Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Skidajuće i fiksne montaže

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Skidajuće i fiksne montaže
srpko1

270 kaže:
Montaža od 250 evrića pa Swarovski od .... evrića pa što se ne otvori tako i kad si karabin kupovao pa da nemaš problema narednih 100 godina, nego jeftinog Rusa???

Posto imam Beneli Argo 30-06 prvovobitna ideja mi je bila da na njega stavim Rusanovu montazu i Swarovski Z6I 2-12x50 SR BT i da sa njim lovim sve i pogon i cekanje i kupih i optiku i montazu i onda se predomislih i uzeh rusa i montazu za njega napravih mu kundak i osta de mi montaza za Benelija prazna.
Sta da radim kad volim kip lauf.
Sto se mene tice vise ne kupujem nista samo municiju a sto se ZENE tice mislim da ce se razvesti od mene.

srpko1

Joe the hunter kaže:

270 kaže:
Montaža od 250 evrića pa Swarovski od .... evrića pa što se ne otvori tako i kad si karabin kupovao pa da nemaš problema narednih 100 godina, nego jeftinog Rusa???

Ih bre kolega pa najbolje je rusko oruzje.Ja kad bi to imao stavio bih Z6 Svaraovskog pa bog da te vidi.Pa kod bata Mitketa da mi sve to montira ima on tamo i glodalicu moze da prepravi sta hoces.Ako hoce.Veselo 2
r

Ih bre kolega pa naravno da Rusko oruzije nije naj bolje, al Ruski kip kad mu se uradi lep kundak i potkundak izgleda sasvim solidno i kad uzmemo u obzir iznenadjujuci dobru preciznost za te pare bolji kip lauf nemoze da se kupi.
A majstor Mitke je sve to uz pomoc neke glodalice naravno namontirao i sve funkcionise savrseno.
No ja vas pitah za misljenje o svemu sto ucinih, poso citajuci vase upise videh da ste vrlo upoznati sa temom pa mi kao laiku vasa strucna misljenja dosta znace iveli 3iveli 3

Joe the hunter

srpko1 kaže:

Joe the hunter kaže:

270 kaže:

Ih bre kolega pa najbolje je rusko oruzje.Ja kad bi to imao stavio bih Z6 Svaraovskog pa bog da te vidi.Pa kod bata Mitketa da mi sve to montira ima on tamo i glodalicu moze da prepravi sta hoces.Ako hoce.Veselo 2
r

Ih bre kolega pa naravno da Rusko oruzije nije naj bolje, al Ruski kip kad mu se uradi lep kundak i potkundak izgleda sasvim solidno i kad uzmemo u obzir iznenadjujuci dobru preciznost za te pare bolji kip lauf nemoze da se kupi.
A majstor Mitke je sve to uz pomoc neke glodalice naravno namontirao i sve funkcionise savrseno.
No ja vas pitah za misljenje o svemu sto ucinih, poso citajuci vase upise videh da ste vrlo upoznati sa temom pa mi kao laiku vasa strucna misljenja dosta znace iveli 3iveli 3

Kazes da je precizno, znaci Mitke ga naparvio dobro, jos ako ima sta da se lovi gde ces lepse, samo treba loviti i nemas brigu.Jednog dana kad bude vise para lako ces nadjes finiju pusku a do tada Dobar pogled.iveli 3

iz 18
 pozdrav koju montazu da kupim posedujem karabin sava kranj ima leptir kocnica a optika je Vortex Diamondback 3.5-10x50 e sad koja montaza bih bila najbolja al da ne smeta je bih mogla STD Super High Leupold OdobrenoBye

darkocalic
 Pozz svima..
Koju bi ste tunelsku montazu preporucili za CZ 550 Lux?

sheytan
 ??? Na takvu pušq - tunelsq??? Shock

Tunelska ne valja NIJEDNA! Stari

Uzmi nešto skidajuće, ako već planiraš da koristiš mekaničke. Znam da postoje neki "brzoskidajući" prstenčići za CZ, doduše na zapadu. Možda i Hamerless Rade ima nešto pametno, a u svakom slučaju nije sqp! Odobreno
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 Slažem se sa kolegom Šekijem. Tunelske montaže su previsoke i prevelikog razmaka između optike i cevi. Rusan pravi odlične skidajuće montaže za Brno 550, a koštaju oko 120 evra. Rusanov program u Srbiju uvozi Top Gun iz Požarevca. Garancija na Rusan montaže je 10 godina. Na sanduku ne mora ništa da se buši, samo naglasi da ti trebaju za šinu širine 19 mm. Lako se postavljaju i skidaju, a ne dolazi do pomeranja slike pogodaka. Ova montaža ti izgleda ovako.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

iz 18 kaže:
pozdrav koju montazu da kupim posedujem karabin sava kranj ima leptir kocnica a optika je Vortex Diamondback 3.5-10x50 e sad koja montaza bih bila najbolja al da ne smeta je bih mogla STD Super High Leupold OdobrenoBye

Sama fabrika Leupold za optike promera objektiva 50 mm preporučuje High prstene, a u izuzetnim situacijama kod pušaka sa teškom cevi (kakva tvoja nije) Super High prstene. E sad pošto imaš leptir kočnicu to bi mogao da bude problem. Ali moj savet ti je da prepraviš kočnicu i uzmeš što nižu montažu. Prepravka ne mora da bude komplikovana i skupa, može jednostavna zamena samog leptira za drugi pod uglom 45 stepeni. Ovakav leptir isto pravi Rusan i možeš ga kupiti (ili naručiti) u Srbiji (Top Gun Požarevac). I Hamerles Rade ima solidnih montaža za umerenu cenu.

Leptir kočnica Rusan. Imaš levi i desni. Levi blokira rad zatvarača, a desni ne blokira.

Leva
i50.tinypic.com/33tmpgn.jpg

Desna
i45.tinypic.com/2hxx35z.jpg
Tri prsta 2Kolce

atom
 Evo jedna lepa monaza...Juce sam je pazario u capriolu....Smile

atom
 Nesto nece da mi kaci slike ne znam sta je u pitanju....Sad

Neca92
 Podunavac, koliko kosta nov leptir koji koci pod uglom od 45 stepeni i koliko je komplikovana zamena?
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

iz 18
 i42.tinypic.com/eis2ac.jpg montaza, majstora Pileta iz ZR iveli 3

Neca92

iz 18 kaže:
i42.tinypic.com/eis2ac.jpg montaza, majstora Pileta iz ZR iveli 3

Iz 18, kako si ti resio problem klasicne leptir kocnice? Super deluje, a ne sumnjam da radi super s' obzirom da si postavio optiku!

iz 18
 Leptir kočnica Rusan 45 stepeni kocnica je kupljna u top gun pozarevac cena je bila 30 eura iveli

Neca92

iz 18 kaže:
Leptir kočnica Rusan 45 stepeni kocnica je kupljna u top gun pozarevac cena je bila 30 eura iveli

Jos jedno pitanjce, u polozaju na slici, je l' je karabin zakocen ili ne? Bilo bi lepo da jeste, a da se otkocuje guranjem leptira na dole (ako je to ikako moguce, posto je inace obrnut proces... Confused ).
Inace, super izgleda i lepo upakovano! Odobreno

Podunavac

Neca92 kaže:
Podunavac, koliko kosta nov leptir koji koci pod uglom od 45 stepeni i koliko je komplikovana zamena?

Neco u HR leva kočnica (leptir) košta 150 kn (20 evra), a desna 180 kn (24 evra). Zamena nije komplikovana. Skine se original i stavi Rusanova.
Tri prsta 2Kolce

Neca92
 Kad sam pitao koliko je komplikovana zamena, mislio sam na to da li je moguce odraditi to bez puskara, ali predpostavljam da je tako...
U svakom slucaju, hvala na informacijama! Odobreno

atom
 eaw montage....Smile konacno uspeh da okacim fotku...
atom priložio:
336euro_1.jpg

Podunavac

Neca92 kaže:
Kad sam pitao koliko je komplikovana zamena, mislio sam na to da li je moguce odraditi to bez puskara, ali predpostavljam da je tako...
U svakom slucaju, hvala na informacijama! Odobreno

Ne treba ti puškar, pogotovo ne za levu verziju (koja je tehnički jednostavnija). Skineš originalnu i na njeno mesto staviš Rusanovu.
Tri prsta 2Kolce

-ANUBIS-
 U pitanju je rade hamerles tunelska montaza dvodelna pa kao laik zanima me da li neko zna ili ima sliku kako izgleda postavljen nosac na pusci zanima me zadnji da li kosina kod tunela ide prema kundaku ili prema sanduku evo slike nadam se da razumete nasta mislim pa ko zna unapred hvalaiveli da li na pusci stoje kao na slici ili drugi nosac ide obrnuto
-ANUBIS- priložio:
101_4804.jpg

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lampe, nosači, montaže OPREMA 677 09.09.2019. 22:08
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,688,199 posete www.srbijalov.com