Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
|
Savic Marko |
Objavljen 26.04.2010. 20:14
|

Stari član

Upisa: 352
Pristupio: 14.02.2010. 18:17
|
NOD je extra lovan pas, samo malo smrde leti, ali je super lovac..... |
|
|
|
Lala |
Objavljen 26.04.2010. 20:17
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
A zimi ne smrde? 
Kad ga onako mokrog od snega ubaciš u auto, Bože sačuvaj ...
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 26.04.2010. 22:24
|

Lovčina

Upisa: 3225
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Lalo, zimi za divno cudo manje se osecaju... mozda zato sto ja mom bacam stalno slamu, da mu ne bi' bilo hladno i on se valja stalno, pa mozda zato...
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
Boban |
Objavljen 27.04.2010. 15:20
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Svaki pas se oseca ali NOD najvise i to pogotovu kada
se pokvasi,ali to je tako i nemozemo nista promeniti. |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 27.04.2010. 18:58
|

Lovčina

|
Bobane, ali je za vodu najbolji ;)
|
|
|
|
Boban |
Objavljen 27.04.2010. 19:35
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Cenim tvoje misljenje i necu da komentarisem,mozda ako se nekada kocke poklope pa da se
organizuje neko druzenje nas sa foruma pa da se nadjemo na nekom slavlju kraj jezera ili morave pa da oprobamo nase kucne ljubimce ( sve u stilu druzenja ) |
|
|
|
WILD SENSE |
Objavljen 27.04.2010. 20:19
|

Stari član

Upisa: 298
Pristupio: 10.04.2010. 19:57
|
Cvele kaže:
Bobane, ali je za vodu najbolji ;) 
Odlican je za vodu NOD!!!Ali Labrador retriver je za "vodeni lov"narocito u zimskom periodu NEZAMENLJIV!!!A sto se tice druzenja ja sam ZA. |
|
|
|
aca81 |
Objavljen 02.05.2010. 19:33
|

Lovčina

Upisa: 1278
Pristupio: 31.03.2010. 16:54
|
Vec neko vreme pratim NOD-a i voleo bih da imam jedno stene i ucim ga na d.s. gledao sam cd kako radi i odusevljen sam,zasto kazete da najvise zaudara?zbog duzine dlake ili nesta drugo?CUvao sam "barake" koji imaju duzu dlaku pa nisu nista vise zaudarali od ostalih "kratkodlakih' gonica..POZ.
DOBAR POGLED
|
|
|
|
WILD SENSE |
Objavljen 02.05.2010. 20:44
|

Stari član

|
Ma obezbedi ti njemu konforan i praktican boks i odrzavaj redovno higijenu istom i nebrini za neprijatan miris! |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 02.05.2010. 22:11
|

Lovčina

|
Mozes ti da mu das i da zivi u apartmanu, dzabe ti, jedino ako ga veoma cesto kupas, onda se verovatno nece osecati, ali ne ono kupanje, samo voda, vec s' samponom za pse, ja imam NOD-a pa po tome pricam, aco, on se oseca zato sto ima te zlezde specificne, nema veze dlaka s tim sta vise on i nema neku dugu dlaku, sama rec kaze OSTRODLAKI, sta mislis ako idemo tom logikom, kol'ko bi seteri trebali da se osecaju ? Ali oni se za razliku od NOD-a uopste ne osecaju, i da aco, dobri su oni psi, malo tvrdoglavi, ali dobro , ja sam mog pustao u privatni gater i samo je stajao i gledao svinje, pa je posle cak i poceo da bezi, ali pustao sam ga pre napunjenih godinu dana s' 10,11 meseci, mozda i to ima neke veze, probacu ove godine pa cu videti sta ce biti ;) Pozdrav!
|
|
|
|
WILD SENSE |
Objavljen 02.05.2010. 22:26
|

Stari član

|
Cvele kaže:
Mozes ti da mu das i da zivi u apartmanu, dzabe ti, jedino ako ga veoma cesto kupas, onda se verovatno nece osecati, ali ne ono kupanje, samo voda, vec s' samponom za pse, ja imam NOD-a pa po tome pricam, aco, on se oseca zato sto ima te zlezde specificne, nema veze dlaka s tim  sta vise on i nema neku dugu dlaku, sama rec kaze OSTRODLAKI, sta mislis ako idemo tom logikom, kol'ko bi seteri trebali da se osecaju ?  Ali oni se za razliku od NOD-a uopste ne osecaju, i da aco, dobri su oni psi, malo tvrdoglavi, ali dobro  , ja sam mog pustao u privatni gater i samo je stajao i gledao svinje, pa je posle cak i poceo da bezi, ali pustao sam ga pre napunjenih godinu dana s' 10,11 meseci, mozda i to ima neke veze, probacu ove godine pa cu videti sta ce biti ;) Pozdrav! 
;) |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 03.05.2010. 22:29
|

Lovčina

|
Zorane, ne razumem sta si ovim citiranjem i postavljanjem ovog smajlica hteo da kazes ?
|
|
|
|
WILD SENSE |
Objavljen 04.05.2010. 13:18
|

Stari član

|
Cvele kaže:
Zorane, ne razumem sta si ovim citiranjem i postavljanjem ovog smajlica hteo da kazes ? 
Hteo sam da kazem da se neslazem uopste sa tobom ali nema veze,ok!!!! |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 04.05.2010. 15:16
|

Lovčina

|
Ne slazes se samnom?! Ti cuvas NOD-ove ?! Kazi kako je 'ajde ?!
|
|
|
|
aca81 |
Objavljen 04.05.2010. 15:45
|

Lovčina

Upisa: 1278
Pristupio: 31.03.2010. 16:54
|
  PA VI SE BAS ZABAVLJATE VIDIM JA DA NEMA DOGOVORA...POZ.
DOBAR POGLED
|
|
|
|
WILD SENSE |
Objavljen 05.05.2010. 10:59
|

Stari član

|
Cvele kaže:
Ne slazes se samnom?! Ti cuvas NOD-ove ?! Kazi kako je 'ajde ?!
Cvele sto se tice te zlezde to je cesta pojava u toj rasi ali takodje i u drugim rasama se desva problem sa tom zlezdom(ja imam recimo Labradorku koja ima problem sa zlezdom).Ali taj se problem rutinski otklanja 1-2 puta godisnje,cedjenjem.Ja mojim psima svaki dan perem bokseve a jedan put nedeljno dezinfikujem "Domestosom".Cetkanje i kupanje na Dunavu je makar jedan put nedeljno!Tako da tvrdim da pored takve nege nema "smrdljivih pasa"!Naravno da kada se pas iskvasi u vodi,rosi,pokisne i ubaci u topao auto da ima svoj karakteristican miris ali da se NOD-ovi okarakterisu kao psi koji se osete u odnosu na ostale rase,to nedam za pravo!!Verujmi da su mi sedali u auto znojavi ljudi koji se vise osete nego psi!Pozdrav!! |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 05.05.2010. 13:08
|

Lovčina

|
Prvo uzmi NOD-a da cuvas pa mi onda reci, drugo, ako se svaki dan pere boks i kupa pas normalno je da ne smrdi, ali ja ti pricam u odnosu na druge pse, NKD, Pointer, Seter, Breton, ili gonici sve jedno.... ;) Mnogo, mnogo manje ce se oni osecati od NOD-a u koliko se ne kupaju tako cesto-skoro svaki dan.... ;)
|
|
|
|
WILD SENSE |
Objavljen 05.05.2010. 13:29
|

Stari član

|
Cvele kaže:
Prvo uzmi NOD-a da cuvas pa mi onda reci, drugo, ako se svaki dan pere boks i kupa pas normalno je da ne smrdi, ali ja ti pricam u odnosu na druge pse, NKD, Pointer, Seter, Breton, ili gonici sve jedno.... ;) Mnogo, mnogo manje ce se oni osecati od NOD-a u koliko se ne kupaju tako cesto-skoro svaki dan.... ;)
Slusaj kolega,sta ti znas sta sam ja imao od pasa u dvoristu,sta imam i sta cu da imam?Nemam nameru da ti se pravdam da li ja ima NOD-a ili ne,sta ja znam o njima....ali moracu neke detalje da ti spomenem.Ocigledno sam natrcao na veoma iskusnog i dugogodisnjeg kinologa koji zna sta je NOD a ja neznam(pas koji je pobedio na uzgojnom ispitu u Kovinu ja sam ga spremio).Svaki pas mirise onoliko koliko mu obezbedjujes uslove koje sam spomenuo.Ako te put nanese prema Beogradu ti mi se javi moj tel 064-284-6666,da dodjes da vidis nekoliko rasa na jednom mestu i da se uveris da nisi u pravu pa da mi onda ocitas "oce nas".Nisam imao nameru da se stobom raspravljam niti da te ponizavam ali izgleda da tebi covek kada kaze da se stobom neslaze ti krenes djonom!Sa NOD-ovima koji su na obuci kod mene i koji nesmrde ni vise ni manje od ostalih rasa mogu da ti odrzim pokaznu vezbu kada god hoces i gde hoces.Eto mog odgovora na tvoj post!Mislim da mi dugujes lovacko izvinjenje za provokaciju koja glasi: "Prvo uzmi NOD-a da cuvas pa mi onda reci...".Poziv za posetu i dalje stoji!!!Pozdrav! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 05.05.2010. 16:06
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Cvele i Zorane, nema potrebe za podizanjem tona. Razgovor može da se vodi normalno, iako su stavovi potpuno suprotni. Cvele je mlad momak, i često malo žustrije reaguje, iako nema potrebe za tim. Ali nije zlonameran, tako da Zoran ne mora tu reakciju da shvati baš lično.
Zoran je govorio o paranalnoj žlezdi, ako se ne varam. A Cvele je pominjao žlezde na koži? Ili ja nisam dobro ukapirao?
Ne držim nikome stranu, ali po mojim iskustvima (naročito kad vozim u svojim kolima NOD), ipak se osećaju više nego druge rase, naročito kad se pokvase. Šta je razlog, nemam pojma. Sa druge strane, loše negovan pas bazdi, bez obzira koje je rase.
Hajde lepo, batalite svadju i 'nadrndane' tonove.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 05.05.2010. 16:08
|

Lovčina

|
Hahaha.... ja od tebe ne trazim uopste da mi se ti pravdas dali cuvas NOD-a/ove ili ne, ja te samo lepo pitam, a ti to moje pitanje uvek preskaces, ne idem djonom vec hocu samo da rascistim to, a ne da obikaljamo kao kisa oko Kragujevca... ni ja nemam nameru da se ni sa kim raspravljam, ali ti kazem da NOD, BAREM MOJ!!! Ima taj pigment, i da se ne moze tako lako skinuti taj miris... ja stvarno ne znam kako ti mislis da ja cuvam svog psa, ali eto slikacu i box pa cu posltaviti slike, da se uveris da nije tol'ka socijala... od Beograda sam veoma daleko, tako da ne verujem da cu moci da svratim, i da ti kako ti kazes ocitam ,,oce nas''... hvala ti na pozivu u svakom slucaju, a da se izvinim, sta sam ja tebe uvredio pa da se izvinim ?! Sto sam rekao da prvo cuvas NOD-a pa da mi onda kazes nesto o njemu? Epa izvini molim te, u predjasnjim postovima ti nigde nije stajalo da ga/ih imas, ili je to mozda nesto strasno da se napise?! Na sve ovo mogu samo da se nasmejem i nista vise... ;)
|
|
|