima dosta divljači, naročito DS i srneće, a po tragovima sam video da imaju i zeca, samo što im izgleda nije toliko interesantan.
Ja mislim da je najbolju ocenu dao Rančer, u povratku, posle svih peripetija oko kvara na džipu, kada je u jednom momentu odlazak u Vlasotince bio u pitanju. Reče mi čovek 'Lalo, da nisam došao, rodjena mooda bih izjeo, da sam ovo propustio!'.
Mislim da domaćini bolji kompliment nisu mogli dobiti.
zahvalio bih se svima koji su nas dočekali i učestvovali u gostoprimstvu.Mnogo dobrih i lepih uspomena sa druženja,inače sve što se dešavalo tokom gostoprimstva je bilo tako precizno isplanirano i odlično je funkcionisalo.Pored malo šale sve je bilo kao da se poznajemo svi 100 godina,iako se većina prvi put videla i upoznala.Gedžo,Djošo,Brado,Miloše,Francuz,čika Mile i svi ostali hvala vam na gostoprimstvu,siguran sam da će se iz ovog druženja nastaviti i prijateljstvo pojedinaca.
Sremac75 kaže:
Inače stvari uglavnom već viđene... Lalo zamalo da rani, Daki opet promašio, Limun opet nije došao.....ThUmBuP!
Sremac brate sta da radim kad nam se termini nikako ne gadjaju, tacno je da sam na vreme i uredno pozvan od strane Gedze 66 i cuo sam se sa njim, hvala puno na pozivu ali jbg kad sam morao na drugu stranu pa srescemo se valjda negde ove zime.
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Drugari bas vam zavidim na lepo provedenom druzenju, ma znam ja da sa vama je uvek zadovoljstvo biti u drustvu
Zao mi je sto i sada nisam mogao da se druzim sa vama al da smo zivi i zdravi bice dana.
Jos jednom sve cestitke za lepo drzenje i provod.
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja.
Šta reći osim BRAVO DOMAĆINI (ja nisam ni sumnjao, naročito u Gedžu i Djošu)!
Za goste se zna (ko ih zna) da mogu biti samo "gori" od prethodnog izdanja (druženja). I uvek kažu: Gori od ovog ne možemo biti... a budu! Kao da se takmiče sami sa sobom i uvek pobede! Zamislite da je ekipa bila kompletirana sa Bejbom, Mišom71, Sniper Hunterom, Keltom, Adminom... auhh... ja se plašim i da zamislim
Kako god, spisak ljudi spremnih za druženje se širi, što me jako raduje i što može samo doprineti nezaboravnim druženjima i ubuduće!
Moto: Ne brinite ništa, puška je zakočena, ali zezanje nije!!!
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?